skoda fabia ili dacia sandero
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Lesli Eldridž
#51 Re: skoda fabia ili dacia sandero
Samo po zakonu molim lijepo 
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#52 Re: skoda fabia ili dacia sandero
Kako te nije stid čak i posumnjati!?Lesli Eldridž wrote:Samo po zakonu molim lijepo

-
frngla
#53 Re: skoda fabia ili dacia sandero
Romeo 80 wrote:Jesi li ti vozio Daciju Sandero ili samo lupaš napamet? Ako stara Fabia ima dobru plastiku unutra ja sam Nedžad Branković!frngla wrote:vozim staru fabiu 1.2 htp 12V (trocilindras) koja je kupljena nova, sada je presla nekih 100000 i ne da sam zadovoljan(malo je reci) oprema je classic ali auto ima, abs, asr, klimu, board comp itd... ugl da skratim pricu dacia sandero - civare za staru fabiu, a ne za novu. plastika unutra ko u zastavi, brava na limu ono :S wtf, sharafi unutra ko da je za slijepce pravljeno auto... mislim svak ima ono svoje nesto al' jbg glas ide skodi...
brankovicu drago mi je, ali u staroj fabiji pritisnes tablu upadaju prsti u finu guma/plastiku dok u dacia-i kad kucnes ko da u lim kucas, opet kazem SKODA je gigant za ono... haj sad cao
evo ti kad vec pametujes slika nove fabie (unutrasnjost neka bolja oprema na oba modela) i sandera LOL
nova
http://4.bp.blogspot.com/_1XknPAfZhcs/S ... terior.jpg
stara
http://astonishingcars.net/wp-content/u ... terior.jpg
i VELIKI kvalitetni rumun
http://automobil-blog.de/wp-content/upl ... ockpit.jpg
i brankovicu ruku na srce koje auto je bolje
- citroen
#54 Re: skoda fabia ili dacia sandero
Bravo frngla,nije lose.Samo mi reci jel nova fabia dizajnom kopija Suzuki swifta,Swift je predstavljen ranije od fabie a meni licno stara fabia bila ljepsi auto,originalniji,kvaliteta i stare i nove je dobra a to svi vec znamo,ali ne mozes pricati da je sandero kao civare,koliko para,toliko muzike.Dobra ti je ta fabia al samo sljedeci put uzmi jaci motor( ja sam vozio 1.4 16v) sa cetiri putnika,upaljen air condition i super ide,kao i sandero 1.4 
-
frngla
#55 Re: skoda fabia ili dacia sandero
nebitno ja sam uvidio dosta nazovimo ih "pozajmica" krov od coopera, malo swifta ali kad kaze da je skodina finalna izrada losa to me iz cipela izbilo... aBd iduce moje auto ce biti skoda fabia sport 1.6. 16 V 
-
Lesli Eldridž
#56 Re: skoda fabia ili dacia sandero
Vozio sam se jesenas u službenoj škodi Fabiji (novoj). Sjedi se vrlo visoko i pregledna je zbog toga. Nisam je vozio, bio sam suvozač i vožnja je bila malo po gradu i oko grada. Izgleda mi udobnija, puno udobnija od stare verzije. Fino auto za sjedit u njemu. Sve je nasvom mjestu. Dizajn mi se ne sviđa, ali nije loš za sjediti, udobniji je i mekši od prethodne verzije. Sandero mi je nepoznanica... 
- VR6
#57 Re: skoda fabia ili dacia sandero
Ja sam vozio i staru i novu, stara mi je mnogo bolja za voznju - bolji mjenjac, pa mozda mi je i ovjes malo "prirodniji", ljepse naglasava pokrete.
- Romeo 80
#58 Re: skoda fabia ili dacia sandero
Opet ponavljam pitanje. Da li si ti ikad vozio Sandero ili lupaš napamet? Plastika stare Škode Fabije je solidna i ništa više, a ja nisam nigdje napisao da Škoda ima lošu završnu obradu. Bolje pročitaj post kako treba!frngla wrote:Romeo 80 wrote:Jesi li ti vozio Daciju Sandero ili samo lupaš napamet? Ako stara Fabia ima dobru plastiku unutra ja sam Nedžad Branković!frngla wrote:vozim staru fabiu 1.2 htp 12V (trocilindras) koja je kupljena nova, sada je presla nekih 100000 i ne da sam zadovoljan(malo je reci) oprema je classic ali auto ima, abs, asr, klimu, board comp itd... ugl da skratim pricu dacia sandero - civare za staru fabiu, a ne za novu. plastika unutra ko u zastavi, brava na limu ono :S wtf, sharafi unutra ko da je za slijepce pravljeno auto... mislim svak ima ono svoje nesto al' jbg glas ide skodi...
brankovicu drago mi je, ali u staroj fabiji pritisnes tablu upadaju prsti u finu guma/plastiku Možda ako je ista pukla pa se uvijadok u dacia-i kad kucnes ko da u lim kucas, opet kazem SKODA je gigant za ono... haj sad cao
evo ti kad vec pametujes slika nove fabie (unutrasnjost neka bolja oprema na oba modela) i sandera LOL
nova
http://4.bp.blogspot.com/_1XknPAfZhcs/S ... terior.jpg
stara
http://astonishingcars.net/wp-content/u ... terior.jpg
i VELIKI kvalitetni rumun
http://automobil-blog.de/wp-content/upl ... ockpit.jpg Vozim Sandero tako da mi slike ne trebaju...
i brankovicu ruku na srce koje auto je bolje
Ne kontam šta je to u ljudima pa samo raspravljaju o plastici u automobilima?! Je li tebi auto služi da ga diraš ili da ga voziš?
Mislim da je to posljedica piskaranja razmaženih auto novinara koji će uskoro imam osjećaj svako auto koje iznutra nije obloženo Conolly kožom i ukrašeno perjem vanzemaljca smatrati običnim smećem!
Prijatelju, kad već porediš ta dva auta što ih onda ne gledaš kao kompletan paket sa svim prednostima i manama?! Ja sam prvi napisao da je Škoda bolja u unutrašnjosti ali Dacija ima bolji motor, dok je kod Škode motor najsretniji kad ga ugasiš!
Ja sam jako zadovoljan sa svojim autom, ali mislim da bi ista stvar bila i sa Škodom...
-
frngla
#59 Re: skoda fabia ili dacia sandero
mozda pojedincima nije bitno u cemu sjede, meni licno jeste, opet naglasavam vozim skodu fabiu 2004. godiste koja je presla 110000 km. bez kvarova (zamijenjeni seleni jedino) doduse auto je redovno servisirano... vjeruj da je ne stedim (iako je 1.2. 12 V motor 3 cilindra) vozio sam je 170 km/h i dan danas auto pali na pola kljuca, tako da ta osnova da je bolji dacia-in motor... ne znam bas... ugl. realno gledajuci za iste pare (navodim ovu akciju trenutno sto skoda daje) vjerujem da ce skoda mnogo vise preci sa mnogo vise kvarova (a i ljepsa je bar meni)... drug nemoj pogresno da me shvatis ja ne trazim perje od aliena u autu, ali majku mu lijepo je vidjeti kad je unutra auto lijepo, tabla mekana, nije odrezano ko sjekirom itd... ugl najbolje auto u klasi je po meni fiat grande punto (nije dzaba dobio titulu takvoga, ali nebitno to) dodaj 2500 KM i vozi se k'o covjek
peace out! zivio
peace out! zivio
- citroen
#60 Re: skoda fabia ili dacia sandero
pa frngla,ako ti je bitno u cemu sjedis sto onda ne promojenis auto,pa nije valjda da ti skoda fabia postavlja standarde kad je kvalitet plastike i zavrsne obrade u pitanju.To je jedan solidan autic,a takvi su gotovo svi danas koji su u toj klasi kad je u pitanju ta plastika i zavrsna obrada 
-
frngla
#61 Re: skoda fabia ili dacia sandero
za te pare ulozeno dobijeno skoda fabia je super autic i bolji je od dacia-e kako god, ja nikad nisam rekao da je skoda neki standard naprotiv, ja sam rekao da mi je bitno u cemu sjedim (kad dajem vec pare daj da za iste pare dobijem bolje, vise) ja npr kad sam kupovao auto dobro sam prohodao po salonima i tad su aktuelni bili punto sa sirim farovima onaj gdje se svaki saraf unutra vidi, c3 kojem su tad stop svjetla od mutne plastike bila, dacia logan koju smatram za najruznije auto trenutno, itd i fabia je bila najbolji izbor za te pare... ja ne kazem ima boljih auta, k'o sto su vw polo, a klasa, alfa romeo 147 itd. , ali ta auta su mnogo skuplja, nadam se da smo se konacno razumjeli
zivio
- citroen
#62 Re: skoda fabia ili dacia sandero
evo imao sam priliku danas probati novu fabiu sa 1.2 htp motorom i mogu vam reci da me potpuno razocarala.Automobil presao 2 300km,izolacija u unutrasnjosti nula posto,auto kad je u leru trese kao da je na nekom makadamu,na svako okretanje volanom cudni zvukovi se cuju u unutrasnjosti,stvarno nemiran rad motora sa tri cilindra,odmah poslije nje u niovu daciu sandero 1.4,bolja izolacija u unutrasnjosti i nema cudnih zvukova kad se okrece volan.Ovaj gospodin sto namjerava da kupi novi auto,koji je postavio ovu temu treba definitivno otici i odraditi test voznju,za one pare koliko kosta fabia 1.2 i dacia sandero 1.6,moj glas definitivno ide na stranu sandera.Jedina pozitivna stvar je,a nju sam vec nekoliko puta naglasio nesto bolja plastika u fabiji,ali kad je provozas s tim motorcicem vise ti nije stalo do plastike. 
- Romeo 80
#63 Re: skoda fabia ili dacia sandero
To je upravo ono o čemu ja ovoliko govorim!citroen wrote:evo imao sam priliku danas probati novu fabiu sa 1.2 htp motorom i mogu vam reci da me potpuno razocarala.Automobil presao 2 300km,izolacija u unutrasnjosti nula posto,auto kad je u leru trese kao da je na nekom makadamu,na svako okretanje volanom cudni zvukovi se cuju u unutrasnjosti,stvarno nemiran rad motora sa tri cilindra,odmah poslije nje u niovu daciu sandero 1.4,bolja izolacija u unutrasnjosti i nema cudnih zvukova kad se okrece volan.Ovaj gospodin sto namjerava da kupi novi auto,koji je postavio ovu temu treba definitivno otici i odraditi test voznju,za one pare koliko kosta fabia 1.2 i dacia sandero 1.6,moj glas definitivno ide na stranu sandera.Jedina pozitivna stvar je,a nju sam vec nekoliko puta naglasio nesto bolja plastika u fabiji,ali kad je provozas s tim motorcicem vise ti nije stalo do plastike.
-
Klodovik
#64 Re: skoda fabia ili dacia sandero
Imam novu fabiju 1.4. Prešao sam desetak hiljada, po autoputevima i regionalnim cestama, i mogu reći da sam sasvim zadovoljan autom. Može dosta dobro povući, ima puno prostora i općenito je solidna. Naredne godine joj slijedi facelift, možda ti je to zanimljiva informacija.
Sandero mi je nepoznanica. Od njega bi me vjerovatno odbila pomisao na kasniju prodaju prilikom kupovine novog auta, ali i sadašnje cijene niza drugih modela.
Sandero mi je nepoznanica. Od njega bi me vjerovatno odbila pomisao na kasniju prodaju prilikom kupovine novog auta, ali i sadašnje cijene niza drugih modela.
- citroen
#65 Re: skoda fabia ili dacia sandero
Klodovik tvoj auto je puno bolji od onog sa 1.2 motorom koji ima tri cilindra,to je druga prica.Ja sam vozio i fabiu 1.4 16v sa sport paketom,ne moze se porediti sa ovim 1.2,ali on je i skuplji samo kad je motor u pitanju oko 2 500 KM i jos neke opreme on ide glat preko 20 000 Hiljada majaka.Taj motor je dosta tisi,ugladjeniji,ne trese auto ko onaj sa tri cilindra,cak imas osjecaj kad ga startujes da radi samo na dva cilindra,nevjerovatno.Ako Hris ima 20 000 i malo jace ovo nije los autic,ali opet za te pare moze se uzeti i neki veci auto. 
-
Klodovik
#66 Re: skoda fabia ili dacia sandero
Da, slažem se. No, prema linku koji je dat, sandero za spomenutu cijenu ne uključuje klimu (1263 KM), tako da i to treba uzeti u obzir.citroen wrote:Klodovik tvoj auto je puno bolji od onog sa 1.2 motorom koji ima tri cilindra,to je druga prica.Ja sam vozio i fabiu 1.4 16v sa sport paketom,ne moze se porediti sa ovim 1.2,ali on je i skuplji samo kad je motor u pitanju oko 2 500 KM i jos neke opreme on ide glat preko 20 000 Hiljada majaka.Taj motor je dosta tisi,ugladjeniji,ne trese auto ko onaj sa tri cilindra,cak imas osjecaj kad ga startujes da radi samo na dva cilindra,nevjerovatno.Ako Hris ima 20 000 i malo jace ovo nije los autic,ali opet za te pare moze se uzeti i neki veci auto.
-
maxell_sarajevo
#67 Re: skoda fabia ili dacia sandero
Imam staru Fabiju vec tri godine motor 1.2, i kod mene je slucaj da kad je u leru mislim da je auto ugaseno jer skoro pa i nema nikakvog zvuka.Zadovoljan autom nije bilo nikakvih kvarova, samo redovno odrzavanje.Potrosnja na nivou, evo prije par dana sam presao oko 780km za 70KM, od toga pola voznje po gradu, a pola prema moru.
- Haris.ba
- zgembo_sa
#69 Re: skoda fabia ili dacia sandero
Poslije ovoga komotno se moze zakljucat tema jer dileme vise nema...
-
Lesli Eldridž
#70 Re: skoda fabia ili dacia sandero
Znači škoda 
- citroen
#71 Re: skoda fabia ili dacia sandero
ma jok,Dacia 
- harissc
#72 Re: skoda fabia ili dacia sandero
Skoda ti je provjereno auto..i sto se tice kvalitete i svega..ja preporucujem Skodu..neces se pokajati! 
i jos jedna bitna stvar, dacia mnogo brze gubi cijenu..oni mozda asd imaju slicnu cijenu, ali za par godina bice ti skuplja skoda, ako je budes htio prodavati..
i jos jedna bitna stvar, dacia mnogo brze gubi cijenu..oni mozda asd imaju slicnu cijenu, ali za par godina bice ti skuplja skoda, ako je budes htio prodavati..
- Romeo 80
#73 Re: skoda fabia ili dacia sandero
I Dacia je provjereno auto. To je Renault ustvari, malo drugačije zapakovan.harissc wrote:Skoda ti je provjereno auto..i sto se tice kvalitete i svega..ja preporucujem Skodu..neces se pokajati!
Tačno je da Dacia brže gubi na cijeni, ali i to je pitanje do kad jer sa potvrđivanjem tog brenda kao kvalitetnog skočiće mu i postprodajna vrijednost kao i mnogim drugim markama!
Škoda nije slične cijene, puno je skuplja od uporedivog Sandera...
- Neelix
#74 Re: skoda fabia ili dacia sandero
škoda i od mene 
-
ludilo konstantno
#75 Re: skoda fabia ili dacia sandero
dacia zakon