Bio sam par puta u Zagrebu, upoznavao sam mnoge ljude koji imaju od 20 do 30 godina, znaci, ili studiraju, ili su zavrsili neki fax.
Ne bih govorio o fakultetima, njihovom kvalitetu, jer tu stvar ne poznajem dovoljno. Ono sto sam zapazio je odbojnost prema pojmu Balkan, istok... to je u svesti nekog Zagrepcanina sinonim za zaostalo, prljavo, nesto od cega treba bezati kako znas i umes, postoji taj lazni elitizam, gledanje sa visine, umislili su da pripadaju srednjoj evropi, i da im je Bec blizi nego Beograd.
Dosta su zatvoreniji za razgovor, tesko sa kim mozes da se sprijateljis isto vece. Ima malo toga sto sam ja iz Beograda pa u startu zauzimaju gard zbog rata, ali nije samo to, postoji ta doza hladnoce u nastupu koja me odbija...ona nestaje posle par cugi, ali nemam nameru da napijam coveka da bi ga otvorio za razgovor

Drukcija je stvar po studentskim domovima gde su uglavnom "dosljaci", mnogo je lakse jer su svi prinudjeni da se oslanjaju jedni na druge.
Ubedjen sam da je sarajevski mentalitet bliskiji beogradskom nego zagrebackom, i sto se tice humora, i smisla za provod i zezanciju, i izbora muzike... ali to nije presudno za studije, pogotovo ako hoces dobar prosek sto bi te lansiralo posle na zapad...