moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
Moderator: anex
- Aurora Borealis
#51 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:52, edited 1 time in total.
-
duboka_misao
#52 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
nema potrebe da mi laskas i ti ces ovako kad porastesAurora Borealis wrote:Rezon ti je, ono... svaka cast.duboka_misao wrote: ako imas tjelesnu konstrukciju za chunu vala imas i za tampona sto se curenja tice stavi dnevni ulozak just in case da ne trcis svako 5 min da provjeravas
-
duboka_misao
#53 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
mozda ti je nekad palo izmedju nogu ..pardon na pamet da sam zensko?ljubav_aha wrote:duboka_misao,tebi je mozak definitvno oformljen identicnim szpuzvatim celijama tvog "ponosa"duboka_misao wrote:ako imas tjelesnu konstrukciju za chunu vala imas i za tamponAurora Borealis wrote:Ne znam kako vi, ali ja na tampone nikako da se naviknem.![]()
Tacno osjetim da imam nesto u tijelu, kao sto Daphna kaze, i nikako da se opustim.
Pa me onda strah da ce procuriti, pa se nelagoda time jos vise pojaca.![]()
Je li sve stvar navike, ili jednostavno nije svacija tjelesna konstrukcija za toga?a sto se curenja tice stavi dnevni ulozak just in case da ne trcis svako 5 min da provjeravas
- Aurora Borealis
#54 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:52, edited 1 time in total.
- ljubav_aha
#55 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
duboka_misao,jos gore,ugrozena ti je miscna masa 
- bez_ideje
#56 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
Opet ja,Loulou wrote:bez_ideje wrote:Nemojte se smijat,al na koju se stranu ovo okrene i kako stojibez_ideje wrote:ma mislim na ovaj lijevak
slično, ako ne i isto kao ženski kondom:
al ne kontam kako stoji ovako "otvoreno" unutra,kad je savitljivo ,ustanes -sjednes zar se nece zgombat
- ljubav_aha
#57 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
mene je samo pomisao na TO dovoljno iziritirala 
- Loulou
#58 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
Neka te...bez_ideje wrote:Opet ja,![]()
al ne kontam kako stoji ovako "otvoreno" unutra,kad je savitljivo ,ustanes -sjednes zar se nece zgombat![]()
![]()
Evo kako "ova" to objašnjava:
Samo... to mora da izgleda k'o pravo krvoproliće kad se vadi...
- ljubav_aha
#59 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
aha,a posljedice koristenja su endmetrioza i toksicki sok,i manj eiritacije,pa se samo igrajte ,ovo je izumljeno samo za novac 
- ljubav_aha
#60 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
ne-informirani muskarci se nasladjuju,nece normalan muskarac tako reagovati,vec ce pitatiBond_JaneBond wrote:A vi djevojke sa "chuna" argumentima, nismo sve iste, neke mogu, neke druge ne mogu...Ne dajte ovim muskarcima materijala da se nasladjuju..
- Loulou
#61 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
Ne znam..ja ne bih mogla koristiti ove cups... Možda je to samo ona mental thing ali meni djeluje previše invazivno... Pitam se što se desi kad se cup napuni, a iz bilo kog razloga se ne izvadi na vrijeme...
Menstrual cups are safe when used as directed, and no health risks related to their use have been found.[5][6] One case report in the journal Gynecologic and obstetric investigation noted that menstrual cups could theoretically increase the likelihood of endometriosis and adenomyosis and described one woman who developed the disorders after use of a menstrual cup.[7] However, the U.S. Food and Drug Administration declined to remove menstrual cups from the market, saying that there was insufficient evidence that the risk was more than merely theoretical.[8] The University of British Columbia is currently conducting a clinical study comparing the safety and user satisfaction rates for tampons and menstrual cups.[9] There have been no reported cases of Toxic Shock Syndrome occurring with the use of menstrual cups.ljubav_aha wrote:aha,a posljedice koristenja su endmetrioza i toksicki sok,i manj eiritacije,pa se samo igrajte ,ovo je izumljeno samo za novac
- jedna tamo
#62 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
neko je ranije spomenuo ove ženske bolesti, rak grlića i slično....stvarno toga sada ima jako puno...
ja koristim always ali zato što su mi najbolji a najradije bih neke druge, neznam koje
ove pamučne ona i sl..nemogu sve mi prođe...libresse koristila kao i violeta neodgovaraju mi..još jedino ove naturella nisam a ni te feel fine....
a što se tiče tampona jednom i nikad više!
ja koristim always ali zato što su mi najbolji a najradije bih neke druge, neznam koje
ove pamučne ona i sl..nemogu sve mi prođe...libresse koristila kao i violeta neodgovaraju mi..još jedino ove naturella nisam a ni te feel fine....
a što se tiče tampona jednom i nikad više!
- Aurora Borealis
#63 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:53, edited 1 time in total.
- jedna tamo
#64 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
neznam nije mi bilo nikako ugodno, tampon se jako natopi bar meni jer mi dosta curi ali kada sam se malo raspitala možda ga nisam dobro stavila..neznam samo znam da neću više...
a vala ovi ulošci su isto odvratni najgori mi je onaj miris od uložaka, najbolje zelenašica reče gaze zakon samo da čovjek ima vremena da pere i otkuhava i sve bi bile puno zdravije
a vala ovi ulošci su isto odvratni najgori mi je onaj miris od uložaka, najbolje zelenašica reče gaze zakon samo da čovjek ima vremena da pere i otkuhava i sve bi bile puno zdravije
- Aurora Borealis
#65 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
.
- jedna tamo
#66 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
ONA su zakon ali kad sve sa strane prođe
što ih neprave sa krilicima, ja mislim da bi se prodavali ko ludi....
što ih neprave sa krilicima, ja mislim da bi se prodavali ko ludi....
- Aurora Borealis
#67 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
.
- jedna tamo
#68 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
ma teglila bih ja radi svoga zdravlja samo da imaju krilca, ali ovako ih rijetko kupujem
grozno stvarno da nemaš uloške dobre i udobne a zdrave
- bez_ideje
#69 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
A sto jednostavno ne uzmete malo vate preko uloska koji vec koristite ako imate iritacije i to ,ono samo da napravis "tampon zonu"

- ljubav_aha
#70 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
normlana higijen,tusiranje 2 put dnevno,ljeti znam i tri puta
i neam sanse da ulozak smrdi,zato se redovno mijenja,jao strava i uzas kad vas citam 
- Aurora Borealis
#71 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:54, edited 1 time in total.
- ljubav_aha
#72 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
pa onda bi se sigurno pricalo u javnosti ili bi vec neko nekome izjavio u lice ili ziasta niko nema hrabrosti,mada dosta mojih kolegica su se upitale ili su pitale glasno i jasno ,da li samo one imaju auto-sugestiju ili stvrano mirisu k'o tvorAurora Borealis wrote:Ma ljeti dzaba sva higijena na onom zvizdanu. Ili je to vise autosugestivno.
iskreno receno,u oba slucaja odgovor je DA,samo na prvi dio pitanja bi trebali odgovoriti i musakraci
tamponi isusuju vaginalnu flrou i faunu
-
mala_mery
#73 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
Nisi citala moj post, imaju ulošci u apotekama, dobri, udobni sa krilcima i zdravi,meni ih preporucio ginekolog iz Skerliceve!jedna tamo wrote:ma teglila bih ja radi svoga zdravlja samo da imaju krilca, ali ovako ih rijetko kupujem![]()
NATURA FEMINA
http://www.tosama.hr/index.php?ndx=1114 ... cmd=lst&t=
UŽIVAJ!
- jedna tamo
#74 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
ti stvarno provociraš po forumu!ljubav_aha wrote:normlana higijen,tusiranje 2 put dnevno,ljeti znam i tri putai neam sanse da ulozak smrdi,zato se redovno mijenja,jao strava i uzas kad vas citam
nije uopšte stvar u higijeni ja se tuširam i previše, a naravno da kad imam stalno mijenjam uloške, već je stvar u tome što mi always stvori taj vakuum koža nediše o tome ja govorim a s druge strane jedino mi kod njega neprođe sa strane
mala mery hvala
- Aurora Borealis
#75 Re: moderni tamponi, ulosci-kako uticu na reproduktivne organe?
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 01:56, edited 1 time in total.