Da li cete izaci na izbore?

Da li cete izaci na izbore 2010?

DA
106
86%
NE
13
11%
ne znam (navedite razlog)
4
3%

Total votes: 123

Socijalista

#51 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Socijalista »

felipe kajetano wrote:
Socijalista wrote:Ljudovi ja krecem u Maju sa akcijom preko facebook-a ko hoce samnom nek digne dva prsta :thumbup:

Image
Ja bi al' hastra me slucajno cu diGnut tri :lol:
Ako ti vjera nalaze :D
mO k3

#52 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by mO k3 »

Ofo je bre fotomontaza.... berloskoni je isto srbin... digo je tri prsta sa,u su mu sliku preradili... :bih: :bih: :bih:
Manojlo1

#53 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Manojlo1 »

Image[/quote]
Pones' duplu lozu..da se razbistrim.
Bosna i Hercegovina

#54 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Bosna i Hercegovina »

Ne treba očekivati nista spektakularno. Sam način glasanja, da se ne može npr. uticati na kandidate u drugom entitetu, ili da se može glasati samo za člana predsjedništva iz entiteta gdje živite je nedemokratski i utiče na dalje „betoniranje“ stanja !!!
behavac

#55 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by behavac »

Bosna i Hercegovina wrote:Ne treba očekivati nista spektakularno. Sam način glasanja, da se ne može npr. uticati na kandidate u drugom entitetu, ili da se može glasati samo za člana predsjedništva iz entiteta gdje živite je nedemokratski i utiče na dalje „betoniranje“ stanja !!!
Nedemokratski ???
Kako to ?
Pa ni ne treba neko iz jednog entiteta birati predstavnike drugom...
Kao sto ni ja iz Banjaluke necu birati Gradonacelnika Sarajeva vec, tako ni neko iz Sarajeva nece birati predsjednika Republike Srpske...
Naravno postoje izuzeci s obzirom na velik broj izbjeglica koju ih uzeli licne ali ne zive tu...oni opet imaju to pravo...
Ali ostali ni ne trebaju...
Opet svi su jednaki u odnosu na drzavni nivo.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#56 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Chmoljo »

behavac wrote:
Nedemokratski ???
Kako to ?
Pa ni ne treba neko iz jednog entiteta birati predstavnike drugom...
Kao sto ni ja iz Banjaluke necu birati Gradonacelnika Sarajeva vec, tako ni neko iz Sarajeva nece birati predsjednika Republike Srpske...
Naravno postoje izuzeci s obzirom na velik broj izbjeglica koju ih uzeli licne ali ne zive tu...oni opet imaju to pravo...
Ali ostali ni ne trebaju...
Opet svi su jednaki u odnosu na drzavni nivo.
:-) :-) :-) o zemljo Indijo. jel to Splićani biraju načelnika Zagreba? :-) je li zagrepčani biraju župana splitsko-dalmatinskog? :roll:
Socijalista

#57 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Socijalista »

Ljudovi ne pomaze nam nista ako ne izadjemo preko 60% na izbore, pa se poslije toga mozemo j...ti.
behavac

#58 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by behavac »

Chmoljo wrote: :-) :-) :-) o zemljo Indijo. jel to Splićani biraju načelnika Zagreba? :-) je li zagrepčani biraju župana splitsko-dalmatinskog? :roll:
Pa ja sam i rekao da se ne biraju i da ne trebaju birati...
Gledaj ko je sta rekao kad citiras...
'Bosna i Hercegovina' je rekao da je nedemokratski to sto se iz jednog entiteta ne moze birati predstavnik drugog entiteta...sto je glupa izjava jer tako nesto ni nema logike...
Chmoljo

#59 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Chmoljo »

behavac wrote:
Chmoljo wrote: :-) :-) :-) o zemljo Indijo. jel to Splićani biraju načelnika Zagreba? :-) je li zagrepčani biraju župana splitsko-dalmatinskog? :roll:
Pa ja sam i rekao da se ne biraju i da ne trebaju birati...
Gledaj ko je sta rekao kad citiras...
'Bosna i Hercegovina' je rekao da je nedemokratski to sto se iz jednog entiteta ne moze birati predstavnik drugog entiteta...sto je glupa izjava jer tako nesto ni nema logike...
pogrešno sam protumačio. ali jeste nedemokratski način izbora predsjednika :-) ne može čovjeka ograničavati mjesto prebivališta da se kandidira na funkciju koja obuhvata cijelu državu :-)

ako se biraju ispred entiteta čemu onda predsjednici RS-a i Federacije?
behavac

#60 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by behavac »

Chmoljo wrote: pogrešno sam protumačio. ali jeste nedemokratski način izbora predsjednika :-) ne može čovjeka ograničavati mjesto prebivališta da se kandidira na funkciju koja obuhvata cijelu državu :-)

Primjetio sam, pa zato sam te i ispravio...
U sutini predsjednici entiteta i nemaju neku stvarnu moc...premijeri drze svu vlast...
Predsjednici imaju vise protokolarne funkcije i neke nadleznosti...predlazu premijera tj onog koji skupi vecinu i tako...
Ipak nije isto predsjednik entiteta i clan predsjednistva BIH iz nekog entiteta.
Prvo treba se ukinuti diskriminacija kako je sad da iz RS moze samo Srbin biti clan pred. BIH, a iz FBIH Bosnjak i Hrvat.
Tad ce predsjednik entiteta i dalje biti predsjednik entiteta tj zaduzen je samo za taj entitet, a clan predsjednistva BIH iz nekog entiteta treba da predstvlja taj entitet u cijeloj drzavi i zajedno sa ostalim ima nadleznosti za cijelu BIH.
Chmoljo

#61 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Chmoljo »

behavac wrote:
Chmoljo wrote: pogrešno sam protumačio. ali jeste nedemokratski način izbora predsjednika :-) ne može čovjeka ograničavati mjesto prebivališta da se kandidira na funkciju koja obuhvata cijelu državu :-)

Primjetio sam, pa zato sam te i ispravio...
U sutini predsjednici entiteta i nemaju neku stvarnu moc...premijeri drze svu vlast...
Predsjednici imaju vise protokolarne funkcije i neke nadleznosti...predlazu premijera tj onog koji skupi vecinu i tako...
Ipak nije isto predsjednik entiteta i clan predsjednistva BIH iz nekog entiteta.
Prvo treba se ukinuti diskriminacija kako je sad da iz RS moze samo Srbin biti clan pred. BIH, a iz FBIH Bosnjak i Hrvat.
Tad ce predsjednik entiteta i dalje biti predsjednik entiteta tj zaduzen je samo za taj entitet, a clan predsjednistva BIH iz nekog entiteta treba da predstvlja taj entitet u cijeloj drzavi i zajedno sa ostalim ima nadleznosti za cijelu BIH.
znam kakve su ovlasti predsjednika. ne trebaju lekcije iz ustavnog prava ;-) druga rečenica je bila upravo komentar na glupost te odredbe da predsjednici dolaze iz određenog entiteta, a ne iz određenog naroda.

a ovo ti je u kontradikciji :? ako će se ukidati ta odredba, to je upravo da se predstavljaju konstitutivni narodi, a ne entiteti.
Bosnolog

#62 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Bosnolog »

Alfons Kauders wrote:
felipe kajetano wrote:Bice tesko...biras izmedju vraga i djavola...ili pak sejtana :-)
alternativa je fakat jadna...

u fbih impotentni SDP koji se u svim mogucim situacijama pokazao kao kranje nesposoban, a napravili su i kvalitetno sranje u skoro svim opstinama u kojim su na vlasti... druga alternativa radoncic koji ce pobrati glasove bradonja i pokrivenih zena...

u rs... novi socijalisti o kojim bas i ne znam puno osim da su haman ko sdp u fbih i da su stovali lik i dijelo druga slobe... dp dragana cavica... onako, sumnjam da ce moci okupiti dobru ekipu, jer su mahom otpadnici sds-a, politicke partije koja je srbe vise sjebala od pavelica i hitlera zajedno... mihajlica... opet za bradate, samo one koji ne idu u dzamiju...

tu je i ns, u oba entiteta, ali oni nece dobiti ni 5% glasova pa ih vala ne vrijedi ni pomenuti...

kako god da ga okrenes, jebani smo da valja...
:mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sta je alternativa ??????????

Evo ideje da od forumasa napravimo stranku ,programsku platformu,a preko PP razmijenimo stavove i personalne info, izaberemo rukovodsvo stranke UO /NO ,naparvimo statut doradimo neciji nademo sponzore i nacin finansiranja ,kandidate ,programsku semu tribina i kampanje ,uclanjenja,provokacija medija radi dobijanaj medijskog prostora idt ,...........mozda ih pometemo i preuzmeneo vlast i spasimo ove i buduce generacije :mrgreen:

,.........,kako stvari sada stoje stoje na politickoj pozornici ,.... mrka kapa ,...impontentno sterilni SDP mozda dobije koji procenat vise ,Radoncic ce pokupiti glasove sludenih i nezadovoljnih prebjegulja SDA i ZBiH ,...a u manjem entitetu sve je jos u fazli politicke turbulencije ,.........ali koga got tamo izaberu biti ce nastavak nategni i zategni i rastegni BiH uz naklapanje ,preklapanje i dreke kao i do sada uz pomoc i nadzor OHR i MZ ,....ako odu prijevremano bez rijesene ustavnopravne stabilne i odrzive BiH slijedi haos i to je to,......
behavac

#63 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by behavac »

Chmoljo wrote:
behavac wrote: Tad ce predsjednik entiteta i dalje biti predsjednik entiteta tj zaduzen je samo za taj entitet, a clan predsjednistva BIH iz nekog entiteta treba da predstvlja taj entitet u cijeloj drzavi i zajedno sa ostalim ima nadleznosti za cijelu BIH.
a ovo ti je u kontradikciji :? ako će se ukidati ta odredba, to je upravo da se predstavljaju konstitutivni narodi, a ne entiteti.
Kako u kontradikciji...
Sad je stanje da predstavnik odredjenog entiteta more biti odredjene nacionalnosti...tipa iz RS mora Srbin...
E sad da bi svi imali ista prava to treba promjeniti tako da predstavnik RSa bude iz RSa ali da moze biti bilo koje nacionalnosti.
Tako da ce biti samo predstavnik entiteta, a ne i naroda...
essex

#64 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by essex »

Bosnolog wrote:
,.........,kako stvari sada stoje stoje na politickoj pozornici ,.... mrka kapa ,...impontentno sterilni SDP mozda dobije koji procenat vise ,Radoncic ce pokupiti glasove sludenih i nezadovoljnih prebjegulja SDA i ZBiH ,...a u manjem entitetu sve je jos u fazli politicke turbulencije ,.........ali koga got tamo izaberu biti ce nastavak nategni i zategni i rastegni BiH uz naklapanje ,preklapanje i dreke kao i do sada uz pomoc i nadzor OHR i MZ ,....ako odu prijevremano bez rijesene ustavnopravne stabilne i odrzive BiH slijedi haos i to je to,......
alternative nema a zato su se pobrinuli koalicioni partneri velikosrpskog programa, oni uvecani (pridodajte jos lepog maocetunga)...pogledajte hronologiju...hare da bi spasio velikosrbe i sda osniva svoju stranku sa kojom i dalje nastavlja da radi za iste poslodavce...sada kada se uveliko saznaje o izdajama oba tima eto topova velikosrpstva u liku tajkuna radoncica da opet zavede one naivne (dobro si ovo rekao bosnolog) i opet ih isporuci velikosrpskom programu...nivoi izdaje su slozeni i oni koje uhvate tesko da ce sami moci skontati za koga u stvari glasaju...sve su blokirali tako da se osigura genocidna tvorevina i ostavi za neku buducu u boljem vremenu ostvarivu veliku srbiju, koja bi poklopila i ono malo begovata sto bi ostalo od bosne...
ako ste glupi opet cete glasati...ne nekazem za koga, UOPSTE GLASATI, jer cak i da ne glasate oni ce dobiti vlast, s tom razlikom sto ce rezultati izbora biti bazirani na nekih 30% glasova (ako je moguce, neznam tacan postotak ispod kojeg se izbori ponistavaju, ako taj postotak i postoji), sto ce jasno poslati puruku onim tvorcima ludjacke kosulje da narod je kao takvu ne prihvata i da je vrijeme za korjenite promjene, koje moraju poci od ukidanja blentiteta i modernizacije Ustava R BiH kao jedine polazne tacke za funkcionalnu drzavu...jednostavno, ne nasjedajmo na ono sto nam velikosrpski program servira od potpisa daytona na ovamo...ako im je do vlasti dajte im bez glasanja pa ce se tacno vidjeti koliko i koga zastupaju...moje misljenje je da nije ni 25%.

ps
ili nesto drugo po pitanju glasanja...hajde da svi, masovno izdjemo i posto nemamo izbora koji je normalan i za drzavu prihvatljiv, jednostavno svako od nas napravi glasacki listic nevazecim i tako brojcano pokazemo koliko nas je protiv nametnutih politicara i njihovih programa...cak i ako dobiju izbore sa recimo 30% glasova, zamislite jedno 30-35% ili cak 40% nevazecih listica...koji samar :oops: . u ovom slucaju im dajemo stvarni legitimitet jer smo se pojavili na izborima, ali bi mogla biti strasna poruka i mz i svima koji po svaku cijenu nastoje odrzati ludjacku kosulju na nasim ledjima...
Last edited by essex on 20/01/2010 03:27, edited 2 times in total.
essex

#65 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by essex »

behavac wrote:
Chmoljo wrote:
behavac wrote: Tad ce predsjednik entiteta i dalje biti predsjednik entiteta tj zaduzen je samo za taj entitet, a clan predsjednistva BIH iz nekog entiteta treba da predstvlja taj entitet u cijeloj drzavi i zajedno sa ostalim ima nadleznosti za cijelu BIH.
Kako u kontradikciji...
Sad je stanje da predstavnik odredjenog entiteta more biti odredjene nacionalnosti...tipa iz RS mora Srbin...
E sad da bi svi imali ista prava to treba promjeniti tako da predstavnik RSa bude iz RSa ali da moze biti bilo koje nacionalnosti.
a od 1992-1995 ste se obezbjedili da nijedna narodnost osim srpske nemoze biti izabrana kao predstavnik toga blentiteta...koje demokrate hebote...
Chmoljo

#66 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Chmoljo »

behavac wrote:
Kako u kontradikciji...
i tako, fiktivno naravno, možemo imati situaciju da predsjedništvo nije ispoštovalo konstitutivnost naroda, tamo sjede Silajdžić, Komšić i šta ja znam, Serbezovski (preselio u Foču, u međuvremenu). :mrgreen:

:oops: :mrgreen:
mladoliki

#67 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by mladoliki »

essex wrote:
Bosnolog wrote:
alternative nema a zato su se pobrinuli koalicioni partneri velikosrpskog programa, oni uvecani (pridodajte jos lepog maocetunga)...pogledajte hronologiju...hare da bi spasio velikosrbe i sda osniva svoju stranku sa kojom i dalje nastavlja da radi za iste poslodavce...sada kada se uveliko saznaje o izdajama oba tima eto topova velikosrpstva u liku tajkuna radoncica da opet zavede one naivne (dobro si ovo rekao bosnolog) i opet ih isporuci velikosrpskom programu...nivoi izdaje su slozeni i oni koje uhvate tesko da ce sami moci skontati za koga u stvari glasaju...sve su blokirali tako da se osigura genocidna tvorevina i ostavi za neku buducu u boljem vremenu ostvarivu veliku srbiju, koja bi poklopila i ono malo begovata sto bi ostalo od bosne...
ako ste glupi opet cete glasati...ne nekazem za koga, UOPSTE GLASATI, jer cak i da ne glasate oni ce dobiti vlast, s tom razlikom sto ce rezultati izbora biti bazirani na nekih 30% glasova (ako je moguce, neznam tacan postotak ispod kojeg se izbori ponistavaju, ako taj postotak i postoji), sto ce jasno poslati puruku onim tvorcima ludjacke kosulje da narod je kao takvu ne prihvata i da je vrijeme za korjenite promjene, koje moraju poci od ukidanja blentiteta i modernizacije Ustava R BiH kao jedine polazne tacke za funkcionalnu drzavu...jednostavno, ne nasjedajmo na ono sto nam velikosrpski program servira od potpisa daytona na ovamo...ako im je do vlasti dajte im bez glasanja pa ce se tacno vidjeti koliko i koga zastupaju...moje misljenje je da nije ni 25%.

ps
ili nesto drugo po pitanju glasanja...hajde da svi, masovno izdjemo i posto nemamo izbora koji je normalan i za drzavu prihvatljiv, jednostavno svako od nas napravi glasacki listic nevazecim i tako brojcano pokazemo koliko nas je protiv nametnutih politicara i njihovih programa...cak i ako dobiju izbore sa recimo 30% glasova, zamislite jedno 30-35% ili cak 40% nevazecih listica...koji samar :oops: . u ovom slucaju im dajemo stvarni legitimitet jer smo se pojavili na izborima, ali bi mogla biti strasna poruka i mz i svima koji po svaku cijenu nastoje odrzati ludjacku kosulju na nasim ledjima...
Osvrnuo bih se na posljednji segment ovoga posta koji se odnosi na neizlazak na izbore. Inicijativa o masovnoj mobilizaciji i izlasku velikog broja dosadašnjih apstinenata može biti korisna samo ako svi oni iskoriste svoje biračko pravo i glasaju za nekoga (ali ne za bilo koga). Ukoliko bi se dogodilo da ljudi izađu na izbore i masovno predaju prazne glasačke listiće, ne bi se dogodio nikakav "šamar", jer zacrveniti se može samo onaj ko ima morala u sebi što sa našim političarima, barem ovim koji su lideri i eksponenti postojećih politika nije slučaj. Time bismo samo produžili vlastitu agoniju na još 4 godine i ista bi se elita našla u vladajućim foteljama. Smatram da je budalaština izaći na izbore i pošarati listić, napisati neke poruke itd., jer to svakako ne dolazi do onih kojima je upućeno već samo do članova komisije koja broja listiće na vašem biračkom mjestu. Ako već želite da vladajući lopovi osjete moć običnog čovjeka onda se "mora" izaći i glasati protiv njih, oduzeti im moć- budžet i izabrati novu alternativu. To je najveća kazna-dabogda im`o pa ne im`o. Građani im moraju pokazati crveni karton ili ćemo još 4 godine čučati i čamiti čekajući...
Gusztav

#68 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Gusztav »

Naravno da ću izaći na izbore. Trebamo svi izaći na izbore i nije bitno koga birati,
bitno je koga ne birati (SDA, SBiH), a to su oni koje ovaj narod ne treba, koji "jašu" ovaj narod još od 1990-te.
Dakle, jedini način za skidanje aktuelne vlasti je izaći na izbore. U tome leži njihov poraz.
behavac

#69 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by behavac »

Chmoljo wrote:
behavac wrote:
Kako u kontradikciji...
i tako, fiktivno naravno, možemo imati situaciju da predsjedništvo nije ispoštovalo konstitutivnost naroda, tamo sjede Silajdžić, Komšić i šta ja znam, Serbezovski (preselio u Foču, u međuvremenu). :mrgreen:

Moze nije problem...
Nije niko ni ranije ocekivao da ce crnac biti na celu Amerike, pa danas jeste...
Isto tako prvo treba takvu mogucnost dati i ovdje svima...pa mozda ce jednog dana Bosnjak il Hrvat biti predsjenik RSa ili clan predsjednista...
On ce predstavljati RS bez obzira na nacionalnost.
Tako da konstitutivnost naroda vise nece postojati u predsjednistvu...bice samo predstavnici entiteta, donekle gradjanski model...
spreca

#70 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by spreca »

behavac wrote:
Chmoljo wrote:
behavac wrote:
Kako u kontradikciji...

Moze nije problem...
Nije niko ni ranije ocekivao da ce crnac biti na celu Amerike, pa danas jeste...
Isto tako prvo treba takvu mogucnost dati i ovdje svima...pa mozda ce jednog dana Bosnjak il Hrvat biti predsjenik RSa ili clan predsjednista...On ce predstavljati RS bez obzira na nacionalnost.
Tako da konstitutivnost naroda vise nece postojati u predsjednistvu...bice samo predstavnici entiteta, donekle gradjanski model...

tada nece ni postojati rs :lol: :lol: :lol: :lol:
Chmoljo

#71 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by Chmoljo »

behavac wrote:
Moze nije problem...
Isto tako prvo treba takvu mogucnost dati i ovdje svima...pa mozda ce jednog dana Bosnjak il Hrvat biti predsjenik RSa ili clan predsjednista...
On ce predstavljati RS bez obzira na nacionalnost.
hajmo biti realni. članovi predsjedništva predstavljaju narode, ne predstavljaju entitete. kao najviši organ izvršne vlasti (predsjedništvo to jeste bez obzira na stvarnu širinu nadležnosti) on bi trebao predstavljati i prirodu političkog sistema države. (ma kliko ona nakaradna bila)

gdje je predstavnik Srba? Bosna, a bogami ni Hercegovina onda više nije zemlja konstitutivnih naroda. druga je stvar što bi ti volio da se BiH prejudicira kao federalna država sa kolektivnim predsjedništvom sačinjenim od predstavnika iz njenih federalnih jedinica :mrgreen:

zašto u tom slučaju predsjedništvo ne bi činili već postojeći (pot)predsjednici entiteta tj, Kuzmanović, Kebo i Krišto? za predsjednika treba da bude kandidat iz bilo kojeg mjesta u državi, bilo koje nacionalnosti, i da ga bira glasač, neovisno odakle dolazi.
stari grad Visegrad

#72 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by stari grad Visegrad »

Obavezno.
Jos cu potegnut 20 ljudi koji su apoliticni.
kamilica.ba

#73 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by kamilica.ba »

Da,glasat cu za SDP.
essex

#74 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by essex »

mladoliki wrote:
essex wrote:

ps
Osvrnuo bih se na posljednji segment ovoga posta koji se odnosi na neizlazak na izbore. Inicijativa o masovnoj mobilizaciji i izlasku velikog broja dosadašnjih apstinenata može biti korisna samo ako svi oni iskoriste svoje biračko pravo i glasaju za nekoga (ali ne za bilo koga). Ukoliko bi se dogodilo da ljudi izađu na izbore i masovno predaju prazne glasačke listiće, ne bi se dogodio nikakav "šamar", jer zacrveniti se može samo onaj ko ima morala u sebi što sa našim političarima, barem ovim koji su lideri i eksponenti postojećih politika nije slučaj. Time bismo samo produžili vlastitu agoniju na još 4 godine i ista bi se elita našla u vladajućim foteljama. Smatram da je budalaština izaći na izbore i pošarati listić, napisati neke poruke itd., jer to svakako ne dolazi do onih kojima je upućeno već samo do članova komisije koja broja listiće na vašem biračkom mjestu. Ako već želite da vladajući lopovi osjete moć običnog čovjeka onda se "mora" izaći i glasati protiv njih, oduzeti im moć- budžet i izabrati novu alternativu. To je najveća kazna-dabogda im`o pa ne im`o. Građani im moraju pokazati crveni karton ili ćemo još 4 godine čučati i čamiti čekajući...
pogledaj malo koga ti serviraju kao alternativu, vidis i sam da je to samo novi papir za zamotavanje govneta koje vec 20 godina smrdi a svi se prave da ih ne uznemirava taj smrad...jer i to ce proci kao i svaki smrad...sabur kazu...i glasaj za alternativu sto ti iz godine u godinu serviraju pa ako nista zadovoljio si sebe da si glasao za promjene, a ono sto su ti ga uvalili, hebi ga, nisi znao i nije tvoja krivica...
tacno je da bi sa masovnim brojem nevazecih listica im dali jos jedan mandat, ali s tom razlikom i jasnom porukom, kao i tacnim brojem onih koji bi da glasaju ali ne za sistem i politiku koji negira njihovo gradjansko i politicko uvjerenje i opredjeljenje...a za samar, samar nije toliko namjenjen domacim barabama (ne stide se oni vecih problema) nego svima onima u svijetu koji su nam nametnuli ovakvo drzavno uredjenje koje favorizira genocid kao metod politickog odlucivanja i daje mu za pravo da sjedi u istoj ravni sa onima protiv koga je i pokrenut i napravljen, a na kraju priznat kao genocid od internacionalne pravne zajednice...jasna poruka da je vrijeme za promjene i da DMS je odradio svoju ulogu, sljedeci korak je neophodan, bez temelja annex4 kao ustavnog uredjenja drzave...bez blentiteta, sto bi negiralo ratom i genocidom stecenu tvorevinu, krvavih 49...
burek_in_space

#75 Re: Da li cete izaci na izbore?

Post by burek_in_space »

Da li cete izaci na izbore?

Normala, idemo u novih 20 najtezhih godina zajedno. 8-)
Post Reply