Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Gile Šampion

#1 Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by Gile Šampion »

Eh ovako.Želim sa vama nešto da podjelim,ustvari interesuje me vaše mišljenje kako bi vi postupili da se nalazite u mojoj situaciji.

Naime ''u vezi sam'' sa jednom djevojkom otprilike nekih 3 godine.Prve 2,5 (dvije i pol) godine je bilo super.Ono ljubav kao iz filmova,međutim u zadnjih 6 mjeseci stvari počinju drastično da se mjenjaju.Postala je histerična,nekako sva izgubljena,kada nešto priča ta priča i nema baš neki smisao ali eto...ja sam sve to stavio po strani,nadajući se da će ''sve to jednom proći''.

Prije nekih 4 mjeseca smo bili i prekinuli ,jer zaista je bila postala toliko, jednostavno rečeno –nesnošljiva.
Ja zaista shvatam i donekle šta je razlog njenog takvog ponašanja.Izgubila je 2 godine faksa ,i sada je pod zaista velikom presijom svojih roditelja,jer fakultet ''MORA'' završiti,u čemu se i ja slažem zajedno sa njima,međutim po nekim postupcima i izjavama,ja sam ispao kao dežurni krivac zašto ona nije sve to završila na vrijeme !?
Pomirili smo se bili opet ,bilo sve ok ,da bi problemi opet se nastavili.

Bilo kako bilo,uglavnom ona je dobila zabranu od roditelja da se sa mnom viđa,da sa mnom izlazi,pa čak i da se čujemo preko mob-a,navodno dok ne završi to što treba završiti...(koliko ima osoba sto imaju vezu pa opet uspješno završavaju fax ali eto)

Ali da ne duljim,uglavnom što je bit svega toga što želim da vas pitam je sledeće: za 8 mart je izrazila želju da joj kupim za poklon-prsten.I ja sam kupio.Ne vjerenički,nego čisto onako 8-martovski poklon.Taj prsten je ona lično izabrala,i nosila ga je par dana ,nakon čega ga je skinula i pod izgovorom da joj smeta i da je žulja.Kad sam joj saopštio da ako treba i da zamjenimo dotični prsten,odustala je.Kap je prelila čašu kada poslije nekoliko dana se nije ni udostojila da nazove i da mi čestita rođendan,koji je tih dana bio(nikakav poklon nisam tražio,niti bih ga prihvatio od nekoga ko je student i ko trenutno ''sastavlja kraj s krajem'')...

Tako da je u meni proradio neki inat,i odlučio sam više da je ne zovem,niti više želim biti sa njom ma koliko je zaista iskreno volio.

Moram napomenuti da dok smo bili u vezi sa moje strane nije bilo varanja,dok sam isto tako ubjeđen da i ona nije ''šverala''.

Mene interesuje,šta bi vi učinili da ste na mom mjestu?
zelenashica

#2 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by zelenashica »

ma ne radi ništa care......ti si svoje odradio :D
sinus

#3 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by sinus »

Uuu prijatelju po svemu napisanom ja sve mislim da je ona odhladila se od tebe, ili je našla nekog drugog maconju...Izvini što to ovako pišem ali iz tog njenog ponašanja ništa drugo mi ne izgleda...

A te šuplje da joj starci ne dozvoljavaju da se s tobom vidi, čuje i tako to su samo šuplje priče i ništa više, jer ako neko hoće da se s nekim vidi i čuje to će uraditi na ovaj ili onaj način....

A pošto ti nije ni čestitala rođendan..., pa skinula prsten i nije htjela da ga zamijeni, sve mi to govori da ćeš, kako to uvijek biva, zadnji saznati da ona u stvari ima nekog frajera...

Ja bih ti iskreno želio da nije ništa od ovoga što sam napisao, ali pitao si za mišljenje i ja sam napisao...

------------------------

A uradio si sve što si mogao, nemoj se samo poniziti pa da je moljakaš za bilo šta...
kenanz

#4 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by kenanz »

zelenashica wrote:ma ne radi ništa care......ti si svoje odradio :D

otprilike tako nekako...pa vidi bolan grad pun djevojaka...sve ljepsa od ljepse...osvrni se malo oko sebe...

jarane zivi zivot... :) :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#5 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by mIRCerka »

Her Flick wrote:opali joj 2/3 samara da se smiri

onda je momacki odradi i kada zavrsis nabi je nogom u guzicu

i trazi normalno zensko, sumnjam da ces naci normalno ali mozda naleti

sretno
dje si tasime...

Postavljac teme, reci mi koliko ste se puta sedmicno vidjali? Da li ti studiras ili si studirao?
Lucie

#6 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by Lucie »

kraj veze i pomiri se sa time ;-)
vratnik

#7 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by vratnik »

Bilo kako bilo,uglavnom ona je dobila zabranu od roditelja da se sa mnom viđa,da sa mnom izlazi,pa čak i da se čujemo preko mob-a,navodno dok ne završi to što treba završiti...(koliko ima osoba sto imaju vezu pa opet uspješno završavaju fax ali eto)

da prevedem: izvini, bilo je lijepo dok je trajalo. Ali ja sam nasla nekog drugog, a ne znam kako da ti to kazem. Kad skontam (za jedno 35 godina) mozda ti se javim.
Zdravo.
mIRCerka

#8 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by mIRCerka »

Her Flick wrote:
mIRCerka wrote:
Her Flick wrote:opali joj 2/3 samara da se smiri

onda je momacki odradi i kada zavrsis nabi je nogom u guzicu

i trazi normalno zensko, sumnjam da ces naci normalno ali mozda naleti

sretno
dje si tasime...

Postavljac teme, reci mi koliko ste se puta sedmicno vidjali? Da li ti studiras ili si studirao?
ona zena pred sudom je samam pala, tasim se htjo samo pocesati i kako je zamahnuo ona pade (valjda je oborio vjetar uzrokovan podizanjem tasimove ruke)
mozda ja jedina kontam tvoj smisao za humor, al nije fino tako pisati...

Sta recimo da je Gile bio pravo naporan, da je zvao svaki dan da izadju, da se vide na par minuta, pa se to pretvori u 2 sata, a njoj treba vremena da uci da se koncentrise...sta ako je bio ljubomoran ili problematican u drugom polju pa joj je ubijao volju za ucenjem, a naravno ONA JE TU JEDINI KRIVAC sto je dopustila takvo nesto da se desi uopste...a roditelji krive njega naravno, nije njihova ljubimica kriva...

A mozda je jednostavno cura pravo mlada, skontala da joj je on dosadio i sad hoce dalje...nesto novo...
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#9 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by ladyblue18 »

I meni se cini da je posrijedi neko drugi.
Ja znam da meni roditelji ne bi nikada mogli zabraniti da vidjam onoga koga volim, ali da ga zaista volim. Nema te sile.

A i ta prica sa prstenom je krajnje smjesna.
Samo nemoj dati da pravi budalu od tebe.
Lucie

#10 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by Lucie »

ima nas mnogo vise koga zabavljas :lol: i koji kontamo tvoje crnjake ;-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by Truba »

koji fax?
nokia6170

#12 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by nokia6170 »

druze, sto si meto meto si :D
Op3r4t0r

#13 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by Op3r4t0r »

zelenashica wrote:ma ne radi ništa care......ti si svoje odradio :D
;-)
Gile Šampion

#14 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by Gile Šampion »

Za veoma kratko vrijeme,mnogo odgovora i komentara:) To mi se sviđa ali...

Evo ovako prvo ću pokušati da odgovorim @mircerki,pošto mi je inače i nekadašnja komšinica iz C-5 :)

Pa prije smo se viđali otprilike nekih 2-3 puta sedmično,dok nisu nastali ti problemi sa faksom.Ona ipak i nije relativno mlada,ipak je njoj 26 godina:)

Ja ne studiram,radim i hvala Bogu imam sve što se može poželjeti(ne želim biti subjektivan),uglavnom imam sve za sasvim normalan i pristojan život.

Da ima nekoga drugog? Sumnjam da ima,čak smio bih se zakleti 100% da nema.

Razgovarao sam joj sa majkom.Žena mi je otvoreno rekla da više nemaju mogućnosti da plaćaju njeno (ne)školovanje,tako što će ona godinu za godinom da tapka u mjestu što se tiče faxa ,a godine idu,valja sebi obezbjediti egzistenciju i da u ovome trenutku se mora maksimalno posvetiti učenju a sve ostalo ostaviti po strani na neko vrijeme...

Uglavnom,zamolio bih pojedince da ne pišu ovde neke zajedljive,sarkastične komentare,jer temu sam postavio čisto informativno onako da vidim kako bi se vi ponašali da se to vama desi...Nisam ovde došao da tražim rame za plakanje niti da me neko tješi u onom fazonu: ''ma pomirit ćete se vi'' :lol: :lol:

Znam isto tako da je grad pun djevojaka,znam da je sve ljepša od ljepše i sve to,ali nju sam iskreno i sasvim bez interesa volio :)

Bilo je što je bilo,a biće ono što će biti i to je to:)
atko

#15 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by atko »

Da ti ja kazem pravi razlog ;)

Hemija buraz ... u prosjeku nakon 2 god. vise ne fercera ... sve ono sto vas je drzalo skupa dvije godine, onaj osjecaj srece dok sjedite u mraku na klupi na darivi malo poksili jer kisa rominja ... sve su to samo molekule ... eh sad ... neko nastavi snagom svog razuma da bude sretan i dalje a neko zapadne u krizu jer nezna sta se dogadja i najcesce imamo situaciju da jedno pati za vezom i trpi a drugo histerise i najcesce je prvo musko a drugo zensko ... ma koliko zajebano zvucali lafci koji kazu nasamarj to izjebi i nabi nogom u zicugu ... kad ih to strefi pate ... tu se upatljaju i svakodnevni zivotni problemi, umjesaju se druge osobe i sve ispadne onako dramaticno ... eh sad ako je situacija ipak toliko podnosljiva da to mozes izgurati na svojim ledjima onda se bori za vezu ...

... i oko sedme godine veza zna biti dramaticna ... ali to se rjedje dozivi posto je to obicno 2-3 godina braka vec :D a to je vec drugacija igrica sa drugacijim crack-ovima :D
Loulou

#16 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by Loulou »

@Gile, ti si sam sebi već odgovorio
Gile Šampion wrote:Bilo je što je bilo,a biće ono što će biti i to je to:)
;-)

EDIT: Inače, mislim da svi mi, većinom, duboko u sebi znamo odgovore na svoje dileme, samo što se ne možemo/ne želimo pomiriti s tim i odlučujemo zanemariti ono što nam govori to "šesto čulo".
Last edited by Loulou on 12/05/2009 12:19, edited 1 time in total.
Op3r4t0r

#17 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by Op3r4t0r »

Gile Šampion wrote:Za veoma kratko vrijeme,mnogo odgovora i komentara:) To mi se sviđa ali...

Evo ovako prvo ću pokušati da odgovorim @mircerki,pošto mi je inače i nekadašnja komšinica iz C-5 :)

Pa prije smo se viđali otprilike nekih 2-3 puta sedmično,dok nisu nastali ti problemi sa faksom.Ona ipak i nije relativno mlada,ipak je njoj 26 godina:)

Ja ne studiram,radim i hvala Bogu imam sve što se može poželjeti(ne želim biti subjektivan),uglavnom imam sve za sasvim normalan i pristojan život.

Razgovarao sam joj sa majkom.Žena mi je otvoreno rekla da više nemaju mogućnosti da plaćaju njeno (ne)školovanje,tako što će ona godinu za godinom da tapka u mjestu što se tiče faxa ,a godine idu,valja sebi obezbjediti egzistenciju i da u ovome trenutku se mora maksimalno posvetiti učenju a sve ostalo ostaviti po strani na neko vrijeme...

Uglavnom,zamolio bih pojedince da ne pišu ovde neke zajedljive,sarkastične komentare,jer temu sam postavio čisto informativno onako da vidim kako bi se vi ponašali da se to vama desi...Nisam ovde došao da tražim rame za plakanje niti da me neko tješi u onom fazonu: ''ma pomirit ćete se vi'' :lol: :lol:

Znam isto tako da je grad pun djevojaka,znam da je sve ljepša od ljepše i sve to,ali nju sam iskreno i sasvim bez interesa volio :)

Bilo je što je bilo,a biće ono što će biti i to je to:)
Da li ti imas mogucnosti da je skolujes, da li mozda imas mogucnost da je prehranis, u slucaju da imas i spreman si da se zenis evo ti odlicna ideja i prilika ;) ako je ona takva zbog pritiska svojih i zbog faxa ovo gore bi resilo problem i vama bi bilo lijepo kao i prije
Gile Šampion

#18 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by Gile Šampion »

Imam mogućnosti i da je školujem,imam mogućnosti i da je hranim,imam mogućnosti i da je oblačim...imam mogućnosti da joj podarim ugodan i lagodan život hvala Bogu.
Ja sam joj i ponudio bio brak ,kada i ako bude spremna za to,međutim otac joj se tome jako usprotivio jer želi da ona prvo završi školovanje o 'njegovom trošku''.

Međutim iskreno rečeno,ja sam tu popušio foru što se tiče toga što sam joj mnogo štošta dao dok smo bili skupa u vezi i što sam je pazio kao malo vode na dlanu...

Žensko je to.Pohasi se :-)

8-) 8-)
Lucie

#19 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by Lucie »

ee dragi moj nikada se ovim nemoj kleti :lol: :lol: :lol: previse ovakih se klelo :lol:

nesvatam sto se skoluje ako njoj neide od ruke? ovako ce i raditijednog dana kako je nije stid zivjeti na teret roditelja i jos od tebepraviti budalu. ma rekli su ti dobro zaboravi i kreni u nove pocetke
burek_in_space

#20 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by burek_in_space »

Lucie wrote:
ee dragi moj nikada se ovim nemoj kleti :lol: :lol: :lol: previse ovakih se klelo :lol:

nesvatam sto se skoluje ako njoj neide od ruke? ovako ce i raditijednog dana kako je nije stid zivjeti na teret roditelja i jos od tebepraviti budalu. ma rekli su ti dobro zaboravi i kreni u nove pocetke
Evo Lucie ti fino reche,mnogi se zakleshe i padoshe na toj zakletvi.
Ovo naravno ne znachi da ona 100% ima nekoga,ali sve upucuje da se radi o tome.
Taman i da nema,ona se definitivno ohladila,a da li treba podgrijavati tu chorbu,to je samo do tebe.Mada na tvom mjestu,ne bih to radio jer ako je u stanju ne chestitati rodjendan,ni ne zasluzhuje tvoju borbu za nju.
mIRCerka

#21 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by mIRCerka »

Komsija, znam li je ja? Ako je sve tako ko sto si napisao, cisto da javim jaranima koje imam a slobodni su da se ne opeku :)

Shalu na stranu, moja drugarica i ja smo svoj studij od prve do zadnje marke platile vlastitim radom i vlastitim parama, tako da mi je potpuno jasno sto su joj roditelji popizdili, em sjedi kod kuce, em ne polaze ispite, jedino sto radi je to sto se voda sa tobom.
Ti mozes biti i multimilioner, ali vecina roditelja zeli da im dijete bude samostalno i sposobno za zivot a ne samo da se "bogato uda".
Ja honorarno radim od 4. srednje, svaki "raspust" na faxu sam bila ugovorom vezana za neku firmu, mimo predavanja radila prevode kod kuce, vikendom smo jedno vrijeme nas 4 iz hora na zapadnoj i istocnoj tribini na Grbavici drzale CocaCola standove :)

Iskren savjet tebi je: Pusti je sad malo samu, nemoj odmah ici drugoj, nek se ona sabere, ako si joj dao 3 godine zivota, sacekaj makar mjesec da vidis sta ce se desiti, i onda nastavi dalje. Ne mozes reci preko noci VOLIO SAM JE, jer ne bi ti otvarao temu da je jos uvijek ne volis.
I sljedeci put odmah daj sve ove detalje, a ne da ja kontam da si manijak koji joj ni u halu nije dao samoj...
:)
sheilak

#22 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by sheilak »

@Gile

Djevojka je pod velikim pritiskom, mozda joj je sve prisjelo, ne samo veza. Mislim da joj zaista treba prostora da malo predahne. Ocigledno ima dosta nerijesenih pitanja koja je muce, a niko je ili ne razumije ili joj postavlja nove zahtjeve ( roditelji, recimo). Mozda jos uvijek ne zna sta hoce jer ona ipak jeste mlada ,a put koji do sada slijedila nije onaj pravi. Sto se tice vase veze, mislim da je trenutno najbolje da sve ostavis kako jeste, i radi sebe. Kada bude vrijeme za to, sve ce se razjasniti, a onda trebate razgovarati da rascistite stvari izmedju sebe.
Lucie

#23 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by Lucie »

Shalu na stranu, moja drugarica i ja smo svoj studij od prve do zadnje marke platile vlastitim radom i vlastitim parama, tako da mi je potpuno jasno sto su joj roditelji popizdili, em sjedi kod kuce, em ne polaze ispite, jedino sto radi je to sto se voda sa tobom.
:thumbup: :thumbup: :thumbup: od svoje 16 sam radila i zato nisam ponavljala isipite. krivi su i roditelji sto nju tako dugo tolerisu ovaj nemar i mozdato njima iodgovara neka je vezana za njih i neka sjedi kuci. ima takoh roditelja. ma bilo kako bilo tu cvece necvata
slavkoimamodilera

#24 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by slavkoimamodilera »

atko wrote:Da ti ja kazem pravi razlog ;)

Hemija buraz ... u prosjeku nakon 2 god. vise ne fercera ... sve ono sto vas je drzalo skupa dvije godine, onaj osjecaj srece dok sjedite u mraku na klupi na darivi malo poksili jer kisa rominja ... sve su to samo molekule ... eh sad ... neko nastavi snagom svog razuma da bude sretan i dalje a neko zapadne u krizu jer nezna sta se dogadja i najcesce imamo situaciju da jedno pati za vezom i trpi a drugo histerise i najcesce je prvo musko a drugo zensko ... ma koliko zajebano zvucali lafci koji kazu nasamarj to izjebi i nabi nogom u zicugu ... kad ih to strefi pate ... tu se upatljaju i svakodnevni zivotni problemi, umjesaju se druge osobe i sve ispadne onako dramaticno ... eh sad ako je situacija ipak toliko podnosljiva da to mozes izgurati na svojim ledjima onda se bori za vezu ...

... i oko sedme godine veza zna biti dramaticna ... ali to se rjedje dozivi posto je to obicno 2-3 godina braka vec :D a to je vec drugacija igrica sa drugacijim crack-ovima :D
Sjoooo ja se slazem s atkom od prve do zadnje! :mrgreen: Ne mo'sh vjerovat! :mrgreen:
sistem

#25 Re: Šta učiniti kada se djevojka ponaša nedolično

Post by sistem »

sa 26 godina je svakako proso vakat za zabavljanje i vidjanje 2-3 puta sedmicno. tad je vecina svijeta vec zavrsila skole, radi se, pa se - kad ti je stalo do nekog - svako vece nalazi, provode se vikendi zajedno i kad veza sta valja - polako se prenose stvari kod onog koji ima ljepsi stan :D. ako opet nije ta vrsta veze, nego ono faking frends, onda je ok vidjat se vikendom, jer i nije svaka kombinacija dobitna.
meni se cini da se tebi veza 'razvodnila'. prijevod - gotovo je to. nema depresije, nema tuge, bilo vam je lijepo i svako na svoju stranu. cijeli forum je s tobom :oops:
Post Reply