meni se desilo da sam zaboravila rodjendan najbolje prijateljice..a pamtim rodjendane ljudi koje sam srela jednom u zivotu..
jbg bila toliko pod pritiskom u takvoj frci da nit sam znala koji je mjesec ni koji dan..
desava se i najboljima vjerujte
e sad...
djevojka stvarno moze biti pod pritiskom roditelja
i sta ako joj je 26
eto sad su to kao neke velike godine
ma dajte...pa hajde nek mi se jave ovi koji su zavrsili teh. fakultet sa 24 i postigli taaaaako puno do 26te..ima njih...troje mozda..
jos student...pa dajte ljudi..kod nas se svi roditelji vode "ja te hranim, moja kuca -moja pravila"..
djevojka je ocito pod tolikim stresom i pritiskom da joj nije ni docega (bila u slicnim situacijama) i zadnje sto joj treba je da joj momak sad jos veci pritisak stvara svojim zanovjetanjima i da je ostavi....nidjeveze
@postavljacu teme
to sto ti je rodjendan zaboravila -objasnih...desava se i najboljima..jbg samo je razlog da shvatis da je bas u shitu velikom
to sto ne nosi prsten..mozda joj je malo ofirno..jer prvo sto ce je raja - drugarice pitati je da li je zarucnicki..a onda i rodbina...pa roditelji itd itd...i ja sam imala slicne probleme...uvijek govorila momku da mi nikakv prsten ne kupuje jer mi se stvarno nije dalo nasim primitivcima objasnjavat da se radi samo o poklonu i nicemu drugom
ono sto ti trebas je da joj pruzis podrsku...ona u tebi samo moze naci oslonac jer vidis da je napadaju sa svih strana
nije bas jednostavno kad si na roditeljskim jaslama pa imas ispitne rokove pa ti uzmes predah od 5 min a tvoji momentalno komentarisu kako ne ucis i kako ode jos jedna godina..
dogovorite se oko izlazaka..2 puta sedmicno i to je to...nemoj ni zivkat previse...poruke sms...sve to dekoncentrise...svedu se svi ti razgovori i porukanja na isto kao da ste i izasli ..
i na kraju sjedite i ozbiljno popricajte
reci joj otvoreno da mislis da zeli da te ostavi i pitaj je da li je u tome stvar...pa valjda odrasli ljudi mogu otvoreno pricati o tome..
sretno u svakom slucaju