dr.dangerdoom wrote:holowey wrote:eto, kriv vam telecom sto ne znate podesiti telefon
na pretplati sam, prethodni telefon mi je bio n95 i nikada nisam imao probleme koje vi spominjete... sada koristim n97 i isto tako nemam problema...
jedina stvar koju sam podesio mimo fabrickih postavki je rucno konektovanje na net kako bi me telefon svaki put pitao na koji ap da se spoji...cisto da mi se ne desi da se spaja preko grps ili 3g dok sam u dometu nekog wireless signala...
a vi nastavite instalirati na telefon razno "free" smece koje nadjete na netu pa onda pljujte po telecomu

Podesio sam i ja haveru na ručno konektovanje na net, pa je svaki put kad sam koristio navigaciju povuklo po 1Kb - 12Kb maksimalno, bez obzira što sam odbio konekciju na internet. To bi u BiH bilo ok, međutim navigaciju sam koristio vani, na poslovnom putu, konkretno u Mađarskoj pa su mi po konekciji naplatili 2,66KM!!! Bilo ih je 28, neželjenih naravno. A potrošeno je mizernih 296Kb! I oni su to uredno naplatili 74,48 + PDV, a ni ne pomišljaju da odgovore na reklamaciju, evo već 20 dana:) mislim smiješni su...Platiću ja to, nije problem, ali je to svjesna krađa. Hvala bogu pa je bh mobile jedina preostala usluga koju još plaćam. A bezobrazluk je da prosječni građanin mora platiti 20KM, od penzionera, mladih bračnih parova, rvi itd. itd. a bez da podigne slušalicu. BH Telecom dere gdje stigne, ne bira klijentelu.
Ja sam koristio mape u Austriji (ne navigaciju, vec samo mape da vidim u kojoj sam ulici, jebi ga tako mi se lakse snaci) i to desetine puta i nista nisam platio (fening po konekciji kao i ovdje). Mislim i da je sa navigacijom ista stvar, ali ako koristis GPS trebalo bi da je ovako. A ako je toliko fakturisano, onda je to prefakturisan racun od madjarskog telekoma.
Sto holowey rece, ni meni se nikad nije desilo da mi telefon sam zove ili skida podatke.

Mozda su Gremlini u pitanju?
To sto prosjecni gradjanin placa 20 KM (tacnije 18,40 KM) to je tako jer je i RTV taksa u toj cijeni, a ona iznosi 6,95 KM. U ovaj iznos je ukljucen i odredjen broj "besplatnih" minuta, pa to sto neko ne dize slusalicu i ne iskoristi bar te "besplatne" minute, to je njegov problem. Onda mu telefon i ne treba. Ali mislm da je malo takvih.
Otkako su uveli listinge i detaljan pregled poziva, konekcija na internetu, vrlo je lako sve provjeriti. Tako da je glupo pomisliti da neko krade od tebe ili bilo koga drugog. Ja bih uvijek pomislio da je do moje opreme, neke aplikacije i sl. Jer i da ti neko krade, za koga bi to cinio, za sebe ili za drzavnu firmu? Nema interesa, a sigurno nije dobio sluzbeni dopis od direktora "kradite svima pomalo". Eh, kod privatnih firmi bi mi to moglo biti vjerovatno, jer bi ove nase novopecene "gazde" koje drzae neprijavljene radnike mozda i bili tako nesto u stanju.