Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Ghost_Rider_XXX

#1 Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by Ghost_Rider_XXX »

Upravo pročitah jedan članak na sa-x, kako su britanci opremili nekog momka što je malo ili malo više ometen u razvoju o trošku države u Amsterdam, da se malo igra sa tamošnjim seksualnim trudbenicama.

Navodno njegov socijalni radnik kaže kako mu je neophodan seks i kako treba iskusiti svijet itd itd.

Koliko je ovo normalno da ja kao neki porezni obveznik plaćam nekom karanje, bio on retardiran, pometen ili ometen ili štatijaznam nešto treće.

Ono što me posebno interesuje jeste smatrate li da se sex može posmatrati kao ljudsko pravo i na neki način biti zakonski riješeno. PRAVO NA SEKS?!
Što naravno implicira da se u teškim situacijama uključi država. :lol:
kokuz_sa

#2 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by kokuz_sa »

u BIH nemas pravo na zivot,nemas pravo na rad i na svasta drugo..al ako udjemo u EU onda cemo imat pravo da kresemo amsterdamske prostitutke..

:bih: :bih:
Ghost_Rider_XXX

#3 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

dobro ne bih sad isao na siroko šta imamo mi u našoj lijepoj bih, nego ozbiljno pitam šta mislite o ovome. Da li je nebuloza ili opravdano?
ultima_palabra

#4 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by ultima_palabra »

Pa ako mu je odobreno državno liječenje i ako je to terapija, što da ne 8-) Bolje nego da troše pare na skupe lijekove, a lik bi samo malo kundachio :-D
kokuz_sa

#5 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by kokuz_sa »

Ghost_Rider_XXX wrote:dobro ne bih sad isao na siroko šta imamo mi u našoj lijepoj bih, nego ozbiljno pitam šta mislite o ovome. Da li je nebuloza ili opravdano?
pa svakom u zivotu je potreban sex8bio pop ili casna) sex hrana i disanje je sto u zivotu covjeku treba..a sada ako lik nema nacina i hendikepom je sprijecen da nadje partnericu..hmm pa u neku ruku i jest opravdano d anekom platis kurvu
Gospoda Ministarka

#6 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by Gospoda Ministarka »

Pa sad... puno se po Evropi preseravaju sa kojekakvim pravima... ko kad nemaju ovih nasih problema pa si onda izmisljaju...mislim... to nije pravo vec potreba i to primarna...
detroit-mercy

#7 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by detroit-mercy »

Ghost_Rider_XXX wrote:dobro ne bih sad isao na siroko šta imamo mi u našoj lijepoj bih, nego ozbiljno pitam šta mislite o ovome. Da li je nebuloza ili opravdano?
Da li je opravdano o trosku poreskih obveznika ici u kojekave ratove ili svragavati rezime koji ti se ne svidjaju ili financijski podrzavati rezime koji ti se svidjaju. Da li je opravdano o trosku poreskih obveznika ici i izgubiti glavu u nekoj pripizdini za koju ne znas i da postoji. Ako je sve to opravdano onda zasto ne bi bilo opravdano o trosku poreskih obveznika poslati nekoga da skine junf :mrgreen:
Ghost_Rider_XXX

#8 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Ako je tako šta je onda sa ljudima koji su recimo ružni, ili siromašni, ili na neki drugi način hendikepirani, i imaju neku prepreku da nadju partnericu, treba li i njima platiti da oplete u Amsterdamu?
bez_ideje

#9 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by bez_ideje »

E vala bas.......bolje da ljudi od poreza vode ljubav,a ne rat :mrgreen:
Ima sex itekakvih terapeutskih svojstava,nadoci cemo...polako :mrgreen:
Gospoda Ministarka

#10 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by Gospoda Ministarka »

Sad kad vidite slike familije, dijaspore koja zivi u VB, svi na odmoru u Amsterdamu :D
Meshtar

#11 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by Meshtar »

Aura Perez wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:Ako je tako šta je onda sa ljudima koji su recimo ružni, ili siromašni, ili na neki drugi način hendikepirani, i imaju neku prepreku da nadju partnericu, treba li i njima platiti da oplete u Amsterdamu?
Pa nisu ruznoca i siromastvo bas hendikep, krpa zakrpu nadje :D

Srećom samo sam ružan. :D
Ghost_Rider_XXX

#12 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Aura Perez wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:Ako je tako šta je onda sa ljudima koji su recimo ružni, ili siromašni, ili na neki drugi način hendikepirani, i imaju neku prepreku da nadju partnericu, treba li i njima platiti da oplete u Amsterdamu?
Pa nisu ruznoca i siromastvo bas hendikep, krpa zakrpu nadje :D
Ma možemo mi pričati šta hoćemo, ali ružnoća i siromaštvo jesu hendikep.
Kad se sjetim svog socijalnog života kakav je bio dok sam se bavio liftingom i dok sam bio ko medjed hoće mi suze na oči.
Naša fizička prezentacija u mnogome zna biti jako veliki hendikep.
A o nedostatku tehničko materijalnih sredstava suvišno je danas i govoriti.
JThomas

#13 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by JThomas »

pa vala, od para poreskih obveznika se rade i mnogo nebuloznije stvari. da ne govorim destruktivnije. u nas zastupnici i ministri na kurve potrošiše mnogo više para poreskih obveznika.
Ghost_Rider_XXX

#14 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

JThomas wrote:pa vala, od para poreskih obveznika se rade i mnogo nebuloznije stvari. da ne govorim destruktivnije. u nas zastupnici i ministri na kurve potrošiše mnogo više para poreskih obveznika.

Ma pusti sad to, to je priča za sebe. I prilično tužna.

Pitanje je da li ovo treba posmatrati kroz prizmu ostalih ljudskih prava, kao što su pravo na obrazovanje recimo, ili pravo glasa, ili you namet it...
JThomas

#15 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by JThomas »

pa ako je momak stvarno mentalno bolestan, a doktori dali takvu preporuku...možda nekako i bi. ako je normalan, onda definitivno ne.
statix

#16 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by statix »

sex je najefikasniji metod lijecenja raznih bolesti i stresova, ljekari preporucuju, ali glupo je ocekivati da ti neko propise recept po kojem ces je**ti, ili da ti plati... :D
vox-populi

#17 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by vox-populi »

Pa ako je momak zbog toga sto ga nije umocio mentalno obolio (ne mora cak biti ni ometen u razvoju), i ako skolovani psiholozi i psihijatri kazu da je lijek da ga umoci, ne vidi gdje je problem. Sto to nekome izgleda smijesno je druga prica. Dakle, za umakanje, u svakom slucaju, i o bilo cijem trosku.
Ghost_Rider_XXX

#18 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Oči moje nema tog apaurina koji se može mjerit sa seksom, ali niko ti ne daje recept za karanje.
Broj dva ne vidjeh nigdje seks kao zvanični lijek za bilo koju bolest.
Ako se plati jednom čovjeku zašto ne bi i svim ostalim, sad se ja kao porezni obveznik ljutim, jer ja radim a drugi kara.
Malo je što plaćam silne sekretarice nego još moram i tamo nekakve kišne ljude finansirat za bambusanje.

Možda je malo surovo, ali sasvim jedno realno razmišljanje.
Naravno ne bih ulazio sad u teme silnih pozitivnih strana seksa na zdravlje.
vox-populi

#19 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by vox-populi »

Ghost_Rider_XXX wrote:Oči moje nema tog apaurina koji se može mjerit sa seksom, ali niko ti ne daje recept za karanje.
Ako se plati jednom čovjeku zašto ne bi i svim ostalim, sad se ja kao porezni obveznik ljutim, jer ja radim a drugi kara.
Malo je što plaćam silne sekretarice nego još moram i tamo nekakve kišne ljude finansirat za bambusanje.

Pa gledaj, ako ti je krivo sto on kara, odes kod psihijatra i ako on ustanovi da si zbog nejebice mentalno obolio, dobijes i ti kintu da umaces po Amsterdamu.

Ne radi se ovdje o tome da li je nekome krivo ili ne, lik iz price je psihicki obolio zbog toga sto nije skinuo mrak sa ociju. Tu dijagnozu moze dati samo strucna osoba. Ti se mozes otici i zaliti kako ti je krivo sto ne karas, hecim zakljuci da nisi zbog toga psihicki obolio i nista od dzabalesku karanja.
Ghost_Rider_XXX

#20 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Oj opet skretosmo s teme.
Hebo kišnog čo'eka, on umočio i sav sretan.

Opet ponavljam da li se može seks smatrari osnovnim ljudskim pravom, koje ti ne može biti uskraćeno?
ultima_palabra

#21 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by ultima_palabra »

Ghost_Rider_XXX wrote:Oj opet skretosmo s teme.
Hebo kišnog čo'eka, on umočio i sav sretan.

Opet ponavljam da li se može seks smatrari osnovnim ljudskim pravom, koje ti ne može biti uskraćeno?
Ne može, ali pravo na medicinsku uslugu/liječenje može.
dani28

#22 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by dani28 »

Ghost_Rider_XXX wrote:Oči moje nema tog apaurina koji se može mjerit sa seksom, ali niko ti ne daje recept za karanje.

Pa ako su se psiholozi slozili da je sex fizioloska potreba i trazi da bude upraznjavana u aspektima u kojima pruza ultimativno zadovoljstvo, ne vidim razlog zbog cega ne bi kako ti kazes tamo nekim "kisnim ljudima" ( ja si to obrazalezem kao osobe sa smanjenom psihofizickim sposobnostima) prepisali sex na recept.
Ghost_Rider_XXX

#23 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Odlično, šta se onda dešava sa invalidima, sa osobama sa erektilnom disfunkcijom (treba li im država platiti i viagru i savjetovalište, jer to zaista strašno djeluje na muškarca), pa isto tako ima ženu koje proživljavaju razne oblike seksualne disfunkcije šta s njima?
Budimo realni kad bi se to klupko razmotalo svi bi radili samo za nečije karanje.
MokeQc

#24 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by MokeQc »

Ma mislim da nije problem sto mu drzava plati ako momak nije stvarno bas sav svoj.

Ali, mislim da bi mogao biti problem kad se momku osladi, haj' ti njemu objasni de ne moze bas skoknut' do Amsterdama kad kod mu se cefne.. Kako ce to poslije uticati na njegovu psihu, hoce li postati agresivan, depresivan, ako mu neka ne da kad mu se cefne...?
dani28

#25 Re: Sex kao osnovno ljudsko pravo?!

Post by dani28 »

Ghost_Rider_XXX wrote:Odlično, šta se onda dešava sa invalidima, sa osobama sa erektilnom disfunkcijom (treba li im država platiti i viagru i savjetovalište, jer to zaista strašno djeluje na muškarca), pa isto tako ima ženu koje proživljavaju razne oblike seksualne disfunkcije šta s njima?
Budimo realni kad bi se to klupko razmotalo svi bi radili samo za nečije karanje.
Ako uzmemo u obzir da je samo sex fizioloska potreba i u ovom slucaju ne mijesti je s ljubavlju jer to su vec emocije, onda zasto da ne. Naravno ovdje sve treba uzeti u obzir, posebno osobe s erektilnom disfunkcijom, obavezno im platiti viagru. To se moze uporediti sa dijabeticarima kojima je funkcija pankreasa zakazala i moraju uzimati injektivno inzulin.
Post Reply