Kupio sam Fiat Stilo...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
adisk

#51 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

NEOPLAN wrote:Taj bijeli dim pri prvom paljenju zimi je normalna stvar. Razlog zbog kojeg se javlja je sljedeci: Kada vozis auto, zbog rada motora i cirkulacije gasova auspuh se grije. Kada navece parkiras auspuh se postepeno hladi (izvana prema unutra). Zbog te razlike u temperaturi na stijenkama cijevi i lonaca (sa vanjske str je hladnija, unutra toplija) javlja se kondenz (slicno kao kad zamagle stakla). Ujutru kad upalis zbog vrucih plinova taj kondenz isparava i to je taj bijeli dim. Nekad kad je jako hladno zna i da zaledi, pa kad ugrije pocne voda da curi iz auspuha. Sve su to ''zimske carolije'' i nemoj da te to sikira. Nek je sretno auto i zelim ti sto manje problema:-)
Ma jasno, to sam predpostavio tako.
Hvala ti.
ekola

#52 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by ekola »

I sam vozim istog..sve u svemu sam zadovoljan,ipak je to polovno auto..vozim ga ve godinu i nesto,nisam imao nekih pretjeranih ulaganja osim potrosnog materijala(pakne,stabilizatori balans stangle) a i cijene tih dijelova su relativno niske ako ih ne uzimas u fiatovom servisu..povoljne cijene dijelova su ti kod ivice na ilidzi i guma commerce,takodje na ilidzi...za tu cijenu cisto sumnjam da si mogao uzeti nesto bolje u ovoj klasi..u svakom slucaju,uzivaj u vozilu... :bih:
adisk

#53 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

adisk wrote:
NEOPLAN wrote:Taj bijeli dim pri prvom paljenju zimi je normalna stvar. Razlog zbog kojeg se javlja je sljedeci: Kada vozis auto, zbog rada motora i cirkulacije gasova auspuh se grije. Kada navece parkiras auspuh se postepeno hladi (izvana prema unutra). Zbog te razlike u temperaturi na stijenkama cijevi i lonaca (sa vanjske str je hladnija, unutra toplija) javlja se kondenz (slicno kao kad zamagle stakla). Ujutru kad upalis zbog vrucih plinova taj kondenz isparava i to je taj bijeli dim. Nekad kad je jako hladno zna i da zaledi, pa kad ugrije pocne voda da curi iz auspuha. Sve su to ''zimske carolije'' i nemoj da te to sikira. Nek je sretno auto i zelim ti sto manje problema:-)
Ma jasno, to sam predpostavio tako.
Hvala ti.
Jutros ga nema uopste recimo ;)
adisk

#54 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

ekola wrote:I sam vozim istog..sve u svemu sam zadovoljan,ipak je to polovno auto..vozim ga ve godinu i nesto,nisam imao nekih pretjeranih ulaganja osim potrosnog materijala(pakne,stabilizatori balans stangle) a i cijene tih dijelova su relativno niske ako ih ne uzimas u fiatovom servisu..povoljne cijene dijelova su ti kod ivice na ilidzi i guma commerce,takodje na ilidzi...za tu cijenu cisto sumnjam da si mogao uzeti nesto bolje u ovoj klasi..u svakom slucaju,uzivaj u vozilu... :bih:
:thumbup: :mrgreen:
chuchumbamayumbe

#55 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by chuchumbamayumbe »

Zacepi auspuh navecer nekom tkaninom, ujutro izvadis iz auspuha, nema kondenza, nema dima!
8-)
ado-šampion

#56 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by ado-šampion »

StiLista wrote:Aj ti drug javi se na PM. pa cu ti ja sve to fino objasniti i dati savjet i za majstora i sve,jer vozim stila isto 2002 god! Ovde sve pametni culi od poznanika itd. A znas kod ovog jednog drugog havera od ade-šampiona je jednom otisao i OSIGURAC kocnica,ali na puntu! :-) Javi se na PM.
Ma jah, čim neki Fiat qrcu ne valja i ja se javim, odmah se ide na taj osigurač, očekivano...

Haveru pusti se tih glupih priča s ovog foruma kao "čuli od jarana", ja sam se PROVOZAO u tom Stilu o kojem pričam i sve ono što sam rekao je ono što sam ja čuo i vidio, tj. osjetio, da ne ulazim šta mu još nije valjalo... a ne ono što mi je on rekao da ne valja. Ja neću da ulazim u to valja li taj Stilo inače ili ne, boli me qrac ionako, ja ovdje pričam o ljudima koji daju 10-12 milja za auto, što je za naše uslove ipak cifra, kojem dosta stvari ne valja... Autu je cijena takva kakva je kad je potpuno ispravan a ne "haveru to su ti selen-blokovi, promijeni ih za cvaju"! Pa promijeni ih ti haveru za cvaju pa dovezi auto da ga probam! A ne da ja skršim još dodatne 2-3 milje na auto koje mi ti prodaješ po cijeni ispravnog.

Elem, ja ne mogu da vjerujem kako neki ovdje pričaju kao "to je normalno kad kupiš polovno auto". :shock: Šta je ba normalno?! Normalno da je su se istrošile disk-pločice, da treba mali servis, il da trebaju nove gume, lupam, ali ovo sve nabrojano to su sve problemi i to nije normalno. Ja kad sam kupio svoje auto, 5 godina staro, nije mu trebalo ni ulje promijenit, znači sve je bilo tip-top, zato mogu progutati priču da treba uložit u gume, disk-pločice, mali servis itd, ali ovo sve... no fuckin' way. :run:
adisk

#57 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

ado-šampion wrote:
StiLista wrote:Aj ti drug javi se na PM. pa cu ti ja sve to fino objasniti i dati savjet i za majstora i sve,jer vozim stila isto 2002 god! Ovde sve pametni culi od poznanika itd. A znas kod ovog jednog drugog havera od ade-šampiona je jednom otisao i OSIGURAC kocnica,ali na puntu! :-) Javi se na PM.
Ma jah, čim neki Fiat qrcu ne valja i ja se javim, odmah se ide na taj osigurač, očekivano...

Haveru pusti se tih glupih priča s ovog foruma kao "čuli od jarana", ja sam se PROVOZAO u tom Stilu o kojem pričam i sve ono što sam rekao je ono što sam ja čuo i vidio, tj. osjetio, da ne ulazim šta mu još nije valjalo... a ne ono što mi je on rekao da ne valja. Ja neću da ulazim u to valja li taj Stilo inače ili ne, boli me qrac ionako, ja ovdje pričam o ljudima koji daju 10-12 milja za auto, što je za naše uslove ipak cifra, kojem dosta stvari ne valja... Autu je cijena takva kakva je kad je potpuno ispravan a ne "haveru to su ti selen-blokovi, promijeni ih za cvaju"! Pa promijeni ih ti haveru za cvaju pa dovezi auto da ga probam! A ne da ja skršim još dodatne 2-3 milje na auto koje mi ti prodaješ po cijeni ispravnog.

Elem, ja ne mogu da vjerujem kako neki ovdje pričaju kao "to je normalno kad kupiš polovno auto". :shock: Šta je ba normalno?! Normalno da je su se istrošile disk-pločice, da treba mali servis, il da trebaju nove gume, lupam, ali ovo sve nabrojano to su sve problemi i to nije normalno. Ja kad sam kupio svoje auto, 5 godina staro, nije mu trebalo ni ulje promijenit, znači sve je bilo tip-top, zato mogu progutati priču da treba uložit u gume, disk-pločice, mali servis itd, ali ovo sve... no fuckin' way. :run:
Ado, nidje veze, auto je dure. Jasta je nego normalno.
Hvala ti.
saabsa

#58 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by saabsa »

adisk wrote:
Hvala ti na informacijam, imat cu u vidu.
Sto se tice Opela, nove generacije Fiatovih dizela, upravo i oni koriste.
Meriva i Stilo - stvar je ukusa i potreba. Cinjenica je da sam ispod trzisne dobio auto, tako da cu investirati sto je neophodno. Ovo oko kilometraze je realnost koju su mi rekli, pitanje je sta je s masom ostalih auta. Drug je prodao za 9.500 Golf III koji je presao 350.000, a on ga spustio na 180.000. Ista stvar i sa cetvorkama i ostalim njemcima. Oni jesu zilavi, i jeftiniji za odrzavanje, al su za ove pare svi oderani.
Treba mi auto s kojim dnevno prelazim cca 10km i na more da odem.
Ako prelazis malu kilometrazu mislim da ti je pametnije bilo da si kupio benzinca u boljem stanju za manje pare.
adisk

#59 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

saabsa wrote:
adisk wrote:
Meriva i Stilo - stvar je ukusa i potreba. Cinjenica je da sam ispod trzisne dobio auto, tako da cu investirati sto je neophodno. Ovo oko kilometraze je realnost koju su mi rekli, pitanje je sta je s masom ostalih auta. Drug je prodao za 9.500 Golf III koji je presao 350.000, a on ga spustio na 180.000. Ista stvar i sa cetvorkama i ostalim njemcima. Oni jesu zilavi, i jeftiniji za odrzavanje, al su za ove pare svi oderani.
Ako prelazis malu kilometrazu mislim da ti je pametnije bilo da si kupio benzinca u boljem stanju za manje pare.
Volim grijace, brza kresanja i da zaboravim kad sam tocio.
ilija cvorovic

#60 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by ilija cvorovic »

Nek ti je sretan Stilo, u zdravlju ga poderao.
Kad bi poslušao sve ove komentare, ne bi ti preostalo ništa nego da kresneš šibicu i zapališ ga, zajedno sa sobom u njemu.
Bitno je da si kupio auto koje ti se sviđa i za koje misliš da odgovara tvojim potrebama.
Pusti stručnjake koji komentarišu auta koja nisu vozili.
U vezi cijene, milja gore dole, kako se kome namjesti, što dobiješ na mostu, izgubićeš na ćupriji, i obrnuto, svjet ne propada niti se gradi sa par stoja.
Kad ti bude dosadio, ili nervirao, prodaš i furaš dalje.
grany-smith

#61 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by grany-smith »

ilija cvorovic wrote:Nek ti je sretan Stilo, u zdravlju ga poderao.
Kad bi poslušao sve ove komentare, ne bi ti preostalo ništa nego da kresneš šibicu i zapališ ga, zajedno sa sobom u njemu.
Bitno je da si kupio auto koje ti se sviđa i za koje misliš da odgovara tvojim potrebama.
Pusti stručnjake koji komentarišu auta koja nisu vozili.
U vezi cijene, milja gore dole, kako se kome namjesti, što dobiješ na mostu, izgubićeš na ćupriji, i obrnuto, svjet ne propada niti se gradi sa par stoja.
Kad ti bude dosadio, ili nervirao, prodaš i furaš dalje.
Evo i ja se pridružujem čestitkama.
StiLista

#62 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by StiLista »

ado-šampion wrote:

Pa "haveru" moj ti si blizu da zavrsis fax ili se vec zavrsio,kakav je ovo rijecnik? Sramota! A nemas ti pojma o Stilu! :lol: Nego nek je taj daihatsu bio bez problema i nek on qrcu valja! Uzivaj....
saabsa

#63 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by saabsa »

adisk wrote:
saabsa wrote:
adisk wrote:
Volim grijace, brza kresanja i da zaboravim kad sam tocio.
Pa sa ovom kilometražom koju prelaziš zaboraviti ćeš kad si sipao pa kad bi vozio i benzinca od 150 ks, fakat su ti razlozi malo :-)
Tvoje pare, tvoj izbor...
ado-šampion

#64 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by ado-šampion »

StiLista wrote:
Pa "haveru" moj ti si blizu da zavrsis fax ili se vec zavrsio,kakav je ovo rijecnik? Sramota! A nemas ti pojma o Stilu! :lol: Nego nek je taj daihatsu bio bez problema i nek on qrcu valja! Uzivaj....
Jesam završio, al kakve veze ima rječnik sa obrazovanjem?! Nidje veze.

Ja ne kažem da imam pojma o Stilu, opet boli me qrac, ali imam ponešto pojma da znam šta je ispravno auto a šta neispravno...

I naravno, nije ni Daihatsu bez problema (kao ni jedno drugo auto), ali kad sam dao 12 milja za njega bio je tip-top, samo su mu najloni na sjedalima falili. :-)
StiLista

#65 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by StiLista »

ado-šampion wrote:
StiLista wrote:

Ja ne kažem da imam pojma o Stilu, opet boli me qrac, ali imam ponešto pojma da znam šta je ispravno auto a šta neispravno...

I naravno, nije ni Daihatsu bez problema (kao ni jedno drugo auto), ali kad sam dao 12 milja za njega bio je tip-top, samo su mu najloni na sjedalima falili. :-)
Pa gdje nece biti tip-top Daihatsu za 12 000 km,haman pa i sa najlonima jos malo za taj kes! :lol: :lol: :lol:
adisk

#66 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

ado-šampion wrote:

Kad bih razmisljao u domenu daihatsua i slicnih, bolje nova Dacia Sandero kakva za te pare, bar renaultu pripada...
ado-šampion

#67 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by ado-šampion »

@ Adisk

A kome ono Daihatsu pripada?! Daihatsu i Dacia isto :lol: nisi ti džaba kupio auto kakvo si kupio :-)

@ Stilista

Sa najlonima je bio preko 30 hiljada. :wink:
StiLista

#68 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by StiLista »

ado-šampion wrote:@ Adisk

A kome ono Daihatsu pripada?! Daihatsu i Dacia isto :lol: nisi ti džaba kupio auto kakvo si kupio :-)

@ Stilista

VAUUU... Kliko bi tek onda trebao biti lud pa da kupis to novo,dobar si ti! :lol: :lol:
kone

#69 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by kone »

@Stilist,pusti covjeka na miru...Ako cemo realno govoriti,ovaj sto je kupio ovog stila definitivno nije dobar ni sekunde.PLatiti toliko to auto,a onda navesti sta mu sve fali :-) U prvi mah,ja sam mislio da se covjek sali,a on je u stvari potpuno ozbiljan...
adisk

#70 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

kone wrote:@Stilist,pusti covjeka na miru...Ako cemo realno govoriti,ovaj sto je kupio ovog stila definitivno nije dobar ni sekunde.PLatiti toliko to auto,a onda navesti sta mu sve fali :-) U prvi mah,ja sam mislio da se covjek sali,a on je u stvari potpuno ozbiljan...
:-D Ajd spavaj...
Last edited by adisk on 07/12/2009 22:08, edited 1 time in total.
adisk

#71 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

Mislis Daihatsu-Toyota?
citroen

#72 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by citroen »

@ Stilista

Jel to onaj po Sarajevu sto se vrti,ljubicaste boje ili grijesim,vidio sam dva takva(crveni i ljubicasti)..egzoticni auto
emko1234

#73 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by emko1234 »

adisk wrote:
ado-šampion wrote:

Kad bih razmisljao u domenu daihatsua i slicnih, bolje nova Dacia Sandero kakva za te pare, bar renaultu pripada...
joj vas dvoijica ufatila adu jebavat zato sto je covjek realan i sto je otvoreno rekao sta je i kako..pa tebi je adisk* mozda bolje bilo da si kupio tu daciu nego tu kantu od stila..sad ce se pocet javljat fiat zaljubljenici..ne kazem da je svaki kanta al ovo sto si ti kupio bi pored tebe kupio jos jedino neko slijep..zar ti nije bilo pametnije da si umjesto 12 milja prvo dao petobanku za dijagnozu i pregled auta?toliko o tvojoj intelgenciji..mene bi se bilo stid javit na forum i pitat raju sta misli :-) :-) al da nema levata ne bi ni bilo onih koji levate..
stilista* kakve veze obrazovanje ima s rijecnikom?nisi odgovorio na to pitanje,pa posto sam i ja pri kraju faxa mozda bi me tvoje objasnjenje navelo da promjenim rijecnik..ako ga imas..i ja bi radije kupio dobrog daihatsu-a il hyundai il kiu nego to smetlje koje je ovaj gore doticni kupio..ispao turbo magarac pa se sad pravi pametan..
mislim da je vama obojici vrijeme za spavanje,dugi zimski san
StiLista

#74 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by StiLista »

kone wrote:@Stilist,pusti covjeka na miru...Ako cemo realno govoriti,ovaj sto je kupio ovog stila definitivno nije dobar ni sekunde.PLatiti toliko to auto,a onda navesti sta mu sve fali :-) U prvi mah,ja sam mislio da se covjek sali,a on je u stvari potpuno ozbiljan...
A da nisi ti neki advokat? Mozda sam se ja ovde tebi obracao? Ili? :-) Produzi! :arrow:
adisk

#75 Re: Kupio sam Fiat Stilo...

Post by adisk »

emko1234 wrote: joj vas dvoijica ufatila adu jebavat zato sto je covjek realan i sto je otvoreno rekao sta je i kako..pa tebi je adisk* mozda bolje bilo da si kupio tu daciu nego tu kantu od stila..sad ce se pocet javljat fiat zaljubljenici..ne kazem da je svaki kanta al ovo sto si ti kupio bi pored tebe kupio jos jedino neko slijep..zar ti nije bilo pametnije da si umjesto 12 milja prvo dao petobanku za dijagnozu i pregled auta?toliko o tvojoj intelgenciji..mene bi se bilo stid javit na forum i pitat raju sta misli :-) :-) al da nema levata ne bi ni bilo onih koji levate..
Auto je bio 9.500, vec sam negdje spomenuo, a bezze ti rjecnik inace kralju. Niko te ne provocira. Inace vas ima nekolicina bezveznih tipova ovdje.
emko1234 wrote:stilista* kakve veze obrazovanje ima s rijecnikom?nisi odgovorio na to pitanje,pa posto sam i ja pri kraju faxa mozda bi me tvoje objasnjenje navelo da promjenim rijecnik..ako ga imas..i ja bi radije kupio dobrog daihatsu-a il hyundai il kiu nego to smetlje koje je ovaj gore doticni kupio..ispao turbo magarac pa se sad pravi pametan..
mislim da je vama obojici vrijeme za spavanje,dugi zimski san
Nazad u osnovnu.
Post Reply