andrija2007 wrote:Apsurdno je da ovdje vladaju isti nacionalisti koji su nas i UVUKLI u rat!
Apsurdno je andrija sto ti na taj nacin iz brisela pametujes. Zar zaboravljas iz kakve si zemlje/regiona pobjegao???
Ti ne glasas na izborima, vec glasa onaj iz Han Pijeska sa dva zuba u glavi i sto vec pola zivota jedva kraj s krajem sastavlja.
Mislis da on zna nesto o Ilirima, Julijanskom i Greogrijanskom kalendaru, stand by aranzmanu, grace periodu, leasingu, recesiji, ekonomskim platformama, ustavu iz 74, broadband internetu, forumima..Posljednji put je iz svog kraja mrdnuo 95 kad su ga demobilisali. Jedino sredstvo informisanja mu je entitetska tv i neki lokalni uticajni kabadahija koji mu dodje s vremena na vrijeme na kafu i ispira mozak. Ovaj primjer se moze primjeniti na veci dio ne smao BiH vec Balkana.
Medjutim, cak i ja koji imam zavrsen fakultet, imam sarajevsko porijeklo vec 4-5 generacija unazad, dosta visok IQ nikada nisam glasao niti cu vjerovatno uskoro. Zasto?
Pa zato sto nemam za koga. Sva sadasnja politicka lica su vec nekada bila u vlasti, a rezultati - nula bodova.
S vremena na vrijeme i kad se neko novi "vrijedan paznje" pojavi, vrlo brzo sam sebe nekim postupcima i izjavama devalvira.
Druga stvar nisam vjernik i ne vjerujem u bolji zivot. Godine prolaze, a zbog svega navedenog nemam namjeru da mi najplodnije godine zivota prolaze u nekim izbornim ili ulicnim revolucijama vec se pokusavam maximalno adaptirati datim okolnostima.
Treca stvar, upravo zbog svog znanja i iskustva ja znam da u ovoj zemlji ekonomskog napretka (a to me jedino zanima) nema za jos najmanje 20 godina taman da nam je vec od danas zemlja ujedinjena kao nijedna druga, a da njome vladaju japanci jer se u ekonomiji opipljivi rezultati mogu mjeriti samo decenijom/ma kao najmanjom mjernom/vremenskom jedinicom. Ja licno toliko nemam namjeru cekati. Djece nemam pa se trenutno borim za svoju buducnost jer bez moje kvalitetne sadasnjosti i blize buducnosti nemam namjeru reprodukovati se.
Ukoliko to ne uspijem u naredne 2 max 3 godine, mozda srecu potrazim negdje drugo.