Australian Open (18-31.01.)

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Iga123

#51 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by Iga123 »

Tomahawk11 wrote:
MojaMalenkost wrote:Očekujem polufinala Roddick-Čila i Murray-Ivo
Dobro, to ti ocekujes, ali nemoj otpisivati Federera i Nadala. 8-)
Sva četvorica su u donjem dijelu žreba.

Hewitt očekivano prošao Baghdatisa koji je iscrpljen predao meć. Dakle, slijedi Federer-Hewitt i vjerovatni prolaz Federera.
Meć Čilić-Del Potro mi djeluje najinteresantije. Obojica su imali teške meceve, po meni De Potro ipak favorit.

Karlović-Nadal :-) :-) E ovo bi mogao da bude klasik,jedva čekam. Karlović igra super za svoje mogućnosti. Nadal s druge strane nije na nivou igre kao u Dohi. Mislim da je Karlović u stanju da brejkne Nadala, a dosadašnja njihova dva meća obećavaju zanimljivost, nešto kao quilty pleasure :razz:

Davidenko nastavlja da igra fenomenalno. Koa što već rekoh, pored Murraya pokazao je najviše, ali još nije imao neke renomirane protivnike. Pravi test dolazi u vidu Verdaska.
ultima_palabra

#52 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

Kažu da je ovo najgora subota u istoriji AO :oops: Samo predaje i razvaljivanja. Jedino su Tsonga i Haas odigrali pristojan meč.
Ali Nole ima zastrašujući žrijeb do četvrtfinala: Gimeno-Traver, Chiudinelli, Istomin i Kubot :lol: Još da Tsonga izgubi od Almagra, neće se ni oznojiti do polufinala.
I Federer će biti zadovoljan, Baghdatis bi mu bio teži protivnik od Hewitta.
Eh, 4.kolo je već vrijeme za ozbiljne prognoze:
Murray-Isner - Škot obično nema problema sa serverima, taktičar je na terenu, i znaće kako izmoriti Johna. Obično ima pad u jednom setu, Murray u 4 seta.
Karlović-Nadal - ovaj meč će odlučiti 10-15 poena, a Rafa je važne poene protiv Kohlija odigrao odlično. Karlović je dosta puta gubio svoj servis u prva 3 kola, ali je i pravio breakove, što mu Rafa ne bi trebao dopustiti. Nadal u 4.
Čilić-Del Potro - 3. susret u zadnja 3 GS na betonu, u prethodna dva DP je gubio prvi set i osvajao slijedeća 3. DP je igrao loše, ružno, mučio se sa povredom u prva 3 meča, ali se uspio progurati dalje. Meč se igra po danu, ali se ne očekuke pretoplo vrijeme. Čilić će jednom uspjeti dobiti Potra, ali možda je još prerano. Del Potro u 5.
Roddick-Gonzalez - Najjači forhend na svijetu, Fernando se često samouništi kad naleti na taktički jakog igrača, što Roddick pod Stefankijem jeste. Roddick u 4, ako servira odlično u 3.
Žene nisam puno gledao, ali recimo da će proći Henin, Bondarenko, Kuznetsova i Kirilenko.
murgan

#53 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by murgan »

Istomin uzeo samo 4 gema :lol: :lol: :lol:
Meho Kodro

#54 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by Meho Kodro »

Čilić zadivio svijet: "To je igra za Top 5, njegova bajka se nastavlja"
Image

VEĆINA svjetskih medija sa pažnjom je popratila pobjedu Marina Čilića nad Argentincem Juanom Del Potrom. Bila je to jedna od najvećih pobjeda u karijeri mladog Hrvata.

Svjetska agencija AFP taj ogled idi kao "petosetni" titanski obračun, u kojem se Čilić osvetio Del potru za dva prošlogodišnja poraza, u Australiji i na US Openu. Dodaju kak je naš tenisač u velikoj formi i u seriji od devet uzastopnih pobjeda.

Renomirani SkySports slaže se da je to bio epski meč, koji će ostati dugo upamćen. Nakon gotovo pet sati bitke između dva velika borca. prošao je Čilić, a SkySports pronalazi zanimljiv podatak da je na Australian Openu ove godine Del Potro odigrao 18 setova u više od 15 sati igre.

Agencija Reuters izvještava da je Čilić u velikom stilu ostvario prvu pobjedu nad Del Potrom, te donosi Argentinčeve dojmove nakon meča.

Del Potro: Jednostavno, bio je bolji

"Marin je igrao odličan tenis i bio bolji od mene. Na kraju me izdao servis, nije lako bilo ostati fokusiran u petom setu, jednostavno bio je bolji", priznaje Del Potro.

Sve velike svjetske agencije izvijestile su o meču, a na Yahooovom teniskom blogu čestitaju Čiliću uz naslov "Pad favorita Del Potra".
nikad_izvini

#55 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by nikad_izvini »

Strašan meč su odigrali Rodik i Gonzales. Rodik je imao 68 winera i 17 neprisiljenih grešaka u pet setova :shock: Gonzales je imao omjer 83-49; Gonzales je odigrao briljantno 2,3 i 4 set. Pogađao šta je zamislio i na kraju izgubio meč. Previše ima oscilacija u igri. Nakon što je izgubio 4 set a gdje se Rodik provukao kroz iglene uši, bilo je gotovo. Da mu je mentalni sklop malo bolji, Gonzales bi sigurno već imao osvojenih nekoliko GS turnira. Ovako, ako on uzme GS ja ću se prošetati po mjesecu :D
Rodik vrlo, vrlo dobar. Da bi došao do finala, treba mu malo sreće. Mislim da može dobiti Čilića ali bi Murray trebao da izbaci Nadala. Sa Murrayom može igrati, sa Rafom, malo teže.

Kao što sam napisao u nekom od prošlih postova, očekujem prolaze Federera., Verdaska(ovo je navijački, Davidenko je u odličnoij formi), Đokovića(jer igra sa Kubotom) :D i Tsonge.
murgan

#56 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by murgan »

Idemo brate večeras Kubot pa Conga i onda ona plačipizda.Idemooo Noleeee :bih:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#57 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by Admir_1984 »

Jel ko gleda ovu poeziju na Rod Laver areni od strane najveceg svih vremena?

Teniski Mocart :thumbup:
ultima_palabra

#58 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

Enric Molina je podobro zakinuo Gonza u 4.setu, na set loptu je dodijelio Roddicku poen nakon čelendža, umjesto da ponovi poen. Gonzo kakvim ga je Bog dao, predao se poslije toga :D
Čilić iskoristio umor Del Potra i prošao nakon teškog meča, već drugi GS kako pobjeđuje protivnika iz vrha, da vidimo da li može nastaviti.
Tsonga-Almagro bio jedan od boljih mečeva na turniru, nevjerovatna igra Almagra, ali ipak iskustvo je učinilo svoje. Kao i Roddick juče, Tsonga je pregrmio oluju i onda zadao završni udarac :D
Davydenko bolji od Verdasca, mada kažu da su obojica igrali slabo.
Federer uvijek izgleda kao genijalac protiv Roddicka i Hewitta :lol:
Admir_1984

#59 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by Admir_1984 »

ultima_palabra wrote:Enric Molina je podobro zakinuo Gonza u 4.setu, na set loptu je dodijelio Roddicku poen nakon čelendža, umjesto da ponovi poen. Gonzo kakvim ga je Bog dao, predao se poslije toga :D
Čilić iskoristio umor Del Potra i prošao nakon teškog meča, već drugi GS kako pobjeđuje protivnika iz vrha, da vidimo da li može nastaviti.
Tsonga-Almagro bio jedan od boljih mečeva na turniru, nevjerovatna igra Almagra, ali ipak iskustvo je učinilo svoje. Kao i Roddick juče, Tsonga je pregrmio oluju i onda zadao završni udarac :D
Davydenko bolji od Verdasca, mada kažu da su obojica igrali slabo.
Federer uvijek izgleda kao genijalac protiv Roddicka i Hewitta :lol:
Uzas losh mec bio. Ona spanska hableshina preko 20 dvostrukih napravio :-)

p.s. Kako mi je samo simpaticna Anabel Kroft, voditeljica ova na eurosportu u studiju :thumbup: :thumbup:
ultima_palabra

#60 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

Admir_1984 wrote:Uzas losh mec bio. Ona spanska hableshina preko 20 dvostrukih napravio
I opet 5 setova, da nije Kolja pustio 2 seta po nalogu ruske mafije? :idea:
Upalih malo pred kraj meča, Hewitt igra isto kao da asisitira Federeru u snimanju Youtube clipa sa najboljim poenima :lol:
Davydenko-Federer i Murray-Nadal bi trebali biti ludnica mečevi :thumbup:
Admir_1984

#61 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by Admir_1984 »

ultima_palabra wrote:
Admir_1984 wrote:Uzas losh mec bio. Ona spanska hableshina preko 20 dvostrukih napravio
I opet 5 setova, da nije Kolja pustio 2 seta po nalogu ruske mafije? :idea:
Upalih malo pred kraj meča, Hewitt igra isto kao da asisitira Federeru u snimanju Youtube clipa sa najboljim poenima :lol:
Davydenko-Federer i Murray-Nadal bi trebali biti ludnica mečevi :thumbup:
Ma ako Davidenko bude igrao kao danas nece imati mrve sanse protiv Rogera. Jos u eptom setu odma na pocetku spasio mislim 3-4 brejk lopte. Bruku poena mu uzeo Verdsco na njegov servis
ultima_palabra

#62 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

Admir_1984 wrote:p.s. Kako mi je samo simpaticna Anabel Kroft, voditeljica ova na eurosportu u studiju
Ma MILF pravi, valjda je bila teniserka nekad. Još bolje je kad i Barbara Schett malo navrati u studio :D
Admir_1984

#63 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by Admir_1984 »

Sto mi ova australijska bagra pocela zajebavat Azarenku na pocetku meca :x :x
burek_in_space

#64 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by burek_in_space »

Iga123 wrote:
murgan wrote:Idemo brate večeras Kubot pa Conga i onda ona plačipizda.Idemooo Noleeee :bih:
Ta plačipizda je največi igrač ikada kretenu jedan.
Ne mere 'vako, nije fino... :oops: 7 dana ban...

25. Jan. 2010. 16:37 Banned user for reason “krsenje pravila sa-x foruma”
» Iga123
nikad_izvini

#65 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by nikad_izvini »

Sudija je procijenio da Gonzales nije imao šanse da vrati loptu, to baš i nije tačno ali s tim gdje se nalazio, gdje je loptica pala i da je Rodik već bio na mreži, pošteno je presudio. To je neki moj sud. Rodik me sve više iznenađuje, čak počinjem da navijam za njega :D

Da prokomentarišemo ova 1/4 finala :D

Federer ------------Davidenko
vs
Andreev 3:1....... Kindlman 3:0
Hanesku 3:0........Marčenko 3:0
Montanjes 3:0......Monaco 3:0
Hjuit 3:0............Verdasko 3:2

Davidenko je ima mnogo lakši put, što se tiče protivnika, do 1/4 od Federera. Federerov "najlakši" protivnik je Montanjes(a ne Hanesku koji mu leži igrom :D pa ga je ubio ko zeca) i može se mjeriti sa Monakom, drugim po redu što se tiče "težine protivnika" Daviudenka(koji je odigrao blago rečno katastrofalno, stvarno je bio kriminalan, gledao sam meč).
Davidenko je u životnoj formi, u zadnja dva meča je dobio Federera ali u dva seta :D GS je druga priča. Zbog životne forme i zadnja dva susreta, Federer u četiri seta :D :-D

Đoković------------Tsonga

vs
Traver 3:0.........Stakhovski 3:0
Ćiundeli 3:1.......Dent 3:0
Istomin 3:0.......Has 3:1
Kubot 3:0.........Almagro 3:2

Đokovićevi protivnici do 1/4 finala su :lol: za plakati. Mats Vilander je spomenuo jednu zanimljivu stvar. Po njemu, nije dobro da igrač nema nijedan težak meč u ranim fazama GS; To se desilo Đokoviću. Bukvalno se prošetao do 1/4 što mu baš i nije bilo teško. Tsonga je imao dva teška mečasa Hasom i Almagrom. Zanimljivost o Tsongi jeste da je protiv Almagra odigrao prvi put u životu na GS meč u 5 setova :shock:
Osveta Tsonge za onaj poraz u finalu :D

Rodik---------------Čilić
vs
de Baker 3:0.......Santoro 3:0
Belući 3:0..........Tomić 3:2
Lopez 3:1..........Vavrinka 3:1
Gonzales 3:2......Del Potro 3:2

Čilić je odigrao odličan turnir, imao je teži put do 1/4 finala iako su Lopez i Gonzales odigrali odlično protiv Rodika. Ipak, mislim da se Čilić malo više istrošio. Dva maratonska meča u pet setova, težak meč sa Vavrinkom bi mogli i trebali da ostave posljedice. Bitno je napomenuti da je Del Potro igrao sa ozljedom zgloba što ne umanjuje Čilićevu pobjedu. Rodik nije onaj stari, ne pravi punu neprisiljenih grešaka, dobro servira, odličan sa osnovne linije, borben, mentalno stabilan(što nije bio, valjda mu je Roger nabio komplekse) :D Prolaz Rodika

Nadal-------------Murray
vs
Luczak 3:0......Anderson 3:0
Lacko 3:0.......Giskel 3:0
Kolšrajber 3:1....Sera 3:0
Karlović 3:1......Isner 3:0

Murray kao Đoković apsolutno nije imao teškog protivnika do 1/4 ; Gledao sam mečeve Nadal-Karlović i Murray-Isner. Karlović je odigrao mnogo bolje od Isnera koji je pao nakon gubitka prvog seta za razliku od Karlovića koji se borio do kraja. Murrayeva generacija je počela da osvaja GS(Del Potro, Đoković). Meni se čini da Murray ima dvije velike mane. Loše se nosi sa pritiskom u velikim mečevima(gulio je Federera na Mastersima ali je gubio na GS koji su bitniji) i ima "loš" servis u globalu. Mentalna stabilnost + servis = nema GS = Nadal prolazi dalje. Ovo nerado konstatujem :D

PS Gledam meč Wozniacki-Na Li koji je dobila Na Li 6:4 6:3 i gdje je bilo 12 brejkova u meču :lol: Wozniacki, koja je 4 nositeljica u cijelom meču ostvari 3 winera :run: i cirka 25 neprisiljenih grešaka :lol:
murgan

#66 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by murgan »

A sad uzeti Tsongu... Idemo majstore,smo poako :razz:
nikad_izvini

#67 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by nikad_izvini »

Ja i moje "prognoze" :D

Naravno, Rodik se povrijedio(rame) pri kraju prvog seta. Više asova je imao Čilić :-) 20 u odnosu na Rodikovih 15. S tim da je Rodik imao 63% pogođenih prvih servisa, 15 asova je premalo. U prvom gemu petog seta Čilić je spasio 0:40 ; Nakon toga, sve je bilo jasno. Čilić me je iznenadio, ako ovako nastavi, ulazi u top 5 igrača vrlo brzo. GS skoro zagarantovan
Admir_1984

#68 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by Admir_1984 »

nikad_izvini wrote:Ja i moje "prognoze" :D

Naravno, Rodik se povrijedio(rame) pri kraju prvog seta. Više asova je imao Čilić :-) 20 u odnosu na Rodikovih 15. S tim da je Rodik imao 63% pogođenih prvih servisa, 15 asova je premalo. U prvom gemu petog seta Čilić je spasio 0:40 ; Nakon toga, sve je bilo jasno. Čilić me je iznenadio, ako ovako nastavi, ulazi u top 5 igrača vrlo brzo. GS skoro zagarantovan
Ma ne bi njemu Cilic nishta mogao da je ovaj normalno servirao, tj da se nije povrijedio. Uspjeh je Rodiku sto je uopste dogurao do 5 seta sa onakvim servisom
Meho Kodro

#69 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by Meho Kodro »

Prvi Hercegovac u polufinalu GS

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ultima_palabra

#70 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

Rafa :cry: :(
Ipak Murray je igrao odlično u prva 2 seta, Rafa je imao break prednosti u oba seta, ali Škot se vraćao. Mislim da je servirao najbolje u karijeri, ne pamtim ovoliko asova i servis vinera od njega. Kombinovao je agresivnost sa šahovskim potezima.
Nadal je imao svoje šanse, u nekoliko važnih poena napravio je jeftine greške, kao da je bio mentalno inferiorniji u odnosu na protivnika, što je iznenađujuće. U 3.setu je bilo očito da se ne kreće kao prije, bolje da je predao prije nego pogorša povredu.
Što se tiče Murraya sigurno da je sad favorit protiv Čilića, ako ništa zbog svježine. Ali nekako još uvijek smatram da igrač sa onakvim forhendom ne može osvojiti GS :-D
ultima_palabra

#71 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

Lud i ponosan wrote:Murray odlican, kako sam i pretpostavio. Nadal ce se tesko vratiti u nekadasnju formu, mada nista nije nemoguce ako uspije da sanira povrede koje ga muce.

Đoković ukoliko pobjedi Congu penje se na drugu poziciju na ATP listi i iskreno se nadam da ce se to desiti, mada ce isti ishod biti ukoliko Murray ne osvoji AO. a Đoković izgubi od Conge (ne vjerujem da je moguce da se to desi).

Elem, favorit numero 1 za sada je Murray, za Federera nisam bas siguran, ali uz Đokovića je odmah iza. Davydenko kao da je pao, ali ipak od ove pomenute cetvorke jedan ce uzeti AO.
Ako Federer izgubi od Davydenka, a Nole osvoji turnir, Nole je #1 :shock: Ako Murray uđe u finale, Rafa pada na #4 :roll:
ultima_palabra

#72 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

Lud i ponosan wrote:Pocetak prosle godine je za Noleta bio jako los i ove godine vrlo lako moze da sjedne na tron, ako bude bio u formi i bude igrao konstantno... Iskreno se nadam da ce se to desiti.
Fol je što uopšte ne znamo u kakvoj je formi :-D Jedan egzibicioni turnir i žrijeb u prva 4 kola kao na čelendžeru :-) Vidjećemo sutra, ako Tsonga ne bude preumoran.
belafonte

#73 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by belafonte »

Murray je dobio Nadala onim oruzjem kojim je Nadal mljeo svoje protivnike svih ovih godine - a to je psiha...
Ruzno je vidjeti Nadala da onoliko izbacuje emocije, nije to onaj Nadal, onda prokockane onolike break lopte, ne ne, nije to ONAJ Nadal. Nikako da se vrati u formu, ali treba mu dati jos vremena definitivno, ocekujem ga u pravom svjetlu na turneji po zemljanim terenima :dance: :dance:

Rafa ode na 4. Cilic nema nikakve sanse protiv onako prvo mentalno, takticki a i fizicki da ne govorim jakog Murraya, kapa dole majstore, prejak je lik, usudjujem se reci da hlaadno uzima turnir :thumbup: :thumbup:
hipisizik

#74 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by hipisizik »

Jos od 2008 navijam za Murraya i branim ga od napada komentatora clanaka na sa-x-u ("odvratni Škot") :D
Meni je kralj zbog temperamenta,..trči ko manijak za onom lopticom i u trku govori sebi "Ooo idiot!!" jer je nabacio protivniku pa mu ovaj zveknuo :D hehe...Istina je da nekad smara svojom defanzivnom igromi i kad ne bi morala biti tako defanzivna,al jbg ,kao što rekoh, voli da galami i tu me je dobio :D ...a tek kad se počne buniti što je zid iza njega preblizu,kao stigao bi vratiti smeč s mreže da nema zida iza njega :lol: Nadam se da će doći do finala i tu potući Federera :evil:
ultima_palabra

#75 Re: Australian Open (18-31.01.)

Post by ultima_palabra »

Pošto Murray jedino protiv Nadala igra napadački, mislio sam da će mu biti teško da se odjednom prebaci na taktiku koju rijetko koristi. Ali uglavnom mu je to pošlo za rukom, kada dodamo odličan prvi servis i nekarakteristične greške Nadala na break loptama, dobijemo rezultat koji je bio :roll:
Post Reply