Pretpostavljam da nas dosta rekreativno igra mali fudbal, u fazonu 4+1, eventualno 5+1, za one slabije kondicije, ili ako je u pitanju malo veće igralište... Eh sad, svako igra drugačije... Po meni je za sistem 4+1 najvažnije imati stalnog golmana, jer česta rotacija golmana često dovede do bezveze primljenog gola (dođe i na levata red da stane na gol
Takođe, igrajući s rajom zadnjih desetak godina, primjetio sam da većina igra na dva načina:
1) Ako nemaju kondicije, onda se igra po zadatku. Ovaj je odbrambeni, ovaj je nesto drugo, ovaj drugi je spic, koji izlazi na njihovog organizatora igre itd.
2) Svi igraju i napad i odbranu.
Mislim da je bolji drugi način, ali je potrebna kondicija za trčati i naprijed i nazad. Ali, nekad ti ne možeš objasniti suigraču da pozicije u malom fudbalu nemaju istu funkciju kao u velikom... Iako je spic najistureniji, to mu ne daje za pravo da se ne vrati u odbranu
I uvijek su mi bili najjači igrači koji mogu istrčati kontru, ono, baš uvijek, a pola puta "nemaju" snage da se vrate kad se izgubi lopta
Kako vi igrate, koliko često, jel igrate u nešto da podignete motivaciju ili samo onako, jaranski?
Dajte koji savjet, vi iskusniji igrači...
Pozz...