Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Rasprave o vjerskim temama.
probuseni $

#51 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by probuseni $ »

cigara wrote:
Ti si otisao predaleko s onim oko Muhameda :wink:
Ovo oko Kur'ana, vrati se na dio oko namaza, dosta stvari ima u Hadisima objasnjeno
Zato Allah dz.s. i kaze da moramo slusati rijeci Poslanika, eto ti odgovor, nemoj dalje kvari se tema
Ti sad pises o dualizmu, vjerovanju u dva razlicita uzvora. Odluci se ili po Alahu ili po zivu covjeku. Valjda je islam monoteisticka vjera i religija ?
cigara

#52 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by cigara »

probuseni $ wrote:
cigara wrote:
Ti si otisao predaleko s onim oko Muhameda :wink:
Ovo oko Kur'ana, vrati se na dio oko namaza, dosta stvari ima u Hadisima objasnjeno
Zato Allah dz.s. i kaze da moramo slusati rijeci Poslanika, eto ti odgovor, nemoj dalje kvari se tema
Ti sad pises o dualizmu, vjerovanju u dva razlicita uzvora. Odluci se ili po Alahu ili po zivu covjeku. Valjda je islam monoteisticka vjera i religija ?
Kakav dualizam? Sta si ti? Jebena ameba? U Kur'anu PISE DA SE MORA POSTOVATI I VJEROVATI U RIJECI MUHAMEDA A.S.
DAKLE, BOG naredio da se od TOG COVJEKA rijeci slusaju
Jel ti u skoli imas ovako probleme sa shvatanjem?
Ja odustajem
callmethebreeeze

#53 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by callmethebreeeze »

da li mu je cuna bila proporcionalna ostatku tijela?

:D

ja molim boga da se ukaze kotromanicu i da mu kaze da prestane ili bar da smanji.
:D
astrid

#54 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by astrid »

Jel´ čas završen ili je odmor :-)
..pratim izlaganja :D
callmethebreeeze

#55 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by callmethebreeeze »

astrid wrote:Jel´ čas završen ili je odmor :-)
sad ce kotromanic, samo da obidje "naucne" stranice po netu i pokupi slike, tekstove, igrokaze i slicno.
cigara

#56 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by cigara »

callmethebreeeze wrote:
sad ce kotromanic, samo da obidje "naucne" stranice po netu i pokupi slike, tekstove, igrokaze i slicno.
jesil spremio svoj intelektualni gay humor s cunama?
astrid

#57 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by astrid »

callmethebreeeze wrote:
...znači odmor :D
....čekam početak časa :oops:
Shoshana

#58 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by Shoshana »

Vid' bezobraznika, sto su navalili spamat temu :shock:

U nadi da cu ja zamandaliti :oops:

Necu, dok Kotromanic ne shvati gravitaciju... eto vam sad :mrgreen:

Hajde, samo da se niko ne vrijedja.... npr ostavite hadise i Muhameda na miru, zivota vam.
KotromanichII

#59 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by KotromanichII »

sto je interesantno sa ovim tipovima, znaju ponizavati ali nemaju argumenta protiv da to nije tako, nego rekla kazala, tandara mandara

pa hajde dokazi da to nije tako, evo ja do prije nekoliko nisam znao kako objasniti narodu sto je toliki bio Adem, meni je taj hadis bio cudan, ali evo sad sam dobio i logicko objasnjenje, sa naucne strane

a jos je sladje kad cujes od naucnika iz programa kao History channel, ili Discovery, i National geographic
KotromanichII

#60 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by KotromanichII »

Necu, dok Kotromanic ne shvati gravitaciju... eto vam sad

Hajde, samo da se niko ne vrijedja.... npr ostavite hadise i Muhameda na miru, zivota vam
shvaticu je kad mi objasnis ono sto je rekao onaj nacunik na kraju na programu History channel

i jos nesto, ti kao moderator nabacujes na mene da postavljam facifikovane slike, a ja nikad nisam postavio onu sliku gdje onaj iskopava ogromnu lobanju, jer znam da je ono slika zafrkancija fotomontaza
2407

#61 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by 2407 »

KotromanichII wrote:
sto je interesantno sa ovim tipovima, znaju ponizavati ali nemaju argumenta protiv da to nije tako, nego rekla kazala, tandara mandara

pa hajde dokazi da to nije tako, evo ja do prije nekoliko nisam znao kako objasniti narodu sto je toliki bio Adem, meni je taj hadis bio cudan, ali evo sad sam dobio i logicko objasnjenje, sa naucne strane

a jos je sladje kad cujes od naucnika iz programa kao History channel, ili Discovery, i National geographic
Ne da mi se traziti po videima, koji su to naucnici ime i prezime? Daj da vidim sta google kaze o njima i njihovim teorijama.
Skoro sam naletio na neki dokumentarac u kojem sve goli naucnik imenom i prezimenom blati Darwina i evoluciju, skoknem do neta i provjerim o cemu se radi. Sve i jedan naucnik u tom dokumentarcu je extremni pobornik kreacionizma a dokumentarac je napravila i finansirala neka organizacija za promociju kreacionizma. Vjerodostojno zar ne?
To ako neko prica po tim kanalima i dokumentarcima nije i ne mora biti nikakav dokaz.
Na kraju kraje gdje su materijalni dokazi da je postojao taj covjek od 27m? Ako su nadjeni fosili dinosaurusa, skoljki, ptica sa celjustima umjesto kljunova i sl., zasto, majku mu, ne nadjose niti jednu kost od tih giganata?
Bitte_Halt_ja_ja

#62 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

probuseni $ wrote:Kol`ka je onda bila Eva ako je Adem bio 27m ? ... :lol: ...mogla je pojesti vagon jabuka za dan .... :lol: ... :mrgreen:
Kontam kolika je jabuka bila sto je adam zagrizao? ili je onako sa dva prsta ko kikiriki gricnuo? - prognan iz raja jer mu je kikiriki zapeo medju zubima :evil: Ili su tada jabuke bile glomazne kao on i ona?

"27m, naucno i logicno objasnjenje" - :dance:
Shoshana

#63 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by Shoshana »

KotromanichII wrote:

Hajde, samo da se niko ne vrijedja.... npr ostavite hadise i Muhameda na miru, zivota vam
shvaticu je kad mi objasnis ono sto je rekao onaj nacunik na kraju na programu History channel

i jos nesto, ti kao moderator nabacujes na mene da postavljam facifikovane slike, a ja nikad nisam postavio onu sliku gdje onaj iskopava ogromnu lobanju, jer znam da je ono slika zafrkancija fotomontaza
Hajde da krenemo od ovog drugog, jer ce ono prvo biti duze. Ja kao moderator pisem crvenom... na primjer kada nekoga opominjem pred banovanje. Ili kada popravljam tudje postove. Ono sto pise crnim slovima je moj licni stav, te ga ne mozes nazivati nekim moderatorskim stavom. Na suprot tome, mozes ga kritikovati, i ne moras se s njime slagati. Ne mislim da sam svoje misljenje ikada krila, niti zavijala u neki moderatorski autoritet (kao da takvo sta i postoji :-) ) Slike sa ogromnim grobovima su bile postavljene i izbrisane su. Ukoliko ih nisi ti bio postavio - dovoljno je samo tako reci. Mada su i ostale koje si postavio jal veoma lako objasnjive, jal je 'originalni materijal' misteriozno nestao pa je isto kao da nikad nije ni postojao.

O tome kolika je vjerovatnoca da su na kugli zemaljskoj zivjeli divovi.... hajde razmisli... kako je moguce da su se pronasli i tako dobro dokumentovali hiljade i hiljade skeleta dinosaurosa, ali ama bas ni jedan (bar ne neki koji bi se dao provjeriti) od tih dzinova? Da li ti zaista mislis da je moguce sakriti i sacuvati tajnu koju dijeli vise desetina (jer da si ikada bio na arheoloskom nalazistu, znao bi da se broj radnika mjeri u desetinama, a ako je vece nalaziste i u stotinama) ljudi? Da li je tebi zaista lakse vjerovati da su svi priznati naucnici ucesnici u teoriji zavjere i nekim pustim cudom sve i jedan mrzitelji i istorije i svetih knjiga? ili je lakse povjerovati da jedna (ili par njih) budala sjedi i smislja kako da privuce paznju i od sebe napravi medijsko cudo. No - ti sam biras u sta ces vjerovati i to je tvoja stvar. Ali kada pokusavas svoje ubjedjenje potkrijepiti naukom - onda to vise nije samo tvoja stvar. Nauka pripada svima.

Sada o gravitaciji.... Evo, meni nije bilo mrsko preslusati taj video, pa cu da ti objasnim sta on tacno kaze.
Kaze da 1) hipotetise, 2) prica o imaginarnom svijetu, 3) govori o planeti slicnoj Zemlji (Earthlike planete).
(a osim toga sto se u tom videu kaze - mene jako zanima ono sto se ne kaze. Reci mi - zasto je onaj zadnji govornik prekinut bas tamo gdje je prekinut? zasto snimak ne ide do kraja?)

Dakle, ako je planeta slicna Zemlji, to znaci da joj je sastav, materija i prosjecna gustoca slicna Zemljinoj. Zasto on ne ide u detalje je zato sto se te i takve emisije prave za siroku publiku, a ne za studente astronomije, pa se u njima stvari pojednostvaljuju da bi se lakse shvatile. U pravu je kada kaze da bi takva jedna planeta (dakle planeta slicna Zemlji) koja bi bila polovinu Zemljine velicine - imala slabiju gravitaciju.

On uopste, niti u jednom jedinom momentu ne spominje smanjivanje, niti povecavanje. Tako da iz toga sto on kaze ne mozes izvuci apsolutno nikakav zakljucak u pogledu odnosa smanjivanja/povecavanja jednog nebeskog tijela i njegove gravitacije.

Ali da si pazio na casu fizike (kao sto nisi) ti bi to i sam znao. Jer se gravitaciona sila upravo izrazava odnosom izmedju mase jednog tijela i udaljenoscu objekta od te mase. Sto je masa (gustoca, odnosno zbijenost materije) veca - to je gravitaciona sila veca. Sto je predmet na koji gravitacija djeluje udaljeniji od centra te mase - to je gravitacija slabija. Ako ne vjerujes meni, samo lupi u googl 'gravity' ili 'mass vs gravity' ili pogledaj evo ovo, na brzinu nadjoh, lako je za shvatiti, a veoma zanimljivo napisano. http://www.exploratorium.edu/ronh/weight/index.html

Dakle, ako bi kugla zemaljska, odjednom sutra postala upola manja nego sto je danas, masa (gustoca materije koja je cini) bi bila veca, a samim tim i njena gravitacija. Pri tome bi se ti, koji stojis na toj Zemlji ujedno nasao i mnogo blize njenom centru, pa bi tu gravitaciju mnogo vise osjetio. Drugim rijecima bio bi toliko tezak da vjerovatno ne bi mogao stajati na toj Zemlji. Suprotno bi se dogodilo ako bi se sutra kugla zemaljska sama od sebe povecala.

Eto, sad i ti budi sport, pa iscitaj, pa se javi.

Samo mi jedna stvar nije jasna. Veliki je broj tvoje brace po ubjedjenjima koji ovu materiju poznaju itekako dobro. Da se bas nijedan ne nadje danas da ti skrene paznju na to da ovim i ovakvim pisanjem najmanje pomazes upravo stvari za koju se zalazes - malo mi je licemjerno. Jer kad o drugim nekim stvarima pises - zacas su tu, da te podrze. No - to se mene vjerovatno bas i ne tice. Nije moj merhametluk u pitanju.
probuseni $

#64 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by probuseni $ »

KotromanichII wrote:

Sta znaci ono boldirano , "tandara mandara ! ...??? :zoka:
KotromanichII

#65 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by KotromanichII »

On uopste, niti u jednom jedinom momentu ne spominje smanjivanje, niti povecavanje.
ja neznam sta si ti gledala, pogledaj kazem ti opet

Naucnik iz NASA , zove se CHRIS McKAY od minute 1:47 , kaze "zamislite koliki bi ja bio visok na planeti da je trecina zemljine gravitacije"

kome sad vjerovati tebi ili njemu ?????????????????????????? :D

a pogledaj sta naucnici kazu kolika je bila planeta bila prije

Image
Image
Svemirco

#66 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by Svemirco »

Hmm... svega se načitah.

Nisam niti astronom niti fizičar sa diplomom ali koristeći čistu logiku može se zaključiti da pola napisanog ne drži vodu.

Znamo svi kako je nastala Zemlja kao nebesko tijelo prema tome je jasno da joj se masa može bitno povećati isključivo dodavanjem materije (npr. fuzijom il spajanjem sa drugim nebeskim tijelom). Ovo ide u prilog teoriji po kojoj je u Zemlju udario ogroman asteroid koji bi zemlji dodao masu i time povećao i gravitaciju iako ne vjerujem na skali potrebnoj da pobije dinosauruse, prije da su izumrli zbog nedostatka hrane jer bi prašina uzrokovana udarom u atmosferi ometala fotosintezu.

Jedina promjena koja se tokom vremena desila Zemlji jeste promjena oblika uzrokovana centrifugalnom silom zbog rotacije planeta. Posljedica ovoga je da je Zemlja sve manje oblika lopte a sve više oblika elipse tj polovi se približavaju a opseg ekvatora povećava.

Takođe logika nalaže da sa konstantnom masom veća planeta ima manju gravitaciju jer joj je naseljiva površina udaljenija od centra gravitacije. Obrnuto, što je manja planeta, površina je bliža gravitacionom centru i masi koja je uzrokuje te je gravitacija na površini veća. U čitavu jednačinu treba uzeti i silu obrnutog smjera koju uzrokuje rotacija - centrifugalnu silu. Pri konstantnoj masi i konstantnoj ugaonoj brzini rotacije planeta veća planeta na površini ima izraženiju centrifugalnu silu koja djelomično poništava djelovanje gravitacije u odnosi na manju planetu.

Just my 2 cents...
probuseni $

#67 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by probuseni $ »

KotromanichII,

Ti si pogresno shvatio onaj snimak. Ono je samo pretpostvaka ! Sta bi bilo kad bi bilo ! Nije u pitanju Zemlja, vec planeta slicna Zemlji, hipoteticka planeta. Tako se to radi, rezira, u takvim populistickim serijama da bude pristupacnije i interesantnije gledaocima. ... :-D
KotromanichII

#68 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by KotromanichII »

KotromanichII,

Ti si pogresno shvatio onaj snimak. Ono je samo pretpostvaka ! Sta bi bilo kad bi bilo ! Nije u pitanju Zemlja, vec planeta slicna Zemlji, hipoteticka planeta. Tako se to radi, rezira, u takvim populistickim serijama da bude pristupacnije i interesantnije gledaocima
nisam ja shvatio pogresno, dobro sam ja shvatio

ja taj snimak nebi nesto plaho gotivio da nisu naucnici govorili i pokazivali slike da je zemlja bila mala (vidis slike gore), sa manjom gravitacijom sto je omogucilo onoliko velike dinosauruse pa poslije kad su izumrli opet je zemlja bila mala dugi period i sirila se vise i vise u u tom nekom periodu Adem stigao na zemlju , jeli u oligocenskom, plicoenskom ili micoenskom period, BOg samo zna, s obzirom da je je bila manja sa manjom gravitacijom zbog toga je i adem bio visok , Muhammed kaze da su ljudi poslije sve manji i manji. A to moze razumijeti sirenjem zemlje i jacanjem gravitacije gdje sto prozurokje da smo manji i manji
probuseni $

#69 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by probuseni $ »

KotromanichII wrote:
KotromanichII,

Ti si pogresno shvatio onaj snimak. Ono je samo pretpostvaka ! Sta bi bilo kad bi bilo ! Nije u pitanju Zemlja, vec planeta slicna Zemlji, hipoteticka planeta. Tako se to radi, rezira, u takvim populistickim serijama da bude pristupacnije i interesantnije gledaocima
nisam ja shvatio pogresno, dobro sam ja shvatio

ja taj snimak nebi nesto plaho gotivio da nisu naucnjaci govorili i pokazivali slike da je zemlja bila mala (vidis slike gore), sa manjom gravitacijom sto je omogucilo onoliko velike dinosauruse pa poslije kad su izumrli opet je zemlja bila mala dugi period i sirila se vise i vise u u tom nekom periodu Adem stigao na zemlju , jeli u oligocenskom, plicoenskom ili micoenskom period, BOg samo zna, s obzirom da je je bila manja sa manjom gravitacijom zbog toga je i adem bio visok , Muhammed kaze da su ljudi poslije sve manji i manji. A to moze razumijeti sirenjem zemlje i jacanjem gravitacije gdje sto prozurokje da smo manji i manji
Mozda si ti pogresno protumacio Muhamedove rijeci ? Mozda se to odnosi na nesto drugo o cemu je on govorio?
Sheitan

#70 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by Sheitan »

Shoshana wrote:
KotromanichII wrote:

Hajde da krenemo od ovog drugog, jer ce ono prvo biti duze. Ja kao moderator pisem crvenom... na primjer kada nekoga opominjem pred banovanje. Ili kada popravljam tudje postove. Ono sto pise crnim slovima je moj licni stav, te ga ne mozes nazivati nekim moderatorskim stavom. Na suprot tome, mozes ga kritikovati, i ne moras se s njime slagati. Ne mislim da sam svoje misljenje ikada krila, niti zavijala u neki moderatorski autoritet (kao da takvo sta i postoji :-) ) Slike sa ogromnim grobovima su bile postavljene i izbrisane su. Ukoliko ih nisi ti bio postavio - dovoljno je samo tako reci. Mada su i ostale koje si postavio jal veoma lako objasnjive, jal je 'originalni materijal' misteriozno nestao pa je isto kao da nikad nije ni postojao.

O tome kolika je vjerovatnoca da su na kugli zemaljskoj zivjeli divovi.... hajde razmisli... kako je moguce da su se pronasli i tako dobro dokumentovali hiljade i hiljade skeleta dinosaurosa, ali ama bas ni jedan (bar ne neki koji bi se dao provjeriti) od tih dzinova? Da li ti zaista mislis da je moguce sakriti i sacuvati tajnu koju dijeli vise desetina (jer da si ikada bio na arheoloskom nalazistu, znao bi da se broj radnika mjeri u desetinama, a ako je vece nalaziste i u stotinama) ljudi? Da li je tebi zaista lakse vjerovati da su svi priznati naucnici ucesnici u teoriji zavjere i nekim pustim cudom sve i jedan mrzitelji i istorije i svetih knjiga? ili je lakse povjerovati da jedna (ili par njih) budala sjedi i smislja kako da privuce paznju i od sebe napravi medijsko cudo. No - ti sam biras u sta ces vjerovati i to je tvoja stvar. Ali kada pokusavas svoje ubjedjenje potkrijepiti naukom - onda to vise nije samo tvoja stvar. Nauka pripada svima.

Sada o gravitaciji.... Evo, meni nije bilo mrsko preslusati taj video, pa cu da ti objasnim sta on tacno kaze.
Kaze da 1) hipotetise, 2) prica o imaginarnom svijetu, 3) govori o planeti slicnoj Zemlji (Earthlike planete).
(a osim toga sto se u tom videu kaze - mene jako zanima ono sto se ne kaze. Reci mi - zasto je onaj zadnji govornik prekinut bas tamo gdje je prekinut? zasto snimak ne ide do kraja?)

Dakle, ako je planeta slicna Zemlji, to znaci da joj je sastav, materija i prosjecna gustoca slicna Zemljinoj. Zasto on ne ide u detalje je zato sto se te i takve emisije prave za siroku publiku, a ne za studente astronomije, pa se u njima stvari pojednostvaljuju da bi se lakse shvatile. U pravu je kada kaze da bi takva jedna planeta (dakle planeta slicna Zemlji) koja bi bila polovinu Zemljine velicine - imala slabiju gravitaciju.

On uopste, niti u jednom jedinom momentu ne spominje smanjivanje, niti povecavanje. Tako da iz toga sto on kaze ne mozes izvuci apsolutno nikakav zakljucak u pogledu odnosa smanjivanja/povecavanja jednog nebeskog tijela i njegove gravitacije.

Ali da si pazio na casu fizike (kao sto nisi) ti bi to i sam znao. Jer se gravitaciona sila upravo izrazava odnosom izmedju mase jednog tijela i udaljenoscu objekta od te mase. Sto je masa (gustoca, odnosno zbijenost materije) veca - to je gravitaciona sila veca. Sto je predmet na koji gravitacija djeluje udaljeniji od centra te mase - to je gravitacija slabija. Ako ne vjerujes meni, samo lupi u googl 'gravity' ili 'mass vs gravity' ili pogledaj evo ovo, na brzinu nadjoh, lako je za shvatiti, a veoma zanimljivo napisano. http://www.exploratorium.edu/ronh/weight/index.html

Dakle, ako bi kugla zemaljska, odjednom sutra postala upola manja nego sto je danas, masa (gustoca materije koja je cini) bi bila veca, a samim tim i njena gravitacija. Pri tome bi se ti, koji stojis na toj Zemlji ujedno nasao i mnogo blize njenom centru, pa bi tu gravitaciju mnogo vise osjetio. Drugim rijecima bio bi toliko tezak da vjerovatno ne bi mogao stajati na toj Zemlji. Suprotno bi se dogodilo ako bi se sutra kugla zemaljska sama od sebe povecala.

Samo mi jedna stvar nije jasna. Veliki je broj tvoje brace po ubjedjenjima koji ovu materiju poznaju itekako dobro. Da se bas nijedan ne nadje danas da ti skrene paznju na to da ovim i ovakvim pisanjem najmanje pomazes upravo stvari za koju se zalazes - malo mi je licemjerno. Jer kad o drugim nekim stvarima pises - zacas su tu, da te podrze. No - to se mene vjerovatno bas i ne tice. Nije moj merhametluk u pitanju.

Aferim! :thumbup:
PRO testant

#71 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by PRO testant »

Shoshana wrote: Hajde da krenemo od ovog drugog, jer ce ono prvo biti duze. Ja kao moderator pisem crvenom... na primjer kada nekoga opominjem pred banovanje. Ili kada popravljam tudje postove. Ono sto pise crnim slovima je moj licni stav, te ga ne mozes nazivati nekim moderatorskim stavom. Na suprot tome, mozes ga kritikovati, i ne moras se s njime slagati. Ne mislim da sam svoje misljenje ikada krila, niti zavijala u neki moderatorski autoritet (kao da takvo sta i postoji :-) ) Slike sa ogromnim grobovima su bile postavljene i izbrisane su. Ukoliko ih nisi ti bio postavio - dovoljno je samo tako reci. Mada su i ostale koje si postavio jal veoma lako objasnjive, jal je 'originalni materijal' misteriozno nestao pa je isto kao da nikad nije ni postojao.

Slažem se u potpunosti sa svime gore navedenim, a pogotovu sa onim naglašemim. :thumbup:
KotromanichII

#72 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by KotromanichII »

Slažem se u potpunosti sa svime gore navedenim, a pogotovu sa onim naglašemim
evo sto pljuje po kuranu pa sad poceo da pljuje i po svojoj bibliji :thumbup: svaka cast

Postanak 6:4 Onda, kada su se sinovi Božji ženili kćerima čovječjim, pa i kasnije još, i ove im rađale djecu, živjeli su divovi na zemlji, gorostasi davnine, preslavni junaci. Biblija
statix

#73 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by statix »

I kako to jacanje gravitacije vec hiljadama godina, utice na orbitu mjeseca ? :D
PRO testant

#74 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by PRO testant »

KotromanichII wrote:
Slažem se u potpunosti sa svime gore navedenim, a pogotovu sa onim naglašemim
evo sto pljuje po kuranu pa sad poceo da pljuje i po svojoj bibliji :thumbup: svaka cast

Postanak 6:4 Onda, kada su se sinovi Božji ženili kćerima čovječjim, pa i kasnije još, i ove im rađale djecu, živjeli su divovi na zemlji, gorostasi davnine, preslavni junaci. Biblija
Ima li potrebe da postiram tvoju privatnu poruku, u kojoj mene, nakon svega prije rečenog pozivaš da ti pomognem u "ovome?"
Čovječe ....

i onda još i ovo!?
int21

#75 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by int21 »

Salu na stranu ljudi, a gdje nadjose toliku pumpu da napusu toliko zemlju.....to je meni interesantno :)
Locked