Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

tempora

#51 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by tempora »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Ateista wrote: Sta vise reci, Thompsonovi koncerti su zabranjeni u Holandiji, u drzavi u kojoj je sve zivo legalno - droga, prostitucija, brakovi homoseksualaca i njihovo usvajanje djece, ali Thompson je zabranjen. :D
U toj zemlji je Thompson zabranjem jer Nizozemci imaju poseban senzibilitet spram ovih prostora. Kao neko pranje savjesti zbog toga što su svojim kukavičkim ponašanjem omogućili srebrenički masakr. Iz tog razloga ta ista zemlja stavlja i ograde hrvatskoj oko pristupa EU.
Znači to na što ti aludiraš, da je eto Thompson toliki krvolok da mu je čak eto i u jednoj liberalnoh Nizozemskoj, a gdje je eto sve drugo dozvoljeno, zabranjen nastup, to ne stoji i potpuno je neutemeljeno.
Prvo, ateista lupa -mislim po tastaturi. On zeli prikazati kako je u Holandiji ziva anarhija i kako rece sve je legalno, nabrajajuci stvari o kojima ocigledno nema pojma, jer da su navedene stvari legalne, nisu. No naravno da razliku nece skontati. Brakovi homoseksualaca jesu dozvoljeni ( srecom) ali ne vidim paralelu ili bi takav zakon trebao biti "pogan" pa ga se zbog toga ovdje uzima kao argument. Ko biva, oni ce nama o fasizmu a legitimiraju sodomu i gomoru? Je li to ton diskusije????

Drugo, Nizozemci nisu zabranili Tompsona zbog toga jer su kako ti kazes posebno senzibilni prema ovim prostorima. Tomspon, Nizozemska- Srebrenica, nemaju veze jedni s drugim. Tomspona je prvenstveno zabranio blazeni gradonacelnik Kohen 2002 godine kada je ovaj zelio nastupati u Amsterdamu, a ta tematika i zabrana nije povucena iz vlade ili slicno ( kako ti ovdje zelis prikazati) vec zbog angazmana mnogih nevladinih organizacija koje su apelirale na pojavu fasisticke ideologije u odorama Tompsonovih pristasa. Ista stvar se desila i u Rotterdamu, s tom razlikom da je ovaj ipak pjevao ali na "privatnoj festi".
Stoga, kada iznosite cinjenice, pisite o cinjenicama a ne o povrsnostima.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#52 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by KatarinaKosaca »

KREMEN wrote:Jos nesto, ja nisam rekao da je Evropa fasisticka zato sto je zabranila Thompsonu ulazak, vec sam rekao da je to malo licemjerno..
samo sam te pitao da navedes definiciju fasizma..
Nem, neću ja diskutirati europsku licemjernost. Uostalom o tome sam uvijek pisala i u tome sam dosljedna. Tu se ja sa tobom slažem. Problem je što si ti na drugoj temi poginuo dokazujući kako oni jako vole strance (smijem se grohotom) , kako je sve ok i sve fercera, kako nema napada niti ispada, a na ovoj temi kažeš da ipak ima fašizma, predrasuda i licemjerja. Pa, jel onda ima ili nema. Ne može da ima za Tomsona, a nema za strance. Ili selektivno ima. Ili kako tebi paše napisati. :-) :-)
KREMEN

#53 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by KREMEN »

KatarinaKosaca wrote:
KREMEN wrote:Jos nesto, ja nisam rekao da je Evropa fasisticka zato sto je zabranila Thompsonu ulazak, vec sam rekao da je to malo licemjerno..
samo sam te pitao da navedes definiciju fasizma..
Nem, neću ja diskutirati europsku licemjernost. Uostalom o tome sam uvijek pisala i u tome sam dosljedna. Tu se ja sa tobom slažem. Problem je što si ti na drugoj temi poginuo dokazujući kako oni jako vole strance (smijem se grohotom) , kako je sve ok i sve fercera, kako nema napada niti ispada, a na ovoj temi kažeš da ipak ima fašizma, predrasuda i licemjerja. Pa, jel onda ima ili nema. Ne može da ima za Tomsona, a nema za strance. Ili selektivno ima. Ili kako tebi paše napisati. :-) :-)
Gdje sam ja napisao na ovoj temi da ima fasizma, citiraj me..
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#54 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by dr.gog »

Banksy wrote: I slažem se s Baretićem.
dovrši post banksy :D ...bojim se da me nisi skontala :D

Prvo,procjene o njegovom karakteru nisam iznio ja jer imam blagi otklon da ih gradim na osnovu članaka tipa Baretićevih.On bi kao lisice na ruke i marica...imam osjećaj živi na Marsu a ne u Hrvatskoj, pardon ,Hercegovini.Ne znam, može Baretić platiti paravojsku i kad idući put bude svirka turbo-Marka u Stocu nek unajme 1200 marica i 8000 pari lisica pa nek žurka obračuna sa desnicom u Hrvata počMe.

One komplekse koje je Baretiću i kvaziliberalima nabio Nike Diktator i Šušak, njegov vrli pizzameister iz Kanade, neće izlječiti lamentiranje i prizivanje koncertnih Bljeskova redarstva.Slažemo se, da skratim, da je hrvatska scena mnogo dublje fašizirana, pa je ovo lupanje krajnje infantilno.
Redarstvo je potrebno utučenim Indexovcima kojima loše servere ovih dana ruiniraju u crno obučeni hackeri, a ne Thompson.Otkako Splitski Boro slaže honorare u Nezavisnim nestalo im je dobrog cinizma, a ostalo je ponavljanje i kukanje a la Avdić & Pećanin, za potrebe tiraža i očuvanja "mišljenja" čitača.

Drugo,poređenje sa Bobijem od Srbije je krajnje nesrazmjerno,tu bolje paše čitava plejada sasvim drugih likova.I mene fasciniraju anegdote, no ovo nije bila anegdota, a sasipanje žuči i uvreda novinara je svakodnevnica, ne jer su predani borbi protiv fašizma već zato jer su dokoni senzacionalisti kojima provincijski u crno obučeni turbo-rocker služi da izliju svoju mentalnu onaniju publici pred monitorima.Već godinama..

Da ne zaboravim
spokojan wrote: Interesantno mi je jednom bilo cuti od jednog srbina, kad je rekao, e hrvati da je nama jedan inakav pjevac kao onaj vas thompson.
Zbilja,žalost velika.Pas mater za utjehu ucvijeljenom nostalgičaru :) .

Neg' da nastavim-

O Ivkošiću i usporedbi "lova na vještice"...pa nek je nesretan, beš ga, nesreća daje duhovne inspiracije za nervirajuće članke vidim :D .Ali ja sam mislio na nešto sasvim drugo..

I da, "znam i ja da zna" šta se dešava na nastupima, ali litanije po Kolumnistima-koji-brane tekovine-antifašizma dosad dadoše sasvim kontraefekat koliko ja znam.Niko mu nije više nove publike priskrbio od njih samih.I Mesić Stjepan je svoja silna posipanja pepelom zbog ustašluka izvodio kao performanse u talk-show čimburima HRT-a, zaradi pozicije koju jako njeguje i svjesnosti na kakvoj je funkciji, a ne jer usrdno Boga moli da izlječi Hrvate od Antinog Crnila.
Providan nije samo onima koji gaje izetbegovićevske-avaz simpatije kao prema simpatičnom čikici sa jež bradicom, koji je ljubazan prema Bošnjacima i gaji simpatije prema progresivnim snagama.Kasno je napravio salto-mortale, i to Trona radi.

O tom ti ja govorim, ali čini mi se da si u žestini propustila par mojih rečenica pa ne zamjerim.

Toliko i pozdrav..
KREMEN

#55 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by KREMEN »

i gdje sam napisao da vole strance, nadji citat..napisao sam da nema fasizma, da ako se ponasas normalno i ako postujes zakone te drzave da nema nikakvi problema..pojedniancni ispada ima svugdje,nemoj banalizirati stvari..
KatarinaKosaca

#56 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by KatarinaKosaca »

KREMEN wrote:i gdje sam napisao da vole strance, nadji citat..napisao sam da nema fasizma, da ako se ponasas normalno i ako postujes zakone te drzave da nema nikakvi problema..pojedniancni ispada ima svugdje,nemoj banalizirati stvari..
Ovo "vole" je bila ironija na tvoj idealistički opis odnosa prema strancima. Čak kad sam ispričala svoje iskustvo, bioo si ciničan i kao nisi vjerovao. Svatko ko je bio malo duže od turističkog puta u Europi, me je jako dobro shvatio. Europa je stara, konzervativna prostitutka nacionalnih država, šovinističkog imidža. Druga je stvar što imaju sistem, pa sistem sve to uklapa i poklapa. Tako mene ovo za pjevača ne čudi ništa, isto kao što me je jako čudilo tvoje fanatično branjenje eruopljana. tako si bio "veći katolik od pape" (moram pod navode, jer ćeš opet bukvalno shvatiti), odnosno branio si ih do kravi, pa čak nisi vjerovao niti ono što sam napislaa da se moj muž naljutio na taj nacionalizam njegove rodne zemlje. Dakle, definitivno si bio veći nacionalista nego europljani (nemoj opet bukvlano, please :D )
Ateista

#57 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by Ateista »

tempora wrote:
Hrvoje_Hrvatinic wrote:
Ateista wrote: Sta vise reci, Thompsonovi koncerti su zabranjeni u Holandiji, u drzavi u kojoj je sve zivo legalno - droga, prostitucija, brakovi homoseksualaca i njihovo usvajanje djece, ali Thompson je zabranjen. :D
U toj zemlji je Thompson zabranjem jer Nizozemci imaju poseban senzibilitet spram ovih prostora. Kao neko pranje savjesti zbog toga što su svojim kukavičkim ponašanjem omogućili srebrenički masakr. Iz tog razloga ta ista zemlja stavlja i ograde hrvatskoj oko pristupa EU.
Znači to na što ti aludiraš, da je eto Thompson toliki krvolok da mu je čak eto i u jednoj liberalnoh Nizozemskoj, a gdje je eto sve drugo dozvoljeno, zabranjen nastup, to ne stoji i potpuno je neutemeljeno.
Prvo, ateista lupa -mislim po tastaturi. On zeli prikazati kako je u Holandiji ziva anarhija i kako rece sve je legalno, nabrajajuci stvari o kojima ocigledno nema pojma, jer da su navedene stvari legalne, nisu. No naravno da razliku nece skontati. Brakovi homoseksualaca jesu dozvoljeni ( srecom) ali ne vidim paralelu ili bi takav zakon trebao biti "pogan" pa ga se zbog toga ovdje uzima kao argument. Ko biva, oni ce nama o fasizmu a legitimiraju sodomu i gomoru? Je li to ton diskusije????

Drugo, Nizozemci nisu zabranili Tompsona zbog toga jer su kako ti kazes posebno senzibilni prema ovim prostorima. Tomspon, Nizozemska- Srebrenica, nemaju veze jedni s drugim. Tomspona je prvenstveno zabranio blazeni gradonacelnik Kohen 2002 godine kada je ovaj zelio nastupati u Amsterdamu, a ta tematika i zabrana nije povucena iz vlade ili slicno ( kako ti ovdje zelis prikazati) vec zbog angazmana mnogih nevladinih organizacija koje su apelirale na pojavu fasisticke ideologije u odorama Tompsonovih pristasa. Ista stvar se desila i u Rotterdamu, s tom razlikom da je ovaj ipak pjevao ali na "privatnoj festi".
Stoga, kada iznosite cinjenice, pisite o cinjenicama a ne o povrsnostima.
Ne kazem kako je aarhija, samo kako su slobodniji i otvoreniji od ostalih drustava jer je koliko ja znam legalna i droga i prostitucija.
Moje misljenje o tome nije bitno, da li opravdavam to ili ne jer ga ne bih mogao svesti na kratko da ili ne pa necu da zachatavam temu sa tim.

Cinjenica je da su otvoreniji, nekom to moze biti pozitivno a nekom negativno ali su otvoreniji, a opet zabranili Thompsona.
Soul_Sista

#58 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by Soul_Sista »

aso wrote:pomalo začuđujuća odluka, naime kakvih sve desničara i fašista ima u europi, thompson je za njih mala maca, čak i u krugovima visoke politike, ne znam da li je haideru(pokojnom) bio zabranjen ulaz u švicarsku, doduše švicarska kao suverena država ima pravo zabraniti ili dopustiti ulaz bilo kome pa tako i thompsonu, ali je ovo jedan od onih postupaka kad želeći sačuvati muhu ubiješ slona, zar nije bila dovoljna zabrana koncerta, što bi mi bilo daleko prihvatljivije iako apriori odbacujem sve zabrane, jer ako netko misli da se na ovim konertima skupljaju fašisti hoće li oni biti manje fašisti ako tih koncerata ne bude, ali ponavljam ŠVICARCI IMAJU SUVERENO PRAVO KONTROLIRATI TKO SE KREĆE NJIHOVOM ZEMLJOM.
...boze sta bi ovaj forum i mi svi bili bez tebe i tvojih dodatnih objasnjenja o tome da Svicarska ima suvereno pravo :D jel ti toliko krivo na ovu odluku? :D :P
KREMEN

#59 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by KREMEN »

KatarinaKosaca wrote:
KREMEN wrote:i gdje sam napisao da vole strance, nadji citat..napisao sam da nema fasizma, da ako se ponasas normalno i ako postujes zakone te drzave da nema nikakvi problema..pojedniancni ispada ima svugdje,nemoj banalizirati stvari..
Ovo "vole" je bila ironija na tvoj idealistički opis odnosa prema strancima. Čak kad sam ispričala svoje iskustvo, bioo si ciničan i kao nisi vjerovao. Svatko ko je bio malo duže od turističkog puta u Europi, me je jako dobro shvatio. Europa je stara, konzervativna prostitutka nacionalnih država, šovinističkog imidža. Druga je stvar što imaju sistem, pa sistem sve to uklapa i poklapa. Tako mene ovo za pjevača ne čudi ništa, isto kao što me je jako čudilo tvoje fanatično branjenje eruopljana. tako si bio "veći katolik od pape" (moram pod navode, jer ćeš opet bukvalno shvatiti), odnosno branio si ih do kravi, pa čak nisi vjerovao niti ono što sam napislaa da se moj muž naljutio na taj nacionalizam njegove rodne zemlje. Dakle, definitivno si bio veći nacionalista nego europljani (nemoj opet bukvlano, please :D )
Ja vec 20 god zivim u Austriji i nisam jos dozivio fasizam, sto ne znaci da ga nekad nece biti..ne branim ja fanaticno Evropu, tamo je tema nesto bilo sasvim drugo, stranci i razlog zasto se povecava mrznja prema strancim, ali to je vec druga tema..
barby02

#60 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by barby02 »

do_tokija wrote:to je mala kazna, treba ga na goli otok!
Sto me nesto ovaj nick podsjeca na " Srbija" do Tokoja :D pa me ne cudi prijedlog. . :lol:
samo malo

#61 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by samo malo »

Ateista wrote:
samo malo wrote:Jos kad ti neko kaze da je ta ista Evropa, odnosno Amerika ali isto je to jer antifasisticka Engleska je bila rezervna baza cetnickog pokreta, odlikovala Drazu Mihajlovica kao istaknutog antifasistu, mozda i mognes razumiti koliko je podjela "fasizam-antifasizam" nakaradna i umjetna.

Antifasista je svako ko je mio englezu, rusu i amerikancu. A vec sutra moze biti fasista, ako otkaze poslusnost. Pa kad te etiketira, moze te i tuci.

To je evropsko odnosno zapadno licemjerje, koje neki ocito ne mogu intelektualno dokuciti.
Zapadno licemjerje je skroz druga prica, ono je neprevazidjeno, smatram da je amerika olicenje modernog fasizma.
Nije skroz druga prica, jer tema se veze na nekakvo famozno antifasisticko lice Evrope i odluke pojedinih drzava koje se temelje na toj prici o fasizmu.

Ne ulazim u to je li Thomspon fasista ili nije, po onome sto ja znam o njemu, on je nacionalista i to onaj teski, njegova stvar reklo bi se, slusao sam nekoliko njegovih intervjua i nije mi djelovao kao nekakav fasista, covjek ima neku svoju nacionalisticku retoriku i bar nisam cuo da je ikoga prozvao, uvrijedio, povrijedio u tim intervjuima. To je ono sto sam svojim usima slusao, a rekla kazala me ne interesuje jer donosim sud na osnovu svojih iskustava.

Nego ono sto je meni interesantno, Nele Karajlic i Emir Kusturica imaju nekakav bend koji se temelji na ostacima ostataka Zabranjenog pusenja, idu po Evropi i svugdje su dobrodosli, prije svega zbog Kusturice koji je u evropi cijenjen kao nekakav velikan, reziser, kurac palac. Znate koja je pjesma redovna u repertoaru No smoking benda? na koju se pjesmu posebno pali srpska dijaspora koja posjecuje njihove koncerte? ko ne voli Radovana, ne doceko Vidovdana, ili tako nsto, sidji Raso sidji sa planine...

Mislim halo, kako to da nijedna ta evropska antifasisticka drzava ne vidi nista lose u ovome??!?!

Znaci to nije fasizam, pjesma posvecna jednom ratnom zlocincu kojem se upravo sudi za genocid?

Zato i navodim primjer Draze Mihajlovica, njegovim potompcima su nedavno predali taj orden koji mu je Ruzvelt dodijelio nekad za vrijeme WWII. Dakle, uopste nisu promijenili misljenje o tom zlocincu, njegovi cetalji su negdje u srbijanskim vukojebinama spasili zivote nekolicini americkih pilota, i Draza dobije americki orden za hrabrost. Boli njih kurcina sto je taj isti Draza zamutio Drinu muslimanskom krvlju, zapravo ako pitas prosjecnog amerikanca i tako mu postavis teze, on bi rekao "bravo Draza, muslimanska krv u rijeci, ne zvuci lose, oni su teroristi ionako"

Opste licemjerje na djelu, mislim za Thompsona me zaboli ona stvar, ali mi je evropskog i svjetskog licemjerja puna kapa. Tamo po Holandiji pedofilske stranke u parlamentu, droga legalizovana, opste moralno posrnuce drustva, ali eto oni su kao protiv fasizma. U isto vrijeme im poslanici iz Parlamenta spaljuju kuran i bljuju vatru po muslimanima. I to nije fasizam.
U Svicarskoj postoje zakoni koji strance tretiraju kako su crnci bili tretirani na americkom jugu svojevremeno, maltene da dosljo ne smije uci u javni wc u koji ulaze pripadnici ciste svicarske rase, ali oni se nasli o fasizmu govoriti.

Licemjerni su do bola.
KREMEN

#62 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by KREMEN »

barby02 wrote:
do_tokija wrote:to je mala kazna, treba ga na goli otok!
Sto me nesto ovaj nick podsjeca na " Srbija" do Tokoja :D pa me ne cudi prijedlog. . :lol:
Pa rece mu ja vec, kad bi poceo od svoji trebala bi mu najmanje tri gola otoka..
tempora

#63 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by tempora »

Kremen, u jednom od zadnjih postova ovdje, spocitavas ljudima fasizam zbog toga sto se neko deklarise kao Hrvat -kako velis. I da nisi tako bezobrazan kao sto jesi pa drugima nameces nesto sto je apsolutna smijurija, da ti malo osvjezim pamcenje u temi o Fasizmu u Evropi, u kojoj si iz svojih izmisljenih procenata prikazao sliku stranaca, a valjda ponajvise muslimana a bit ce i crnaca. Predrasuda do predrasude, biser do bisera i jos bi da vrijedjas zdravu pamet.

"Nije evropa konzervativna i negostoljubiva prema strancima..kad vidis te strance koji se nece uklopiti u evropski nacin zivota, kad vidis da 99% crnaca dila drogu a jedan posto radi...kad vidis da 99% kriminala rade stranci..i ja sam stranac pa me niko ne dira..radi svoj posao posteno i nema problema..i onda kad neka desnicarska stranka na tome ubire glasove, nije ni cudo..ali jos uvijek prevladava ljevica i glas razuma..dokle vidjecemo..

Vjeruj meni, zivim vani, ne dira te niko, svejedno je kako se zoves.. radis posteno, niko te ne dira..
Dodje Turcin i smeta mu kriz u skoli i buni se u tudjoj zemlji..a kad se domaci covjek pocne buniti sto uciteljica u skoli predaje obucena u narodnu tursku nosnju onda je on fasist..nemojte relativizirati stvari..i tebi smeta kad ti vehabija pocne tupiti u Sarajevu..

U kojoj to drzavi zivota ti, i sta cu ja u desnici..tvoj muz pukao u svojoj zemlji..samo mi reci da si svog muza jos dovela u svoju zemlju pa ste sad sretni..
Znas li ti koliko je ta fasisticka zemlja primila tvoji sunarodnjaka do sada..i svi super zive u toj evropi i usput kukaju na nju..pa sta bi ti, da ti prostiraju crvene tepihe, kao sto ti rade i u tvojoj zemlji..znam tu pricu vec..kao sto Srbi .ebu po spisku sve Njemcima i Austrijancima, a svi bi da zive tamo..malo realnosti nije na odmet..

Kako to da muslimanima ne valja zapadni svijet onakav kakav jeste, a opet idu u njega..pa ne mozes ti napraviti muslimanski svijet u krscanskim zemljama..
Imaju sva prava, kao i ostali, sad je druga stvar sto bi oni zeljeli da rade sve sto im se prohtije..cim nesto ne moze odmah su zapadnjaci fasisti..pa pogledaj kako su tretirani u svojim drzavama, sto tamo ne traze prava..ne mozes ti u Becu praviti dzamiju gdje ti se god prohtije, pa ako neko kaze ne moze odmah je fasist...

Kakva god da jeste Evropa je po ljudskim pravima i slobodama jos uvijek ubjedljivo na prvom mjestu..
Idealnog nema.."
Soul_Sista

#64 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by Soul_Sista »

samo malo wrote:
Ateista wrote:
samo malo wrote:Jos kad ti neko kaze da je ta ista Evropa, odnosno Amerika ali isto je to jer antifasisticka Engleska je bila rezervna baza cetnickog pokreta, odlikovala Drazu Mihajlovica kao istaknutog antifasistu, mozda i mognes razumiti koliko je podjela "fasizam-antifasizam" nakaradna i umjetna.

Antifasista je svako ko je mio englezu, rusu i amerikancu. A vec sutra moze biti fasista, ako otkaze poslusnost. Pa kad te etiketira, moze te i tuci.

To je evropsko odnosno zapadno licemjerje, koje neki ocito ne mogu intelektualno dokuciti.
Zapadno licemjerje je skroz druga prica, ono je neprevazidjeno, smatram da je amerika olicenje modernog fasizma.
Nije skroz druga prica, jer tema se veze na nekakvo famozno antifasisticko lice Evrope i odluke pojedinih drzava koje se temelje na toj prici o fasizmu.

Ne ulazim u to je li Thomspon fasista ili nije, po onome sto ja znam o njemu, on je nacionalista i to onaj teski, njegova stvar reklo bi se, slusao sam nekoliko njegovih intervjua i nije mi djelovao kao nekakav fasista, covjek ima neku svoju nacionalisticku retoriku i bar nisam cuo da je ikoga prozvao, uvrijedio, povrijedio u tim intervjuima. To je ono sto sam svojim usima slusao, a rekla kazala me ne interesuje jer donosim sud na osnovu svojih iskustava.

Nego ono sto je meni interesantno, Nele Karajlic i Emir Kusturica imaju nekakav bend koji se temelji na ostacima ostataka Zabranjenog pusenja, idu po Evropi i svugdje su dobrodosli, prije svega zbog Kusturice koji je u evropi cijenjen kao nekakav velikan, reziser, kurac palac. Znate koja je pjesma redovna u repertoaru No smoking benda? na koju se pjesmu posebno pali srpska dijaspora koja posjecuje njihove koncerte? ko ne voli Radovana, ne doceko Vidovdana, ili tako nsto, sidji Raso sidji sa planine...

Mislim halo, kako to da nijedna ta evropska antifasisticka drzava ne vidi nista lose u ovome??!?!

Znaci to nije fasizam, pjesma posvecna jednom ratnom zlocincu kojem se upravo sudi za genocid?

Zato i navodim primjer Draze Mihajlovica, njegovim potompcima su nedavno predali taj orden koji mu je Ruzvelt dodijelio nekad za vrijeme WWII. Dakle, uopste nisu promijenili misljenje o tom zlocincu, njegovi cetalji su negdje u srbijanskim vukojebinama spasili zivote nekolicini americkih pilota, i Draza dobije americki orden za hrabrost. Boli njih kurcina sto je taj isti Draza zamutio Drinu muslimanskom krvlju, zapravo ako pitas prosjecnog amerikanca i tako mu postavis teze, on bi rekao "bravo Draza, muslimanska krv u rijeci, ne zvuci lose, oni su teroristi ionako"

Opste licemjerje na djelu, mislim za Thompsona me zaboli ona stvar, ali mi je evropskog i svjetskog licemjerja puna kapa. Tamo po Holandiji pedofilske stranke u parlamentu, droga legalizovana, opste moralno posrnuce drustva, ali eto oni su kao protiv fasizma. U isto vrijeme im poslanici iz Parlamenta spaljuju kuran i bljuju vatru po muslimanima. I to nije fasizam.
U Svicarskoj postoje zakoni koji strance tretiraju kako su crnci bili tretirani na americkom jugu svojevremeno, maltene da dosljo ne smije uci u javni wc u koji ulaze pripadnici ciste svicarske rase, ali oni se nasli o fasizmu govoriti.

Licemjerni su do bola.
Podsjeti me ti sa svojim postom o Zabranjenom pusenju, pa da postavim sliku...uslikano u Granadi ove godine, onako u prolazu.

Image

Evropa je kontinent sa puno lica a ne samo fasizam i antifasizam kako ti to malo pojednostavi u ovom gore postu a i mnogi na temi (i onoj o Fasizmu u Evropi) I Bosna je u Evropi (Unija je nesto drugo) i daje neko lice toj Evropi.
Zasto je jedna Holandija zabranila ulazak Thompsonu a jedna Spanija isto nije uradila Kusturici i njegovom bendu? Ne bih ti znala reci jer nit sam pratila ni prvog ni drugog, ni kako nastupaju, kako se reklamisu, sta se desava na njihovim festama, jel se prave kakvi belaji okolo, jel ko lobirao sa strane protiv njih, za njih ili nikako...ma puno faktora koji uticu na te odluke. Uz to sve i pisarije po medijima. Rado bih cak da i procitam razloge za ovu odlluku zabrane. Ali ono sto mene ovde vise nervira nego ista je to kako se uvijek i vjecno spocitava drugima kako su licimjerni i dvolicni i sta sve ne a NIKAD da sebe sagledamo i pocistimo ispred svog dvorista. Pa ako cemo o moralnom posrnucu u tudjem dvoristu, kako to da je Thompson dobrodosao po citavoj Bosni? Kako to da Bosna ima jednu intelektualnu "gromadu" od Karahasana koji u Avazau daje izjave da (molim te lijepo poslije svega sto se desilo!) treba cijeniti rad i saradjivati sa Kusturicom jer je eto poznat tamo po Evropi? Pa nekakav Sidranov intervju i eventulana saradnja sa Kursturicom? Kako to da Sarajevo rasirenih ruku prima Cecu? Hmmmm hmmmmm hmmmmmmmmmmm

...i ja bih rekla kao i ti, opste licimjerje na djelu :D
Last edited by Soul_Sista on 03/10/2009 17:29, edited 1 time in total.
Banksy

#65 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by Banksy »

dr.gog wrote:
čini mi se da si u žestini propustila par mojih rečenica pa ne zamjerim.

Toliko i pozdrav..
Propustila sam ja da percipiram :D u potpunosti tvoja stajališta. Nisam ja znala da si taj.
Kakav li si ti kad se ražestiš :D
dr.gog wrote:
na osnovu članaka tipa Baretićevih.On bi kao lisice na ruke i marica...imam osjećaj živi na Marsu a ne u Hrvatskoj, pardon ,Hercegovini

Baretiću i kvaziliberalima

ovo je lupanje krajnje infantilno

preko njega u toku lov na vještice od strane ljudi koji nisu antifašisti već medijski pozeri i dežurni mudroseri

umišljenih papirnih kolumnista i vajnih imena velikih Portala,od Indexa pa nadalje, mi se ne sviđa jer ima onu malignu dozu samodovoljnosti i mržnje

sasipanje žuči i uvreda novinara je svakodnevnica, ne jer su predani borbi protiv fašizma već zato jer su dokoni senzacionalisti kojima provincijski u crno obučeni turbo-rocker služi da izliju svoju mentalnu onaniju publici pred monitorima

litanije po Kolumnistima-koji-brane tekovine-antifašizma

Splitski Boro slaže honorare u Nezavisnim

Mesić Stjepan je svoja silna posipanja pepelom zbog ustašluka izvodio kao performanse u talk-show čimburima HRT-a, zaradi pozicije koju jako njeguje i svjesnosti na kakvoj je funkciji, a ne jer usrdno Boga moli da izlječi Hrvate od Antinog Crnila. Providan nije samo onima koji gaje izetbegovićevske-avaz simpatije kao prema simpatičnom čikici sa jež bradicom, koji je ljubazan prema Bošnjacima

uvrnutog lika tipa Keruma
Vidiš to iznad? E, ja mislim sasvim drugačije.
Kolumnisti pozitivci, Mesić (uprkos svemu, da nam je jedan sličan i na istoku) pozitivac, Thompson negativac, Kerum negativac (to što su oba poluidioti nije isprika).
Poštediću i sebe i tebe dalje rasprave jer stojimo na dva kraja i nema šanse da se primaknemo.

A Baretića izgleda nisi ni pročitao. :D
Slažem se s njim da je ova mjera možda bila pretjerana jer se nekome bez ijedne kaznene prijave, kamoli presude, u ijednoj zemlji Europske unije, zabranjuje ulazak na tri godine.
KREMEN

#66 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by KREMEN »

[quote="tempora"]Kremen, u jednom od zadnjih postova ovdje, spocitavas ljudima fasizam zbog toga sto se neko deklarise kao Hrvat -kako velis. I da nisi tako bezobrazan kao sto jesi pa drugima nameces nesto sto je apsolutna smijurija, da ti malo osvjezim pamcenje u temi o Fasizmu u Evropi, u kojoj si iz svojih izmisljenih procenata prikazao sliku stranaca, a valjda ponajvise muslimana a bit ce i crnaca. Predrasuda do predrasude, biser do bisera i jos bi da vrijedjas zdravu pamet.

"Nije evropa konzervativna i negostoljubiva prema strancima..kad vidis te strance koji se nece uklopiti u evropski nacin zivota, kad vidis da 99% crnaca dila drogu a jedan posto radi...kad vidis da 99% kriminala rade stranci..i ja sam stranac pa me niko ne dira..radi svoj posao posteno i nema problema..i onda kad neka desnicarska stranka na tome ubire glasove, nije ni cudo..ali jos uvijek prevladava ljevica i glas razuma..dokle vidjecemo..

Vjeruj meni, zivim vani, ne dira te niko, svejedno je kako se zoves.. radis posteno, niko te ne dira..
Dodje Turcin i smeta mu kriz u skoli i buni se u tudjoj zemlji..a kad se domaci covjek pocne buniti sto uciteljica u skoli predaje obucena u narodnu tursku nosnju onda je on fasist..nemojte relativizirati stvari..i tebi smeta kad ti vehabija pocne tupiti u Sarajevu..

U kojoj to drzavi zivota ti, i sta cu ja u desnici..tvoj muz pukao u svojoj zemlji..samo mi reci da si svog muza jos dovela u svoju zemlju pa ste sad sretni..
Znas li ti koliko je ta fasisticka zemlja primila tvoji sunarodnjaka do sada..i svi super zive u toj evropi i usput kukaju na nju..pa sta bi ti, da ti prostiraju crvene tepihe, kao sto ti rade i u tvojoj zemlji..znam tu pricu vec..kao sto Srbi .ebu po spisku sve Njemcima i Austrijancima, a svi bi da zive tamo..malo realnosti nije na odmet..

Kako to da muslimanima ne valja zapadni svijet onakav kakav jeste, a opet idu u njega..pa ne mozes ti napraviti muslimanski svijet u krscanskim zemljama..
Imaju sva prava, kao i ostali, sad je druga stvar sto bi oni zeljeli da rade sve sto im se prohtije..cim nesto ne moze odmah su zapadnjaci fasisti..pa pogledaj kako su tretirani u svojim drzavama, sto tamo ne traze prava..ne mozes ti u Becu praviti dzamiju gdje ti se god prohtije, pa ako neko kaze ne moze odmah je fasist...

Kakva god da jeste Evropa je po ljudskim pravima i slobodama jos uvijek ubjedljivo na prvom mjestu.

I sta sam ja to nekom nametao, sta je to smijurija, citirala si me i gdje sam ja to iznio neistinu??
Nisu predrasude, nisam rekao da muslimani rade najvise kriminal, vec uopceno stranci, i nemoj izvlaciti ono cega nema..
Ateista

#67 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by Ateista »

samo malo wrote:
Ateista wrote:

Licemjerni su do bola.
Sa tim se uglavnom slazem, licemjerni jesu i tu nema dileme.

Opet, ne mogu a da ne podrzim ako ima bar malo pozitivnih stvari. Pitanje je koji je njihov razlog za to, ali smatram da je to sto su Thompsonu zabranili ulazak definitivno pozitivno, i podrzao bih zabranu bilo kome ko poziva na mrznju i slicno.

Ja razumijem to sto tebe nervira njihova licemjernost, ali smatram da ovo treba podrzati i insistirati da se takva praksa nastavi i sa ostalima koji su slicni njemu.
Edin H.

#68 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by Edin H. »

samo malo wrote: Nije skroz druga prica, jer tema se veze na nekakvo famozno antifasisticko lice Evrope i odluke pojedinih drzava koje se temelje na toj prici o fasizmu.

Licemjerni su do bola.

Pogodio si tacno u sridu :D

U Engleskoj je ista situacija.
Busaju se u prsa antifasistickom prosloscu, gnusaju se profasistickih stranaka poput BNP-a, osobito su ostri u zabrani ulaska osobama koje poricu Holokaust, a u isto vrijeme more gladju trazioce azile, ljudi spavaju po ulicama, zene primorane da se bave prostitucijom, metod koji ce da ih "dobrovoljno" natjeraju da idu nazad u zemlje iz kojih su dosli. Gdje da idu nazad? Afganistan, Irak, Iran, Kongo? U svakoj od tih zemalja Englezi imaju umijesane prste i nigdje nisu donijeli prosperitet. U isto vrijeme desnicarski mediji poput Daily Mail-a trube o luksuzu u kojem zive trazioci azila na ustrb engleskih gradjana.

Sto se tice Kusturice i Neleta mislim da njihovi fasisticki istupi nisu dovoljno medijski pokriveni, pa je to vjerovatno i razlog zasto nema zabrane njihovih koncerata. Uz to je problem sto je Kusturica za razliku od kolege mu po misli Thompsona kao neki evropski intelektualac, pa se onda javlja gomila idiota koja ce braniti njegov intelektualni "freedom of expression".

Elem mora se od nekuda poceti, te stoga podrazavam zabranu ulaska Thompsonu.
KatarinaKosaca

#69 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by KatarinaKosaca »

Banksy wrote:
dr.gog wrote:
čini mi se da si u žestini propustila par mojih rečenica pa ne zamjerim.

Toliko i pozdrav..
Propustila sam ja da percipiram :D u potpunosti tvoja stajališta. Nisam ja znala da si taj.
:thumbup: :lol: :lol: :thumbup:

A i ja imam osjećaj da nije ni pročitao Baretića. Ali, jednostavno nije navikao na replike, pa se malo žesti :lol:
KatarinaKosaca

#70 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by KatarinaKosaca »

KREMEN wrote:I sta sam ja to nekom nametao, sta je to smijurija, citirala si me i gdje sam ja to iznio neistinu??
Nisu predrasude, nisam rekao da muslimani rade najvise kriminal, vec uopceno stranci, i nemoj izvlaciti ono cega nema..
Nametao si tezu europske desnice da su za sve krivi stranci. Kada su ti neki ljudi replicirali i napisali da li ti ljudi koje si pobrojao imaju šansu da rade nešto drugo sem dilanja droge, tad rekao da ih je previše. Podsmijavao si se što je jedan Europljanin došao u BIH da živi (kao da u tome ima nešto loše), ironizirao to, ukratko bio si nosač kofera ideje europske desnice. Na ovoj drugoj temi. E, kad ti se nije svidjelo ovo o Thompsonu, onda si malo otvorio srce i priznao da nije baš tako bajno u divnoj Europi :D
Nemam ni ja osjećaj da si šovinista. Ali si jako nespretno rabio Muslimane i Crnce u rečenicama koje je @Tempora citirala.
KREMEN

#71 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by KREMEN »

KatarinaKosaca wrote:
KREMEN wrote:I sta sam ja to nekom nametao, sta je to smijurija, citirala si me i gdje sam ja to iznio neistinu??
Nametao si tezu europske desnice da su za sve krivi stranci. Kada su ti neki ljudi replicirali i napisali da li ti ljudi koje si pobrojao imaju šansu da rade nešto drugo sem dilanja droge, tad rekao da ih je previše. Podsmijavao si se što je jedan Europljanin došao u BIH da živi (kao da u tome ima nešto loše), ironizirao to, ukratko bio si nosač kofera ideje europske desnice. Na ovoj drugoj temi. E, kad ti se nije svidjelo ovo o Thompsonu, onda si malo otvorio srce i priznao da nije baš tako bajno u divnoj Europi :D
Nemam ni ja osjećaj da si šovinista. Ali si jako nespretno rabio Muslimane i Crnce u rečenicama koje je @Tempora citirala.
Normalno da nije sve bajno, ali sto sam napisao za strance je jednostavno istina..ima pojedinacni ispada svugdje, ali u globalu stranci su sami krivi za svoju sliku u toj Evropi..i vjeruj mi ja u Austriji imam vece pravo nego sam ga imao u Bosni..
tempora

#72 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by tempora »

KREMEN wrote: I sta sam ja to nekom nametao, sta je to smijurija, citirala si me i gdje sam ja to iznio neistinu??
Sta si ti nametao? Da se vratim na neki od tvojih postova tamo gdje tvrdis da ovdje nekome smeta sto se neko deklarise kao Hrvat. Pa ga nazivas fasistom. Valjda polazis od toga da niko ovdje nije Hrvat osim tebe ili sta vec? Upravo zbog istoga, iskoristila sam tvoje postove tj proslijedila ti ih iznova da razmislis o kontradikcijama tj koga ovdje tuzis za sto a onamo za nesto drugo. Valjda po naciji, rasi, porijeklu?

I ne, ne izvlacim onoga cega nema, nego citiram tvoje postove, u kojima ti dajes procente, heeeeej procente -procitaj jos jednom - onih slavnih 99% koje tako gordo ( a ja bih rekla ipak, izvini i uz duzno postovanje -glupo, arogantno i predrasudno) pripisujes strancima - a osobito crncima. I naravno da ima necega u tvome misljenju - a to je da ljude demonizujes i dajes ovdje iskrivljenju sliku svijeta.
Tvoji sunarodnjaci ( ma koji i ma koga kako smatrao) bivsi Jugosloveni zajedno sa Rusima su po mnogim istrazivanjima grupacija koja visoko rangira u stopama kriminala, ( srecom ne svi) -iako takodjer vaze za jednu od najintegrisanijih grupa stranaca- pa se ne sjecam da si ih spomenuo u toj svojoj hajci na kriminalne strance. Odlucio si se za crnce, a potom na muslimane tj Turke kojima smetaju krizevi po autohtonim zemljama.
A prica da je Tompson zrtva zvonarevog zvona, je za kucne radinosti. Ne postoji covjek, koji se krajnje gnusa fasistickih ideologija a koji se nece ograditi od bilo cega u svojoj okolini sto ukazuje na tu idelogiju. Naprotiv, isti ce se svim silama potruditi da skine takav blam sa sebe. :thumbup:
KREMEN

#73 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by KREMEN »

tempora wrote:
KREMEN wrote: I sta sam ja to nekom nametao, sta je to smijurija, citirala si me i gdje sam ja to iznio neistinu??
Sta si ti nametao? Da se vratim na neki od tvojih postova tamo gdje tvrdis da ovdje nekome smeta sto se neko deklarise kao Hrvat. Pa ga nazivas fasistom. Valjda polazis od toga da niko ovdje nije Hrvat osim tebe ili sta vec? Upravo zbog istoga, iskoristila sam tvoje postove tj proslijedila ti ih iznova da razmislis o kontradikcijama tj koga ovdje tuzis za sto a onamo za nesto drugo. Valjda po naciji, rasi, porijeklu?

I ne, ne izvlacim onoga cega nema, nego citiram tvoje postove, u kojima ti dajes procente, heeeeej procente -procitaj jos jednom - onih slavnih 99% koje tako gordo ( a ja bih rekla ipak, izvini i uz duzno postovanje -glupo, arogantno i predrasudno) pripisujes strancima - a osobito crncima. I naravno da ima necega u tvome misljenju - a to je da ljude demonizujes i dajes ovdje iskrivljenju sliku svijeta.
Tvoji sunarodnjaci ( ma koji i ma koga kako smatrao) bivsi Jugosloveni zajedno sa Rusima su po mnogim istrazivanjima grupacija koja visoko rangira u stopama kriminala, ( srecom ne svi) -iako takodjer vaze za jednu od najintegrisanijih grupa stranaca- pa se ne sjecam da si ih spomenuo u toj svojoj hajci na kriminalne strance. Odlucio si se za crnce, a potom na muslimane tj Turke kojima smetaju krizevi po autohtonim zemljama.
A prica da je Tompson zrtva zvonarevog zvona, je za kucne radinosti. Ne postoji covjek, koji se krajnje gnusa fasistickih ideologija a koji se nece ograditi od bilo cega u svojoj okolini sto ukazuje na tu idelogiju. Naprotiv, isti ce se svim silama potruditi da skine takav blam sa sebe. :thumbup:
Nisam ja nju nazvao fasistom vec sam rekao da je mozda zato sto vam smeta ako ja kazem da sam Hrvat..Turke i crnce sam naveo kao primjer ne prihvacanja pravila zivota u sredine u koje su dosli.
U pravu si za zemlje bivseg Sovjetskog bloka, osobito Moldavce, Cecene pa Rumune, pa sad im primat otimaju Srbi. Nisam rekao da Turci rade kriminal, oni su zbog necega drugog na tapetu.
Ako se sjecas naveo sam Srbe, koji psuju Austrijance na svakom koraku..a sto se tice Thompsona, sam si je kriv, meni ne smeta sto su mu zabranili, samo mi smetaju dvostruka mjerila..meni isto smeta ustaska ikonografija, smatram da to treba kaznjavati..mislim da si ti mene pogresno svatila, ne branim ja Evropu, vec sam samo iznio cinjenice..i mislim da u svakom covjeku postoji mali fasista, neki ga potiskuju, kod neki je u prvom planu..
KatarinaKosaca

#74 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by KatarinaKosaca »

KREMEN wrote:Normalno da nije sve bajno, ali sto sam napisao za strance je jednostavno istina..ima pojedinacni ispada svugdje, ali u globalu stranci su sami krivi za svoju sliku u toj Evropi..i vjeruj mi ja u Austriji imam vece pravo nego sam ga imao u Bosni..
Jel ti stvarno misliš da si jedini koji je u uropi ili bio ili jeste? Kao mi ovdje zatucani, trebaju nam vize, pa pojma nemamo, pa ćeš nam ti objasniti kako idus tvari. Opet, da su stranci krivi za svoj položej pokazuješ da jako puno slušaš europsku desnicu. I ponavljam... Postao si veći europski desničar od rođenih tamo. MOj muž se rodio u sred Madrida, i on tako nešto za stranec nikada ne bi izjavio. Ti nam, eto, plasiraš politiku nekog ubijenog, upsss, poginulog desničara. Čuj, stranci krivi za svoj položaj jer dilaju drogu i kradu :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
KREMEN

#75 Re: Thompsonu trogodisnja zabrana ulaska u EU

Post by KREMEN »

KatarinaKosaca wrote:
KREMEN wrote:Normalno da nije sve bajno, ali sto sam napisao za strance je jednostavno istina..ima pojedinacni ispada svugdje, ali u globalu stranci su sami krivi za svoju sliku u toj Evropi..i vjeruj mi ja u Austriji imam vece pravo nego sam ga imao u Bosni..
Jel ti stvarno misliš da si jedini koji je u uropi ili bio ili jeste? Kao mi ovdje zatucani, trebaju nam vize, pa pojma nemamo, pa ćeš nam ti objasniti kako idus tvari. Opet, da su stranci krivi za svoj položej pokazuješ da jako puno slušaš europsku desnicu. I ponavljam... Postao si veći europski desničar od rođenih tamo. MOj muž se rodio u sred Madrida, i on tako nešto za stranec nikada ne bi izjavio. Ti nam, eto, plasiraš politiku nekog ubijenog, upsss, poginulog desničara. Čuj, stranci krivi za svoj položaj jer dilaju drogu i kradu :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Ne znam za Spaniju ali su vjerovatno prosla zlatna vremena kad dodjes u Evropu i dobijes sve..jednostavno Evropa ne moze primiti sve useljenike..
ekonomska kriza je i sta mislis ko je prvi kriv kad domaci nemaju posla..mislim da ce doci kad tad opet do nekakvog sukoba, veci ili manji razmjera, ne znam..ili da zabrane useljavanje uopce..samo onoliko koliko je strogo potrebno..i ne objasnjavam ja tebi nista..ovdje svak iznosi svoje misljenje..nekom se dopada, nekome ne..
Post Reply