Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Pandaa

#1 Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Pandaa »

Kada vec ima toliko udruzenja koje nose Titovo ime, kada vec ima toliko pristalica tih udruzenja, i kada su svi oni vec toliko nabijeni emocijama i idejama 'vakim 'nakim, zasto jednostavno ne osnuju novu komunisticku partiju? Zasto se kriju iza JBT nevladinih udruzenja?

U Srbiji postoji KP, zasto se ne osnuje i kod nas, pa da se bar jasno vidi ko je gdje i za sta?
Tvrtko II Kotromanić

#2 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Tvrtko II Kotromanić »

treba imat damu za tako nesto u ovom vaktu gdje se na komuniste gleda na isti nacin kao u SAD-u krajem 40-tih, a uostalom vecina omladine koja fura ex-Yu fazon i nije bas politicki aktivna niti svjesna
Pandaa

#3 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Pandaa »

Pa ako vec misle da imaju rjesenja i da sadasnje stanje treba mijenjati, pa neka se registruju kao KP i hajmo na izbore. Od bulaznjenja i pametovaanja preko mikrofona kroz JBT udruzenja nema nista.
Imamopobjednika

#4 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Imamopobjednika »

Pandaa wrote:Pa ako vec misle da imaju rjesenja i da sadasnje stanje treba mijenjati, pa neka se registruju kao KP i hajmo na izbore. Od bulaznjenja i pametovaanja preko mikrofona kroz JBT udruzenja nema nista.
Pa i sami su svjesni da ni za hiljadu godina izborni prag ne bi prosli. Ni u MZ.
Catala Cule

#5 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Catala Cule »

Ima nje, ima :) Samo je vanparlamentarna :| Bolje da se i oni malo uključe u političku scenu, nego da batko i slični osnivaju nove partije kao što je stranka kokuza i slično, batko glumi humanitarca nekog, a ova njegova SKOK je ismijavanje i ruganje države, prave još veći cirkus :shock:

http://bs.wikipedia.org/wiki/Radni%C4%8 ... ercegovine
vs84sa

#6 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by vs84sa »

tu su oni cijelo vrijeme bili, sta mislis od cega je nastao sdp, sda, sds itd??? pa nisu marsovci dosli pa dobili izbore, sve je to isto samo je dres promjenjen. ko nije bio u partiji nije bio na polozaju, danas ko nije kod rejsa petkom nije na polozaju, sistem je isti samo je ime malo drugacije. jos mi zivimo u truhlom sistemu :D

prednost onog sistema je sto su bili svi na okupu :), danas imaju svoje avlije u kojima vladaju.
Pandaa

#7 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Pandaa »

Ali zasto se boje preimenovati u KP i kao takvi kandidovaati na izborima??
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#8 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by -LIBERO- »

Nije li SDP i PRAVNI NASLJEDNIK saveza komunista BiH??

Eto ih,tu su,samo sto su malo preformulisali politicki oblik,valjda,il' cak nisu... :D
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#9 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Ceka se da to prvo ucini Hrvatska, pa da se udruze sa njihovom. Hebiga, kod njih je Goli otok. :oops:
nosara

#10 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by nosara »

-LIBERO- wrote:Nije li SDP i PRAVNI NASLJEDNIK saveza komunista BiH??

Eto ih,tu su,samo sto su malo preformulisali politicki oblik,valjda,il' cak nisu... :D
Apsolutno... SDP je pravni nasljednik, a sda, sds, hdz sa svojim satelitima su u sebe apsorbovali ono najgore iz SKBiH kad je u pitanju njegovo bivse clanstvo... :D

Sto se tice preformulacije, pa jos ljudski rod nije na potrebnom nivou svijesti da bi mogao shvatiti komunizam i sve njegove prednosti... Trenutno je socijaldemokratija "in"...
El_comadante

#11 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by El_comadante »

kad bi se baš osnovala KP BiH kako bi se onda riješilo spor sa SDP oko imovine bivšeg CK BiH? i drugo pitanje kako je pravnik naslijednik KP SDP? mislim po kom zakonu.
nosara

#12 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by nosara »

El_comadante wrote:kad bi se baš osnovala KP BiH kako bi se onda riješilo spor sa SDP oko imovine bivšeg CK BiH? i drugo pitanje kako je pravnik naslijednik KP SDP? mislim po kom zakonu.
Ne bi ni bilo spora, jer bi u tom slucaju novoosnovana KP bila sasvim novi politicki subjekt... Nova firma...

SDP je transformisana SKBiH... Ista firma promijenila naziv i politicku strategiju... Donekle... :D
sumirprimus

#13 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by sumirprimus »

komunizam da je valjao,opstao bi..jednostavnoo...
ni truhli kapitalizam nije bas nesto bolji...
fazon je pronac zlatnu sredinu...
nosara

#14 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by nosara »

sumirprimus wrote:komunizam da je valjao,opstao bi..jednostavnoo...
U kojoj drzavi je "bio" komunizam...?

Kapitalizam je najobicnije sranje... Kula od karata...
atko

#15 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by atko »

Ima dvije godine kako ja sa haverom pregovaram da osnujemo KPBiH ... ;) strpite se jos malo :wink:

:D
sumirprimus

#16 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by sumirprimus »

nosara wrote:
sumirprimus wrote:komunizam da je valjao,opstao bi..jednostavnoo...
U kojoj drzavi je "bio" komunizam...?

Ejh sad odosmo u marxa duboko,...
Znas na sta sam mislio,da su valjali napravili bi sistem koji bi nadzivio njih...
Isti su ko i kapitalisti..
nosara

#17 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by nosara »

sumirprimus wrote:
nosara wrote: U kojoj drzavi je "bio" komunizam...?

Znas na sta sam mislio,da su valjali napravili bi sistem koji bi nadzivio njih...
Sistem je bio beton u odnosu na ovo sto imamo danas... Trebalo ga je modifikovat, a ne razjebat...

Ali kriticna masa biraca je na prvim "demokratskim" izborima dala povjerenje kriminalcima...

Doduse, treba bit posten, nekome je i ovaj "sistem" beton... :wink:
Socijalista

#18 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Socijalista »

nosara wrote:
sumirprimus wrote:
nosara wrote: U kojoj drzavi je "bio" komunizam...?

Sistem je bio beton u odnosu na ovo sto imamo danas... Trebalo ga je modifikovat, a ne razjebat...

Ali kriticna masa biraca je na prvim "demokratskim" izborima dala povjerenje kriminalcima...

Doduse, treba bit posten, nekome je i ovaj "sistem" beton... :wink:
Socijaldemokratija je tzv. "srednji put", dakle, izmedju Komunizma i ovog sranja sto sad imamo. Socijaldemokratija bastini sve pozitivne stvari iz Komunizma. Samo sad imamo neke tipove koji sebe nazivaju demokratima, koji su blago receno skoro svi bili pripadnici SKJ i osnivaju svoje stranke. Da se razumijemo oni osnivaju stranke tipa SDA, HDZ, SNSD, SDS, BPS, SBiH itd. itd. Ne ide mi nikako u glavu da neko ko je juce bio ljevicar odjednom postane DESNICAR. Naravno do toga je doslo zbog "primamljivih" okolnosti i sto da se ne osnuje (kad je komunizam otisao u PM)? AAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaalii... :thumbup: Vraticemo se mi SVI svojim korijenima :!: Druge nam nema!

Tito je bio u pravu, sav sljam na goli otok! :mrgreen: :bih:
udrch

#19 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by udrch »

Znači između dva sranja nalazi se Socijaldemokratija :D ..
Ja bih izbjegao tu konstrukciju, ali eto ipak si ti Socijalista..
Socijalista

#20 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Socijalista »

udrch wrote:Znači između dva sranja nalazi se Socijaldemokratija :D ..
Ja bih izbjegao tu konstrukciju, ali eto ipak si ti Socijalista..
Ne kazem ja da je Komunizam bio idealno rijesenje, dobro mozda sam pogresnu rijec izabrao...adekvatnije rijeci bi bile "treci put", dakle, onaj put koji povezuje ta dva sistema, znaci dijelove oba sistema.
all star

#21 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by all star »

atko wrote:Ima dvije godine kako ja sa haverom pregovaram da osnujemo KPBiH ... ;) strpite se jos malo :wink:

:D
imate moj glas :thumbup:
michio

#22 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by michio »

ne znam zasto su mijenjali ime u SDP-stranku demokratskih promjena. Jesu li soc.demokrati postali u ratu ili kad vec?
nosara

#23 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by nosara »

michio wrote:ne znam zasto su mijenjali ime u SDP-stranku demokratskih promjena. Jesu li soc.demokrati postali u ratu ili kad vec?
To je durakovic "pravio otklon"... Bas bi bilo super da je ostalo SKBiH...
Imamopobjednika

#24 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by Imamopobjednika »

Hoce KP a ni ovaj SDP im nije ozbiljna i konkurentna politicka stranka. Ali valjda to potvrdjuje ono pravilo da sto je jedna grupa manja, to se vise radikalizira. :D Kapitalizam je, u svakom pogledu i sa svim svojim manama, svjetlosne godine ispred komunizma. Rodjen prije njega i nadzivio ga je. Komunizam, uz nacizam, ostaje crna mrlja covjecanstva. Srecom i jedni i drugi su nasli svoje mjesto u historiji. U buducnosti ih nema ni na mapi.
El_comadante

#25 Re: Udruzenje "JBT" ili Komunisticka partija

Post by El_comadante »

nosara wrote:
El_comadante wrote:kad bi se baš osnovala KP BiH kako bi se onda riješilo spor sa SDP oko imovine bivšeg CK BiH? i drugo pitanje kako je pravnik naslijednik KP SDP? mislim po kom zakonu.
Ne bi ni bilo spora, jer bi u tom slucaju novoosnovana KP bila sasvim novi politicki subjekt... Nova firma...

SDP je transformisana SKBiH... Ista firma promijenila naziv i politicku strategiju... Donekle... :D
aha sad mi je jasnije.
Post Reply