Mali fudbal

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

pezzar

#51 Re: Strategije za mali fudbal

Post by pezzar »

extraordinary wrote:Ja igram 4-5 godina u Fisu najmanje jednom sedmično. Imamo dvije ekipe, raja iz srednje i poneko još sa strane i to evo funkcioniše prilično dobro. Mene nervira što na terminima uvijek ima ljudi koji su operisani od lopte. Jednostavno, on može pretrčati maraton, drugi se od njeg odbijaju, ali ne zna primiti loptu, ne zna se otvoriti, ne zna gurnuti u for, nema viziju igre. A ne možeš da i takve ne zoveš, kad su ti već raja. Zato ih uvijek hvalimo da su dobri u odbrani :D

Inače, ja preferiram da ekipa igra sa kratkim dodavanjima, jer mi nema pretjerano smisla da nabijamo loptu na terminu, valjda smo došli da se izigramo. Sviđa mi se uloga playmakera, al se ugušim u ekipi u kojoj ti se saigrači ne otvaraju dovoljno. Najgora stvar mi je kad nemaš kome dodati, kreneš u dribling, izgubiš loptu i onda ti neko krene srati što mu nisi dodao, a oko njega dvojica.
Ma mog'o si dodat'. :D
dadoka84

#52 Re: Strategije za mali fudbal

Post by dadoka84 »

Ima li neko zainteresovan za termin veceras - 7h
fali nam par igraca. lokacija nova stanica. Prijateljska rekreativna igra bez ostrih startova. kontakt na pm
pirmin

#53 Re: Strategije za mali fudbal

Post by pirmin »

Auuu teme! :thumbup:

Kako mi ovo samo nedostaje.Prije je bilo redovno, ljeti na travi a zimi u hali...kad god je slobodnog vremena.
Uzivancija, jebo sex. 8-)
Imao sam faza kad smo igrali dvije-tri na male do nekih 4 popodne a onda ako se nadjemo sestorica odemo na basket i tamo se dokrajcimo. :-) Puni snage na kraju tridesetih.
I onda preselih u drugi grad gdje nisam uspio naci raju koja zna da uziva u malom fudbalu.To su bili ili klocevi koji su dva puta gledali DzekA i ekipu pa se ufurali ili drvosjece kojima je bitno slomiti nogu, dvije, tri nekome.

Sto se tice uvodnog posta rekao bih da sam za varijantu svi radimo sve.
Ovo "radimo" sam pokupio od jednog druga, poluprofesinalca koji je imao bas taj radnicki pristup igri ali bez nekog silovanja i to mi je nekako uvijek lezalo.Kad je bilo kondicije naravno. :wink:
nocni_pjesnik

#54 Re: Strategije za mali fudbal

Post by nocni_pjesnik »

Dosta sam tekmi odigro na turnirima onim gradskim a Bgm i seoskim..i vjerujte mi da iz jake odbrane gol dodje...svi na svoju polovicu..i cekaj...lopta se ukrade...brza kontra i gol..kad im tako jedan das..onda dalje ide ko halva
extraordinary

#55 Re: Strategije za mali fudbal

Post by extraordinary »

Slažem se s noćnim pjesnikom, kad igraš protiv jačeg protivnika najbolje svi na svoju polovinu, i onda spucaš kontru, 90% da će se utakmica uzeti ako svi ispoštuju ono što se dogovorite.
dadoka84

#56 Re: Strategije za mali fudbal

Post by dadoka84 »

Lakse je stajat u napadu i cekat da se koja lopta dokotrlja. Veliki broj igraca tako i igra. Ja se najvise umorim kad se vracam u odbranu, doduse ima efekta :D
Timotije

#57 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Timotije »

Kad se sjetim meraka i iscekivanja za tekmu, sto neko iznad rece, jebo sex :D Ali stvarno, volio bih i dan danas imati raju za lopte i partiju remija, nego ne-znam-ti-sta, a nemam :sad: ! Mogu samo sanjati, ali znam da je vise nikad necu ni imati!
Ono sto sam igrao, gledao, snimao sa strane, taktika je po meni vrlo jednostavna: rukometna-6:0 :D - s izlaskom na vanjske pucace! :D Bez zeze, nije bas pametno imati trojicu koji znaju, ono bas pravo igrati, od toga nema srece! Dovoljan je jedan, naprijed, da bas zna, ostali se bore 100%, siguran golman i to je to!Bunkerica, sabur, zvijezdama kad-tad dosadi jebada, pa krenu grlom u jagode....
A uvijek se, barem sa rajom s kojom sam igrao, cijenio i volio covjek koji dolazi....Ne ko zna-nego ko je redovan i voli, takav je uvijek imao mjesto. Znali su i "prvotimci" lokalnih klubova gledati ljeti sa strane, jebiga nisi stalan, cekaj... :D
Impavidus

#58 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Impavidus »

Tek sad vidjeh temu, pa reko barem sad da se tuspasim i ja :D
dadoka84 wrote:Ima li neko zainteresovan za termin veceras - 7h
fali nam par igraca. lokacija nova stanica. Prijateljska rekreativna igra bez ostrih startova. kontakt na pm
I @Admir_1984 (posto vidim da ti obicno fali 1-2 igrača-ako jos igras jer su oni postovi od prije pola godine-godinu), pa eto da znate za ubuduce ako/kad bude falio igrac ima PP pa bujrum. ;-)
Moljito

#59 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Moljito »

Igra Admir1984 samo što je sad termin srijedom u 21 u Hotonju
makkaj

#60 Re: Strategije za mali fudbal

Post by makkaj »

po mom iskustvu dovoljan je jedan koji može trčat i realizirat šanse..ostala trojica su defence, sjeku napade, eventualno na neki dupli istrče kad ko može, ali uglavnom šalju u for ovom brzom...kontra je zakon u malom, gledo sam kako tri puta slabije ekipe bez muke deru jače na ovaj način.
dadoka84

#61 Re: Strategije za mali fudbal

Post by dadoka84 »

Nama je najveca strategija okupiti stalne igrace. Imamo oko 60-70% stalnih igraca a ostalo su poletarci. Nikad ne mozes biti siguran da ce doci na termin iako su javili da hoce. Sto se tice igre meni je sam rezultat najmanje vazan. Vazno je da se fino igra, bez grubih startova i psovke. Na proljece smo abd u Buca potoku na otvorenom terenu pa ako bude falilo ljudi bujrum :D

@Impavidus, fala i zabiljezio sam :D
ezelll

#62 Re: Strategije za mali fudbal

Post by ezelll »

bas fina tema za nas koji igramo mali fudbal...ako hoces da imas ekipu jaku moras imam 7 momaka koji ce imat snage za citavu utakmicu i koji trce cijelu utakmicu...jer nemozes 2 il 3 igrca da ti trce a ona 2 il 1 da se sljpaju uz njih da mmoraju pokrivat i njihov dio prostora...konstantno svi trcat i imat golmana koji zna povuci loptu do pola terena i onda dodat suigracu tako da izbacis njihovog 1 napadaca i sansa je za gol 100%.....
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#63 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Admir_1984 »

Hocel ko fudbala veceras, fale nam 1-2-3 covjeka. Hotonj 21:00 :-)
pezzar

#64 Re: Strategije za mali fudbal

Post by pezzar »

Ja ne mogu, nisam u Sa, al' ako je neko zainteresovan, slobodno nek ode, momci su normala (jednom sam otisao nakon istog ovakvog poziva, sve ok). :)
Admir_1984

#65 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Admir_1984 »

Admir_1984 wrote:Hocel ko fudbala veceras, fale nam 1-2-3 covjeka. Hotonj 21:00 :-)
?
Admir_1984

#66 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Admir_1984 »

Admir_1984 wrote:
Admir_1984 wrote:Hocel ko fudbala veceras, fale nam 1-2-3 covjeka. Hotonj 21:00 :-)
?
iko?? :roll:
ganjeta

#67 Re: Strategije za mali fudbal

Post by ganjeta »

Admire uvjek ti fali :razz:
Admir_1984

#68 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Admir_1984 »

pa sa vremena na vrijeme, a uvijek ima raje koja hoce, a ima problema sa skupljanjem ljudi
dadoka84

#69 Re: Strategije za mali fudbal

Post by dadoka84 »

Nas je 4-5 stalnih, rekreativa bez nekih pretenzija (27-37god). Trazimo ekipu koja bi bila stalna, a teren negdje na podrucju grada sarajeva. Imali smo ekipu ali se raspala zbog balavurdije... cak bi bilo pozeljno da se termini unaprijed placaju.
BHF_Manijak

#70 Re: Strategije za mali fudbal

Post by BHF_Manijak »

Kad se vec o strategiji prica, obzirom da sam golman najbitnije mi je da imam jakog nazad covjeka koji ce uvijek biti nazad i na pravom mjestu, ali takvih je rijetko, to obicno budu neke debelguze koje ne mogu trcati gore-dole, njo zadesi se nekad i pravi covjek :mrgreen: Nikad nisam volio glumce koji ssvima na terminu seru a u biti su najgore karike, to su obicno oni frizurica, stucnice, rajfovi, picke materne a praznog gola ne zna pogodit, al' eto ima full opremu... :roll:

Inace meni je jedan od najjacih terena penny, posebno ona veca sala, malo je problem ljeti jer je strasno sparno, ali eto nekako se rijesi i taj problem otvaranjem one cerade sa strane...Pored toga, minus je sto je mislim i onoj podlozi vakat da se mijenja, "trava" se haman izlizala samo sad ostadose crni bobci, to kad bi se sredilo bio bi ko apoteka! :mrgreen:
Creasy

#71 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Creasy »

Kod 4+1 uzimajuci u obzir da su svi igraci fizicki dobro spremni najbolje je igrati u sistemu 4 igraca - 4 coska. Time se dobija na sirini, razvlaci se protivnicka odbrana sto ostavlja dosta prostora za odigravanje duplih pasova, utcavanje,... Dakle, dva igraca stoje uz aut linije i pomjeraju se gotovo do kornera s tim sto povremeno zamjene mjesta ako imaju fiksne cuvare. Ova dvojica sto napadaju iz faze odbrane trebaju biti malo jaci s loptom. Ukoliko je rezultat nepovoljan, tad se prikljucuje i golman u napad.
Sve opet zavisi s kim igras, jer ako jedan igrac je malo slabiji u dodavanju, to je kontra ko kuca i gol neminovan... Naravno da se svi vracaju i svi napadaju, o tome ne treba polemisati ako se igra malo bolji fudbal. Ako je rekreacija da se preznojite samo, onda svaku opleti s centra cim ti se ukaze prilika. :D
Admir_1984

#72 Re: Strategije za mali fudbal

Post by Admir_1984 »

dadoka84 wrote:Nas je 4-5 stalnih, rekreativa bez nekih pretenzija (27-37god). Trazimo ekipu koja bi bila stalna, a teren negdje na podrucju grada sarajeva. Imali smo ekipu ali se raspala zbog balavurdije... cak bi bilo pozeljno da se termini unaprijed placaju.
ako hocete u hotonj dobro bi bilo, nas uvijek ima 6-7-8 i vas 4-5 i taman 5+1 da se mi vishe ne patimo sa skupljanjem igraca :roll:
missko

#73 Re: Strategije za mali fudbal

Post by missko »

Izricito igram mali fudbal citav zivot tj kako ga sada zovu futsal, i ne bi palamudio sa vlastitim dojmovima i iskustvima ali bi svima za teoriju preporucio ovu stranicu.
http://www.facebook.com/group.php?gid=2 ... 182&v=wall
shalla

#74 Re: Strategije za mali fudbal

Post by shalla »

Admir_1984 wrote:
dadoka84 wrote:Nas je 4-5 stalnih, rekreativa bez nekih pretenzija (27-37god). Trazimo ekipu koja bi bila stalna, a teren negdje na podrucju grada sarajeva. Imali smo ekipu ali se raspala zbog balavurdije... cak bi bilo pozeljno da se termini unaprijed placaju.
ako hocete u hotonj dobro bi bilo, nas uvijek ima 6-7-8 i vas 4-5 i taman 5+1 da se mi vishe ne patimo sa skupljanjem igraca :roll:
Napravimo mi stalnu ekipu od 7-8 ljudi i nek dolazi njih 4-5, biće super a nećemo imati problema sa otkazima :mrgreen:
ganjeta

#75 Re: Strategije za mali fudbal

Post by ganjeta »

Admir_1984 wrote:pa sa vremena na vrijeme, a uvijek ima raje koja hoce, a ima problema sa skupljanjem ljudi
Zato drug unaprijed platite mjesec dana kao i mi, poslije uvjek dolaze, pa ako i ne dodju nadje se uvjek neko ko će igrati kad ja džabalesku.

P.S Zna li neko kakva je ta sala u Avazovom neboderu, mi rezervisali tu pa bi volio čuti nečije utiske. Inače teren u Hotonju je majka svih terena u Sarajevu, mislim na onaj gore.
Post Reply