Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#51 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by corolla02 »

ljubav_aha wrote:sa wifi samo posudis internet iz mahale :thumbup:
_aha, tako ti dolazis ovdje na SA-X; sto vise tudje to sladje!
:D
ljubav_aha

#52 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by ljubav_aha »

corolla02 wrote:
aha,pa to je legalno,jer osoba koja posejduje internet odlucuje da li ce ga osigurati ili ne :mrgreen: oh da u sturbucks i panera je na racun kuce ,sto su fini :thumbup:
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#53 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by corolla02 »

ljubav_aha wrote:
corolla02 wrote:
aha,pa to je legalno,jer osoba koja posejduje internet odlucuje da li ce ga osigurati ili ne :mrgreen: oh da u sturbucks i panera je na racun kuce ,sto su fini :thumbup:
Ma los ti izbor brate :-D

Ja se ovdje osjecam uvijek kao kod kuce:

Knjiga:
http://www.borders.com/online/store/Home

naravno i kahva ili kakav kolacic uz to:
http://www.seattlesbest.com/#/

i to sve na jednom mjestu!
ljubav_aha

#54 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by ljubav_aha »

corolla02,meni je borders drazi od barns-and-noble koji upravo ima sturbucks kafu :thumbup:
corolla02

#55 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by corolla02 »

ljubav_aha wrote:corolla02,meni je borders drazi od barns-and-noble koji upravo ima sturbucks kafu :thumbup:
ovdje isto :D; u B'n'N puno djece vazda naokolo, vazda nakva cika i vriska, sto svakako nije slucaj sa Bordersom! Ja kad dodjem do odjeljenja sa magazinima, ne znam za koji prije da prihvatim, da malo naparim oci :-D , typa Travel, National Geography, Photos, Money, Cars, itd, itd :D gdje redovno mozes naci clanke o Bosni ili Crnoj Gori, itd.
ljubav_aha

#56 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by ljubav_aha »

corolla02 wrote:
ljubav_aha wrote:corolla02,meni je borders drazi od barns-and-noble koji upravo ima sturbucks kafu :thumbup:
ovdje isto :D; u B'n'N puno djece vazda naokolo, vazda nakva cika i vriska, sto svakako nije slucaj sa Bordersom! Ja kad dodjem do odjeljenja sa magazinima, ne znam za koji prije da prihvatim, da malo naparim oci :-D , typa Travel, National Geography, Photos, Money, Cars, itd, itd :D gdje redovno mozes naci clanke o Bosni ili Crnoj Gori, itd.
meni je odvratno soblje :mrgreen: u Boredes-u te maze i paze :-)

inace,malo je tesko naci stvari iz avijacije ili ih vec sve imam :lol: srecom imam i profi radnju samo za taj sektor,ali i tamo sam sve vec uzela ,ali odem da odmorim dusu,,jer je locirna na aerodormu punom chatrer arilines :-D
ljubav_aha

#57 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by ljubav_aha »

parking

inace,ne bacam pare :-D
arslanica

#58 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by arslanica »

nestane mi brasna u kuci (i cigara usput :D ) ... pa onda odem prosetati u Mercator ... i ostavim tamo stoju, dvije ... to su sve trenutno nepotrebne sitnice ... i onda se k'o magare natrpam stvarima .. i sve iznesem na TREĆI pješke :skoljka:
Skyfox

#59 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Skyfox »

Dile wrote:za sta mi je zao dat pare, ni ne dajem...
K tomu jos i prakticna :D
cyprus

#60 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by cyprus »

- na taxi (više volim pješke od Baščaršije do Alipašina)
- na tramvajsku kartu (plaćam samo kad se poređaju po vratima pa nedaju zadžabe uć)
- na kredit za mobitel (više volim prozivat ljude u smislu "nemam kredita haj me ti nazovi" :D )
- na kafu i čaj koji su više od marke

Al interesantno, nikad mi nije žao, i uvijek najlakše pare dam na kladionicu :-)

Zaključak: škrt sam ali kockar? :D
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#61 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by ladyblue18 »

cyprus wrote:- na taxi (više volim pješke od Baščaršije do Alipašina)
Hem je zdravije. :D
Cholina_Lokica

#62 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Cholina_Lokica »

Skyfox wrote:
Dile wrote:za sta mi je zao dat pare, ni ne dajem...
K tomu jos i prakticna :D
zar si sumnjao :D
JThomas

#63 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by JThomas »

cyprus wrote:- na taxi (više volim pješke od Baščaršije do Alipašina)
- na tramvajsku kartu (plaćam samo kad se poređaju po vratima pa nedaju zadžabe uć)
- na kredit za mobitel (više volim prozivat ljude u smislu "nemam kredita haj me ti nazovi" :D )
- na kafu i čaj koji su više od marke

Al interesantno, nikad mi nije žao, i uvijek najlakše pare dam na kladionicu :-)

pa tako ispadne :lol:

ni meni nikad nije žao izdvojiti za hobije :lol:
maybelline

#64 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by maybelline »

Zao mi je dati pare na mjesecnu kartu, pa je i ne kupujem :) Jest ruzno, ali sta cu, puno mi je.
Pare mi je zao dati na kojekakve sitnice tipa gumice za kosu, strample, sminku. Na odjecu volim trositi, ali mi jer recimo totalno zao dati bruku para za neko donje rublje. Na cipelama i cizmama nikad ne stedim!
Velika sam poguzija, pa mi uglavnom nije zao dati pare na hranu, mada sam neki dan sve sebi po spisku sto sam uzela nekakav, ko fol zdravi vocni jougrt od ovako 2-3km, a ne valja, brate, grozan, fuj, fuj....

Eto tako, naumpas ce mi jos svasta nesto, al o tom, po tom!
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#65 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Truba »

za tramvajsku kartu i
za žvake
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#66 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Truba »

hm
ovo je bolesno
radije bih dao 2.7 za komercijalu
nego 2 marke za taxi :? :? :? :?
suspect_zero

#67 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by suspect_zero »

komi wrote:za tramvajsku kartu i
za žvake

Kontam za kartu...........al' za žvake :? :roll:
Aurora Borealis

#68 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 27/11/2010 00:00, edited 1 time in total.
Bumbar

#69 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Bumbar »

cyprus wrote:
jep :lol: :lol: :lol: :D :D
Bellica

#70 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Bellica »

shljashtecha wrote:Pretpostavimo da sa-x forumasi nisu rasipne duse te da se suzdrzavaju od kupovine sitnice koje bi im dobro dosle ali nije i neki hićaj :D
Koje bi to "sitnice" bile? Moram naglasiti i to da naziv teme ne treba da vas ogranicava na "svakodnevne sitnice", slobodno se vodite onim "zao mi dati pare za..." :-D

Meni moj studentski budzet "ne dozvoljava" trosenje novca na:
- tramvajsku kartu iako nije uredu, jer koristim tu vrstu prevoza svakodnevno,
- Valentinovo, jer mi je to bacanje para :D
- Cedevitu iz kafica (ona kesica nije preko 1KM, a on meni uz to naplati 2 KM - vodu???)
- neku jako lijepu haljinu ako ih imam sasvim dovoljno, a sve mislim da toga nikad nije dosta :-D ...

:run:
Svaka cast za temu :)

Inace samo jako ekonomicna, gledam gdje potrosim skoro svaku marku, ali desi se da ponekad kupim nesto nepotrebno i 3 dana zalim, to su uglavnom cipele i torbe kojih imam na izvoz, parfemi isto, da ne zaboravim, bude mi zao jer imam sve to, a opet kupim. Zao mi je placati ovo 17% PDV-a ne sve sto kupim, zao mi je placati sve ove poskupljale racune (mislim na struju, telefon i plin), ali to svi moramo pa se tjesim. Na kozmetiku ne trosim puno, ali ipak ponekad se desi neki "ispad" pa mi bude zao. Odjevni predmeti su prica za sebe, bitno mi je samo da je udobno i da mi lijepo stoji, a da li je 20 ili 100KM nije bitno, jer ako nadjem nesto za 20KM i stoji mi u ormaru dok nekome ne poklonim je glupost, a ako nadjem nesto za 100KM sto cu nositi godinu dana onda mi nije zao uopste, samo sto je kod nas bolje kupovati odjecu na pijacama nego u buticima. Provjereno znam da su to sve isti odjevni predmeti, samo sto su na pijaci 25KM, a u butiku 250KM, kvalitet je isti, a razlika u cijeni astronomska. Navodno na pijacama su iz Turske, a u butcima iz SAD-a, malo sutra, sve isto Turska i tamo i ovamo, pa ko voli trositi malo vise neka kupuje u buticima, a ko ne voli onda neka ide na pijacu, nazalost. Trebalo bi biti "skuplje-kvalitetinije", a u ovom slucaju nije, ovdje je sve isto, nekvalitetno, pa u nekim situacijama je bolje dati 25KM za nesto sto ce izblijediti ili ce se pocijepati za 3 mjeseca, nego za to isto dati 150KM. Na mobitel ne trosim puno, ona jedna dopuna od 10 KM mi moze biti skoro mjesec dana, a nije mi zao ni platiti za ovo, bar tacno znam koga zovem i kako trosim dok je s fiksnim telefonom malo drugacija situacija. I zao mi je platiti okvir za naocale 250KM koji obavezno polomim ako zaspim dok citam :) Zao mi je platiti proviziju na banci (kad mi mijenjaju npr. Euro u KM) kao i 1KM za svaki placeni racun na posti.

Ono sto zelim dodati je da mi nije uopste zao platiti pranje auta, jer nema nista ljepse nego voziti tek opran auto :) a uz to volim kupovati i one sitnice poput jelkica i palmica, meda, psica i ostalog, uglavnom lijepo mirisu i ne zalim kad to kupim, toga imam i u rezervi :) uz ovo nije mi zao platiti ni za hranu, posebno kvalitetnu, nije mi zao platiti ni 10 KM za 2l kvalitetnog omeksivaca za rublje koji jako dugo mirise i daje mekocu, niti mi je zao platiti benzin :)
mofo33

#71 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by mofo33 »

fatality wrote:uvijek mi se srce stegne kad placam racun za telefon , najzalije mi je za to dat :-)
:thumbup: ja organski ne podnosim telefonski racun, sve drugo placam na vrijeme, telefon NE MOGU!
platim tek kad mi posalju poruku od operatora, da ce ga iskljuciti ako ne platim u roku 48h :D
evo 12 godina tako
Bolonjac

#72 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Bolonjac »

- pistacije, indijski orah
- palacinke u kaficima koje dostizu cijenu do 5 KM a prije bile 2-2,5 u istim :D
- originalni software , igre i muziku :$
- knjige za fakultet pogotovo kad je profesorova
- kredit :)
Albert Hoffman

#73 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by Albert Hoffman »

Najzalivije mi je bilo dati 50 km za ljekarski kada sam polagao vozacki ,pa da su neke pretrage izvrsili ili nesto nego pitali me koliko dugo spavam i pritisak mi izmjerili...
Zao mi je dati i za joint pare pa sam poceo sam da sadim, a onda mi je isto tako bilo zao dati pare za sijalicu uz pomoc koje brze raste al sam ipak nekako dao tih 70 km
phillie

#74 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by phillie »

Hajde da pocnemo sa spiskom (vecina doduse nije svakodnevna vec jednomjesecna al eto):

1.Racun Zenica Stanu, koji "brine" o odrzavanju moje zgrade. Tu brigu vode sve dok se nesto ne pokvari, e to onda nije u njihooj nadleznosti.
2. Racun Bh.Line pretplatu, TV-pretplatu...jer sveukupno ne potrosim 12 KM razgovora, a taj "luksuz" me dodje 3x vise
3.Racun Vodovodu, koji svojevoljno (pausalno) odredjuje visinu racuna, pazi sad, po broju clanova zgrade???? kod nas u zgradi 258 clanova i kolicinu potrosenih kubika podjele sa 258...uglavnom meni svaki mjesec dolazi sve veci racun, jer uvijek se nadje neki debil koji pusti da voda tece ili na kadi ili na lavabou...
4. Racun Zenickom Grijanju. Razlog ocit i svima vrlo dobro znan.
5. bilo koje gazirano pice u kaficu
6. kao sto mnogi govore, razne grickalice izbijaju kovanice iz dzepa samo tako
7. Mini i Jambo hrenovke-prevelika cijena a nisu bas za najesti se.
8. Komad pizze 1KM- ovo je samo da usta imaju sta raditi odredjeno vrijeme, nit stomak osjeti, nit nepce uziva.
9. Jedno vrijeme Snickers Plus, al kako je i to poskuplio, ne idem vise u tu bastu.
10.Orginalan software, igricu ili film :) :)
11. Kada je tek poceo izlaziti Avazov Sport, kao bolesnici smo trosili marku za naslove tipa Vreba TOSKA iza coska, Mornar caplju pa joj suze kaplju i slicno.
12.Petarde! :)

Bice toga jos, vjerovatno...
shipak

#75 Re: Za koje svakodnevne sitnice vam je "zao dat' pare" :)?

Post by shipak »

-Na bilo koji napitak u kafićima
-Na TV pretplatu - nemam ni jednog kanala bez kablovske, ama baš ni jedan ne hvatam (sa sobnom antenom), a nisam Bogu iza nogu
-Na održavanje cesta kad plaćam registraciju - a rupa do rupe po cijelom gradu
-Časopis - a sve što je u njemu mogu i na internetu pročitati
-Igračke koje se brzo pokvare

dodam još kad mi nampadne
Post Reply