STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#51 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by -LIBERO- »

Meni nesto usko izgledaju,haman da se dvoje ljudi i ne moze mimoici u njima..jedino ono ukoso :D :D

A vidi zagrebackih tramvaja...cisto sam se postidio :D :D ..a uzivo su jos fascinantniji,unutra sve sredjeno,uredno,neki displeji i pokretne poruke za obavjestenje.
Mada,to i jeste realan omjer,oni su u 21.stoljecu,mi u 19.vijeku :D :run:

Image
Image
Sunrise00

#52 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by Sunrise00 »

-LIBERO- wrote:Meni nesto usko izgledaju,haman da se dvoje ljudi i ne moze mimoici u njima..jedino ono ukoso :D :D

A vidi zagrebackih tramvaja...cisto sam se postidio :D :D ..a uzivo su jos fascinantniji,unutra sve sredjeno,uredno,neki displeji i pokretne poruke za obavjestenje.

Image
Image
Kao da bi kod nas opstali ikakvi displeji :roll:
The 51st State

#53 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by The 51st State »

ovo na slici izgleda bolje od svih trajvana koje gras sada koristi...
ins

#54 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by ins »

-LIBERO- wrote:Meni nesto usko izgledaju,haman da se dvoje ljudi i ne moze mimoici u njima..jedino ono ukoso :D :D

Image
Image
I kosta 2,5 miliona EUR!

I nisu ga do sada nikome prodali osim Zagrebu....
Luce

#55 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by Luce »

Tuga i jad...gdje smo mi a gdje su drugi...uzas
Adriatic

#56 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by Adriatic »

Pa gdje su pare koje je ovaj narod izdvajao zadnjih decenija, ako sada moramo da se vozimo DONIRANIM tramvajima?
Izvinite što pitam i kvarim oduševljenje većine ovom izraubovanom skalamerijom.
Bakir1

#57 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by Bakir1 »

Adriatic wrote:Pa gdje su pare koje je ovaj narod izdvajao zadnjih decenija, ako sada moramo da se vozimo DONIRANIM tramvajima?
predlazem raskid svih diplomatskih veza sa svima onima kojima zele pomoci bosni i hercegovini a da za to ne traze nista,kakvi su to idioti i papci sram ih bilo.
jebo ti nas bosance
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#58 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by mIRCerka »

Adriatic wrote:Pa gdje su pare koje je ovaj narod izdvajao zadnjih decenija, ako sada moramo da se vozimo DONIRANIM tramvajima?
Image
belafonte

#59 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by belafonte »

zgembo_sa wrote:Image
Sta vam je ljudi, ovo je Zeljino pojacanje iz Nizozemske, proso sve skole Ajaxa, 30 godina karijere i na zalasku dolazi da se okusa u premier ligi :lol:

Taman tamo umjesto ćire da ga parkiraju, bas bi dobro lego...
101power

#60 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by 101power »

pa ti idi pjeske ,nemoj se vozit...
mIRCerka

#61 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by mIRCerka »

101power wrote:
koliko si para ti izdvojio u budzet GRASa?
uvjek dobar gost

#62 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by uvjek dobar gost »

..... ... Autobusi iz Japana, trole iz Austrije i Njemačke..tramvaji iz Beča.... donacije u vidu svega i svačega... i ? Pogledajmo danas kako sve to izgleda, koliko su izudarana sva ta vozila, kako se održavaju... koliko se o njima vodi računa...

Ogledalo kantonalne (kantonalnih) vlasti su javna preduzeća... u ovom slučaju lopovska vlast je upropastila sve ono što se moglo upropastiti..

Sarajevo je imalo prvi tramvaj u Europi.. mogli smo šta smo htjeli..

E sad šta je rješenje... preispitati Jusufranića, strpati ga u zatvor ako se dokaže da je koristio javno preduzeće, sve povezane sa njim isto tako. Nadalje dovesti mlade i stručne i stvoriti održivo i profesionalno preduzeće javnog karaktera... jer ukoliko se nastavi ovako.. ni ovi tramvaji neće pregurati... ni par godina !

Holanđanima HVALA !
Luce

#63 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by Luce »

i budali je jasno da smo mi jedan veliki otpad, svi ovdje odlazu ono sto im ne treba, vjerovatno austriji dodje jeftinije da nama dzaba da ovaj tramvaj, nego da ga unistava ili sta se vec radi sa dotrajalim tramvajima...
101power

#64 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by 101power »

mIRCerka wrote:
101power wrote:
koliko si para ti izdvojio u budzet GRASa?
nisam ni feniga maca,nit mi to treba ,ja imam trulog stojadina i vozim se u njemu ,ne idem ni pjeske nit se guram sa stokom po trmvajima i autobusima :)
mIRCerka

#65 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by mIRCerka »

101power wrote: nisam ni feniga ,nit mi to treba ,ja imam trulog stojadina i vozim se u njemu ,ne idem ni pjeske nit se guram sa stokom po trmvajima i autobusima :)
Vidis, onda ti cinis krivicno djelo, jer ne placas porez. a pare od poreza idu i u GRASov budzet.
Obzirom da uvijek dobar gost, mirci, luce, belafont, adriatic i ostali placaju poreze, i time pune budzet i GRASa, mi imao pravo da se zalimo GDJE SU NASE PARE ako vecinu vozila dobijamo ko donaciju :D
Bakir1

#66 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by Bakir1 »

Luce wrote:i budali je jasno da smo mi jedan veliki otpad, svi ovdje odlazu ono sto im ne treba, vjerovatno austriji dodje jeftinije da nama dzaba da ovaj tramvaj, nego da ga unistava ili sta se vec radi sa dotrajalim tramvajima...
ma dobro sarajevo je centar svijeta kako u bih tako i sire,ja sto serete bezveze majko mila,eto kao satro ciste se smetljista pa se uvaljuju u bih,koliko ja znam i otpad ima svoju trzisnu cijenu,nije bas da nista ne kosta,to sto su autobusi iz japana dosli samo u sarajevo,to sto su sve donacije dosle u sarajevo ok i razumijem ali ne razumijem otkuda vam pravo jadni,usamljeni,besposleni strucnjaci da svemu nalazite manu,jeste li vi normalni?????
ljudi u varesu nemaju za goriva da ciste snijeg a vama smetaju donacije koje cete vi koristiti i kojima cete se vi voziti.
sto nas vise znam vise nas mrzim.
101power

#67 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by 101power »

maca ma ja ne placam porez ,ja zivim i radim u ilegali,zivim u bunkeru ispod zemlje niko ne zna za mene ,pozdravi mi uvijek dobrog gosta ,zna on mene :)

@bakir 1 sto vise upoznajem ljude sve vise volim zivotinje
uvjek dobar gost

#68 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by uvjek dobar gost »

Bakir1 wrote:
Luce wrote:i budali je jasno da smo mi jedan veliki otpad, svi ovdje odlazu ono sto im ne treba, vjerovatno austriji dodje jeftinije da nama dzaba da ovaj tramvaj, nego da ga unistava ili sta se vec radi sa dotrajalim tramvajima...
ma dobro sarajevo je centar svijeta kako u bih tako i sire,ja sto serete bezveze majko mila,eto kao satro ciste se smetljista pa se uvaljuju u bih,koliko ja znam i otpad ima svoju trzisnu cijenu,nije bas da nista ne kosta,to sto su autobusi iz japana dosli samo u sarajevo,to sto su sve donacije dosle u sarajevo ok i razumijem ali ne razumijem otkuda vam pravo jadni,usamljeni,besposleni strucnjaci da svemu nalazite manu,jeste li vi normalni?????
ljudi u varesu nemaju za goriva da ciste snijeg a vama smetaju donacije koje cete vi koristiti i kojima cete se vi voziti.
Autobusi iz Japana nisu došli samo u Sarajevo, ali su oni u Sarajevu u najgorem stanju, nije problem Bakire u donacijama već u našem odnosu prema istim....
Ja nism normalan... mada gdje živim dobar sam skroz..

P.S

Zar je problem navoditi imena ljudi koji su sve opuhali i obezvrijedili, zar je problem ukazivati na ljude zbog kojih je danas oko nas sve ovako nekako... a naplaćivali su karte...

Zašto onda nisu uzeli donaciju Simensa koja je trebala biti u vidu nove trebevićke žičare.... ili kosog transporta iz Hrasnice na Igman.... ???
101power

#69 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by 101power »

ma autobusi su se raspali zato sto ja ne placam porez hahahahahaha
Adriatic

#70 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by Adriatic »

101power wrote:
E stvarno nemam volje da ti bilo šta kažem.
Ja da idem pješke, koji uredno plaćam kartu godinama da ne kažem decenijama i istovremeno punim budžet iz kojeg se finansira ova firma, leglo lopovluka i nerada.
O javašluku, propuštenim vožnjama i drugim stvarima u ovoj firmi da i ne govorim.
A najsmješnije od svega je što se ti i ne voziš tramvajem??????????
mIRCerka

#71 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by mIRCerka »

Bakir1 wrote:
Ljudi u Varesu imaju mogucnost rjesavanja svojih problema kao i mi, to sto recimo opcina nema za gorivo, to me savrseno ne interesuje, a znas zasto? Narod koji je zatrpan snijegom ih je postavio u opstinu, narod treba da im se i naJ majke.
Ljude koji su u pravoj krizi i problemima cu uvijek stiti, ali mi je stvarno pun kufer stava "sta se vi u sarajevu zalite, znate li kako je na Hotigoscu?" Znam kako je na Hotigoscu, mnogi sjede srkstenih ruku dok Haro Cepalo iz donjeg vakufa i Hako iz Bugojna cijelo proljece, ljeto i jesen provedu na tom Hotigoscu sa krampama u rukama i rade i sire prirodna dobra!!!A ne treba to nijednom, obojica imaju dobre biznise...
Dakle, sto nas vise gledam, sve mi je vise muka od nas i naseg stava "STA SE TI ZALIS ZNAS LI KAKO JE U RUANDI??" E J se meni vise za Ruandu!!!
Bakir1

#72 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by Bakir1 »

ovdje ne govorim o kriminalu u sarajevskim javnim preduzecima,tipa gras.
ovdje govorim o nezahvalnom odnosu prema donaciji,i gazenju preko iste,jel treba odmah reci da je to otpad,sto ce nama,itd.
kako ste krenuli svaka cast.
kaze mi drug treba vam dati jednog bandica da kupi sve nove tramvaje pa da vam digne troskove zivota 200%
@mircerka stvari kako se rasporedju porezi i kuda odlazi najvise novca i kakav je budzet,bas svima kao i meni daje za pravo da se pitam otkuda vam pravo,to sto vares ima budzet kao u sarajevu jedna mjesna zajednica i to je stvar logike zar ne?
mIRCerka

#73 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by mIRCerka »

Bakir1 wrote:ovdje ne govorim o kriminalu u sarajevskim javnim preduzecima,tipa gras.
ovdje govorim o nezahvalnom odnosu prema donaciji,i gazenju preko iste,jel treba odmah reci da je to otpad,sto ce nama,itd.
kako ste krenuli svaka cast.
kaze mi drug treba vam dati jednog bandica da kupi sve nove tramvaje pa da vam digne troskove zivota 200%
@mircerka stvari kako se rasporedju porezi i kuda odlazi najvise novca i kakav je budzet,bas svima kao i meni daje za pravo da se pitam otkuda vam pravo,to sto vares ima budzet kao u sarajevu jedna mjesna zajednica i to je stvar logike zar ne?
E pa jarane, uzmi jedan ovaj tramvaj i vozi ga u VARES!!!!!!
Ili ruandu, svejedno.
101power

#74 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by 101power »

Adriatic wrote:
101power wrote:
E stvarno nemam volje da ti bilo šta kažem.
Ja da idem pješke, koji uredno plaćam kartu godinama da ne kažem decenijama i istovremeno punim budžet iz kojeg se finansira ova firma, leglo lopovluka i nerada.
O javašluku, propuštenim vožnjama i drugim stvarima u ovoj firmi da i ne govorim.
A najsmješnije od svega je što se ti i ne voziš tramvajem??????????
bas zato se i ne vozim....jel te neko tjera da placas?? ko ti je kriv kad si glup,placaj i dalje ,uveli su vam harac ,tako i teba,kad dodjete pameti necete valjda placat....
3per

#75 Re: STIGLI TRAMVAJI IZ AMSTERDAMA

Post by 3per »

Ja sam u jednom od ovih starijih modela steknuo 20 grama. Ne znam samo u kojem...
Locked