Električne cigarete?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#51 Re: Električne cigarete?

Post by un1ted »

Babo mi je dugogodisnji pusac, prije je pusio i 3 kutije na dan (jbga nocna smjena pa ode samo tako) dok je sada smanjio na kutiju. Kod kolege je vidio elektricnu cigaretu i rekao je sebi da zeli to pokusati. Rekao je da NE ZELI okuse mente, okuse voca i slicno, vec OKUS CIGARE. Ne znam sta postoji na taj fazon pa bih vas zamolio da me posavjetujete sta da kupim i gdje da kupim :)

Hvala :)
fatamorgana

#52 Re: Električne cigarete?

Post by fatamorgana »

Evo čitam da je u Italiji čovjeku elektronska cigareta eksplodirala u ustima, ostao i bez jezika i bez usta, hrane ga cjevčicama kroz nos .... valjda bila neka kineska, lažnjak marka, :roll:
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#53 Re: Električne cigarete?

Post by un1ted »

Psn

#54 Re: Električne cigarete?

Post by Psn »

un1ted wrote:Kako god, narucio sam starom ovu :)
http://www.chinabuye.com/double-stem-eg ... able-e-cig
Pa - ok. eGo model je standard za e-cig .. ostace kasnije tecnosti uzimati, nesto zamenskih glava (coil heads).. usput i odrzavati.
Sve u svemu - ok.

Problem je sto ja ne znam domace shopove (ako ozbiljnih uopste ima), ali kako ti vidim kupovina preko neta strana nije - http://www.heaven-gifts.com/ i http://www.healthcabin.net/ su najpopularniji shopovi/sajtovi. Mada, healthcabin-u trenutno ne radi AirMail, pa salje skupljim DHL-om.
Za tecnisti.. i njih ima dosta proizvodjaca - probaj sa http://www.inawera.com/index.php?language=en .. nju obicno posecujemo mi iz okruzenja.

ps. "eGo" je inace oznaka konekora, da znas zbog kompatibilnosti delova. eGo "sadrzi" u sebi i "510 "konektor/navoj - tako da je komparibilan i sa njim.

Itd. Sretno tvom ocu sa prelaskom :)

pps. Gledaj da mu prve tecnosti budu min 18mg/ml jacine..
un1ted

#55 Re: Električne cigarete?

Post by un1ted »

Da li te mogu zamolii da mi preporucis neku tecnost tj taj okus s tom kolicinom :) ?
Jesu li to ovi okusi: Image
Psn

#56 Re: Električne cigarete?

Post by Psn »

@un1ted .. pazi, tecnosti (e-liquid, e-juice..) su tako jedan sirok, raznovrstan i individualan deo price, da o tome ne mogu nista konkretno da kazem.
Ukus paljevine smese duvana i papira nemaju uglavnom ni jedna. Ali asocijativni ukus/miris ne goruceg duvana imaju.. ali je i naziv vise opisnog karaktera tonova ukusa, nego ekvivalent jednolicnom (ne)ukusu cigarete.
Tako da je jedini put - naruciti i probati licno. A da se "pogresi" i moze i ne moze, jer ne zavisi od tecnosti, vec od ukusa korisnika.
Tobacco je svakako nekako najuniverzalniji ukus. Svi ostali su uglavnom pogoditi ili promasiti.
Ostali ne-duvanski su jednostavniji za izbor, tj. budu ono kako se i nazivaju.
Tako da - biras po intuiciji.. a ako bas ne valja - drugi put ne uzimas to.
I da malo zakomplikujem - isti naziv tecnosti, nema isti ukus kod razlicitih proizvodjaca (svako ima svoju viziju kako taj naziv/ukus treba da izgleda) - ne postoji standard. Sto je i dobro - ako se ne dopadne Tobacco od Inawere, dopasce se od Ritchy-a, ili Joyetech-a, ili Dekang-a.. itd.
Gledaj i da se trosi obicno oko 3ml/dan, da planiras kolicinu koju porucujes.
Ako se coveku dopadne, posle mozes uzimati posebno baze, a posebno arome od Inawere, "muckati" sam i proci jeftinije..

pozz za sada :)
fakat

#57 Re: Električne cigarete?

Post by fakat »

Otisao sam na jedan forum vapor korisnika i ostao zbunjen, nesto nalik ovoj slici sto je Psn stavio, komplikovano brate, hemikalije, mixanje, probao e-cigs iz granapa i prva NJOY nije bila losa, druga Blue preblaga (SAD).

Pronalaze se nove stvari, sada postoji i "ploom"...
Psn

#58 Re: Električne cigarete?

Post by Psn »

fakat wrote:Otisao sam na jedan forum vapor korisnika i ostao zbunjen, nesto nalik ovoj slici sto je Psn stavio, komplikovano brate, hemikalije, mixanje, probao e-cigs iz granapa i prva NJOY nije bila losa, druga Blue preblaga (SAD).

Pronalaze se nove stvari, sada postoji i "ploom"...
Jes' video cega sve ima :D
Blu im je nesto slabiji model. Green Smoke, V2.. nesto popularniji.
Itd. Ima toga raznovrsnog.
Joyetech eRoll aka Ovale eMini (USA) je nekako najbolji model. Umesto cartomizers, koristi atomizer-tank sistem, koji je nesto komplikovaniji, ali dugotrajniji (nije jedokratan (mada se i jednokratni kartovi dopunjavaju)), i ide u kompletu sa PCC, i tako se i koristi. Nekoliko puffs-a i odlozi se u PCC (koji jako slici iPhone-u). Tako se puni do sledeceg vadjenja..
A onda sve ostalo "iznad" tih basic modela :)

Ha-ha, a Ploom je neka druga prica (mada isto zanimljiva u svom domenu)..

ps. I ne nazivaj tecnosti "hemikalijama" :), i voda je hemikalija - ali kad je tako nazoves - ljudima zaigra u stomaku :D
fakat

#59 Re: Električne cigarete?

Post by fakat »

hvala na odgovoru, javim se kada malo vise to istrazim.
un1ted

#60 Re: Električne cigarete?

Post by un1ted »

Kupio sam ocu elektricne cigarete, danas stigle i prije nego mu posaljem testirao sam.
U pitanju su ove http://www.youtube.com/watch?v=Gb4Ol1wfQq8

No imam problem, ubacio sam sve, radi. Kada pusim moram stisnuti ovaj button ? Eh kada stisnem mogu vuci, ali je dim prejak nema sanse da mogu pusitit !? U cemu grijesim !? Stavio previse ulja ili ?

Hajde pomozite, otac ce se jos manje snaci :D
Psn

#61 Re: Električne cigarete?

Post by Psn »

Trenutno nemam pun protok neta, pa ne mogu pustiti video. Ali vilidim da je eGo C model u pitanju.. i ok je to e-cig.
Button - da :). Dokle god je baterija aktivirana (pritisnuto) - dotle i grejac radi i isparava tecnost.
Puno (jake) pare..? Toliko isparava, nije "prepunjeno". U principu, od tecnosti i same e-cig zavisi kolicina i kvalitet pare. Jako to varira, ali ako je ima dosta - ne moze skoditi :)
Treba se malo navikniti, svakako. I na tom modelu obavezno "vuci" polako i duze. Ako je kraratko i/ili snazno - procurece. I gledaj da ne ostane "suva" na kraju i zagori.
Vidim da ti je YT ok, ima dosta videa o odrzavanju i koriscenju tog modela.. prelistaj malo. A ako sta "zaskripi" - tu smo :)
vivace

#62 Re: Električne cigarete?

Post by vivace »

probala sam danas tu mustiklu. ima okus duvana,ali nikotina nema uopste... 8-)
Psn

#63 Re: Električne cigarete?

Post by Psn »

vivace wrote:probala sam danas tu mustiklu. ima okus duvana,ali nikotina nema uopste... 8-)
Ha-ha, i?
Ono - dimi (pari).. i to je to :)
Ako nicotina nema, verovatno je onako.. vazdusasto.
vivace

#64 Re: Električne cigarete?

Post by vivace »

Psn wrote:
vivace wrote:probala sam danas tu mustiklu. ima okus duvana,ali nikotina nema uopste... 8-)
Ha-ha, i?
Ono - dimi (pari).. i to je to :)
Ako nicotina nema, verovatno je onako.. vazdusasto.
da,para izlazi,ali mora malo jace da se povuce. ne verujem da ce moj buraz niti srecan sa njom,daj boze da hoce....
un1ted

#65 Re: Električne cigarete?

Post by un1ted »

Uh blago tebi, ja povucem mali, malecki dim usta puna dima :S Nekako mi je ovo "prejako". Mozda je do ovog e-liqud sto je doslo s pakovanjem. Kako god, meni je prejako a vjerujem da ce i ocu biti, nema sanse da mogu normalno ovo pusiti :D
Psn

#66 Re: Električne cigarete?

Post by Psn »

Vas dvoje, i taman para bude na sredini :)

@vivace .. zavisi od ..mizera (atomizer, kartomizer, kliromizer..) sta/koji je. Ima sa rupom za vazduh gore, dole, sa strane.. pa ima sa jednom, dve, tri.. pa sire, uze.. i draw zavisi od svega toga. Nadam se i ja da ce se bratu dopasti/odgovarati. A i ako ne iz prve, ima toga jos dosta za probti, pa i naci sta odgovara.
@un1ted .. ti bese ne pusac? Ono, "jako" ume biti i pusacima.. ali se brzo naviknu. I prva cigareta im verovatno nije bila "slaba", pa se navikli :). Sad su i "eksperti" :D
Last edited by Psn on 21/02/2013 20:41, edited 1 time in total.
Psn

#67 Re: Električne cigarete?

Post by Psn »

(za obrisati)
un1ted

#68 Re: Električne cigarete?

Post by un1ted »

Tacno, ne pusim ali sam probao oobicnu cigaru pa da kazem kakav je okus. Cak sam i onu kubanku probao i ona je jaka, al u poredjenju s ovom to je nista :D Uporedio bih s jakom nargilom kada zagori samo sto ova ne smrdi :D Moguce da je jak ovaj okus sto dolazi s cigarama :) Sutra ce otac dobiti pa ce mi javiti utiske :D

Hvala ti sto nam pomazes na ovoj temi :)
Psn

#69 Re: Električne cigarete?

Post by Psn »

@un1ted .. ok :)

Da otac da svoj sud.. pa da vidimo na cemu smo sa e-cig :D
bilo koje

#70 Re: Električne cigarete?

Post by bilo koje »

un1ted wrote:Uh blago tebi, ja povucem mali, malecki dim usta puna dima :S Nekako mi je ovo "prejako". Mozda je do ovog e-liqud sto je doslo s pakovanjem. Kako god, meni je prejako a vjerujem da ce i ocu biti, nema sanse da mogu normalno ovo pusiti :D
Hahaha kad se sjetim mog prvog dima :shock: al sad je sve ok. Stvar navike.Nego ima jos nekih caka:"jacina" znaci ono kad povucete dim pa vas grebe u grlu zavisi od kolicine nikotina ali i od baze od koje je tecnost napravljena. Imate 3 vrste tecnosti PG (propil glikol) manje pari daje bolju aromu i vise "grebe", VG (glicerin) vise pari slabija aroma (skoro neprimjetno za pocetnike) i manje "grebe". a treca je VPG kombinacija ove dvije. Ja licno koristim ovu trecu s tim da ima vise VG-a. eto sad toliko. :D
vivace

#71 Re: Električne cigarete?

Post by vivace »

moj brat je uzeo tu mustiklu i stvarno manje pusi...ja mu kadkad uzmem da vidim kakve su...ukusa su duvana ali nemaju nikotin...
bilo koje

#72 Re: Električne cigarete?

Post by bilo koje »

vivace wrote:moj brat je uzeo tu mustiklu i stvarno manje pusi...ja mu kadkad uzmem da vidim kakve su...ukusa su duvana ali nemaju nikotin...
Mozda je nabavio tecnost bez nikotina. Postoji i to mada to nema nekog efekta.
un1ted

#73 Re: Električne cigarete?

Post by un1ted »

Kako rijesiti problem curenja ulja :( ? Ego-C, nisam mjenjao nista, samo donasipao ulje i koristim je vec 20tak dana i opet curi dole kod baterje :(
Psn

#74 Re: Električne cigarete?

Post by Psn »

Da li od pocetka curi tako?
Hoce zbog:
- Prejako se "vuce", pa previse tecnosti dodje na grejac.
- Prekratko se greje, pa ne ispari dovoljno i "nagomila" se.
- "Joyetech" firma pravi eGo C atomizere. Ako je u pitanju kopija ovog atomizera, hoce da "to ne bude to".. i da zbog toga ne radi savrseno.
- Fabricki, fitilj u "glavi" nije najbolje namesten (treba ga mrvu uvuci ili izvuci).

Otprilike tako.
Rasklopis, operes mlazom tople vode, produvas, prebrises. Mozes i par puta po cca 5 sec "spaliti na prazno", blago duvajuci u "glavu", ako izlazi bilo kakav miris/dim - onda dok taj miris/dim ne prestanu.. sklopis i krenes sa vrha spiska.
Dakle, "vuce" se polako i dugacko.
Ako i onda curi, mehanicki nesto nije kako treba.
I usput, kada je sve oprano i prebrisano, proveris da kojim slucajem ne curi na spoju "igle" i tanka. Ako atomizer nije originalan, hoce i da tu ne dihtuje bas najbolje. A i na originalnom hoce vremenom da propadne otvor tanka.. ali je tebi suvise rano za tako nesto.
I ima jos jedan detalj. Stvara se tu kondenz, koji niz zidove curi na dole (prema bateriji). Ako ti se cini da to sto curi nije tecnost, vec kondenz - brisati cesce unutrasnjost "tela" gde je tank ("cone" se to zove).
Cluster

#75 Re: Električne cigarete?

Post by Cluster »

A ima li gdje u Sarajevu da se prodaje ta tecnost?
Post Reply