Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Officer Crabtree

#51 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by Officer Crabtree »

Ma znam, al' evo nesto kontam : ni ovom retardu iz Engleske niko nije uskracivao sex ... Pa kad njega moze da pogura drzava, mogla bi vala i mene ova moja sto ne da ....
Nevjerovatna izjava, čak i uz dozu cinizma ne mogu se načuditi.

Ali da ipak budem kooperativan, evo ti meni donesi nalaz da si mentalno zaostao, ja ću ti platiti seks. Jednom za svoj mir, a drugi put ću ti platiti što ostalu raju na forumu siliš da čitaju ovakve grozne ispade.

Dakle, imaš dva seksa na moj račun, samo ponesi nalaz.
:oops:
PapakizSarajeva

#52 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by PapakizSarajeva »

Officer Crabtree wrote:
Ma znam, al' evo nesto kontam : ni ovom retardu iz Engleske niko nije uskracivao sex ... Pa kad njega moze da pogura drzava, mogla bi vala i mene ova moja sto ne da ....
Nevjerovatna izjava, čak i uz dozu cinizma ne mogu se načuditi.

Ali da ipak budem kooperativan, evo ti meni donesi nalaz da si mentalno zaostao, ja ću ti platiti seks. Jednom za svoj mir, a drugi put ću ti platiti što ostalu raju na forumu siliš da čitaju ovakve grozne ispade.

Dakle, imaš dva seksa na moj račun, samo ponesi nalaz.
:oops:
priznajem da sam se malo zanio, ISKRENO SE IZVINJAVAM ... A sto se tice nalaza, ovdje je rijec o LJUDSKIM PRAVIMA, a ne o zdravstvenim stanjima ( fizickim i psihickim ). Bar je takav naslov teme ...
Officer Crabtree

#53 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

OK... btw pogrešan je naslov...

Dakako da svako ima pravo na seks. :D
PapakizSarajeva

#54 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Mali se zarovih po net-u i nadjoh sljedece :

Mentalna retardacija (MR)

Operacionalizira se preko IQ-a. Odnosi se na raspon inteligencije koji leži ispod dvije SD IQ-a = 2,5%Π. Osobe s dna intervala od -1SD su tzv. tupi normalni, a između 70-85 je tzv. granična inteligencija.

Retardiran znači usporen, i u oba je smisla adekvatan pojam jer mentalno retardirane osobe :
a/ kasne s mentalnim razvojem
b/ sporije obavljaju kognitivne funkcije.

Iako nikad ne dosižu normalnu razinu inteligencije, izraz mentalna defektnost se zbog negativne konotacije napustio. Iz istih se razloga izbjegava termin mentalno hendikepiran.

Laka (50-69) - educibilni.
Mogu razviti komunikacijske i socijalne vještine, te ih se nekad do 5-6 godine ne razlikuje od normalne djece.
Mogu postići razinu obrazovanja od 5-6 razreda OŠ i steći jednostavnu zanatsku vještinu.
Čine oko 80% populacije MR.

Umjerena (35-49) - trenabilni.
Teško se postiže socijalizacija, ali osnovne komunikacijske vještine postoje.
Ne mogu završiti više od 1-2 razreda OŠ i mogu se dugotrajnim treningom osposobiti za najjednostavnije poslove.
Čine 12% MR.

Teška (20-34).
U ranom je djetinjstvu vrlo usporen motorički razvoj, postoji minimalna govorna komunikacija, te potpuno nemogućnost usvajanja socijalnih vještina i normi.
Čine oko 7% MR.

Izrazito teška (ispod 20).
U djetinjstvu je izrazito zaostajanje u razvoju osnovnih senzomotoričkih funkcija.
Kao odrasli pokazuju minimalni govorni fond, te samo izuzetno uspije osnovni trening toalete.
Zahtijevaju permanentnu skrb u visikoorganiziranoj specijalnoj okolini.
Čine svega 1% MR.

Crabtree, ipak nisam bas toliki kreten za kolikog me ti smatras. Mentalno retardiran - retard je evo i zvanican, univerzitetski prihvacen termin.
Officer Crabtree

#55 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Crabtree, ipak nisam bas toliki kreten za kolikog me ti smatras. Mentalno retardiran - retard je evo i zvanican, univerzitetski prihvacen termin.
Ma samo što ti i ja znamo da ga ti nisi u tom kontekstu upotrijebio.

Ne'a veze, moj bed što sam spomenuo ...
EdoFmjam

#56 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by EdoFmjam »

makkaj wrote:ne, ona ne vara muža na svakom čošku zato što je profuknjača, ona iz đast being merhametli :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
PapakizSarajeva

#57 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Officer Crabtree wrote:
Ma samo što ti i ja znamo da ga ti nisi u tom kontekstu upotrijebio.

Ne'a veze, moj bed što sam spomenuo ...
Ne bih o kontekstima ( nicijim, jer se ovdje 90 % ljudi zeza i sali )... ali cu se zato vratiti na temu, jer sam o ovako otisao u Off topic ...

Dakle, sex kao osnovno ljudsko pravo ?!

Hajde da posmatramo sex iz ugla njegove glavne funkcije - produzenja vrste. Da li se onda sex moze osmatrati kao "ljudsko pravo"? Evo uzmimo za primjer ovog momka iz Engleske. Obzirom na prenosenje genetskog materijala i istih genetskih greski, da li je normalno i ispravno da se isti "razmnozava" , drzavi i svojoj okolini ( poreskim obveznicima ) povecava populaciju ljudi sa "ljudskim pravima" ? Sta je sa silnim silovateljima koji su svoje "pravo" ostvarili na nekakav nasilan nacin ?

Jedan ovakav slucaj (a mozda i vise) postoji i kod nas. U Zavodu u Pazaricu (mislim da je tamo, nisam siguran) se nalazi 5 - 6 djece (brace i sestara) ometene u razvoju, od roditelja koji su takodjer ometeni u razvoju. Da nije Zavoda ko bi o njima brinuo ? Ko bi im ispunio ostala ljudska prava, kao osnovno pravo na zivot ?

Ne moze se posmatrati sex samo kao izvor kratkotrajnog uzitka, posmatrajmo ga kao nesto sto nekada moze dati i nezeljene rezultate.

Dakle moj stav po ovom pitanju je : sex jeste ljudsko pravo, ali samo ako se ostvaruje normalnim putem ... Pitao - dobio, platio - dobio... Ali da ti drzava plati jer ti to ne mozes odraditi prirodnim putem - ne smatram da je u redu ...

BTW - Officer Crabtree, necu te izlagati trosku. Ipak se ja, koliko god da sam retardiran, snalazim nekako i sam ...
Officer Crabtree

#58 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

BTW - Officer Crabtree, necu te izlagati trosku. Ipak se ja, koliko god da sam retardiran, snalazim nekako i sam ...
Ma uzećemo popola pa šta na belegiju...

Nemam neko posebno mišnjenje o slučaju, ako stručnjaci smatraju da će mu to pomoći, a kažu i da je mentalno zaostao, onda ne mogu ja reći da mu neće pomoći.

Sad je samo pitanje da li država treba platiti pomoć nekome kome je ona potrebna...

Iz naše perspektive, gdje pola stanovnika trebaju neku pomoć države, ovo je zaista "bacanje para", al u državi u kojoj on živi malo se drugačije gleda na to.
Ghost_Rider_XXX

#59 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by Ghost_Rider_XXX »

Officer Crabtree wrote:
Ma uzećemo popola pa šta na belegiju...

Nemam neko posebno mišnjenje o slučaju, ako stručnjaci smatraju da će mu to pomoći, a kažu i da je mentalno zaostao, onda ne mogu ja reći da mu neće pomoći.

Sad je samo pitanje da li država treba platiti pomoć nekome kome je ona potrebna...

Iz naše perspektive, gdje pola stanovnika trebaju neku pomoć države, ovo je zaista "bacanje para", al u državi u kojoj on živi malo se drugačije gleda na to.
Ma dragi moj officer ni u jednoj državi se na to ne može gledati drugačije. I kod njih ima jako puno ljudi koji gladuju i nekako držim da je preče nahraniti gladnu porodicu i obući djecu, nego platiti nekome put u Amsteerdam da bi heklo neku seksualnu trudbenicu.
Officer Crabtree

#60 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

može se gledati u državi u kojoj je bolja socijalna situacija, problem je što mi eto ne vidimo da može drugačije...

veliki novci se ulažu i u druge stvari koje su u suštini dokolica i hedonizam a ima gladnih na uliacama... od zapadnih zemalja evrope, preko amerike do novih elita u zemljama golfskog zaljeva...
MajcinaDusica

#61 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by MajcinaDusica »

Garden of illusion wrote:Znači ako imam potrebu da jedem i pijem (neophodno da bi preživjela i ja i moja vrsta), da se borim i štitim svoje postojanje kao jedinke (isto neophodno da bi preživjela i ja i moja vrsta)imam potrebu i da se razmnožavam,da bi moja vrsta uopšte i opstala. E sad bi se zaista po ovoj teoriji moglo reči da se MORAMO razmnožavati iliti ga da moramo imati PRAVO NA SEX.
Samo što ti država ne plaća ni jelo ni piće. Moraš biti u stanju doći do jela i pića sama. Ako si glup i nesposoban da zaradiš za hranu, umreš od gladi. Ako si glup i nesposoban i ne možeš naći nekoga za seks, krepaj.
MajcinaDusica

#62 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by MajcinaDusica »

pustopoljina wrote:koliko biste dugo ostali u vezi/braku bez seksa?
Ovo ti je za posebnu temu.
Garden of illusion

#63 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by Garden of illusion »

MajcinaDusica wrote:
Garden of illusion wrote:Znači ako imam potrebu da jedem i pijem (neophodno da bi preživjela i ja i moja vrsta), da se borim i štitim svoje postojanje kao jedinke (isto neophodno da bi preživjela i ja i moja vrsta)imam potrebu i da se razmnožavam,da bi moja vrsta uopšte i opstala. E sad bi se zaista po ovoj teoriji moglo reči da se MORAMO razmnožavati iliti ga da moramo imati PRAVO NA SEX.
Samo što ti država ne plaća ni jelo ni piće. Moraš biti u stanju doći do jela i pića sama. Ako si glup i nesposoban da zaradiš za hranu, umreš od gladi. Ako si glup i nesposoban i ne možeš naći nekoga za seks, krepaj.

Gore navedeno je napisano čisto kao teorija i to jako nategnuta, diskusije radi kao odgovor na pitanje forumašici. Moj stav je suprotan navedenom i vidljiv u postovima prije ovog.
Officer Crabtree

#64 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Tipičan primjer Žene koja zna o državi.

U kojoj državi ti država ne plaća jelo i piće na način na koji to ti misliš? Ako si nesposoban da zaradiš za hranu, spadaš pod socijalne slučajeve, i sigurno možeš imati neki vid socijalne pomoći, kao i jesti i piti u nekoj od javnih kuhinja.

U našoj državi to je jako malo, al takva nam je država u svakom pogledu.

No, da malo protegnem noge u oftopik, ako bi postojala tema "Šta mrzite kod suprotnog spola"; ja ne bih znao odgovoriti sad drugačije nego bih pokazao prstom u tebe.

Ne znam sad sam sebi ni objasniti zašto se lišavam zadovoljstva, al zbog tebe večeras ga neću ni baciti. Apstiniram kao protest na tvoje neznanje barem jednu drkicu.
MajcinaDusica

#65 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by MajcinaDusica »

Šta je, malo sam te bocnula?

Kod socijalnih slučajeva ima određeni iznos zarade preko kojeg nisi socijalni slučaj. Dakle, vrlo je egzaktan način određivanja ko spada u katgegoriju socijalnog slučaja. Kako bi se odredio kriterij ko je dovoljan jad da mu država plati prostitutku?
ultima_palabra

#66 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by ultima_palabra »

Ovdje se govorilo o medicinskom a ne o socijalnom slučaju.
MajcinaDusica

#67 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by MajcinaDusica »

Ma, pokreće se tu niz pitanja za teoretsku i nategnutu diskusiju, kao što su:

1. Je li ne.ebica zdravstveni problem? Ako jeste, onda se njegovo liječenje finansira iz zdravstvenog osiguranja, i ko nije osiguran, nema pravo na prostitutku.
a. Bi li ta vrsta liječenja ušla na neku esencijalnu listu, ili bi se plaćala participacija?
b. U tom slučaju, bi li se se djelatnost obavljala u svojevrsnim ordinacijama, koje bi kao takve trebale biti i registrovane, skupa sa ginekolozima, stomatolozima, itd.?
c. Koji bi specijalista određivao kome zaista treba pomoć? Ili bi to mogaom odrediti psiholog?
d. Kako će se pomoći psiholozima koji imaju takvih problema?

2. Ili je socijalni problem (ono "ja siromašan pa ne mogu nać curu").
a. U tom slučaju bi li postojale određene javne kuhinje, gdje bi neka Tetka (molim gospođu koju veoma poštujem da mi oprosti za ovakvu analogiju) nudila svoje usluge sirotima besplatno?
b. Ili bi to radile profesionalke koje plaća ko?

3. Bi li se to moglo organizirati kao neka vrsta socijalne mreže podrške, gdje bi na humanitarnoj i dobrovoljnoj osnovi ljudi s poteškoćama u pronalaženju partnera za seks jedni drugima pružali podršku? Možda kao neki vid UG? :run:
ultima_palabra

#68 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by ultima_palabra »

MajcinaDusica wrote:Ma, pokreće se tu niz pitanja za teoretsku i nategnutu diskusiju, kao što su:

1. Je li ne.ebica zdravstveni problem? Ako jeste, onda se njegovo liječenje finansira iz zdravstvenog osiguranja, i ko nije osiguran, nema pravo na prostitutku.
a. Bi li ta vrsta liječenja ušla na neku esencijalnu listu, ili bi se plaćala participacija?
b. U tom slučaju, bi li se se djelatnost obavljala u svojevrsnim ordinacijama, koje bi kao takve trebale biti i registrovane, skupa sa ginekolozima, stomatolozima, itd.?
c. Koji bi specijalista određivao kome zaista treba pomoć? Ili bi to mogaom odrediti psiholog?
d. Kako će se pomoći psiholozima koji imaju takvih problema?

2. Ili je socijalni problem (ono "ja siromašan pa ne mogu nać curu").
a. U tom slučaju bi li postojale određene javne kuhinje, gdje bi neka Tetka (molim gospođu koju veoma poštujem da mi oprosti za ovakvu analogiju) nudila svoje usluge sirotima besplatno?
b. Ili bi to radile profesionalke koje plaća ko?

3. Bi li se to moglo organizirati kao neka vrsta socijalne mreže podrške, gdje bi na humanitarnoj i dobrovoljnoj osnovi ljudi s poteškoćama u pronalaženju partnera za seks jedni drugima pružali podršku? Možda kao neki vid UG? :run:
Eh sad... nejebica nije zdravstveni problem, ali eto doktori kažu da može biti uzrok problema... stoga, onaj specijalista koji liječi pacijenta uspostavlja dijagnozu.

Da bi se to sprovelo, prostitucija bi se morala legalizovati, otvoriti "ordinacije" :dance: Pa onda tenderi, a sve po Zakonu o javnim nabavkama :-D
Averus

#69 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by Averus »

.
Last edited by Averus on 03/04/2018 20:52, edited 1 time in total.
Officer Crabtree

#70 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Kako bi se odredio kriterij ko je dovoljan jad da mu država plati prostitutku?
De pročitaj prvi tekst.

Ako si ga pročitala a i dalje mentalno bolesnu osobu nazivaš jadom, onda imaš problem od noktiju nogu pa sve do te kose koja ti izrasta na glavi.
MajcinaDusica

#71 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by MajcinaDusica »

Pročitala sam ja prvi tekst, ali sam pročitala i ovo između, i vidjela da je rasprava otišla daleko od osoba s onesposobljenjem, u smjeru onih koji misle da ih cure neće samo zato jer nemaju para (a to je, po mom skromnom mišljenju plavuše, jad 1/1).
PalaSa Marsa

#72 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by PalaSa Marsa »

:shock: :-) :-) Cudno je ovo... :zoka: :mrgreen:
Officer Crabtree

#73 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

u smjeru onih koji misle da ih cure neće samo zato jer nemaju para
a kobiva hoće?
zelenashica

#74 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by zelenashica »

MajcinaDusica wrote:Pročitala sam ja prvi tekst, ali sam pročitala i ovo između, i vidjela da je rasprava otišla daleko od osoba s onesposobljenjem, u smjeru onih koji misle da ih cure neće samo zato jer nemaju para (a to je, po mom skromnom mišljenju plavuše, jad 1/1).
Ti fkt hoćeš jednu plavušu na grbaču da navučeš :x :D

:lol: :lol: :lol:
MajcinaDusica

#75 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by MajcinaDusica »

Officer Crabtree wrote:a kobiva hoće?
MajcinaDusica wrote:u smjeru onih koji misle da ih cure neće samo zato jer nemaju para
Post Reply