BMW X5 misljenje i iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

HAVANA

#51 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by HAVANA »

Kokice na Vilsonovom.
hogar strasni

#52 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by hogar strasni »

Havana druze, ako si jos u tim vodama za koliko bi se mogao naci neki X5 u svabiji, onako posten, bez da se ovdje mora restaurirat.
Sve sam blize opciji Dustera, al jos o tom vozilu nema iskustva, sem da je nov povoljane cijene.
Jucer sam u Sirokom B. dobivao prijedlog Kia Sorento 2005, benzinjara, za golfa i 5000 eura, ko biva pise 90 hiljada tek presao, dosta fino izgleda. Drug mi jedan rece da je cuo da je muhanat taj sorento,hajd ga znaj,pa se vec ohladio.
anonimni clan

#53 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by anonimni clan »

hogar strasni wrote:Pozdrav za sve. Naime o čemu se radi, zbog izvijesne potrebe jer češće zalazim po makadamu a sadasnji automobil mi to bas i ne dopusta /golf 4 je isuvise nizak, zao mi ga strugat / ali i sigurnosti koju mislim da pruza, kupio bih SUV, prodao golfa i dodao jos para.
Od decembra po zakonu ce se moci uvesti ova malo starija auta sa euro 3 normom, a tragajuci po sajtovima vidim da se moze naci fin autic po povoljnoj cijeni,
Interes gravitira ka BMW X5, moze se naci za oko 8.000 eura, 2000 g. 1 ruka, bas gledao na mobile.de
Ja neka iskustva sa BMW SUV-om nemam, susjed dijasporac ga hvali da se ne kvari al da trosi ko tenk al kod njega je neki golem motor. Ja bi plafon 30i, i kontam plin ubacit.
Pa bi volio da mi se jave ljudi koji imaju iskustva sa X5, mane,vrline,potrosnja,odrzavanje znam da je skuplje od ostalih ali mislim da bi vrijedilo za ono sto pruza.
Unaprijed hvala na misljenjima i savjetima.

Image

Procitah da se X5 moze naci za 8000 Eura!
I to na Mobile.de pa pogledah i ja............
Ova auta sto se nude za te pare mozes zaboraviti.
Sumnjiva auta iz Francuske ,Italije ,Rumunije i Madjarske .........ne prodaju se normalnim oglasima u svojoj zemlji vec se nude na mobile.de......
X5 u Njemackoj se nudi tek od 12 000 Eura.Kad kazem od znaci da su to najnize cijene i da je velika vjerovatnoca da i s tim autima nesto nije u redu.
2001 godina diselov motor 3,0 do 150 000km realno kosta oko 13 000 Eura i tu mora da sve stima.Naravno na sve to dolazi i ona stara provjerena da kupovinom polovnog auta uvijek se kupujes i veliki rizik.
Benzinov motor kosta nesto manje a ti namjeravas ugraditi plin kako sam razumio.
Pa i za ugradnju plina ti je portrebno par tauzenki .......tako da sve skupa kosta prilicno puno za auto koje ce biti staro 10 godina.
Godisnje odrzavanje ovog auta je poprilicno skupo,vozim BMW 520 pa znam.
Ne znam koliko ti je vazno da vozis BMW ali to auto pripada premium klasi i naravno da taj osjecaj dok se vozis u njemu neces imati dok se vozis u Daciji ali svaki luksuz kosta pa i ovaj.
HAVANA

#54 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by HAVANA »

Zavisi koja godina,kilometri,oprema...
Model do 2003g od 9000eura do 13000 eura +/- a model 2004g do 2006g od 13000 eura do 17000eura +/-
Racunaj da ces uvijek u jeftinijoj varijanti dobiti losije auto i slabiju opremu(felge 17,zuti zmigavci,bez zracnog ovjesa,navigacije,obicni volan 4 kraka...)
3.0 benzin je po meni najbolja opcija,najbolje rijesenje i jeftiniji servis.
Na cijenu uracunaj prevoz,put,9% carine(ako imas euro 1 papir) + 17% pdv-a...
Za kiu ne znam sta bih ti rekao...svako ima svoje potrebe,ukus,misljenje ...ali ja bih uvijek isao radje na opciju toyote landcruiser 2002g ali to je jako tesko naci...
hogar strasni

#55 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by hogar strasni »

Hvala na info Havana,od prilike sve se vrti oko cifre malo iznad 30 tauzenki,gledao sam land kruzera dobar je skroz al nekako mi prevelik za ono sto meni treba, treba se meni i po gradu provrtit. Nije mi nesta vele bitno da je krcat opremom, sto manje elektronike to bolje, nek ima servo, klimu i abs meni dosta..i men se cini da sam sve blizi daciji duster, ako nista za iste pare cu bar imat nov auto..a mozda cu drugacije mislit ako ispadne sta povoljno od decembra.
citroen

#56 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by citroen »

hogar strasni wrote:Hvala na info Havana,od prilike sve se vrti oko cifre malo iznad 30 tauzenki,gledao sam land kruzera dobar je skroz al nekako mi prevelik za ono sto meni treba, treba se meni i po gradu provrtit. Nije mi nesta vele bitno da je krcat opremom, sto manje elektronike to bolje, nek ima servo, klimu i abs meni dosta..i men se cini da sam sve blizi daciji duster, ako nista za iste pare cu bar imat nov auto..a mozda cu drugacije mislit ako ispadne sta povoljno od decembra.

Za nekih 30 000KM mozes kupiti novog dustera sa 4x4 pogonom,full opremom i 1.5DCI masinom sa 109KS, a mozes jos jeftinije proci ako se odlucis za slabije pakete opreme i nbenzinskim motorima,jer cijena dustera je od 18 100KM pa na vise :thumbup: :thumbup: :thumbup: Sretno u kupovioni za sta god da se odlucis :sax: :sax:
drndalo

#57 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by drndalo »

hogar strasni wrote:Hvala na info Havana,od prilike sve se vrti oko cifre malo iznad 30 tauzenki,gledao sam land kruzera dobar je skroz al nekako mi prevelik za ono sto meni treba, treba se meni i po gradu provrtit. Nije mi nesta vele bitno da je krcat opremom, sto manje elektronike to bolje, nek ima servo, klimu i abs meni dosta..i men se cini da sam sve blizi daciji duster, ako nista za iste pare cu bar imat nov auto..a mozda cu drugacije mislit ako ispadne sta povoljno od decembra.
Pa nije ti bas X5 mali "za po gradu"...
hogar strasni

#58 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by hogar strasni »

Ma nekako je opet X5 kompaktniji za grada nego land kruzer, kad vidim da Hilmo Selimovic protutnja sa ona dva svoja kroz bistrik,bas su mi nekako golemi za grada sa jednim zauzme dva parking mijesta.
Drug Desert Wind mi je poslao zanimljiv prijedlog, kosta oko 9.000 eura + ostalo
http://sauto.cz/detail-inzeratu/osobni/bmw/x5/7890795
drndalo

#59 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by drndalo »

Ovo sto vidim sa slika izgleda OK za auto staro 10 godina i sa 150.000 km... Mislim, kao da je normalno haban... Ova kilometraza za taj motor ne bi smjela biti problem, jer bi on morao jos toliko preci da se ne nakaslje... Ja sam "gazio" 525i 24v sa 278.000 km, i na motoru se to nije moglo osjetiti...

Na zadnjem sjedistu ovih slika vidim neke fleke...?

Ako ti cijena odgovara, i godiste, ne bi trebao biti za*eb... ;-)
Blobi

#60 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by Blobi »

drndalo wrote:Ovo sto vidim sa slika izgleda OK za auto staro 10 godina i sa 150.000 km... Mislim, kao da je normalno haban... Ova kilometraza za taj motor ne bi smjela biti problem, jer bi on morao jos toliko preci da se ne nakaslje... Ja sam "gazio" 525i 24v sa 278.000 km, i na motoru se to nije moglo osjetiti...

Na zadnjem sjedistu ovih slika vidim neke fleke...?

Ako ti cijena odgovara, i godiste, ne bi trebao biti za*eb... ;-)
To su ti fleke od taslacenja :razz: :razz:
kreso_atac

#61 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by kreso_atac »

Ko povezuje X5 i vožnju van ceste, ili ne daj bože off road - taj nema blage veze o čemu govori... Nemojte se uvrijediti, to je jednostavno tako. Volim i ja BMW, ali BMWu je mjesto na cesti gdje i pokazuje svoje adute, ali na cesti, jako jadno. Što je najgore nikakve prerade mu ne mogu pomoći jer jednostavno vozilo je koncipirano za druge stvari, a ko ipak eto misli da je to stvarno terenac, želim mu debeo novčanik.
mad max

#62 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by mad max »

pozdrav
drugar, iz iskustva X5 o kome ti pricas je auto eto onako da mozes ici sa njim po asvaltu kad padne snijeg i to ne velik, znaci malo bolje nego sa limuzinom bmw...
x5 4.4 benzin 2002 godiste sa full opremom
moze i po makadamu ali mic po mic jer prosto nije napravljen za to, moze on i pun gas ali brate odmah na dizalicu i spremi para
naravno moras imati dva para felni i guma za ljeto i zimu
na asfaltu je udoban tu nema price unutrasnjost mu je lijepa i moderna jos ako kupis u m opticu unutra je pravi velika navigacija, titanijum, alkantara itd.
na tvom mjestu nebih nikad razmisljao o nekakvim dacia-ma ili ne znam ni ja sta...
najbolja opcija grand cherokee 4.0 kombinacija sa plinom, reduktor selec trac, oprema limited i da se navozas i asvalta i terena...
ako se bojis amera onda kupi sebi nekog jeftinog samuraja i tuci ga po terenu, stavi vitlo i nemoj da brines da ces ostati negdje u sumi ili u nekoj nedodjiji..
KNELE 071

#63 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by KNELE 071 »

X5 jedno od najmonotonijih auta koje sam ikada vozio. To je auto fula u svakom smislu te riječi. Imaš izgled terenca, nemožeš ni na makadam. Staneš na led ili u dublji snijeg nemožeš krenuti koliko šlajdra. Imaš Sportsko auto, nesmiješ u krivinu uletiti ko veliki, jer si na krovu odmah. Nema zezanja kao sa pravim BMW autima. Potrošnja, katastrofa.
Ako hočeš auto za makadam probaj sa Renault Koleos, ili Dacia Duster, eventualno Fiat Panda...
Ja bih ti preporučio pravi terenac jer svi ovi auti imaju svoju granicu do koje mogu i kraj. sa terenskim nema stajanja.
anonimni clan

#64 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by anonimni clan »

KNELE 071 wrote:X5 jedno od najmonotonijih auta koje sam ikada vozio. To je auto fula u svakom smislu te riječi. Imaš izgled terenca, nemožeš ni na makadam. Staneš na led ili u dublji snijeg nemožeš krenuti koliko šlajdra. Imaš Sportsko auto, nesmiješ u krivinu uletiti ko veliki, jer si na krovu odmah. Nema zezanja kao sa pravim BMW autima. Potrošnja, katastrofa.
Ako hočeš auto za makadam probaj sa Renault Koleos, ili Dacia Duster, eventualno Fiat Panda...
Ja bih ti preporučio pravi terenac jer svi ovi auti imaju svoju granicu do koje mogu i kraj. sa terenskim nema stajanja.
Znas sta zakljucujem nakon ovog posta? Ako si ti vozio X5 onda sam ja vozio Airbus a 380. :dance:
HAVANA

#65 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by HAVANA »

:shock:
Vala sam se navozao auta ne znam im broj al sto mi je x5 lego,to je cudo jedno. :-D
Sigurniji i bolji osjecaj ni u jednom autu nisam imao,sta okuke,sta nevalja,s cim se izvrnuti :shock:
Zimi 17-ke i nove gume...nema problema...Kad grane sunce 18-ke...
Doduse, mozda si kakvog groba vozio sa razvaljenim trapom,celavim 19-kama itd... :roll:
HAVANA

#66 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by HAVANA »

Aaa vidi, vec sam svrljo po ovoj temi. :D
KNELE 071

#67 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by KNELE 071 »

anonimni clan wrote:
KNELE 071 wrote:X5 jedno od najmonotonijih auta koje sam ikada vozio. To je auto fula u svakom smislu te riječi. Imaš izgled terenca, nemožeš ni na makadam. Staneš na led ili u dublji snijeg nemožeš krenuti koliko šlajdra. Imaš Sportsko auto, nesmiješ u krivinu uletiti ko veliki, jer si na krovu odmah. Nema zezanja kao sa pravim BMW autima. Potrošnja, katastrofa.
Znas sta zakljucujem nakon ovog posta? Ako si ti vozio X5 onda sam ja vozio Airbus a 380. :dance:
a ti si vjerovatno vozio X5 M. Hatrge ili G-power ako se nevaram.
Ja sam tu kantu imao 4 mjeseca, zamijenio ga, a kreten mi dao E39 530d sa ful opremomom i to M optic.
Doduše zamijenio sam mu oscilacijska ramena koja sam uništio prvi mjesec na Bjelašnici.
Uvezao ga misleči kao i ovaj momak da koristi nečemu. Koristi samo da staviš dojam ljudima da si šošonski ljakse koji koristi trotoare kao parking, i ostali stereotipi koji se vežu za seljake i babine sinove...
Auto nije loše za neke normalne uslove korištenja, vožnja po ograničenju, ako imaš ženu djecu, i puno stvari za putovanja, al u tom sluzčaju E46 316 i Compact ima sve prednosti po gradu, a E39 520 d touring na otvorenom, u odnosu na njega. Što se tiče ovoga ulaza u krivinu, ja idem nešto brže u odnosu na vas, a X5 nikada nemože brzo koliko može moj E46 328 Ci, ili možda Legacy kojeg sam imao tad, a brža su i ostala normalna auta.
Između ostalog imam stari Land Cruiser serija 100. Diesel mašina, potrošnja, udobnost, kvarovi, sposobnost na putu i na makadamu i sve ostalo mu je ispred X5.

Razmisli ako hočeš nadžem ti štelu za taj Airbus, budi prvi privatni vlasnik jednog A380 udži u anale kompanije. :D
goran16v

#68 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by goran16v »

Vozio X5 4,8i mjesec dana, auto bio nakrcan opremom, od head up displeja do TV tunera i ostalih peverzija, star 3 mj i presao 800 km. To je bilo prije 3 god, osjecaj u autu k'o rukavica, jos uvijek se sjecam svakog kilometra tim autom.
anonimni clan

#69 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by anonimni clan »

KNELE 071 wrote:
anonimni clan wrote:
Ja sam tu kantu imao 4 mjeseca, zamijenio ga, a kreten mi dao E39 530d sa ful opremomom i to M optic.
Doduše zamijenio sam mu oscilacijska ramena koja sam uništio prvi mjesec na Bjelašnici.
Uvezao ga misleči kao i ovaj momak da koristi nečemu. Koristi samo da staviš dojam ljudima da si šošonski ljakse koji koristi trotoare kao parking, i ostali stereotipi koji se vežu za seljake i babine sinove...
Auto nije loše za neke normalne uslove korištenja, vožnja po ograničenju, ako imaš ženu djecu, i puno stvari za putovanja, al u tom sluzčaju E46 316 i Compact ima sve prednosti po gradu, a E39 520 d touring na otvorenom, u odnosu na njega. Što se tiče ovoga ulaza u krivinu, ja idem nešto brže u odnosu na vas, a X5 nikada nemože brzo koliko može moj E46 328 Ci, ili možda Legacy kojeg sam imao tad, a brža su i ostala normalna auta.
Između ostalog imam stari Land Cruiser serija 100. Diesel mašina, potrošnja, udobnost, kvarovi, sposobnost na putu i na makadamu i sve ostalo mu je ispred X5.

Razmisli ako hočeš nadžem ti štelu za taj Airbus, budi prvi privatni vlasnik jednog A380 udži u anale kompanije. :D

Oooooooo gospodin expert ........oprostite nisam vas prepoznao.........
Poredis X5 sa Copaktom....pa sa Limuzinom .......
U predhodnom postu sa Renault Koleos-om , ili Dacia Duster-om, Fiat Pandom.............
Nigdje veze....
De jos koju ........pametnu kad su auta u pitanju........svidja mi se nacin na koji diskutujes....... :thumbup: :run:
gilbert

#70 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by gilbert »

TOYOTA drug Toyota gdje ja sa svojom prodjem tu nema ni puta.
anonimni clan

#71 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by anonimni clan »

gilbert wrote:TOYOTA drug Toyota gdje ja sa svojom prodjem tu nema ni puta.
Toyotinim terencima svaka cast!
Ali ovdje diskutujemo o X5.ci.
KNELE 071

#72 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by KNELE 071 »

anonimni clan wrote:
KNELE 071 wrote:
anonimni clan wrote: Znas sta zakljucujem nakon ovog posta? Ako si ti vozio X5 onda sam ja vozio Airbus a 380. :dance:

U predhodnom postu sa Renault Koleos-om , ili Dacia Duster-om, Fiat Pandom.............
Nigdje veze....
De jos koju ........pametnu kad su auta u pitanju........svidja mi se nacin na koji diskutujes....... :thumbup: :run:

Nigdje veze....
De jos koju ........pametnu kad su auta u pitanju........svidja mi se nacin na koji diskutujes....... :thumbup: :run:[/quote]

Pa eto, da sam stručnjak neki i nisam, znam popraviti kad šta treba, imao sam hejbet auta, a vozao sam službenih još toliko, dosuše i sad imam 4 komada. Stručnjak sam za oružje, blindirana vozila, fizičku zaštitu u ratnim i mirnodobskim vremenima, pa kad kupiš taj Airbus javi se trebat će ti tjelohranitelj.
Ja nisam poredio, nego sam savjetovao, a svi ti imaju bolje osobine van asfalta od X5.
Vidim da si ti stručnjak. Koliki je klirens na X5? Koliki mu je napadni ugao prema prednjoj osovini? Baš me interesuje ima li X5 reduktor, znam da ima blokadu centralnog difa koja se uključuje automatski, ali nisam znao da ima na druga dva diffa, a nisam znao da možeš na teren sa X5 i da ga možeš parkirati u Sarajevu KULTURNO bez problema, a u krivinu kao kupe E46, u svaku može barem 40 km/h brže od E46. De mi to malo pojasni ti si sad mesija, kakav mesija ti si bog, hajde bože ti ćeš da nas prosvjetliš, možda i M3 može na teren, samo ja neznam kako, de malo to zadaj se :mrgreen:
anonimni clan

#73 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by anonimni clan »

Hajde se sad fino vrati i procitaj jos jednom sta si predhodno napisao pa da nastavimo diskutovati.
Znaci radi se o X5 i to je tebi monotono auto koje ne moze ni po makadamu ni po ledu ni po snijegu....

Ne moze u krivinu kao kupe i ne moze na makadam kao Fiat Panda... mozes ga vozis samo ako imas zenu i djecu
Potrosnja katastrofa.........
Pa drug moj X5 nije koncipiran da bude kupe niti je koncipiran da se voza po gudurama kao sto nije koncipiran ni da malo trosi (Iako mu je potrosnja ispod prosjeka kad je o konkurenciji rijec).
Nije koncipiran ni za one sto imaju zenu i djecu i gomilu torbi i kofera......pa da se vozaju kad podju na godisnji....
Da to auto tako koncipirano i da je pravljen za tu ciljnu grupu .....BMW bi davno propao.
KNELE 071

#74 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by KNELE 071 »

anonimni clan wrote:Hajde se sad fino vrati i procitaj jos jednom sta si predhodno napisao pa da nastavimo diskutovati.
Znaci radi se o X5 i to je tebi monotono auto koje ne moze ni po makadamu ni po ledu ni po snijegu....

Ne moze u krivinu kao kupe i ne moze na makadam kao Fiat Panda... mozes ga vozis samo ako imas zenu i djecu
Potrosnja katastrofa.........
Pa drug moj X5 nije koncipiran da bude kupe niti je koncipiran da se voza po gudurama kao sto nije koncipiran ni da malo trosi (Iako mu je potrosnja ispod prosjeka kad je o konkurenciji rijec).
Nije koncipiran ni za one sto imaju zenu i djecu i gomilu torbi i kofera......pa da se vozaju kad podju na godisnji....
Da to auto tako koncipirano i da je pravljen za tu ciljnu grupu .....BMW bi davno propao.
Ne moraš ti meni pričati o BMW imam 2 i odlično znam kako i šta se kreče, iznosim svoj stav jer je ovaj momak napisao da hoče na makadam. Ti mene izgleda neshvataš:
Pa da Sportsko višenamjensko vozilo. Gdje je tu sport ako ja nemogu uletiti u krivinu kako treba, izgleda kao terensko, a nemože ni na makadam, višenamjensko, a nemožeš ga koristiti za šta hočeš. Jebo tako auto, i jebo take ciljne grupe.
Obično takva auta vozaju ljudi provincijalci koji su doselili u gradove, sa velikim kompleksima,malog mozga i malih muda, a X5 im je nadomjestak za sve što im fali u životu. To je ta ciljna grupa koja u zemljama u tranziciji poput zemalja Balkana , bivšeg SSSR-a, a bogami ima ih i u zapadnoj Europi.
HAVANA

#75 Re: BMW X5 misljenje i iskustva

Post by HAVANA »

KNELE 071 wrote:
Obično takva auta vozaju ljudi provincijalci koji su doselili u gradove, sa velikim kompleksima,malog mozga i malih muda, a X5 im je nadomjestak za sve što im fali u životu. To je ta ciljna grupa koja u zemljama u tranziciji poput zemalja Balkana , bivšeg SSSR-a, a bogami ima ih i u zapadnoj Europi.

E jebi ga sad :lol: :-)
Rodio se u gradu,velika mi glava,ćuna nako,osrednja,ne fali mi nista u zivotu :D
Golfa voza papak,bmw onaj s malom ćunom,citroena ginekolog,audija kriminalac... :oops:
Vozio sam x5 4 godine...imam zenu i dvoje djece,odem na more,na planinu...poslovno u inostranstvo(1800km jedan pravac)ne umorim se sekunde u poredjenju sa mnogim drugim autima sa kojim sam isao.O osjecaju recimo kroz njemacku pri 200 na sat da ne govorim...Auto,beton!
Da mi je do suma ,gora i makadama...znam ja dobro sta bi kupio...
Last edited by HAVANA on 02/03/2012 09:45, edited 1 time in total.
Post Reply