Nosferatu wrote:Kako bi bilo da odrastes malo i sebi parcelu jednu na mezarju kupis.
Cisto da znas, sta je u igri, i kako si nasao, tako jeftino i bijedno, nacin da se unistis i napravis invalidom, na jedan tako prevazidjen nacin.
I jos uvijek nisi odustao. Vec bi da se cjenkas. Koliko vrijedti tvoja glava? I jel te barem ijedan dan stid i sramota, da ovaj narod placa sve tvoje zdravstvene nedace, zbog tvojih izbora, jerbo, si ti odlucio, da budes pusac, a niti imas muda da pusis, ni da umres, ni da kvitas, i da zivis. Sta hoces? Da cvilis kako si u govnima. Neka si. Iz govana nice jako dobra flora i fauna. Mogao bi nesto i da naucis. Osim, okolo kole pa na mala vrata. Daj da prevarim ja sistem. Da zajebem ja i cigarete i doktore. Naci cu ja nacin kako da se fiksam, kako da budem junkie, a da je perfektno legitiman i cak da mogu ubijediti druge da ne izgledam pateticno s plasticnom cigaretom na baterije kojoj se upali lampica na vrhu kad povucem dim.
Pogledaj se, u raljama nikotina. Eto te haman kao horsas, i mogao bi jos, jelde. Nije dovoljno, ljudskoj destruktivnosti nikad kraja. E, onda aferim, i kad nisi mogao da zivis ko insan, onda umri muski, podebljaj dozu, nemoj sad, sad kad si tako blizu, da stanes. Nemoj jer onda kad bude zdrava cigareta, bice i besplatno para, kako to nisu do danas uspjeli izumiti, vjeruj mi, za svog zivota, sto god ima veze s oralnom fikascijom, duhanom, nikotinom, bolje ti je ostavi i bjezi. Tu bitku niko nije dobio, na nacin na koji ti pokusavas. A, ako ces podcjeniti jednu od dvije stvari, sebe ili duhan, vjeruj mi, radije podcjeni sebe, a precjeni oponenta s kojim imas posla. Radije tako jer onda imas 0.1% sanse vise da uspijes naci gdje je feler, koje feler, i kako ga se rijesiti.
Nekada nije loše promisliti da se pomaže ljudima kojima je problem upravo ono što ti navodiš-volja i karakter.Kako god, i za njih se trebaju imati nervi i metode i novac( ne kukaj mi o troškovima liječenja života ti neumrlog), i to je tako.Ništa u tvom tekstu ne može biti osporeno, ali to nije ni cilj.Jednostavno, postoje ljudi kojima treba pomoći da ostave sranje , ma koliko to živciralo veleuvažene stručnjake kojima je preko glave statistika kancerogenih oboljenja.
Nosferatu, i za slabu volju ima terapija i pomoć, ali se ona ne svodi da nekom saspeš u lice da je gnjida ovisna o nikotinu, ne bi li ga to dozvalo tobe
Shvatio sam to tjerajući starce ispred Onkologije koji su pušili drinu na cijev koja im je virila iz prepariranog grla, na minus 4-5 stepeni.Umiranje je nekom zabavno, voli ga, voli i muke i zaboli ga za sve osim za analgetik, tj.cigaretu.Čeka da umre i nismo tu da mu prije smrti prikačimo etiketu debila koji zaslužuje i raspadnuta pluća i zakrečeno srce.
Junkie ili ne, živo je biće, a za svakog čovjeka postoji pristup i način oslobađanja od raznih boljki, pa i ovisnosti o cigaretama.Ne preferiram osvještavanje hladnom vodom, i upućivanje da " sam svoje greške nađe"
A smrt sebi kupujemo na mnoge načine, ne samo plaćanjem paklice cigareta.