Interesuje me imali jos ko da mu se ovo desilo, ukratko da opisem....pretplatnik sam na Mini 15 tarifi od proslog mjeseca, presao sa Eroneta nakon 4 godine. I prijavio sam se izmedju ostalog i za onu uslugu mobilnog interneta. I sve je bilo u redu do prije dva dana, udjem ponekad na livescore da vidim rezultate, nekad malo na FB i to je to. Dodje mi i prvi racun za januar, 21 KM sve skupa, aferim rekoh! Tako je i februar krenuo do 22 ovog mjeseca. Prvo sam primjetio da mi se mobitel neobicno brzo ispraznio nakon sto sam ga napunio. Ugasio mi se jedno 3 puta. Hajd reko mozda mi punjac kontakt gubi ili je i baterija dotrajala, nisam se previse uzbudjivao. Ponesem danas punjac i na posao i ustekam mobitel. Svaki put kad pogledam on se i dalje puni (Samsung G800). I onda primjetim da mi se cesto ono slovo G mjenja u E i to E ponekad zablinka kao da salje neki signal, ali nigdje nema onog globusa koji se redovno pojavi kada si na internetu. I tad mi nesto bi, hajd reko da vidim kolko sam potrosio ovaj mjesec-kad mi je poruka dosla, mal me slag nije strefio!!! Saldo na vasem racuni 215,15 KM!! Prvo sam pogledao par puta, ond aodem na onu njihovu stranicu i logujem se. Od 22.2 do danas u 16:04 h mi je svakih 8 minuta skidao 55kb!!! Nikakvih aplikacija nemam u mobitelu ni djidja nekih, na net idem preko opera mobile, nemam navigaciju, nikakve aplikacije nisu bile pokrenute u pozadini. Nazvao sam odmah da mi iskljuce internet i sad je to stalo, a na salteru cemo vidjeti sutra kako ce njihovi sluzbenici reagovati na ovo. Uglavnom ljudi pazite se, ja im ovo necu platiti pa taman mi zadnje bilo, ako me sud natjera to ce biti zadnjih 200 maraka koje ce od mene vidjeti, a mjesecno ionako od mene i zene dobiju i vise od toga regularno, od interneta, fiksnog telefona i mobitela. Jos budala kontam ovu Moja TV uvest!!
Odoh sad napolje popit kafu da se smirim, valjda ce bit kakva pametna sugestija kad se vratim, pazite se i gledajte na displeje svojih mobitela!!