Sudija je procijenio da Gonzales nije imao šanse da vrati loptu, to baš i nije tačno ali s tim gdje se nalazio, gdje je loptica pala i da je Rodik već bio na mreži, pošteno je presudio. To je neki moj sud. Rodik me sve više iznenađuje, čak počinjem da navijam za njega
Da prokomentarišemo ova 1/4 finala
Federer ------------Davidenko
vs
Andreev 3:1....... Kindlman 3:0
Hanesku 3:0........Marčenko 3:0
Montanjes 3:0......Monaco 3:0
Hjuit 3:0............Verdasko 3:2
Davidenko je ima mnogo lakši put, što se tiče protivnika, do 1/4 od Federera. Federerov "najlakši" protivnik je Montanjes(a ne Hanesku koji mu leži igrom

pa ga je ubio ko zeca) i može se mjeriti sa Monakom, drugim po redu što se tiče "težine protivnika" Daviudenka(koji je odigrao blago rečno katastrofalno, stvarno je bio kriminalan, gledao sam meč).
Davidenko je u životnoj formi, u zadnja dva meča je dobio Federera ali u dva seta

GS je druga priča. Zbog životne forme i zadnja dva susreta,
Federer u četiri seta
Đoković------------Tsonga
vs
Traver 3:0.........Stakhovski 3:0
Ćiundeli 3:1.......Dent 3:0
Istomin 3:0.......Has 3:1
Kubot 3:0.........Almagro 3:2
Đokovićevi protivnici do 1/4 finala su

za plakati. Mats Vilander je spomenuo jednu zanimljivu stvar. Po njemu, nije dobro da igrač nema nijedan težak meč u ranim fazama GS; To se desilo Đokoviću. Bukvalno se prošetao do 1/4 što mu baš i nije bilo teško. Tsonga je imao dva teška mečasa Hasom i Almagrom. Zanimljivost o Tsongi jeste da je protiv Almagra odigrao prvi put u životu na GS meč u 5 setova
Osveta Tsonge za onaj poraz u finalu
Rodik---------------Čilić
vs
de Baker 3:0.......Santoro 3:0
Belući 3:0..........Tomić 3:2
Lopez 3:1..........Vavrinka 3:1
Gonzales 3:2......Del Potro 3:2
Čilić je odigrao odličan turnir, imao je teži put do 1/4 finala iako su Lopez i Gonzales odigrali odlično protiv Rodika. Ipak, mislim da se Čilić malo više istrošio. Dva maratonska meča u pet setova, težak meč sa Vavrinkom bi mogli i trebali da ostave posljedice. Bitno je napomenuti da je Del Potro igrao sa ozljedom zgloba što ne umanjuje Čilićevu pobjedu. Rodik nije onaj stari, ne pravi punu neprisiljenih grešaka, dobro servira, odličan sa osnovne linije, borben, mentalno stabilan(što nije bio, valjda mu je Roger nabio komplekse)
Prolaz Rodika
Nadal-------------Murray
vs
Luczak 3:0......Anderson 3:0
Lacko 3:0.......Giskel 3:0
Kolšrajber 3:1....Sera 3:0
Karlović 3:1......Isner 3:0
Murray kao Đoković apsolutno nije imao teškog protivnika do 1/4 ; Gledao sam mečeve Nadal-Karlović i Murray-Isner. Karlović je odigrao mnogo bolje od Isnera koji je pao nakon gubitka prvog seta za razliku od Karlovića koji se borio do kraja. Murrayeva generacija je počela da osvaja GS(Del Potro, Đoković). Meni se čini da Murray ima dvije velike mane. Loše se nosi sa pritiskom u velikim mečevima(gulio je Federera na Mastersima ali je gubio na GS koji su bitniji) i ima "loš" servis u globalu. Mentalna stabilnost + servis = nema GS =
Nadal prolazi dalje. Ovo nerado konstatujem
PS Gledam meč Wozniacki-Na Li koji je dobila Na Li 6:4 6:3 i gdje je bilo 12 brejkova u meču

Wozniacki, koja je 4 nositeljica u cijelom meču ostvari 3 winera

i cirka 25 neprisiljenih grešaka