Avion iznad Sarajeva?
- red387
#51 Re: Avion iznad Sarajeva?
Hahahahaha... Dobar, dobar... Ja ti mah'o kad si mi iznad kuće letio, al' ti ništa, ni da blicneš 
-
fixer
#52 Re: Avion iznad Sarajeva?
Mahalac wrote:polozio ja, nema brige vise, malo u ljubljanskoj bilo gusto al proslo se.
- Irm@
#53 Re: Avion iznad Sarajeva?
izludio me glupi avion ja sma ucila na balkonu cijeli dan i stalno je prolijetao jos kombinujuci avione sto su polijetali s aerodroma grrrr
Boga mi rekao bi covjek da smo centar airline svijeta 
- Edin H.
#55 Re: Avion iznad Sarajeva?
Sta ste se prepali da vas ne spuca avion 
- chengaba
#56 Re: Avion iznad Sarajeva?
Exluzivno sa aerodroma: zasto kruze avioni iznad Sarajeva!!!

- Edin H.
#57 Re: Avion iznad Sarajeva?
chengaba wrote:Exluzivno sa aerodroma: zasto kruze avioni iznad Sarajeva!!!
- stachu
#58 Re: Avion iznad Sarajeva?
- bpsang
#59 Re: Avion iznad Sarajeva?
upravo je to problem, jer sam opet bio na sletnoj putanji jutros oko 10 h 30 min, pokusaje sletjeti medjutim stojni trap mu je bio uvucen, zbog toga je kruzio oko Sarajeva, kad je i da li je sletio nisam vidioLocker wrote:Avion ima problema sa stajnim trapom i ne moze da sleti! Citav dan ljudi pokusavaju da im pomognu, a tri puta su ga punili u zraku uz pomoc americkog aviona!
- cute poison
#60 Re: Avion iznad Sarajeva?
ma mora biti zatvoren stajni trap kad se kalibraza radi, prilazi u uglovima i tako se podesava, i zato se i priblizavao pisti100_KA wrote:upravo je to problem, jer sam opet bio na sletnoj putanji jutros oko 10 h 30 min, pokusaje sletjeti medjutim stojni trap mu je bio uvucen, zbog toga je kruzio oko Sarajeva, kad je i da li je sletio nisam vidioLocker wrote:Avion ima problema sa stajnim trapom i ne moze da sleti! Citav dan ljudi pokusavaju da im pomognu, a tri puta su ga punili u zraku uz pomoc americkog aviona!
- chuchumbamayumbe
#61 Re: Avion iznad Sarajeva?
U normalnim državama bi se ovakve vrste letova unaprijed najavila u sredstvima informisanja, a da ne bi došlo do straha i panike među stanovništvom.Makar malo-gradjanin wrote:Zaista je riječ o kalibraži (podesavanju) navigacijskih sredstava. Avion je YK-40 i zaista je SMATSA-in, te otuda i zastava Srbije. Nema opasnostiajgenrauh wrote:Mislim da je ovo avion sa kojim se radi kalibraza (testiranje, podesavanje) navigacijskih sredstava. Avion je kolko mogu pretpostaviti SMATSin. Nista se na sikirajte.
Ali, pošto mi nismo normalna zemlja...
Osim ako ja nisam propustio obavještenje u novinama?!
- Locker
#62 Re: Avion iznad Sarajeva?
Šalio sam se kad sam ovo napis'o....100_KA wrote:upravo je to problem, jer sam opet bio na sletnoj putanji jutros oko 10 h 30 min, pokusaje sletjeti medjutim stojni trap mu je bio uvucen, zbog toga je kruzio oko Sarajeva, kad je i da li je sletio nisam vidioLocker wrote:Avion ima problema sa stajnim trapom i ne moze da sleti! Citav dan ljudi pokusavaju da im pomognu, a tri puta su ga punili u zraku uz pomoc americkog aviona!
Pogledaj post poslije njega...
- cute poison
#63 Re: Avion iznad Sarajeva?
Nema to veze sa drzavom, ni jedna drzava ne najavljuje kalibraze, nisi ti ATC, kalibraze se obavljaju jos od poslije rata, samo je je mozda danas nize letio nego uobicajeno iznad grada...chuchumbamayumbe wrote:U normalnim državama bi se ovakve vrste letova unaprijed najavila u sredstvima informisanja, a da ne bi došlo do straha i panike među stanovništvom.Makar malo-gradjanin wrote:Zaista je riječ o kalibraži (podesavanju) navigacijskih sredstava. Avion je YK-40 i zaista je SMATSA-in, te otuda i zastava Srbije. Nema opasnostiajgenrauh wrote:Mislim da je ovo avion sa kojim se radi kalibraza (testiranje, podesavanje) navigacijskih sredstava. Avion je kolko mogu pretpostaviti SMATSin. Nista se na sikirajte.
Osim ako ja nisam propustio obavještenje u novinama?!
-
bejzik
#64 Re: Avion iznad Sarajeva?
šmeko dodik kako da napravi aerodrom na palama al da se pri polijetanju i spustanju izbjegne pogled na Sarajevo 
-
tandrkalo
#65 Re: Avion iznad Sarajeva?
ovaj forum je cudo
juce se vracam s posla..aviJon kruzi li kruzi...kontam sta li je...da se nije izgubio
fakat je kruzio nisko...a i trebali bi neko obavjestenje dati slijedeci put
juce se vracam s posla..aviJon kruzi li kruzi...kontam sta li je...da se nije izgubio
fakat je kruzio nisko...a i trebali bi neko obavjestenje dati slijedeci put
-
mi_nismo_sami
- respo
#67 Re: Avion iznad Sarajeva?
sta se cudite
redovno oprasivanje bilo
redovno oprasivanje bilo
- A_I_
#68 Re: Avion iznad Sarajeva?
ja sam chemtrails na nebu u obliku slova X jos prije dvije godine slucajno uslikao iznad grada da bi tek naknadno saznao o cemu se radi. uzas.kenzo wrote:progooglajte CHEMTRAILS i na youtube potrazite...pocelo i kod nas
chemtrails-e prskaju drugaciji avioni od ovog od juce na slici. lete na dosta vecim visinama tako da je golim okom nemoguce jasno vidjeti o kakvim avionima je rijec.
jezivo je kad covjek od jutra uprati stanje na nebu i do popodneva uvidi da se citavo vidljivo nebo iznad Sarajeva od vedrog plavog pretvori u nebo prekriveno VJESTACKIM 'oblacima'/debelom izmaglicom.
nazalost vecina gradjana nikad ne digne glavu prema nebu, a kamoli da uprati sta se desasava, ali redovno prate horoskop prognoze
najsveobuhvatniji video uradak za kojeg ja znam jeste Don't Talk About The Weather (traje vise od 4h), a kratki uvod za probijanje leda zvanog "nema sanse da nas ko zamorce testiraju" je snimak britanske emisije Top Secrets Revealed (pogotovo epizoda 2)
http://video.google.com/videoplay?docid ... 8441775712#
btw prije mjesec-dva jednog dana prskali su jako intenzivno citavo jedno popodne; vjetar i "oblaci" su isli od sjevero-zapada a avioni upravo najvise su prskali u predjelu rajlovca i zuci
da bih sljedeci dan puukom slucajnoscu na radio m ili stari grad(ne sjecam se tacno) cuo voditeljicu kako spominje da se citav dan dosta astmaticara i sl. zali na smetnje, alergijske reakcije itd. izmedju ostalog rekavsi doslovno "nesto je ocito u zraku"
Last edited by A_I_ on 11/09/2009 11:47, edited 1 time in total.
- A_I_
#69 Re: Avion iznad Sarajeva?
gugl je tvoj prijateljHer Flick wrote:hoce li ko objasniti sta ovo znaciLocker wrote:ŠALIM SE NARAVNOBSn wrote: Ozbiljno?!![]()
![]()
Avion je Yak 40, u vlasnistvu SMATSA-e, a danas radi kalibražu ILS-a i VOR-a Kiseljak, a iznad grada se sklanjao da drugi avioni mogu poletit i sletit. Uglavnom, SVE JE OK!!!
http://www.navfltsm.addr.com/ils.htm
- A_I_
#71 Re: Avion iznad Sarajeva?
more bit' bidneHer Flick wrote:@A_I_
ejsssssss, gugl moj prijatelj
da mi nije mrsko guglati ne bi ni pitao
proguglo i vidim da to ima veze sa radarima koji pomazu pri slijetanju aviJona, jel tako ???
- chengaba
#72 Re: Avion iznad Sarajeva?
Koliko sam naucio igrajuci flight simulator, ILS je sistem koji uz pomoc nekakvih odasiljaca i markera daje avionu koji slijece vektore u odnosu na pistu, tako da pilot zna gdje da ubode iako nista ne vidi, a VOR je valjda samo old skul verzija ovoga.Her Flick wrote:@A_I_
ejsssssss, gugl moj prijatelj
da mi nije mrsko guglati ne bi ni pitao
proguglo i vidim da to ima veze sa radarima koji pomazu pri slijetanju aviJona, jel tako ???
Mislim isto da ILS sluzi samo prilikom prilaska aviona (slijetanju), dok je VOR vise k'o navigacija...
Nek me neko ispravi ako grijesim.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#73 Re: Avion iznad Sarajeva?
Kod mene za sada nista.
Ali bice sigurno.
Ali bice sigurno.
-
bubi_s
#74 Re: Avion iznad Sarajeva?
Ublehas wrote:eve ga jope letaa
eh za danas su javili na rsg-u da ce letat
- chuchumbamayumbe
#75 Re: Avion iznad Sarajeva?
Hajde neka ovako kalibriraju te uređaje iznad NYC, a da ne objave sedmicama unaprijed šta će se dešavati.cute poison wrote:Nema to veze sa drzavom, ni jedna drzava ne najavljuje kalibraze, nisi ti ATC, kalibraze se obavljaju jos od poslije rata, samo je je mozda danas nize letio nego uobicajeno iznad grada...chuchumbamayumbe wrote:U normalnim državama bi se ovakve vrste letova unaprijed najavila u sredstvima informisanja, a da ne bi došlo do straha i panike među stanovništvom.Makar malo-gradjanin wrote: Zaista je riječ o kalibraži (podesavanju) navigacijskih sredstava. Avion je YK-40 i zaista je SMATSA-in, te otuda i zastava Srbije. Nema opasnosti
Osim ako ja nisam propustio obavještenje u novinama?!![]()