Trasimaco wrote:Pozdrav svima!
Sto se tice kamenovanja crkve u Brijescu, nema tu puno razmisljanja i izigravanja Sherlocka Holmesa. Nedaleko od nje je okupljaliste narkomana iz tog dijela Sarajeva. Posto su vec nekoliko puta hapseni napadaci na taj objekat, vrlo je lako moguce da su isti krivci u pitanju. Gotovo sam siguran da je tako. Na novo hapsenje se nece morati dugo cekati. Sto se mene tice, case closed!
Problem je sto se ta glupost desila u skroz pogresnom trenutku i moze se predstaviti na jako los nacin. A poruka na asfaltu govori sama za sebe. Mislim, sta ocekivati od takvih mozgova? Levati su dali glavnim krivcima za sukob u SB jako mocno oruzje za odbranu. Ipak, ko voli teorije zavjere, moze mozda pomisliti da je namjestaljka u pitanju. Bice mnogo neodgovorenih pitanja i raznih komentara dok se sve ne istrazi. Uostalom, kada to nije bilo tako?
E hvala Bogu da se mogu na forumu procitati i ovakvi postovi, zaista sam prijatno iznenadena i nadam se da su ovo iskreni postovi koji ce svima nama pomoci da sacuvamo prisebnost i na neki svoj nacin barem malo zaustaviti ovu euforicnu mrznju i ludilo koje se proteklih dan dogada. Slazem se Trasimaco s tobom, vrlo je moguce da je neko iskoristio ovaj trenutak i uradio tu glupost,u svakom slucaju drago mi je da ima forumasa koji stoje cvrsto na zemlji i objektivnije gledaju na stvari.Zali Boze Vedranove mladosti, a iskreno mi je zao i njegove obitelji. Svi mi imamo i bracu,djecu,prijatelje, susjede, etc... i iskreno se nadam da nece vise ponoviti niti jedan slucaj Denisa, Vedrana bez obzira koje oni nacinalnosti ili vjeroispovjesti bili, to su samo djeca.