Cijena servisa...?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

amar1994

#51 Re: Cijena servisa...?

Post by amar1994 »

basicm wrote: Nije te valjda sramota reci koje je auto? :D
hahah nije :lol: , nego mi kazu ne drzimo dijelove za japanska auta :D

a motor nidje veze sa Japanom :lol:
studiorum_tuzlaensis

#52 Re: Cijena servisa...?

Post by studiorum_tuzlaensis »

Sodom1 wrote:Cuj lezaj po otpadu traziti :-) :-)
Generalno gledajući, u praksi ima dosta slučajeva kada se pokaže da originalni dio sa istog auta (u prevodu sa otpada), puno bolje se pokaže nego zamjena samo rotirajućeg elementa u ovom slučaju ležaja. Ovo ne lupam bezveze, već su tvrdnje iskusnih majstora. :)

Normalno da je i stanje tog zamjenskog dijela veoma važno, nećeš uzimati smeće sa tog auta.
Throttle

#53 Re: Cijena servisa...?

Post by Throttle »

Jest bolje od kineskih dijelova, svaki brendiran dio je bolji nov nego "original" polovan
Original pod navodnicima jer je možda baš npr SKF ležaj koji su kupio u autodijelovima ili kod SKF dilera, u tvom autu došao tvornički
Ta priča je otprilike pandan priči za Golfove 4 i diskove koji su bolji original polovni- iz uvoza-jer je za disk bitno jel vožen po autoputu il makadamu :D nego oni koje kupiš u prodavnici. Naravno, kad niko u prodavnici ne kupi brendirane nego kupe 4 diska za 100KM
Sodom1

#54 Re: Cijena servisa...?

Post by Sodom1 »

studiorum_tuzlaensis wrote:
Sodom1 wrote:Cuj lezaj po otpadu traziti :-) :-)
Generalno gledajući, u praksi ima dosta slučajeva kada se pokaže da originalni dio sa istog auta (u prevodu sa otpada), puno bolje se pokaže nego zamjena samo rotirajućeg elementa u ovom slučaju ležaja. Ovo ne lupam bezveze, već su tvrdnje iskusnih majstora. :)

Normalno da je i stanje tog zamjenskog dijela veoma važno, nećeš uzimati smeće sa tog auta.
O tome i govorim , kako cu znati jel ispravan?
Dok ne ugradis ne znas
studiorum_tuzlaensis

#55 Re: Cijena servisa...?

Post by studiorum_tuzlaensis »

Razumijemo se.

Sve je stvar percepcije kvara. Npr. ja znam da je moj ležaj stradao tako što sam se okrenuo 180 stepeni na zaleđenoj cesti i bočno udario zadnjom felgom od ivičnjak pri 50-60km/h. Kvar se nije desio tako što se potrošio i izraubo ležaj. Da li je loš ili ne, spreman preuzeti rizik za 50 kermica.

Smatram da mi je bolje dati 40-50 maraka za komplet dio sa istog auta, nego mijenjati solo ležaj (što je teži posao), ili komplet sa novom glavčinom što će biti minimalno dvije stoje.
530i

#56 Re: Cijena servisa...?

Post by 530i »

To se rijetko dešava, da ležaj tek tako zakuje, a tu ti je ionako još stvari oštećeno osim samog ležaja. Kod nas se mogu nabaviti SKF ležajevi i svaki pismen mehaničar znat će ga ispravno ugraditi. Polovno sa otpada je puno veći rizik.
Post Reply