APEL! Sačuvati prisebnost

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Edin H.

#51 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by Edin H. »

SnezanaM wrote:
HAVANA wrote:
komi wrote:Prijatelji

apel... osvete neće ničemu služiti
opet će ni kriv ni dužan nastradati

loše stvari se dešavaju posljednjih dana...

kamenovana crkva u Briješću

slike malo kasnije :(

Bio sam na sprovodu Vedranovom... tuga je golema...loše vibracije u zraku :cry: :cry: :cry: :cry: :( :( :(

:( :x :x
Vi MOMCI i DJEVOJKE navijaci Sarajeva :) iliti Horde Zla :D :-)
Lijepo sutra se sastanite, prefarbajte ono sto pise na cesti i ako nije problem (ako ste u finansijskoj mogucnosti) stavite nova stakla na crkvu ;-)
Pokazite da ste LJUDI puno, puno bolji i dostajanstveniji :) od onih koji su pucali na vas :-?
R.I.P. mladom Vedranu :(

Svaka cast na prijedlogu Snezana, bez obzira da li ce biti prihvacen ili ne :thumbup:
Last edited by Edin H. on 08/10/2009 23:42, edited 1 time in total.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#52 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by Latina »

SnezanaM wrote: Vi MOMCI i DJEVOJKE navijaci Sarajeva :) iliti Horde Zla :D :-)
Lijepo sutra se sastanite, prefarbajte ono sto pise na cesti i ako nije problem (ako ste u finansijskoj mogucnosti) stavite nova stakla na crkvu ;-)
Pokazite da ste LJUDI puno, puno bolji i dostajanstveniji :) od onih koji su pucali na vas :-?
R.I.P. mladom Vedranu :(
:thumbup:

Kraljice. :) Potpisujem. Nemojte dozvoliti da se na ovakav nacin blati dostojanstvo koje ste pokazali ove sedmice nakon Vedranovog muckog ubistva. Da sam u Sa, licno bih to ucinila. Pozz "Hordama Zla". :)
The 51st State

#53 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by The 51st State »

Brijescanski Hrvati nisu ovo zasluzili, nasi sugradjani su bili i u dobru i u zlu. Mogu obecati u svoje licno ime da cu uticati medju navijacima Sarajeva da se ova ljaga barem, ne prikrije.
Trasimaco

#54 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by Trasimaco »

Pozdrav svima!

Sto se tice kamenovanja crkve u Brijescu, nema tu puno razmisljanja i izigravanja Sherlocka Holmesa. Nedaleko od nje je okupljaliste narkomana iz tog dijela Sarajeva. Posto su vec nekoliko puta hapseni napadaci na taj objekat, vrlo je lako moguce da su isti krivci u pitanju. Gotovo sam siguran da je tako. Na novo hapsenje se nece morati dugo cekati. Sto se mene tice, case closed!

Problem je sto se ta glupost desila u skroz pogresnom trenutku i moze se predstaviti na jako los nacin. A poruka na asfaltu govori sama za sebe. Mislim, sta ocekivati od takvih mozgova? Levati su dali glavnim krivcima za sukob u SB jako mocno oruzje za odbranu. Ipak, ko voli teorije zavjere, moze mozda pomisliti da je namjestaljka u pitanju. Bice mnogo neodgovorenih pitanja i raznih komentara dok se sve ne istrazi. Uostalom, kada to nije bilo tako?
klixober

#55 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by klixober »

Ima li neko raspolozen da se prefarbaju grafiti i nadoknadi steta za razbijene prozore? Evo ja sam spreman sam dati pare i za farbu i za prozore,ali ne znam tacno kako se do crkve i tog grafita dolazi.
HAVANA

#56 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by HAVANA »

komeba wrote:Ima li neko raspolozen da se prefarbaju grafiti i nadoknadi steta za razbijene prozore? Evo ja sam spreman sam dati pare i za farbu i za prozore,ali ne znam tacno kako se do crkve i tog grafita dolazi.

+1 :-D
Abacija

#57 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by Abacija »

HAVANA wrote:
+1 :-D
+2 :-D

I :thumbup: za @Snezanin prijedlog.
statix

#58 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by statix »

komeba wrote:Ima li neko raspolozen da se prefarbaju grafiti i nadoknadi steta za razbijene prozore? Evo ja sam spreman sam dati pare i za farbu i za prozore,ali ne znam tacno kako se do crkve i tog grafita dolazi.
Izgleda da su odjednom svi zaposleni. :D
klixober

#59 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by klixober »

Nije meni problem,mogu i sam otici,pronaci cu nekako grafit i crkvu :D A nije ni problem sto se para tice,dacu sam.Za jedno sat vremena idem kupiti farbu i podici pare za nove prozore :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#60 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by Truba »

ko je razbio treba platiti
ako nema love imaju roditelji
ako nemaju ni oni imaju nešto vrijedno u kući

dokle da se stidim i da radim za drugoga :?
snaga_znanja

#61 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by snaga_znanja »

To je taj cjelokupni problem Bosne i Hercegovine. Taj sto jedan maloumnik moze izazvati rat. A sto je najgore niti je kakav mocan politicar niti kakav vodja radikalnih struja. To je jedan moron kojem je palo napamet ubit covjeka, a kasnije broj takvih morona koji izlaze na svjetlo dana svojim potezima eksponencijalno raste iz dana u dan.

Umjesto da se sad svi stavimo na stranu "pozitivnog" razmisljanja, razmisljanja kako da ova tragedija dobije nesto zbog cega se ona vise nikad nece ponoviti dobili smo kamenovanu crkvu. Stakla nisu "sveta", vjera vjernika nikad nece biti uzdrmana, sveceniku nece dlaka s glave faliti. Ali znate sta ce veceras faliti? Falice prozori sa neke dzamije u Hercegovini! I to onda ide u krug! To je ono zbog cega je ova drzava ekstremna. Jer jedna budala moze izazvati rat.

Molim jos jedan put samo za mir i dostojanstvo!
ja progovorila

#62 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by ja progovorila »

Trasimaco wrote:Pozdrav svima!

Sto se tice kamenovanja crkve u Brijescu, nema tu puno razmisljanja i izigravanja Sherlocka Holmesa. Nedaleko od nje je okupljaliste narkomana iz tog dijela Sarajeva. Posto su vec nekoliko puta hapseni napadaci na taj objekat, vrlo je lako moguce da su isti krivci u pitanju. Gotovo sam siguran da je tako. Na novo hapsenje se nece morati dugo cekati. Sto se mene tice, case closed!

Problem je sto se ta glupost desila u skroz pogresnom trenutku i moze se predstaviti na jako los nacin. A poruka na asfaltu govori sama za sebe. Mislim, sta ocekivati od takvih mozgova? Levati su dali glavnim krivcima za sukob u SB jako mocno oruzje za odbranu. Ipak, ko voli teorije zavjere, moze mozda pomisliti da je namjestaljka u pitanju. Bice mnogo neodgovorenih pitanja i raznih komentara dok se sve ne istrazi. Uostalom, kada to nije bilo tako?
E hvala Bogu da se mogu na forumu procitati i ovakvi postovi, zaista sam prijatno iznenadena i nadam se da su ovo iskreni postovi koji ce svima nama pomoci da sacuvamo prisebnost i na neki svoj nacin barem malo zaustaviti ovu euforicnu mrznju i ludilo koje se proteklih dan dogada. Slazem se Trasimaco s tobom, vrlo je moguce da je neko iskoristio ovaj trenutak i uradio tu glupost,u svakom slucaju drago mi je da ima forumasa koji stoje cvrsto na zemlji i objektivnije gledaju na stvari.Zali Boze Vedranove mladosti, a iskreno mi je zao i njegove obitelji. Svi mi imamo i bracu,djecu,prijatelje, susjede, etc... i iskreno se nadam da nece vise ponoviti niti jedan slucaj Denisa, Vedrana bez obzira koje oni nacinalnosti ili vjeroispovjesti bili, to su samo djeca. :thumbup:
zenny

#63 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by zenny »

student, tek sa fakulteta, spreman pruziti pomoc na svoj nacin :D ... jesam li zakasnio?
klixober

#64 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by klixober »

zenny wrote:
student, tek sa fakulteta, spreman pruziti pomoc na svoj nacin :D ... jesam li zakasnio?
Nisi zakasnio :) Neke su mi obaveze iskrsnule pa cu tek malo kasnije ici.Bilo bi pozeljno da ide i neko ko zna kako doci do crkve i grafita,ja vozim,prevoz nije problem.Takodje bi bilo dobro da ide i neko od predstavnika HZ.
Sto se tice para,ja sam spreman sam dati i za farbu i za nove prozore,nije mi zao za to odvojiti ustedevinu.

Krecem oko 16h,ako ima jos zainteresovanih neka mi posalju pp,kasnije cu ih procitati i odgovoriti jer odoh da sredim ove obaveze.
HAVANA

#65 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by HAVANA »

PP ;-)
djes_ba

#66 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by djes_ba »

inace samo posmatram
ali svaka cast za ovo
ideja za deset :thumbup: :thumbup:
respo

#67 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by respo »

komeba posalji mi na pp broj da se cujemo pa da ti pomognem na bilo koji nacin
al_akhisari

#68 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by al_akhisari »

Ovako govore LJUDI; oni koji ne zatvaraju oci pred glupostima, oni koji ne zele da ih se svrsta u red s onima - kojima je najveci intelektualni domet opsovati majku u...sku, baciti kamen na prozor u mrkloj noci....

Kad insan procita ovakvo nesto...ima NADE za nas... :bih:
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/04/2015 09:48, edited 1 time in total.
Cholina_Lokica

#70 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by Cholina_Lokica »

ono je ispisano na asfaltu na ulici, tako da ne znam koliko ima fajde farbati... zna li neko cim se sprej moze skinuti...
valterbranisarajevo

#71 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by valterbranisarajevo »

Ne tako davno čišćene su fasade od grafita. Možda ekipa iz kro Rad ima mašinu ili neku emulziju. Možda njih zamoliti da odrade grafit?
DobroJutroKolumbo

#72 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by DobroJutroKolumbo »

Evo ovi su sacuvali prisebnost , svi u dresovima druge drzave i sa barjacima druge drzave...Krasno , nema sta ...
Moji mili Ka-eM-cici , nikad vise u ovu vukojebinu...

Image
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#73 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by Truba »

njima ne treba prisebnost jer nece ginuti ako krene spirala nasilja jer ih je 100% hrvata i 99% katolika

a meni ne treba budala koja će zbog mog imena da me sutne na ulici ili sta vec

quod licet bovi non licet iovi
Kupalo

#74 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by Kupalo »

Misirlija wrote:Susreti, tudjman - milosevic '91 = dodig - covic '09

Ovo je vec dizanje tenzija!
Kupalo

#75 Re: APEL! Sačuvati prisebnost

Post by Kupalo »

Abacija wrote:
HAVANA wrote: