Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

cyprus

#51 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by cyprus »

elSaik wrote:
cyprus wrote:
IlijaLadin wrote:Pa, drug Αθήνα nije puno pogriješio kada je rekao da je gostovanje u armeniji teže nego ono u genku.

Nekako me plaši iskustvo iz moldavije.

(digresija: trening jedne ekipe u kantonalnoj ligi. uvježbavanje akcija - bez odbrane - nabacivanje lopte sa boka i tri napadača na nabačaj trebaju zabiti go. 1 od 20 lopti završi u mreži. oki, nisu naši igrači kantonalni igrači, ali, valja zabiti protiv tima koji se stalno brani - pa ma kakav on bio. belgija, rijeka ili armenija)

cyprus druže - jel ima maslina na fieldu :)
Ma evo posadio ja u saxiji pa čekam malo sunca ne bil' šta poraslo :P

A još da se složim u vezi ovoga što je @Athina reko/rekla. Protiv Belgije gore nismo imali imperativ pobjede (ja se nado nerješenom), ali protiv Armenije se bojim da smo već upisali 3 boda i već zamišljamo nekakve petarde u golu Berezovskog. A velika je vjerovatnost da neće bit baš tako lako, ma koliko mi sada moćno, a Armenci jadno izgledali. Ako ništa Kavkaz je daleko, eto da nemaju nijedne, Armenci imaju tu prednost. Znači, oprez, oprez i samo oprez. Ne može nam od toga biti gore, nego samo bolje. Naravno to ne podrazumjeva to da idemo sa bunkerom protiv Armenije, nego samo da stanemo čvrsto sa nogama na zemlju, a ne da budemo mislima već u baražu. OK, možemo se sad malo zajebavat, ali imamo pola godine da se spustimo na zemlju i utakmici sa Armenijom pristupimo identično kao ovim sa Belgijom.

PS Ma šta bi mi svi da nema nas koji crnjačimo, ne bi bilo onda ni vama merak upast u euforiju :D :D :D . Mora se makar nekakav balans održavat :)
Čekaj, ti fakat znaš ime golmanu Armenije? :shock:
Aha, Roman Berezovsky :D . Ma kad sam prije nekoliko godina na Championship Manageru vodio Dinamo Moskvu :D , on mi je bio najbolje ocjenjeni igrač, sve je skido :D . Nažalost po armence, on ne brani više za Dinamo, a i mislim da je pred kraj karijere (možda se čak i oprosti do utakmice sa nama).

Eto toliko :D :D :D

PS A zapamtio sam ga i iz razloga jer jedino njemu u armenskoj reprezentaciji prezime ne završava na -yan, što ukazuje da vjerovatno nije etnički Armen, nego moguće Rus :D :D . Haj sad stvarno dosta :D

PPS Ipak nije još :D . Nakon što sam konsutiro i google :D , vidim da drži rekord ruske lige sa najviše odbranjenih penala. Zato, treba se pripazit ako bude svirano šta za nas. Nema Misketa...
jeza u ledja

#52 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by jeza u ledja »

Ovo im je bio sastav u dvomecu protiv Estonije:

Berezovski (Khimki, RUS)/Kasparov :D (Rah Ahan, IRN)

Hovsepyan (Pyunik, ARM) - Arzumanyan (Randers, DEN) - Minasyan (Ararat, ARM)

Arakelyan (Metalurg, UKR) - Voskanyan (Vitebsk, BLR)/Yedigaryan (Pyunik, ARM)

Pachayan (Fredrikstad, SWE) - Mkhitaryan (Pyunik, ARM) - Artavazd Karamyan (Politehnica, ROM)

Arman Karamian (Politehnica, ROM)/Manucharyan (Ajax II, HOL) - Mkrtchyan :shock: (Pyunik, ARM)

Ovaj Artavazd Karamyan koji igra po lijevom krilu im je najbolji igrac. Najbolji je igrac i Politehnice, ekipe koja trenutno dijeli prvo mjesto u Rumuniji.

Ako sam dobro procitao neki dan ovaj danski selektor je dobio otkaz sa njihove klupe. (?!)
Point.

#53 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by Point. »

jeza u ledja wrote: Ako sam dobro procitao neki dan ovaj danski selektor je dobio otkaz sa njihove klupe. (?!)
To je bio onaj estonski selektor ako se nevaram.
Thinker

#54 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by Thinker »

Marmelan wrote:Image

Razarač klase dijamant, samo jedan ove vrste u svijetu. Nemilosrdno i efikasno potapa protivnike prije nego što skontaju šta se desilo.
elSaik

#55 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by elSaik »

Point. wrote:
jeza u ledja wrote: Ako sam dobro procitao neki dan ovaj danski selektor je dobio otkaz sa njihove klupe. (?!)
To je bio onaj estonski selektor ako se nevaram.
Ne. Armenijski.
Mahalac

#56 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by Mahalac »

Najgore sto ih nema (Armenije) na EA sport FIFA08/09 pa covjek ne moze da ih ocijeni, prokuzi, upozna i odere :D

...ja sta sam muke s Belgijom vidio al na world class opciji, iopet sam ih uzimo :bih:
Mendoza

#57 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by Mendoza »

mislim da ce biti napeto protvi Armenije...samo se uzdam u Ciru i njegovu sposobnost da ih motivise,jer da im se ne desi ne daj Boze da vec u glavama svojim upisu 3 boda kao sto su imali obicaj prije...ovo su najgore utakmice.lakse cemo protiv Turske ovdje nego protvi Armenije gore... :bih: :bih: :bih: :bih:
mostarac

#58 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by mostarac »

Armenija voli Tursku ko prosjecan Bosnjak Republiku Srpsku i utakmica ce nam biti nevjerovatno teska jer je protivnik takav, al mislim bude li stani-pani da ce Armeni ipak radije da zajebu bracu Turke :D
gosnmerkel

#59 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by gosnmerkel »

Izgleda da Armenci igraju za raju,tj.,za publiku.
Međutim ,a ko se uspješno oporavi Ibišević.
IMA DA IM ZABIJEMO TRICU u prvih trijes minuta
pa nek se puše.
Protiv DOMĆELJUBIM terena
taktika razvlačenja na bokove,zadržavanja lopte,
i svi u IZGLEDNI napad,daje rezultat ,.............
nove SEDMICE. 0-7.
Zašto ne.
Bolji.Jači.Uspješniji - pobjeđuju.
Mendoza

#60 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by Mendoza »

ma nek' bude 0-1 dovoljno je... :bih:
ProS

#61 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by ProS »

slavemaster wrote:anketa na fifnoj stranici...

Which of the following teams impressed you most during the recent round of qualifiers?

Results

* 1) Bolivia 37.62%
* 2) Bosnia-Herzegovina 31.69%
* 3) Saudi Arabia 12.84%
* 4) Honduras 9.14%
* 5) Gabon 5.08%
* 6) Togo 3.62%

http://www.fifa.com/
joj joj mutikasa :D
stanje sada :) :
Which of the following teams impressed you most during the recent round of qualifiers?

Results

* 1) Bosnia-Herzegovina
42.30%
* 2) Bolivia
33.39%
* 3) Saudi Arabia
9.72%
* 4) Honduras
8.68%
* 5) Gabon
3.31%
* 6) Togo
2.60%
paja_patak

#62 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by paja_patak »

Moraless wrote:Svi u Armeniju :D ko kaže da je daleko..nema pojma, kad smo već bili u Istanbulu samo produžimo kroz cijeluuuuuuuu :-) Tursku vodoravno, i na samome kraju granice, dolazi odmah Jerevan (gl grad Armenije) ... još ako dobijemo idemo kod prijatelja naših u Teheran (pošto Armenija graniči i sa Iranom) da proslavimo i popijemo koju ljutu domaću sa Ahmedinedžadom......
Joj špice :D :-)
Jel to dernek u Teheranu? ima li mjesta za jednog belog orla volio bi i ja ljutu sa Ahmedom i Nedzadom da popijem cuo sam kad on cugne koju vise casti cijelu kafanu i dan i noc...
Edin H.

#63 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by Edin H. »

ProS wrote:

Results

* 1) Bolivia 37.62%
* 3) Saudi Arabia 12.84%
* 4) Honduras 9.14%
* 5) Gabon 5.08%
* 6) Togo 3.62%

Results

* 1) Bosnia-Herzegovina
42.30%
* 2) Bolivia
33.39%
* 3) Saudi Arabia
9.72%
* 4) Honduras
8.68%
* 5) Gabon
3.31%
* 6) Togo
2.60%
I ja sam glasao :oops:

Za Togo naravno :D
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#64 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by karabaja-x »

mislim da komotno moremo poslat b tim da rutinski odradi poso, čojeće mi smo mašina, meljemo sve ispred sebe, španija će past ko kula od karata
BSn

#65 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by BSn »

Edin H. wrote:
I ja sam glasao :oops:

Za Togo naravno :D

Ne bi me cudilo. :|
Real Khan

#66 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by Real Khan »

ProS wrote:

Results

* 1) Bolivia 37.62%
* 3) Saudi Arabia 12.84%
* 4) Honduras 9.14%
* 5) Gabon 5.08%
* 6) Togo 3.62%

Results

* 1) Bosnia-Herzegovina
42.30%
* 2) Bolivia
33.39%
* 3) Saudi Arabia
9.72%
* 4) Honduras
8.68%
* 5) Gabon
3.31%
* 6) Togo
2.60%
Uaaa, i ti foliraš :D

Statistika raste... :thumbup:

Poll Which of the following teams impressed you most during the recent round of qualifiers?

Results

1) Bosnia-Herzegovina44.82%
2) Bolivia31.29%
3) Saudi Arabia10.05%
4) Honduras8.03%
5) Gabon3.24%
6) Togo2.58%

:thumbup: :bih:
Thinker

#67 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by Thinker »

karabaja-x wrote:mislim da komotno moremo poslat b tim da rutinski odradi poso, čojeće mi smo mašina, meljemo sve ispred sebe, španija će past ko kula od karata
Je li to tim sastavljen isključivo od Bošnjaka :mrgreen: :mrgreen:
Bosanski_kralj

#68 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by Bosanski_kralj »

Prije toga (ne)imamo prijateljske u junu i augustu.
Vjerovatno će nam sad biti Hajduk i Dinamo protivnici. Pokazali smo da smo Rijeku prerasli
bahtinho

#69 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by bahtinho »

Kad bi igraci mislili ko forumasi da Armenija veze nema i da ce tri boda da dodju sama od sebe - BIH bi zijanila 2:0 ko od sale

Al Ciro ima previse utakmica u nogama, ima da pred mec uvjeri igrace da je Brazil sa druge strane
vjecnobordo

#70 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by vjecnobordo »

cyprus wrote:Aha, Roman Berezovsky :D . Ma kad sam prije nekoliko godina na Championship Manageru vodio Dinamo Moskvu :D , on mi je bio najbolje ocjenjeni igrač, sve je skido :D . Nažalost po armence, on ne brani više za Dinamo, a i mislim da je pred kraj karijere (možda se čak i oprosti do utakmice sa nama).

PS A zapamtio sam ga i iz razloga jer jedino njemu u armenskoj reprezentaciji prezime ne završava na -yan, što ukazuje da vjerovatno nije etnički Armen, nego moguće Rus :D :D . Haj sad stvarno dosta :D

PPS Ipak nije još :D . Nakon što sam konsutiro i google :D , vidim da drži rekord ruske lige sa najviše odbranjenih penala. Zato, treba se pripazit ako bude svirano šta za nas. Nema Misketa...
Zato sad imaju mladu nadu Apula Betea na golu :D Čovjek isto na managerima dobar već 3-4 godine. Nastupao je za Pyunik, a mislimd a je sad u PSG :D Samo negdje na posudbi :mrgreen:
Mendoza

#71 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by Mendoza »

vjecnobordo wrote:
cyprus wrote:Aha, Roman Berezovsky :D . Ma kad sam prije nekoliko godina na Championship Manageru vodio Dinamo Moskvu :D , on mi je bio najbolje ocjenjeni igrač, sve je skido :D . Nažalost po armence, on ne brani više za Dinamo, a i mislim da je pred kraj karijere (možda se čak i oprosti do utakmice sa nama).

Zato sad imaju mladu nadu Apula Betea na golu :D Čovjek isto na managerima dobar već 3-4 godine. Nastupao je za Pyunik, a mislimd a je sad u PSG :D Samo negdje na posudbi :mrgreen:

Apoula Edel je kamerunac porijeklom...ima nepune 23 godine,vec je branio za Armeniju 6 puta
cyprus

#72 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by cyprus »

vjecnobordo wrote:

Jes jes, sjećam se i njeg sa Managera, al ga nešto ne viđam u reprezentaciji :)
buzzer

#73 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by buzzer »

shaqqa wrote: Ne treba nam niko ko neće da igra, više volim gledati Jahića ili Pandžu kako ginu za svaku loptu nego da mi se zvjezdice šetkaju po terenu.
Nego nisam te citirao zbog ovog što gore napisah već zbog ovog što pomenu Hasana i onda zamislih kao nekih idealnih 11, jeza me prošla kad sam skontao koliko bismo bili tek tad jaki :mrgreen:

Hasagić
Spahić-Nadarević-Papac
Salihamidžić-Bajramović-Rahimić-Salihović
Misimović
Džeko-Ibišević
mozda bi, ovisno o trenutnoj formi i dotadasnjim prijateljskim utakmicama, pandza bio belje rjesenje od nadarevica, ostalo :thumbup:
plus jos jedna solidna ekipa na klupi:
supic, berberovic, nadarevic/pandza, radeljic, jahic, vladavic, muratovic, damjanovic, stilic, ibricic, muslimovic....mnoogo smo jaki :bih:
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#74 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by Dado dijasporitus »

buzzer wrote:
shaqqa wrote: Ne treba nam niko ko neće da igra, više volim gledati Jahića ili Pandžu kako ginu za svaku loptu nego da mi se zvjezdice šetkaju po terenu.
Nego nisam te citirao zbog ovog što gore napisah već zbog ovog što pomenu Hasana i onda zamislih kao nekih idealnih 11, jeza me prošla kad sam skontao koliko bismo bili tek tad jaki :mrgreen:

Hasagić
Spahić-Nadarević-Papac
Salihamidžić-Bajramović-Rahimić-Salihović
Misimović
Džeko-Ibišević
mozda bi, ovisno o trenutnoj formi i dotadasnjim prijateljskim utakmicama, pandza bio belje rjesenje od nadarevica, ostalo :thumbup:
plus jos jedna solidna ekipa na klupi:
supic, berberovic, nadarevic/pandza, radeljic, jahic, vladavic, muratovic, damjanovic, stilic, ibricic, muslimovic....mnoogo smo jaki :bih:
Dobro ovo gore je bajka ali realniji sastav bi bio

Hasagić
Spahić-Nadarević-Pandza
Jahic-Bajramović-Rahimić-Salihović
Misimović
Džeko-Ibišević

Klupa: Supic, Muratovic, Vladavic, Pjanic, Ibricic, Muslimovic, Stilic
Rezerva: Mitrovic, Radeljic, Berberovic, Damjanovic , Zec, Topic
Mezzo-x

#75 Re: Armenija-BiH ....... 05.09.2009

Post by Mezzo-x »

8-)
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 03:00, edited 1 time in total.
Post Reply