Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Nekako s proljeća

#51 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Nekako s proljeća »

:)

Onaj sistem je bio jednopartijski.
pike

#52 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by pike »

Nekako s proljeća wrote::)

Onaj sistem je bio jednopartijski.

Pa i ovaj je, sve su isti na vlasti vec 20 godina.
Nekako s proljeća

#53 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

:D

Ne ovi su se uredno registrovali i učinili sistem višestranačkim.I tvrde da se ne valja vraćati u prošlost, zarad budućnosti...

Jel' se zezamo il' ćemo koju pametnu odtipkati. Ne znam imamo li mogućnost izbora...svi putevi vode u Banoviće, mada ima i drugih rudnika.. :lol:
aerosa

#54 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by aerosa »

agnostic_front wrote:
nosara wrote:
Sistem je bio beton u odnosu na ovo sto imamo danas... Trebalo ga je modifikovat, a ne razjebat...

Ali kriticna masa biraca je na prvim "demokratskim" izborima dala povjerenje kriminalcima...

Doduse, treba bit posten, nekome je i ovaj "sistem" beton... :wink:
Ako smijem da pitam, na osnovu čega si zaključio da je onaj sistem beton?
To što nam niko nije napravio autoput, il' je bitnije što je svako mog'o zaspat' u parku bez da mu iko išta uradi?Pozdrav.

Nedavno sam dobru izjavu čuo po ovom pitanju, "što je ona vlast i komunizam napravio bez mašina ovi ne mogu ni okrečiti sa svom mogućom tehnologijom"....

Eto ovi "kapitalisti" nam napraviše autoput a stigao je nidokle....
MrMaliJoe

#55 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by MrMaliJoe »

@PANDA
Dobro je ba Haretov100% smiri doživljaje!!!!
HORN1

#56 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by HORN1 »

Pandaa wrote:
nosara wrote:
Sistem je bio beton u odnosu na ovo sto imamo danas... Trebalo ga je modifikovat, a ne razjebat...

Ali kriticna masa biraca je na prvim "demokratskim" izborima dala povjerenje kriminalcima...

Doduse, treba bit posten, nekome je i ovaj "sistem" beton... :wink:
-Pa ako je taj sistem bio beton, sto se raspao kao grudva kreca?

-Ako je taj sistem trebalo samo modifikovati, zasto su komunisti razvalili taj sistem i tu drzavu? Koja partija je imala najvise uticaja u toj drzavi? Ko je rekao -Jugoslavija vise ne postoji?

-Kada su komunisti odlucili da razvale drzavu i sistem i da preko noci nabiju kokarde, koji su to izbor imali nasi demokratski izabrani "kriminalci" osim da se drzava vojno brani od agresije??

P.S. Ako vas je vec toliko puno, ako ste puni ideja, zasto ne stisnete i ne kandidujete se na izborima kao KP??
Nisu komunisti rasturili državu već četnici i kruminalci koji su se prerušili u komuniste i stvarali poziciju za pokazivanje svog pravog lica. Eto kao posljedicu imamo rasturenu zemlju i privredu, ogroman broj pobijenih i invalida kao izuzetno veliki postotak kriminalaca u društvu a što je najgore oni su na vlati i nedozvole ispravnim da dođu na položaje s kojih bi mogli utjecati da se stanje popravi u državi.
HORN1

#57 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by HORN1 »

Nekako s proljeća wrote::D

Ne ovi su se uredno registrovali i učinili sistem višestranačkim.I tvrde da se ne valja vraćati u prošlost, zarad budućnosti...

Jel' se zezamo il' ćemo koju pametnu odtipkati. Ne znam imamo li mogućnost izbora...svi putevi vode u Banoviće, mada ima i drugih rudnika.. :lol:
U svijetu da bi se pariralo određenim politikama treba se spustiti na njihov nivo, naprimjer treba preventivno djelovati.
Tako da bi se pariralo ovim političarima treba se spustiti na njihov nivo i raditi preventivno podmuklosti ne gledajući na posljedice i cijenu, netko ne želi da se spušta na taj nivo.
Last edited by HORN1 on 08/06/2010 00:04, edited 1 time in total.
Bosanac sa dna kace

#58 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Bosanac sa dna kace »

Pandaa wrote:Kada vec ima toliko udruzenja koje nose Titovo ime, kada vec ima toliko pristalica tih udruzenja, i kada su svi oni vec toliko nabijeni emocijama i idejama 'vakim 'nakim, zasto jednostavno ne osnuju novu komunisticku partiju? Zasto se kriju iza JBT nevladinih udruzenja?
-Zato sto komunizam nije samo Josip Broz Tito.
-Zato sto je komunizam nesto ozbiljno s cim nema zafrkancije.
-Zato sto komunizam nije samo sjedenje u zadimljenim prostorijama i palamudjenje kako su oni imali dobar zivot dok je Tito bio ziv.
-Zato sto sa nazivom ''komunisticka'' moraju da mrdnu guzovima i malo mucnu glavushama, jer smo u govnima, a da bi ponudio neku alternativu u svim ovim govnima moras fakat bit manga, il' te nema
-Zato jer je komunizam protuteza kapitalizmu, jednakost svih, bez korupcije bez ovog onog....sa nadnacionalnim utopijskim ciljevima, a oni maksimalno mogu da dobace do javne uprave za prihode u llokalnoj opstini i svijet se za njih zavrsaje odma iza prve okuke
-Zato jer su to starije cikice sa stomacima i tetice sa protezama pa ti je valjda jasno da ne mogu bas nesto puno ni da ucine, a Marks koji je osnivac komunizma kaze da onaj starac koji je revolucionar mora da je budala, a omladinac koji nije revolucionar mora takodje da je budala i od njega/nje nema nista...
Pandaa

#59 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Pandaa »

HORN1 wrote:
Nisu komunisti rasturili državu već četnici i kruminalci koji su se prerušili u komuniste i stvarali poziciju za pokazivanje svog pravog lica.

Eto kao posljedicu imamo rasturenu zemlju i privredu, ogroman broj pobijenih i invalida
Bezuspijesan pokusaj pranja uprljanog i okrvavljenog komunistickog odijela! Ali eto i ako bi bilo kao sto ti kazes, onda ispade da se KPJ sastojala u glavnom od vecine cetnika i kriminalaca. A ako je to tako, onda i bolje sto je KPJ nestala! ...ili ti smatras da je saka lopova porazila cijeli sistem i drzavu. :wink:

Ovo sto danas imamo je rezultat komunistickih JNA generala i njihovih granata, rezultat agresije i genocida, i rezultat komunisticke hegemonije koja je dovela do krvavog raspada zemlje! ...mi nismo imali izbora sem da se branimo!
Pandaa

#60 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Pandaa »

Bosanac sa dna kace wrote: -Zato jer je komunizam protuteza kapitalizmu, jednakost svih,
...jednakost za sve, osim za one koji nisu u partiji. :-? :wink:
Fair Life

#61 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Fair Life »

Image
Imamopobjednika

#62 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Imamopobjednika »

Cini mi se da je Churchill jednu dobru stvar rekao: "Onaj ko nije socijalista sa 18 godina - nema srca, onaj ko je socijalista sa 30 - nema mozga".
MrMaliJoe

#63 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by MrMaliJoe »

Imamopobjednika wrote:Cini mi se da je Churchill jednu dobru stvar rekao: "Onaj ko nije socijalista sa 18 godina - nema srca, onaj ko je socijalista sa 30 - nema mozga".
Krajem 1943. dolazi do promene britanske politike prema pokretima otpora u Jugoslaviji. Čerčil odlučuje da napusti četnike Draže Mihajlovića i pruži podršku Titu. :D
glade

#64 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by glade »

Pandaa wrote:
Bosanac sa dna kace wrote: -Zato jer je komunizam protuteza kapitalizmu, jednakost svih,
ne lupaj
Pandaa

#65 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Pandaa »

glade wrote:
Pandaa wrote:
ne lupaj
Navedi mi najvisu poziciju koju je drzao neko ko nije bio u KPJ, i koja je to osoba??
MrMaliJoe

#66 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by MrMaliJoe »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by MrMaliJoe on 07/06/2010 07:15, edited 1 time in total.
MrMaliJoe

#67 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by MrMaliJoe »

MrMaliJoe wrote:
Navedi mi najvisu poziciju koju je drzao neko ko nije bio u KPJ, i koja je to osoba??[/quote]

Možeš li mi ti navesti primjer za nekoga danas, ko je na visokoj poziciji a da nije u nekoj stranci. Naravno, ime, prezime i opis te pozicije, pa da provjerimo :mrgreen: :bih:
ZukSan

#68 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by ZukSan »

MrMaliJoe wrote:
MrMaliJoe wrote:
Navedi mi najvisu poziciju koju je drzao neko ko nije bio u KPJ, i koja je to osoba??
Možeš li mi ti navesti primjer za nekoga danas, ko je na visokoj poziciji a da nije u nekoj stranci. Naravno, ime, prezime i opis te pozicije, pa da provjerimo :mrgreen: :bih:[/quote]
Safet Sušić
za vrijeme komunizma teško je bilo čak i zamisliti da selektor ne bude u partiji. Ma komunizam je sranje, samo je nekima to dobra furka, izgledaju cool sa pionirskim kapicama i crveninim zastavica 25.maja dok cugaju pivu u Titu (naravno plačeno debelim džeparcem, koji je obično daleko veći nego prosječna plaća u FBiH).

Čisto jedno pitanje za vrle komuniste: Zašto u BiH (koja očigledno ima vjerne sleditelje ideje komunizma) se ne osnuje komuna, pa svojim primjerom nam pokažite ljepotu življenja u komunizmu, možda tako se ponovo pridobije članstvo u KP.
Uglavnom ide mi na ..... svi ti besposličari i avanturisti (nekada su pravi komunisti zvali ovakve ovim imenom), koji očigledno previše imaju i onda prosipaju šuplju i furaju se na komunizam samo da bi izgledali cool.

Kao što neko reče komunizam je utopija, a danas je furka mladjim generacijama izlaziti u Tito, nositi majce sa likom Tita itd, a u osnovi niko pojma nema šta je zapravo komunizam.
Ja samo znam ono što sam vidio, šturo pročitao i šta su mi ljudi objasnili:
Komunizam je idealno društvo (Ideal:Označava i najpoželjnije stanje, kojim se teži, ali koje se nikada u potpunosti ne može dostiči.) samim tim je nemoguće. Vrlo teško provesti čak i na najmanjoj razini: Tri brata sjede i jedu pitu, jedan je najviše radio i zaslužio najviše, treći je najmanje radio ali je najgladniji i po pravilu on će oteti od prvog brata bar najmanji komadić pite. Banalizovano ali je tako, pa kako provesti u djelo da svi budu zadovoljni? Rješenje datom u bivsem USSR i ostalim "komunističkim" zemljama: sirova sila i Goli otok. Jednostavno ne može se narodu ugoditi :)
Socijaldemokratija rules!!!
:bih: :bih: :bih: (tri brata ista zastava je moja želja, nadam se da nije ideal)
seln

#69 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by seln »

ZukSan wrote:
:bih: :bih: :bih: (tri brata ista zastava je moja želja, nadam se da nije ideal)
Kao i komunizam: cista utopija.
glade

#70 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by glade »

Pandaa wrote:
posto ti ocigledno bacas na politicke pozicije... probaj malo mucnut mozgom prije nego izletis sa ovakvim glupostima...

dacu ti tri rijeci da pokusas povezati neke sasvim logicne stvari...

politicar, jednopartijski sistem, politicka pozicija... malo sam i izmjesao da ti bude zanimljivije
Nekako s proljeća

#71 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

HORN1 wrote:
Nekako s proljeća wrote::D

U svijetu da bi se pariralo određenim politikama treba se spustiti na njihov nivo, naprimjer treba preventivno djelovati.
Tako da bi se pariralo ovim političarima treba se spustiti na njihov nivo i rasiti preventivno podmuklosti ne gledajući na posljedice i cijenu, netko ne želi da se spušta na taj nivo.
:)

Kao i svaki drugi politički establišment i komunisti su se borili prije svega za vlast.Na ruku im je isla oružana borba protiv nacista, fašista i domaćih izdajnika uz čiju pomoć su izveli društvenu revoluciju. Oni su bili dobri a svi ostali su bili loši ....i tako danas imamo te ''mračne '' primjere tzv ''Goli otok'', ''cazinska buna'' ili ''MM proces 1983''...
Kao da se niko osim partizana nije borio za ispravne vrijednosti .I samo oni mogu da polažu pravo na antifašizam...

Sve će to biti puno bolje kada sazrije vrijeme i ljudi, pa se jasno kaže šta je bilo u redu a šta nije.Naravno, neću o tome ja govoriti, jer ne pripadam tom vremenu...a ni bremenu. U međuvremenu bi se takvi dijalozi mogli odvijati i unutar samih Udruženja, zasto da ne?
Uskoro će se u Sarajevu održati veliki skup antifašista...međunarodnog značaja i karaktera...

P.S.
HORN1, uloži malo truda u svom komentaru kako bi on bio određeniji...nisu bitni ''leveli'',pokušat' ću te upratiti...
Bosanac sa dna kace

#72 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Bosanac sa dna kace »

ZukSan wrote: za vrijeme komunizma teško je bilo čak i zamisliti da selektor ne bude u partiji. Ma komunizam je sranje, samo je nekima to dobra furka, izgledaju cool sa pionirskim kapicama i crveninim zastavica 25.maja dok cugaju pivu u Titu (naravno plačeno debelim džeparcem, koji je obično daleko veći nego prosječna plaća u FBiH).

Čisto jedno pitanje za vrle komuniste: Zašto u BiH (koja očigledno ima vjerne sleditelje ideje komunizma) se ne osnuje komuna, pa svojim primjerom nam pokažite ljepotu življenja u komunizmu, možda tako se ponovo pridobije članstvo u KP.
Uglavnom ide mi na ..... svi ti besposličari i avanturisti (nekada su pravi komunisti zvali ovakve ovim imenom), koji očigledno previše imaju i onda prosipaju šuplju i furaju se na komunizam samo da bi izgledali cool.

Kao što neko reče komunizam je utopija, a danas je furka mladjim generacijama izlaziti u Tito, nositi majce sa likom Tita itd, a u osnovi niko pojma nema šta je zapravo komunizam.
Ja samo znam ono što sam vidio, šturo pročitao i šta su mi ljudi objasnili:
Komunizam je idealno društvo (Ideal:Označava i najpoželjnije stanje, kojim se teži, ali koje se nikada u potpunosti ne može dostiči.) samim tim je nemoguće. Vrlo teško provesti čak i na najmanjoj razini: Tri brata sjede i jedu pitu, jedan je najviše radio i zaslužio najviše, treći je najmanje radio ali je najgladniji i po pravilu on će oteti od prvog brata bar najmanji komadić pite. Banalizovano ali je tako, pa kako provesti u djelo da svi budu zadovoljni? Rješenje datom u bivsem USSR i ostalim "komunističkim" zemljama: sirova sila i Goli otok. Jednostavno ne može se narodu ugoditi :)
Socijaldemokratija rules!!!
bit ideala jeste da se tezi ka njima, a ne da se ostvare priko noci
hase_kinđe_pape

#73 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by hase_kinđe_pape »

u drzavi koja je kapitalisticki orijentisana, nema smisla i potrebe formirati KP. iako ima velikih simpatizera te ideje. ali oni se mogu okupiti oko lijevo orijentisanih stranaka kao sto je SDP :-D
HORN1

#74 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by HORN1 »

Pandaa wrote:
HORN1 wrote:
Nisu komunisti rasturili državu već četnici i kruminalci koji su se prerušili u komuniste i stvarali poziciju za pokazivanje svog pravog lica.

Eto kao posljedicu imamo rasturenu zemlju i privredu, ogroman broj pobijenih i invalida
Bezuspijesan pokusaj pranja uprljanog i okrvavljenog komunistickog odijela! Ali eto i ako bi bilo kao sto ti kazes, onda ispade da se KPJ sastojala u glavnom od vecine cetnika i kriminalaca. A ako je to tako, onda i bolje sto je KPJ nestala! ...ili ti smatras da je saka lopova porazila cijeli sistem i drzavu. :wink:

Ovo sto danas imamo je rezultat komunistickih JNA generala i njihovih granata, rezultat agresije i genocida, i rezultat komunisticke hegemonije koja je dovela do krvavog raspada zemlje! ...mi nismo imali izbora sem da se branimo!
Da u komuniste se je uvuklo previše lažnjaka i dobro je da se je raspala, mnogi se nisu slagali sa idejama lažnjaka.
Međutim ne govorimo čisto o ljudima već ideologijama i šta one zagovaraju a komunizam zagovara ravnopravnost i pravo na slobodu svih ljudi koji ne prave zla drugim ljudima, dok neke ideologije zagovaraju veća prava jednih nadmoćnost i težnju da se druge porobi i njih izrabljuje bez obzira na posledice, što dovodi do velikih muka porobljenih i potlačenih i na kraju uglavnom njihove strašne osvete.
HORN1

#75 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by HORN1 »

Imamopobjednika wrote:Cini mi se da je Churchill jednu dobru stvar rekao: "Onaj ko nije socijalista sa 18 godina - nema srca, onaj ko je socijalista sa 30 - nema mozga".
To su budaleštine, samo onaj sa velikim iskustvom i ispravnim pogledima koji shvata uzroke i posljedice može biti pravi zagovornik ravnopravnosti svih ljudi po rođenju.
Sistem koji teži neravnopravnosti izrabljivanju i ugnjetavanju jednih za posljedicu ima obavezno krvoproliće i patnje svih na kraju koje čitavo čovječanstvo unazđuje i ustavlja u razvoju a i odaljavaje cjelokupno čovječanstvo od riješavanja pravih sdašnjih i budućih problema kojima će biti neminovno izloženo .
Još uvijek mnogi misle da mogu potlačivati druge i ne razmišljaju kakve će to donijeti dugoročne posljedice i njima i njihovoj djeci.
Trebamo se sjetiti robstva šta je to donijelo robovima a što na kraju robovlasnicima i njihovoj djeci koja su na kraju uglavnom ostajala bez glava ako nisu uspjela pobjeći. Pogledajmo kolonije i posljedice kolonijalnog ugnjetavanja i izrabljivanja opet krvavi ratovi i ubijanja i bježanje tlačitelja ako su uspjeli pobjeći.

To su bila vremena bez prevelikog znanja kad pojedinac nije baš lako mogao nauditi nekom narodu i državi, danas kad su vremena sasvim drugčija i kad sposoban pojedinac može desetkovati neku populaciju nanijeti im ogromne štete u ekonomijioja te tim unazaditi taj narod veoma dugo.
Primjer nedavnih požara u Indoneziji koja je gorjela, napravljene su nesagledive štete od kojih će se oporavljati dosta dugo a čak nitko nije ni preuzeo odgovornost za podmetanje tih požara, dovoljno je bilo da se Indonežani moraju posvetiti popravljanju štete i cilj je ostvaren.
Čovječanstvo bi trebalo zaboraviti politiku izrabljivanja drugih i otimanja od drugih na razne načine pa bili oni i legalni naime u skladu sa zakonima.
Post Reply