Beograd ili Zagreb???
- Halleluhwah
- Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen
#51 Re: Beograd ili Zagreb???
Samo što Hrvatskoj i Srbiji ne predviđaju skori raspad, a SAD-u da. 
-
staza
#52 SAD!
Čuvati treba Obaminu sliku iznad kreveta
- i pomoliti mu se svaki sabah: ako se SAD raspadne na 2 dijela, ostatak svijeta će na 102.
Onda se neće ni o ovoj temi moći kontemplirati internetski: jer će neka internetska čvorišta tj. terminali (a svi su u SAD-u) biti u njegovom jednom dijelu, a drugi u drugom.

Onda se neće ni o ovoj temi moći kontemplirati internetski: jer će neka internetska čvorišta tj. terminali (a svi su u SAD-u) biti u njegovom jednom dijelu, a drugi u drugom.
- hakazvaka
#53 Re: SAD!
staza wrote:Čuvati treba Obaminu sliku iznad kreveta- i pomoliti mu se svaki sabah: ako se SAD raspadne na 2 dijela, ostatak svijeta će na 102.
-
Judge_Dread
#54 Re: Beograd ili Zagreb???
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 22:24, edited 1 time in total.
- metar_drva
#55 Re: Beograd ili Zagreb???
mdah, svi beogradjani (i beogradjanke, rodila ih majka) dosli pucat i ratovat s nama. ja kad sam bio u bg vidio sam da su im svima krvave oci i pomalo im se izduzuju ocnjaci...simi44 wrote:Kako neko uopste moze razmisljati o odlasku u BG, pa makar i na dvije godine?Nakon svega sto su nam uradili??
Ama da je grad velik i lijep ko Pariz, nikad, ama bas nikad ne bi krocio u njega, valjda trebamo imati neke principe.
Ne volim ni Zagreb pretjerano, ali bi ga uvijek izabrao prije BG. Ako si prava Bosanka i ako imalo volis ovu zemlju, uradit ces isto.
-
Animal
#56 Re: Beograd ili Zagreb???
Prije Zagreb nego Beograd..
Zagreb miriše na zapadnu Evropu.. Ima ono nešto po čemu ipak nije tipični balkanski grad.. Sa tim ide i veći nivo kulture, čistoća itd.. Jednostavno, dobar standard čini svoje. Takođe, mislim da je grad u kojem je puno lakše naći part time poslove a i fino zaradit (što je sa studenta važno).
Bg je gradina kojoj je teško spojiti glavu i rep
Ogroman je i često ćeš se susresti sa ološom i krezavim ljudima koji izgledaju kao da su iz 19. vijeka.. Ne bih da generalizujem ali to je moj dojam. Sa druge strane, osjeti se da je bio glavni grad velike SFRJ, i jednostavno treba izvući najbolje iz njega..
btw, one poljine sa ciganskim šatorima na samom ulazu u grad ne ostavljaju baš prijatan dojam
Sretno!
Zagreb miriše na zapadnu Evropu.. Ima ono nešto po čemu ipak nije tipični balkanski grad.. Sa tim ide i veći nivo kulture, čistoća itd.. Jednostavno, dobar standard čini svoje. Takođe, mislim da je grad u kojem je puno lakše naći part time poslove a i fino zaradit (što je sa studenta važno).
Bg je gradina kojoj je teško spojiti glavu i rep
btw, one poljine sa ciganskim šatorima na samom ulazu u grad ne ostavljaju baš prijatan dojam
Sretno!
-
shalaedin
#57 Re: Beograd ili Zagreb???
Znas sta ja kazem takvima sto s gadjenjem gledaju na Istok. Kad smo mi u Sarajevu, imali javna kupatila i kulturu, vi ste jos srali u lavore po dvorovima.JThomas wrote:ne volim generalizirati, ali sva moja iskustva s zagrepčanima OSIM JEDNOG su ovakva.GospodinBG wrote:Bio sam par puta u Zagrebu, upoznavao sam mnoge ljude koji imaju od 20 do 30 godina, znaci, ili studiraju, ili su zavrsili neki fax.
Ne bih govorio o fakultetima, njihovom kvalitetu, jer tu stvar ne poznajem dovoljno. Ono sto sam zapazio je odbojnost prema pojmu Balkan, istok... to je u svesti nekog Zagrepcanina sinonim za zaostalo, prljavo, nesto od cega treba bezati kako znas i umes, postoji taj lazni elitizam, gledanje sa visine, umislili su da pripadaju srednjoj evropi, i da im je Bec blizi nego Beograd.
Dosta su zatvoreniji za razgovor, tesko sa kim mozes da se sprijateljis isto vece. Ima malo toga sto sam ja iz Beograda pa u startu zauzimaju gard zbog rata, ali nije samo to, postoji ta doza hladnoce u nastupu koja me odbija...ona nestaje posle par cugi, ali nemam nameru da napijam coveka da bi ga otvorio za razgovorDrukcija je stvar po studentskim domovima gde su uglavnom "dosljaci", mnogo je lakse jer su svi prinudjeni da se oslanjaju jedni na druge.
Ubedjen sam da je sarajevski mentalitet bliskiji beogradskom nego zagrebackom, i sto se tice humora, i smisla za provod i zezanciju, i izbora muzike... ali to nije presudno za studije, pogotovo ako hoces dobar prosek sto bi te lansiralo posle na zapad...
ma blizu su i oni našem mentalitetu, samo glume nešto, lafo oni mitteleurope...a čim malo popiju, samo ide ono što oni zovu "cajke"![]()
- JThomas
#58 Re: Beograd ili Zagreb???
a cuuuuurke, idemo na caaaajke
joj meni je njihov naglasak...

joj meni je njihov naglasak...
-
7th_Heaven
#59 Re: Beograd ili Zagreb???
Beograd definitivno. Ima dusu, ima ono nesto. Meni licno njihov mentalitet mnogo vise pase...
Rodjena sam u Zgu al' purgere ne mogu smislit. Ona njihova spica, uzdignutost, drugaciji smisao za humor...jednostavno mi ne pasu.
Kome se da nek pogleda dokumentarac Gorana Cavajde Cavketa iz Elektricnog Orgazma: http://www.youtube.com/watch?v=3YEahwnmMOA
Da malo bolje shvatite kakvih je ljudi bilo i kakvih jos ima tamo....
Rodjena sam u Zgu al' purgere ne mogu smislit. Ona njihova spica, uzdignutost, drugaciji smisao za humor...jednostavno mi ne pasu.
Kome se da nek pogleda dokumentarac Gorana Cavajde Cavketa iz Elektricnog Orgazma: http://www.youtube.com/watch?v=3YEahwnmMOA
Da malo bolje shvatite kakvih je ljudi bilo i kakvih jos ima tamo....
- JimboJonez
#61 Re: Beograd ili Zagreb???
Još jedan plus za ZG:
Dva sata do plaže u Crikvenici
- exliberal
#62 Re: Beograd ili Zagreb???
majo zasto moras da ides u ZG ili BG da bi zavrsila?....ispali se odmah na zapad pa onda zavrsavaj...vise ce ti cijenit diplomu ako pise da si zavrsila kod njih...nepotrebno gubljenje vremena.
-
BosanaC100/100
#63 Re: Beograd ili Zagreb???
JimboJonez wrote:Još jedan plus za ZG:
A istra je nesto posebno...pogotovo Crikvenica.Onako uredjeno i kulturno ljetovaliste je tesko naci (van Istre).Crikvenica,Opatija,Selce.....ljudi extra,turisti onako..super
Mada puno stranaca(Njemci,Talijani....) ima i dosta nasih ljudi. Inace su ta mjesta poznata po toleranciji i nikada se nisam susreo sa medjunacionalnom mrznjom prepirkama i ostalim sranjima.Licno sam u Crikvenici proveo po 4 mjeseca 2 godine dok je rat trajao u BIH i nikada nisam imao niti jedan problem.Mene ti ljudi(Istrani) i njihov mentalitet mnogo podsjecaju na Tuzlake.Ljudi su dosta pomjesani pa je tako bila scena da Covjek u sred rata u sred Crikvenice gleda utakmicu i navija za Srbiju...niko ga ne dira heheheh
To je bas poseban dio ovog Balkana runjavog.
- Halleluhwah
#64 Re: Beograd ili Zagreb???
Dok neki imaju ime koje je domaće jedino ovdje i u Brazilu.babyline wrote:sretnice, imas "neutralno " ime
- respo
#65 Re: Beograd ili Zagreb???
kako se vi zovete ronaldinjo i mika 
- Halleluhwah
#66 Re: Beograd ili Zagreb???
Mene si fulio, ali si možda nju pogodio. Opala!respo wrote:kako se vi zovete ronaldinjo i mika
-
detroit-mercy
#67 Re: Beograd ili Zagreb???
Zagreb definitivno, grad ima svoj sarm, uvijek ga povezujem sa Johny-em (nedelja popdne,nogometni dan), nekako me djeluje uspavan posebno u ranu jesen. Tuskanac i Zrinjevac, neponovljivo. Beograd, posjecujem zadnjih godina veoma cesto, samo jedna rijec jedan veliki ciganluk. Metropola po broju stanovnika, ali likove koje ces te tamo vidjeti, nisu ni za cerge.
Ako ides da studiras Zg, ako ides na cajke i toliko razvikanu Adu (gdje ti je piva u pojedinim klubovima skoro $5.00) odnosno provod onda idi u Beograd, mada meni licno taj tip provoda ne odgovara. I sto je neko vec naveo, taj prikriveni nacionalizam koji tinja na svakom koraku.
Mada, sto se dzabe handris, ako imas sansu odmah se ispaljuj da se docepas diplome koja je priznata svugdje u svijetu.
Ako ides da studiras Zg, ako ides na cajke i toliko razvikanu Adu (gdje ti je piva u pojedinim klubovima skoro $5.00) odnosno provod onda idi u Beograd, mada meni licno taj tip provoda ne odgovara. I sto je neko vec naveo, taj prikriveni nacionalizam koji tinja na svakom koraku.
Mada, sto se dzabe handris, ako imas sansu odmah se ispaljuj da se docepas diplome koja je priznata svugdje u svijetu.
-
Aorta
#68 Re: Beograd ili Zagreb???
Ja glasam za ZG. Evo svjezeg clanka i slideshow-a(!) iz danasnjeg New York Times-a:
http://travel.nytimes.com/2009/09/06/tr ... hours.html
http://www.nytimes.com/slideshow/2009/0 ... index.html
"THE Croatian capital is in the midst of an identity crisis. Geographically, Croatia is indisputably part of the Balkan Peninsula, but call a chic Zagrebian Balkan and prepare to get an earful. While Zagreb’s vibe is indeed more Vienna than, say, Belgrade, it can also be deliciously rough-and-tumble..."
http://travel.nytimes.com/2009/09/06/tr ... hours.html
http://www.nytimes.com/slideshow/2009/0 ... index.html
"THE Croatian capital is in the midst of an identity crisis. Geographically, Croatia is indisputably part of the Balkan Peninsula, but call a chic Zagrebian Balkan and prepare to get an earful. While Zagreb’s vibe is indeed more Vienna than, say, Belgrade, it can also be deliciously rough-and-tumble..."
-
LordStephanos
#69 Re: Beograd ili Zagreb???
Pre nego što počnem, evo odmah ću da kažem da sam iz Beograda, ali ću skroz objektivno da gledam na celu stvar...
Mnogi od vas na ovom forumu jednostavno ne mogu da se oslobode predrasuda koje imaju korene u tom nesrećnom ratu, koji nije doneo dobro ni nama (Srbima) ni vama (Hrvatima, Bosancima...)... Bili smo veliki i jaki, a sad smo i mi i vi mali i sad nas zajedno jebu oni koji to nisu mogli kad smo bili zajedno... no, nije to tema...
Žalosno je da neki koji nisu provirili u Beograd sa ovog foruma ga toliko ruže i protiv su studija u njemu, što je dokaz da jedino čime oni raspolažu su predrasude i prepričane pričice...
Ja nisam bio u Zagrebu (mada bi voleo, nemam ništa protiv toga), pa i neću govoriti ništa o njemu jer nemam predstavu o tome ni kako izgleda a kamoli o njihovom Univerzitetu...
Ja sam upisao Medicinski fakultet u Beogradu...
I sad da kažem malo o tome... Neko je rekao da se još Beogradski univ nije oporavio od ratnih dana, nije tačno, nije ni bilo nikakve materijalne štete ni tokom građanskog rata ni tokom bombardovanja '99, jedino što je sigurno budžet bio smanjen... ali sada je sasvim OK, lepo su opremljeni, organizovani i stručni... mana im je svima što su im sajtovi katastrofalni (u odnosu na Oxfordov, npr)... Imaju prostorije i sve uslove za rad...
Beograd sa prigradskim opštinama (gde i ja živim) ima nešto manje od 2 miliona stanovnika i sigurno je da je u odnosu na dosta manji Zagreb gužva veća... no, nije i nepodnošljiva... gradski prevoz funkcioniše savršeno, bar ja nisam imao lošeg iskustva sa njim, polasci su česti, autobusi novi, poštuje se red vožnje... Sigurno je da tako veliki grad pruža više mogućnosti nego neke manje sredine... Mnogo više kulturnih događanja se dešava u Beogradu nego u Zagrebu, stalno su neki koncerti, izložbe... (na stranu što Narodni muzej već 10 godina ne radi, to je velika sramota)...
Neko reče da je Ada izvikana... jeste, ali sa razlogom! Sada je vrlo lepa i sređena, voda je čista, postoje brojne aktivnosti na njoj... dnevno bude i do 150 000 ljudi tamo... nije kao što je bila pre 10-ak godina... kad je provod u pitanju, mislim da ne treba da komentarišem... zna se...
Što se tiče međunacionalne netrpeljivosti... hmmm... znate, i kod nas, kao i u Zagrebu, kao i svuda, imate veliku većinu normalnih ljudi koji gledaju u budućnost i koji na druge ljude gledaju kao na, pa, ljude.... takođe imate i šačicu budala koji će da pokvare ceo utisak jer se loša vest uvek brže i dalje čuje od dobre... to imate i Njujorku....
Neću da kažem koji je grad bolji, opet, pojma nemam kakav je Zagreb, samo kažem da je Beograd dosta veći, pruža mnoge mogućnosti, nije ni nalik na tursku mahalu kako neki misle, ne naginje samo ka Turskoj ili Rusiji... Neću da kažem koji je univerzitet bolji jer ne znam kakav je Zagrebački, ali mogu da kažem da je Beogradski dobar, cenjen, jak, opremljen, ozbiljan i stručan... postoji lista (rang lista) univerziteta u Evropi, nađite negde na netu, Beograd se kotira dosta više nego Zagrebački univerzitet, ali da ne bude da ja stajem na svoju stranu, opet ponavljam, da ne mogu da upoređujem sa Zagrebačkim jer nemam pojma kako je tamo... ovo je nešto što sam našao na netu...
Mnogi od vas na ovom forumu jednostavno ne mogu da se oslobode predrasuda koje imaju korene u tom nesrećnom ratu, koji nije doneo dobro ni nama (Srbima) ni vama (Hrvatima, Bosancima...)... Bili smo veliki i jaki, a sad smo i mi i vi mali i sad nas zajedno jebu oni koji to nisu mogli kad smo bili zajedno... no, nije to tema...
Žalosno je da neki koji nisu provirili u Beograd sa ovog foruma ga toliko ruže i protiv su studija u njemu, što je dokaz da jedino čime oni raspolažu su predrasude i prepričane pričice...
Ja nisam bio u Zagrebu (mada bi voleo, nemam ništa protiv toga), pa i neću govoriti ništa o njemu jer nemam predstavu o tome ni kako izgleda a kamoli o njihovom Univerzitetu...
Ja sam upisao Medicinski fakultet u Beogradu...
I sad da kažem malo o tome... Neko je rekao da se još Beogradski univ nije oporavio od ratnih dana, nije tačno, nije ni bilo nikakve materijalne štete ni tokom građanskog rata ni tokom bombardovanja '99, jedino što je sigurno budžet bio smanjen... ali sada je sasvim OK, lepo su opremljeni, organizovani i stručni... mana im je svima što su im sajtovi katastrofalni (u odnosu na Oxfordov, npr)... Imaju prostorije i sve uslove za rad...
Beograd sa prigradskim opštinama (gde i ja živim) ima nešto manje od 2 miliona stanovnika i sigurno je da je u odnosu na dosta manji Zagreb gužva veća... no, nije i nepodnošljiva... gradski prevoz funkcioniše savršeno, bar ja nisam imao lošeg iskustva sa njim, polasci su česti, autobusi novi, poštuje se red vožnje... Sigurno je da tako veliki grad pruža više mogućnosti nego neke manje sredine... Mnogo više kulturnih događanja se dešava u Beogradu nego u Zagrebu, stalno su neki koncerti, izložbe... (na stranu što Narodni muzej već 10 godina ne radi, to je velika sramota)...
Neko reče da je Ada izvikana... jeste, ali sa razlogom! Sada je vrlo lepa i sređena, voda je čista, postoje brojne aktivnosti na njoj... dnevno bude i do 150 000 ljudi tamo... nije kao što je bila pre 10-ak godina... kad je provod u pitanju, mislim da ne treba da komentarišem... zna se...
Što se tiče međunacionalne netrpeljivosti... hmmm... znate, i kod nas, kao i u Zagrebu, kao i svuda, imate veliku većinu normalnih ljudi koji gledaju u budućnost i koji na druge ljude gledaju kao na, pa, ljude.... takođe imate i šačicu budala koji će da pokvare ceo utisak jer se loša vest uvek brže i dalje čuje od dobre... to imate i Njujorku....
Neću da kažem koji je grad bolji, opet, pojma nemam kakav je Zagreb, samo kažem da je Beograd dosta veći, pruža mnoge mogućnosti, nije ni nalik na tursku mahalu kako neki misle, ne naginje samo ka Turskoj ili Rusiji... Neću da kažem koji je univerzitet bolji jer ne znam kakav je Zagrebački, ali mogu da kažem da je Beogradski dobar, cenjen, jak, opremljen, ozbiljan i stručan... postoji lista (rang lista) univerziteta u Evropi, nađite negde na netu, Beograd se kotira dosta više nego Zagrebački univerzitet, ali da ne bude da ja stajem na svoju stranu, opet ponavljam, da ne mogu da upoređujem sa Zagrebačkim jer nemam pojma kako je tamo... ovo je nešto što sam našao na netu...
- ŠiŠ
#70 Re: Beograd ili Zagreb???
@lorde
poslije kvaliteta fakulteta i "derneka" bitnu ulogu igraju troskovi studiranja. Bilo bi jako korisno da nam izneses bar one kljucne troskove studiranja (smjestaj, ishrana, prevoz, literatura, itd.).
poslije kvaliteta fakulteta i "derneka" bitnu ulogu igraju troskovi studiranja. Bilo bi jako korisno da nam izneses bar one kljucne troskove studiranja (smjestaj, ishrana, prevoz, literatura, itd.).
-
LordStephanos
#71 Re: Beograd ili Zagreb???
O smeštaju ne mogu da kažem ništa jer živim u svojoj kući, ali znam da ima dosta studentskih domova, neki su super i renovirani, neki su šupe... čuo sam i da su za džabaka, tipa 1000-2000 din mesečno, možda čak i manje, jer ih dotira država... Hrana u menzama je, opet, ne znam, tek sam upisao i hranim se kod kuće, ali sam čuo da je dobra, a za cenu znam da je DŽABE!!! Opet, dotira milosrdna Srbija... 
Da bi koristio gradski prevoz Beograda treba da izvadiš studentsku povlasticu (250 din) i onda mesečno uzimaš markicu koja je nešto manje od 900 dinara... važi ceo mesec, neograničen broj vožnji na svim linijama, i busevima, tramvajima i u trolama (naravno, gradski minibus ekspresi ne ulaze u cenu) u dnevnom saobraćaju koji je od 4 ujutro do 12 uveče, ili 1, nemam pojma... noću se posebno plaća...
Literatura... e ovako... za medicinu mogu da kažem da je skupa, naročito ako hoćeš da uzmeš i anglo-saksonsku literaturu (koja je sjajna, ukoliko možeš da čitaš na engleskom) koja može da se nađe u Beogradu po čak manjim cenama nego na Amazon.com... no, i bez nje, domaća, tj. srpska, ili, možda, jugoslovenska literatura je skupa... Opet imaš mogućnost da kupiš kopije ili polovne... A ne moraš čak ni to, jer svaki fakultet ima svoju biblioteku, plus što postoji i sveobuhvatna Univerzitetska biblioteka sa čitaonicama, plus Narodna biblioteka Srbije (koja sad bi trebalo da se završi totalna rekonstrukcija) u kojoj ima bukvalno SVE domaće produkcije, a i puno puno strane... I sve su tu na dohvat ruke, kad pogledaš, ni Beograd nije toliiiko veliki... Npr Medicinski fakultet ima svoju biblioteku sa čitaonicom sa svim potrebnim knjigama u više primeraka, i još i stranu literaturu i časopise...
Generalno, mislim da je život u Beogradu jeftiniji od onog u Zagrebu jer ipak, hteli to neki da priznaju ili ne, Hrvati imaju nešto veći standard od Srbije, pa je i skuplje... Ali uzevši u obzir mnoga mesta u Beogradu koja prosto mame da isprazniš džepove (kafići, restorani, najveći tržni centri na Balkanu itd.... koncerti, žurke...) a kojih ima više nego u Zagrebu (ne zato što mislim da je Beograd bolji, već je veći i nužno ima više sadržaja od Zagreba) dođe mu na isto...
I, suma sumarum, Beograd je jako lep i sređen, ima mnoga lepa mesta, lepo funkcioniše, uvek na nogama, uvek se nešto dešava i nikad nećeš doći u situaciju da ne znaš šta da radiš!
Da bi koristio gradski prevoz Beograda treba da izvadiš studentsku povlasticu (250 din) i onda mesečno uzimaš markicu koja je nešto manje od 900 dinara... važi ceo mesec, neograničen broj vožnji na svim linijama, i busevima, tramvajima i u trolama (naravno, gradski minibus ekspresi ne ulaze u cenu) u dnevnom saobraćaju koji je od 4 ujutro do 12 uveče, ili 1, nemam pojma... noću se posebno plaća...
Literatura... e ovako... za medicinu mogu da kažem da je skupa, naročito ako hoćeš da uzmeš i anglo-saksonsku literaturu (koja je sjajna, ukoliko možeš da čitaš na engleskom) koja može da se nađe u Beogradu po čak manjim cenama nego na Amazon.com... no, i bez nje, domaća, tj. srpska, ili, možda, jugoslovenska literatura je skupa... Opet imaš mogućnost da kupiš kopije ili polovne... A ne moraš čak ni to, jer svaki fakultet ima svoju biblioteku, plus što postoji i sveobuhvatna Univerzitetska biblioteka sa čitaonicama, plus Narodna biblioteka Srbije (koja sad bi trebalo da se završi totalna rekonstrukcija) u kojoj ima bukvalno SVE domaće produkcije, a i puno puno strane... I sve su tu na dohvat ruke, kad pogledaš, ni Beograd nije toliiiko veliki... Npr Medicinski fakultet ima svoju biblioteku sa čitaonicom sa svim potrebnim knjigama u više primeraka, i još i stranu literaturu i časopise...
Generalno, mislim da je život u Beogradu jeftiniji od onog u Zagrebu jer ipak, hteli to neki da priznaju ili ne, Hrvati imaju nešto veći standard od Srbije, pa je i skuplje... Ali uzevši u obzir mnoga mesta u Beogradu koja prosto mame da isprazniš džepove (kafići, restorani, najveći tržni centri na Balkanu itd.... koncerti, žurke...) a kojih ima više nego u Zagrebu (ne zato što mislim da je Beograd bolji, već je veći i nužno ima više sadržaja od Zagreba) dođe mu na isto...
I, suma sumarum, Beograd je jako lep i sređen, ima mnoga lepa mesta, lepo funkcioniše, uvek na nogama, uvek se nešto dešava i nikad nećeš doći u situaciju da ne znaš šta da radiš!
-
LordStephanos
#72 Re: Beograd ili Zagreb???
E da, idi na sajt Beogradskog univerziteta, nije baš neki ali možeš da nađeš potrebne informacije... onda poseti i sajt fakulteta koji želiš da upišeš, i tamo ćeš naći sve što ti treba...
-
amir_zg
#73 Re: Beograd ili Zagreb???
Standard (plaća) je duplo veći a cijene nisu duplo veće. Ni blizu...LordStephanos wrote:Hrvati imaju nešto veći standard od Srbije, pa je i skuplje...
Najveći tržni centri na Balkanu? Ko ti je izblejao tu glupost? ZG je odavno centar šire regije po tom pitanju. Pogotovo sada kada se otvaraju još 4 centra koji su svi veći od vašeg "Delta centra". Sadržaji u BG-u? U to ne ulazi samo lokanje na splavovima. ZG ima daleko više za ponuditi na kulturnom nivou. To se pogotovo odnosi na glazbene koncerte stranih izvođača gdje je ZG daleko ispred Beograda.Ali uzevši u obzir mnoga mesta u Beogradu koja prosto mame da isprazniš džepove (kafići, restorani, najveći tržni centri na Balkanu itd.... koncerti, žurke...) a kojih ima više nego u Zagrebu (ne zato što mislim da je Beograd bolji, već je veći i nužno ima više sadržaja od Zagreba) dođe mu na isto...
Malo sa previše snobizma gledaš prema BG-u a Zagreb nikad nisi ni vidio.
Uglavnom.. u jednom gradu sam rođen i živim a u drugom sam svako malo. Neka se Beograđani ne naljute ali razlika je ogromna. Od infrastrukture, javnog prijevoza (koji je neusporedivo kvalitetniji a za dobar dio populacije (studenti, učenici, umirovljenici) besplatan) do nekog općeg dojma. Oprosti ali BG nije lijepo uređen. Kada ulaziš u njega imaš osjećaj da ideš prema nekoj ciganjskog čergi. Pogotovo ako ulaziš sa južne strane.
Ako imaš koje pitanje o ZG-u samo pucaj.
PS
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=790304
pogledaj ovaj link ako te zanima više... ima na tisuće slika svih mogućih dijelova Zagreba pa možeš bolje steći neki dojam nego da ti ja tu pametujem
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#75 Re: Beograd ili Zagreb???
GospodinBG wrote:Neverovatno da sam iz BG a pisem istinuSkyfox wrote:pa to sto si napisao... istinito
Nije istina da na Univerzitetu u Beogradu od strane profesora postoje nacionalne netrpeljivosti. Suradjivala sam sa Ekonomskim fakultetom tamo, nikada ništa nisam osjetila. Jedan moj kolega je branio magistarski, Bosnjak je i zavrsio je kao najboljei u generaciji. Ipak, malo povjerenja u dostojanstvo Univerzitetskih proefesora