Amerikanci ipak Zapalili Kuran

kamen spoticanja

#51 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

Post by kamen spoticanja »

probuseni $ wrote:U Americi zivi 300-400 hiljada bosanaca . Jesu li i oni neprijatelji islama posto su amerikanci ?
pricas gluposti :wink: kao i obicno
poznanik

#52 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

Post by poznanik »

Asana wrote:Jadna je ova planeta kada je svaka budala u prilici da uznemiri milione ljudi sirom svijeta...
Jadniji su oni ljudi koje uznemiri paljenje jedne knjige od strane jedne osobe... :oops:

U zadnjem ratu, u sarajevskoj Vijećnici zapaljene su hiljade knjiga. Od ovih koji se danas zgražavaju nad spaljivanjem jedne vjerske knjige, ko se onda oglasio protivljenjem spaljivanja?

I onaj pastor i ovo "samoinicijativno" spaljivanje knjige i ne mora biti samoinicijativno. Ko bi i na koji bolji način bi efikasnije ujedinio muslimane od ovakvog pokazivanja neprijateljstva?

Jadni su oni ljudi koje uznemiri paljenje jedne knjige, misleći da je cijeli svijet protiv njih....I koji u tom činu pronalaze izgovor za odmazdu i osvetu :(
Last edited by poznanik on 12/09/2010 14:26, edited 1 time in total.
astala_vistala

#53 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

Post by astala_vistala »

kecher II wrote:http://www.sarajevo-x.com/svijet/clanak/100912043

astalavistala evo ti brace brzo odgovaraju, nemoj se sikirat
Jeste svi ste vi bili upravu da je ovo obicna glupost,al evo ovi u Londonu tako ne misle,sta dalje ? sta je sa Hiljadama americkih vojnika u Afagnistanu,Iraku ? Moje misljenje je da je ovo samo mali djelic svega sto ce se u narednom periodu događati,Amerikanci su ti koji su stvorili islamofobiju i strah od islamskih terorista,posle 11 sepetembra sinonim za teroristu je muslimanski exstermista izgleda da su svi zaboravi IRU.ETU i moge druge oragnizacije koje su dosta opasnije... 8-)
GandalfSivi

#54 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

Post by GandalfSivi »

poznanik wrote:
Asana wrote:Jadna je ova planeta kada je svaka budala u prilici da uznemiri milione ljudi sirom svijeta...
Jadniji su oni ljudi koje uznemiri paljenje jedne knjige od strane jedne osobe... :oops:

U zadnjem ratu, u sarajevskoj Vijećnici zapaljene su hiljade knjiga. Od ovih koji se danas zgražavaju nad spaljivanjem jedne vjerske knjige, ko se onda oglasio protivljenjem spaljivanja?

I onaj pastoj i ovo "samoinicijativno" spaljivanje knjige može ne mora biti samoinicijativno. Ko bi i na koji bolji način bi efikasnije ujedinio muslimane od ovakvog pokazivanja neprijateljstva?

Jadni su oni ljudi koje uznemiri paljenje jedne knjige, misleći da je cijeli svijet protiv njih....I koji u tom činu pronalaze izgovor za odmazdu i osvetu :(
Ne mogu se vise sloziti. Jebo ti te mase koje ce svaki put nesta kao poluditi zbog djela pojedinaca. Mogao bih i dalje, ali bolje da ne idem...
vaca

#55 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

Post by vaca »

astala_vistala wrote:

Jeste svi ste vi bili upravu da je ovo obicna glupost,al evo ovi u Londonu tako ne misle,sta dalje ? sta je sa Hiljadama americkih vojnika u Afagnistanu,Iraku ? Moje misljenje je da je ovo samo mali djelic svega sto ce se u narednom periodu događati,Amerikanci su ti koji su stvorili islamofobiju i strah od islamskih terorista,posle 11 sepetembra sinonim za teroristu je muslimanski exstermista izgleda da su svi zaboravi IRU.ETU i moge druge oragnizacije koje su dosta opasnije... 8-)
imaš li ti pojma da u Afganistanu i Iraku ratuju i Bosnaci?
kamen spoticanja

#56 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

vaca wrote:
astala_vistala wrote:

imaš li ti pojma da u Afganistanu i Iraku ratuju i Bosnaci?
pa jel sad vidis pogubnost americkog marketinga :wink:
i pastora s floride
astala_vistala

#57 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

Post by astala_vistala »

Vaca dragi pa ti kontas da ja uzivam u svemu tome ? i da jedva cekam neki veci belaj pa da neduzni i nevini ljudi ginu zbog jedne gluposti od naroda koji je glup i zatucan :)
zindlo

#58 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

Post by zindlo »

[quote="astala_vistala"]Ja sam se nadao da nece jer to nije mala stvar,to je moze se reci i vec sukob civilizacija,sta dalje ? sta se moze ocekivati ? kako ce reagovati sada islamsi svijet koji je vec zestoko osudio ovaj cin.

Ne bih rekao da je u pitanju nesto dosad nevidjeno,a pogotovo da je to sukob civilizacija. Ovo je uradio jedan covjek,pravi problem su oni koji ce na glupost jednog ludjaka nasjesti pa ga podrzavati ili mu oponirati uzvracajuci na isti nacin. Generalno,moje je misljenje da vecina ljudi nema svoje misljenje ni o cemu nego da se ono kreira na osnovu medija. I druga stvar ,zlo vec odavno stanuje na zemlji. Vec smo to vidjeli u nasem ratu,od idilicnog zivota se doslo do krvoprolica i to kakvog. U krajnjij liniji najgore je sto ce kao i obicno ispastati ljudi koji su u cijeloj prici nevini....
kecher II

#59 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

Post by kecher II »

astala_vistala wrote:sinonim za teroristu je muslimanski exstermista izgleda da su svi zaboravi IRU.ETU i moge druge oragnizacije koje su dosta opasnije...
ko je opasniji Al-Qaida ili te neke druge ne znam, ali znam da mi je svejedno je li to Al-Quaida ili IRA,ETA.. ili neka druga samo zato eto sto su u Al-Quaidi extremni muslimani, i jednako su opasni ako ne i bolje organizovani od ovih ''lokalnih'' ETA-e, IRA-e... djeluju u cijelom svijetu, od napada u NY, Madridu, Londonu...

mislim da se bespotrebno dize prasina oko ne bitne stvari, neki bezvezni amerikanac zapalio kuran ili neki bezvezni musliman u londonu zapalio americku zastavu, totalno nebitne stvari a pogotovu iz perspektive BiH.
felipe kajetano

#60 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

Post by felipe kajetano »

kecher II wrote:
mislim da se bespotrebno dize prasina oko ne bitne stvari, neki bezvezni amerikanac zapalio kuran ili neki bezvezni musliman u londonu zapalio americku zastavu, totalno nebitne stvari a pogotovu iz perspektive BiH.
+1

mediji su vijest nametnuli kao nesto bitno :-)
kamen spoticanja

#61 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

felipe kajetano wrote:
kecher II wrote:
+1

sto li ,sta mislis?
felipe kajetano

#62 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

kamen spoticanja wrote:
felipe kajetano wrote:
kecher II wrote:
+1

sto li ,sta mislis?
ne razmisljam o glupostima :)
kamen spoticanja

#63 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

felipe kajetano wrote:
jah ti obicno o secesiji razmisljas :D
kaze hilary da nisu gluposti...ni onaj americki general u afganistanu
probuseni $

#64 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

Post by probuseni $ »

Trebate se odluciti da li su Kuran zapalili amerikanci, americka nacija ili krscanin koji zivi u Americi. Ako su Amerikanci kao nacija to je napad Amerike na islam, a ako je krscanin to je onda napad krscanstva na islam. Ko je tu ko?
keran

#65 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

Post by keran »

Toliko o pameti amera...
Last edited by keran on 12/09/2010 14:51, edited 1 time in total.
kamen spoticanja

#66 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

probuseni $ wrote:Trebate se odluciti da li su Kuran zapalili amerikanci, americka nacija ili krscanin koji zivi u Americi. Ako su Amerikanci kao nacija to je napad Amerike na islam, a ako je krscanin to je onda napad krscanstva na islam. Ko je tu ko?
ko da se odluci?
Kur'an zapalio neizivljeni moron potaknut jos neizivljenijim pastorom crkve koja ima 40 clanova...a prenio svaki hebeni medij na dunjaluku...nekome odgovara da se vatre pale...i tebi izmedju ostalih
felipe kajetano

#67 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

kamen spoticanja wrote:
felipe kajetano wrote:
de nemoj me prekidat u razmisljanju, taman sam imo jak plan :idea: :D

Hilari i americki đeneral me ne interesuju, jos manje budala sa Floride i ovi sto to smatraju pitanjem zivota i smrti..
psydelija

#68 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

Post by psydelija »

probuseni $ wrote:U Americi zivi 300-400 hiljada bosanaca . Jesu li i oni neprijatelji islama posto su amerikanci ?
Sta ste se uhvatili je li Amer ili Ameri?! Fakat je da su tamo kao i amo musimani na ledini. Fakat je da krstaski rat jos uvek traje, iako je oficijalno primirje od 1999. Tamo i amo mediji konstruisu javno mnjenje i oni nam govore da su: "muslimani teroristi, prljavci, zlikovci, mrzitelji.., da je islam los...." i zato se sve ovo desava!

Termin "terorista" se malo aktivnije spominje od "napada" u Nairobiju, brod americke mornarice u Jemenu i na vrhuncu kada su (sami) srusili svoje nebodere, pa preko Madrida, Londona, Maoce...
Termin "samoubica" je par godina stariji i on se gle slucajnosti isto pocinje koristiti sa pocetkom spaljivanja (jadnih) Palestinaca u borbi sa zidovskom tiranojom i varvarstvom!

Kada su krscani (teroristi) palili i zarili (eta, ira...) po evropi i svetu, kada su prvi ljudi samoubice (kamikaze) kokali civilne mete to je sve bilo razumno i logicno jer svi ti ljudi se nisu identifiokvali kao muslimani.

Oni imaju moc (mediji, snagu, novac) i stvaraju price po svojoj volji, a ljudima je dat razum da razluce istinu od lazi!
probuseni $

#69 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

Post by probuseni $ »

kamen spoticanja wrote:
probuseni $ wrote:Trebate se odluciti da li su Kuran zapalili amerikanci, americka nacija ili krscanin koji zivi u Americi. Ako su Amerikanci kao nacija to je napad Amerike na islam, a ako je krscanin to je onda napad krscanstva na islam. Ko je tu ko?
ko da se odluci?
Kur'an zapalio neizivljeni moron potaknut jos neizivljenijim pastorom crkve koja ima 40 clanova...a prenio svaki hebeni medij na dunjaluku...nekome odgovara da se vatre pale...i tebi izmedju ostalih
Vidis li ti sta je naslov teme ??? Tamo pise da su Amerikanci zapalili Kuran. Zato pitam jesu li amerikanci, americka nacija ili krscani ?
poznanik

#70 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

Post by poznanik »

kamen spoticanja wrote:
ko da se odluci?

A odgovara li radikalnim islamistima?

Možda je paljenje izvršeno po narudžbi, uz naknadu. Treba dizati tenzije, treba konstantno imati "neprijatelja", treba još ojačati islamski svijet. Obama završava rat u Iraku, a i iz Afganistana uskoro odlazi. Ostaje malo "nuklearnog" Irana... Treba imati jak razlog za neke nove akcije. Spaljivanje Kurana je odličan razlog...
kamen spoticanja

#71 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

probuseni $ wrote:
kamen spoticanja wrote:
ko da se odluci?
Vidis li ti sta je naslov teme ??? Tamo pise da su Amerikanci zapalili Kuran. Zato pitam jesu li amerikanci, americka nacija ili krscani ?
amricki drzavljanin vrlo vjerovatno...nego ko da se odluci i zasto je to vazno,ne rece ti meni?
pogotovo zasto je to tebi vazno
kamen spoticanja

#72 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

poznanik wrote:
kamen spoticanja wrote:
ko da se odluci?

A odgovara li radikalnim islamistima?

Možda je paljenje izvršeno po narudžbi, uz naknadu. Treba dizati tenzije, treba konstantno imati "neprijatelja", treba još ojačati islamski svijet. Obama završava rat u Iraku, a i iz Afganistana uskoro odlazi. Ostaje malo "nuklearnog" Irana... Treba imati jak razlog za neke nove akcije. Spaljivanje Kurana je odličan razlog...
a kome odgovaraju radikalni islamisti? muslimanima mozda? ili onima koji ispumpavaju energetska bogatstva iraka i afganistana?
probuseni $

#73 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

Post by probuseni $ »

kamen spoticanja wrote: amricki drzavljanin vrlo vjerovatno...nego ko da se odluci i zasto je to vazno,ne rece ti meni?
Pa zato sto FBI moze doci na ovaj Forum da pita otvaraca teme da li on to optuzuje americku naciju da zeli rat sa islamom ... :mrgreen: ....

...malo rezona u razmisljanjima nije na odmet....treba znati razlikovati neke stvari o kojima se diskutuje.
kamen spoticanja

#74 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

felipe kajetano wrote:
kamen spoticanja wrote:
felipe kajetano wrote:
de nemoj me prekidat u razmisljanju, taman sam imo jak plan :idea: :D

Hilari i americki đeneral me ne interesuju, jos manje budala sa Floride i ovi sto to smatraju pitanjem zivota i smrti..
secesionisto :D mene i tebe ce to opet najvise zanimat :wink: dakle preko nasih ledja idu i hilary i ameri...
nego sta ovo vise nece lopte da igrate s rajom :D
kamen spoticanja

#75 Re: Amerikanci ipak Zapalili Kuran

probuseni $ wrote:
kamen spoticanja wrote: amricki drzavljanin vrlo vjerovatno...nego ko da se odluci i zasto je to vazno,ne rece ti meni?
Pa zato sto FBI moze doci na ovaj Forum da pita otvaraca teme da li on to optuzuje americku naciju da zeli rat sa islamom ... :mrgreen: ....

...malo rezona u razmisljanjima nije na odmet....treba znati razlikovati neke stvari o kojima se diskutuje.
jah jah zato se ti toliko sekiras... :roll: dusa slatka uvidjavna
Locked