uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

The Nightwatchman

#51 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Post by The Nightwatchman »

Ako ona zeli da jedan dan pretvori u neki seksualni naboj (ne znam koliko ste dugo zajedno vec) reci joj da o tome moze da sanja, jer to prvo nije ono sto ona iskreno zeli vec misli da jeste. Njoj je MONOTONO u vasoj vezi, sve joj je isto. Ne samo sex vec i sve sto se desava u toku dana. Znaci osjeca da vam fali neka uzbudljivost, neko desavanje, nesto sto bi promijenilo rutinu dana, neka promjena.
To sto navodis gore izmjene pogleda, davanje signala, pa daj bolan pa niste se tek upoznali valjda ste tu fazu prosli. To smekanje satima u kafani dok ti ne pridje.. Je li ona tebe voli iskreno ili trazi samo osjecaj zaljubljenosti da je stalno tu prisutan? Zaljubljenost je prolazna a ljubav ne bi trebala biti ako je prava.
Mislim (iako je smatras zrelom osobom) da ona nije sasvim na cisto sta zeli i ocekuje od vase veze. Trazi sad neko uzbudjenje koje se dozivljava u pocetku veze, ne govorim da ne treba biti uzbudjenja i nakon 10 g. veze/braka ali to je sasvim drugi nacin uzbudjenja. Za to rade obje strane kako ti tako i ona, a ne samo ja ocekujem da ti skidas zvijezde s neba da bi meni bilo zanimljivo a ja necu da mrdnem dupetom zato sto je to taj osjecaj koji meni fali.

Sto hocu reci da ne komplikujem je ovo: razbiti monotoniju ne moze uciniti samo jedna osoba, to moraju da rade obje naizmjenicno. Nekad ti nesto ucinis nekad ona. To se trebate dogovoriti, ne napraviti raspored na koga je kad red vec prvo skontati zajedno sta je to tacno sto vam fali, pa onda se dogovoriti da oboje poradite na tom problemu.
Nek ona ne ocekuje od tebe da ces ti sve uciniti a ona ne bi trebala nista, sreca ne pada s neba vec je proizvod dvoje ljudi koji zele tu vezu odrzati i biti njome zadovoljni.
Budi iskren prema njoj i reci sta ti ocekujes isto tako od nje.
reci ti meni sta ti mislis o tome da muskarac ponekad jednostavno zeli samo da ima sex, onako sirovo (necu reci bezosjecajno), ali ono - puko zadovoljenje potrebe, bez prevelikih nekih scena ili truda, pa čak i želje da zadovolji partnera? onako sebično?

dok s druge strane opet ima situacija u kojima pravo sve to osjećajno ispadne s moje strane, ali ono baš, baš. i naravno, puno češće je tako.

e vidiš, njoj smeta ova prva varijanta koja se ponekad dogodi, i mislim da joj to jako smeta, a meni to tako jako treba. ne znam zasto.
The Nightwatchman

#52 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Dile wrote:necu bezveze da ti pokupim curu, pa da onda kukas ovdje po forumu :lol: :lol: :lol: :lol:
ne mozes je pokupit. bit ce zavezana lisicama :lol:

a ja imam kljuc. zavezan za hasima :D :D :D :D
burek_in_space

#53 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Post by burek_in_space »

JaguarXKR wrote:
burek_in_space wrote:Zashto se meni chini da neki ovdje prichaju svoje detalje?! :oops: :D

Prichao bih i ja,ali mi newbloke zabranio! :( :mrgreen:
ja zaista ne znam odakle ti te suvisle ideje :run: :lol:
:zoka: :zoka: :zoka: :lol: :lol:
Cholina_Lokica

#54 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Post by Cholina_Lokica »

:lol: :lol: :lol:
kao da je problem to sve rjesiti :lol: :lol: :lol:
The Nightwatchman

#55 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Dile wrote::lol: :lol: :lol:
pa nije problem ko kaze suprotno, samo ti dodji, sve cemo rijesiti :D
bez_ideje

#56 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Post by bez_ideje »

JaguarXKR wrote:
burek_in_space wrote:Zashto se meni chini da neki ovdje prichaju svoje detalje?! :oops: :D

Prichao bih i ja,ali mi newbloke zabranio! :( :mrgreen:
ja zaista ne znam odakle ti te suvisle ideje :run: :lol:
rekla sam ti ja da ce ljudi svasta pomislit!
A mi u najboljoj namjeri ....humanitarci :lol: :lol: :lol: :lol:

da bidne koristi od posta :
jesi kad pokusao u sredstvima javnog prevoza da budes "zlocast" (nisam ja,sama ruka krenula :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )?
Cholina_Lokica

#57 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Post by Cholina_Lokica »

The Nightwatchman wrote:
Dile wrote::lol: :lol: :lol:
pa nije problem ko kaze suprotno, samo ti dodji, sve cemo rijesiti :D
dobro, et me :lol: :lol: :lol: :lol:
burek_in_space

#58 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Post by burek_in_space »

bez_ideje wrote: rekla sam ti ja da ce ljudi svasta pomislit!

jesi kad pokusao u sredstvima javnog prevoza da budes "zlocast" (nisam ja,sama ruka krenula :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )?
Halo ba vas dvoje :x :x ovdje ima nekih shto nisu i po dva dana imali sex a vi tako :x :x

:mrgreen:
The Nightwatchman

#59 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

jesam u busu jednom kad mi je bilo 14 godina masturbirao na relaciji makarska-dubrovnik a ispred mene sjedi treba, a ja joj sve govorim "teto, teto, a koji je ovo graaaaaad":D :D :D :D

ali sto se tice javnog prijevoza - ozbiljnijih iskustava od toga nisam imao
bez_ideje

#60 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Post by bez_ideje »

burek_in_space wrote:
bez_ideje wrote: rekla sam ti ja da ce ljudi svasta pomislit!

Halo ba vas dvoje :x :x ovdje ima nekih shto nisu i po dva dana imali sex a vi tako :x :x

:mrgreen:
Za ovo.......nek je Džehenem......samo dvokrevetnu molim ......wahahahhahahahaaa
Loulou

#61 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Post by Loulou »

The Nightwatchman wrote:reci ti meni sta ti mislis o tome da muskarac ponekad jednostavno zeli samo da ima sex, onako sirovo (necu reci bezosjecajno), ali ono - puko zadovoljenje potrebe, bez prevelikih nekih scena ili truda, pa čak i želje da zadovolji partnera? onako sebično?

dok s druge strane opet ima situacija u kojima pravo sve to osjećajno ispadne s moje strane, ali ono baš, baš. i naravno, puno češće je tako.

e vidiš, njoj smeta ova prva varijanta koja se ponekad dogodi, i mislim da joj to jako smeta, a meni to tako jako treba. ne znam zasto.
E, ovo je ok post.
Sad ozbiljno. Mislim da su obje varijante prihvatljive, i kao što neko mudriji daaavno reče - it takes two tango. Činjenica je da se dešava ta prva varijanta o kojoj pišeš (i da je s muškarcima to češće slučaj), ali isto tako da je bitno da i ona često dobije ono što je njoj potrebno. @mojgrad je to dobro napisala - u tim "igrama" trebaju oboje učestvovati. Smišljati nova "scenarija". Ne može to samo jedna osoba činiti. Nekad ti, nekad ona.
Jer, mislim, da postoje "čitači/ce misli", ti bi ljudi bili mulitmilioneri. I ovdje se može dogoditi "poplava" prijedloga, ali samo vas dvoje znate šta vam (ne)odgovara. Najbitnije je DA SE SLUŠATE.
Što se "scenarija" tiče, čisto sumnjam da toga manjka.... Pored svih resursa.
Cholina_Lokica

#62 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Post by Cholina_Lokica »

ja ogladnim od ovakvih tema...
The Nightwatchman

#63 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Dile wrote:ja ogladnim od ovakvih tema...

nemoj samo ti da si gladna majke ti :lol: :lol: :lol:

evo ti za kifla :dance:

edit: ovaj post NIJE ima seksualnu konotaciju, ali bas nekako ispade tako :mrgreen:
Cholina_Lokica

#64 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Post by Cholina_Lokica »

The Nightwatchman wrote:
Dile wrote:ja ogladnim od ovakvih tema...

nemoj samo ti da si gladna majke ti :lol: :lol: :lol:

evo ti za kifla :dance:
sta cu nije do mene...
bez_ideje

#65 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Post by bez_ideje »

Prichao bih i ja,ali mi newbloke zabranio! :( :mrgreen:[/quote]

ja zaista ne znam odakle ti te suvisle ideje :run: :lol:[/quote]

rekla sam ti ja da ce ljudi svasta pomislit!

jesi kad pokusao u sredstvima javnog prevoza da budes "zlocast" (nisam ja,sama ruka krenula :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )?[/quote]

jah...ne bi ti, ti si ono fina i zelena, jel de? pa se onda ti jaguare crveni narednih mjesec dana kad ulazis u tramvaj...sve dok bez_ideje ne dobije lekciju da se crveni narednu godinu dok gleda tramvaj br.3 :lol: treba ove ljude upoznati sa cinjenicom da je dole ona grbavica puna nekih kutaka, manje sakrivenih a vise javnih, taman toliko da se mozes dobro pofatati i pohebati a da te neko svake sekunde moze uhvatiti. adrenalin...300 km/h :lol: (ne kazem da ja imam nesto s tim, samo onako kazem) :D[/quote]

Ovaj Džaguar puno fantazira........pa salje nenadane babe sto beru trave,da uberu kurac wahahahhaha..........Eto ti i publike ako se lozite na "da neko gleda" :lol: :lol: :lol:
Predlazem i sve vrste ogledala......zidnih,plafonskih i nek se nadje fotoaparatic pri ruci :mrgreen:
I reci da nisam od pomoci :lol: :lol:
The Nightwatchman

#66 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

e nista, odo ja sad lagano kod drage u krevet pa da probamo sta veceras konstruktivno uradit :D

mislim da mi smrde noge, jel to turn off? :D
bez_ideje

#67 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Post by bez_ideje »

JaguarXKR wrote:znas sta isto ubije dosadu i da ti materijala da se smijes narednih 5 dana? izlazite iz hotela, vas dvoje, ides ti a sparivačica ti za tobom, i dok se odjavljujes na recepciji ona stoji tu iza nekog stuba i ceka te da izadjete. krecete se prema izlazu, tu stoje dvojica momaka i nest pricaju, u tom trenutku sparivačica ti nesto prica a jedan od ove dvojice prokomentarise kolegi-ma jasta je, ovo je onda od sinoc, poznam je po glasu :lol: :lol: :lol:
E sad je original njemacki :lol: :lol: :lol:
btw. i potrudi se da spremacice imaju o cemu kuci pricat kad dodju iza vas :mrgreen: :mrgreen:
sodom

#68 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Post by sodom »

latina de usuti ba, covjeku treba pomoc a ne jos jedna zena...ili jos gore, pomoc od jos jedne zene...

ovako stari, to ti je veoma cesta pojava kod zena, naime desava se da ti nikada nece reci sta je to sto uzrokuje problem, ali ce te dobro napatiti u tvom dugom, dugom ispitivanju i tek nakon par sati razgovora, sitnica, sranja, price od kulina bana i dobrijeh dana, svega i napokon kada ti bude rekla sta je zapravo to sto je muci to ce biti nesto deseto.

I ako se opet stvari nastave kako su i do sada isle, bice da si TI kriv jer se nisi promjenio, trazice promjenu, naravno tvoju... nesto ne valja, Ti moras da se mjenjas jer nesto ne fercera, al zajebi tu zensku pricu,jer se muskarac nemoze promjeniti po zenskom uskusu i opet ostati muskarac ili jos gore liciti na nesto...nego ti poslusaj starog znanja punoglavca.

Ovdje se suocavamo sa onim sto je neko vec spomenuo, a to je "nedostatak paznje", odnosno tvoja se draga tako osjeca i to je tvoj najveci problem.
Eh sada kada znas sta je problem, kada smo prosli analizu, mozemo preci i na rijesenje...

Iskreno, nikakva novotarija, vibratori i ta sranja nece pomoc, pa ni lizanje i slicne stvari jer je ovdje problem raspolozenje u totalu, a nikako trenutno(seksualno)... nadam se da me pratis, eh

Moj ti je savjet jedan jedini, da probas da iskazujes malo vise paznje prema njoj, ne one paznje da joj usisavas i da joj radis domacu zadacu(figurativno)...
nego da pokusas obratiti paznju i malo slusas sta prica, o kome govori, kako o tome govori, da li ima nesto sto je cini sretnom,iskoristi to "protiv" nje, uvazavaj njeno misljenje, ophodi se prema njoj sa postovanjem (sve ovo ljudi mogu namirisati), budi nepredvidiv, i budi inovativan, i uvjek improviziraj kada je u pitanju seks, ali i u zivotu kao i u normalnom odnosu prema njoj uvjek treba da obratis veliku paznju na sitnice.

dakle, nisam siguran koliko provodis vremena sa njom sedmicno, ali pokusaj da barem ostvaris minimalnu kvotu od 2x izlaska na kafe sedmicno i u razgovoru i sigurno neces imati nikakvih problema.(u ovo ne ubrajaj sex)

Naravno nikada nemoj da navaljujes na sex, mozes ga inicirati ali njoj pusti da napravi prvi korak, dopusti da se i ona malo osjeca komotno, i jos mi je jedna stvar pala na pamet, daj joj malo vise prostora (ne moras sve ti da radis)...
p.s.
mnoge stvari koje sam rekao se podrazumjevaju, ali kako kome.

obrati paznju na sitnice, jer nekada i poljubac ujutru prije dizanja iz kreveta moze znaciti vise nego cijela noc, jer ovo dolazi poslije... naravno, obrati paznju na sitnice i u vezi, budi strpljiv, slusaj, i ostalo bi trebalo da skontas sam, jer je svaka ista, ali zahtjeva razlicit pristup.
nadam se da sam pomogao. :)
minimal

#69 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Post by minimal »

Iako mislim da ti zenska populacija (zenska glava :skoljka: ) moze puno bolje pomoci oko tog problema evo
i moje misljenje. Prvo mislim da je pravo sjeban feeling kada ti partner indirektno kaze da je ne privlacis, ne lozis
ili da je ne mozes zadovoljiti, znam da bi meni bio sjeban.
Kroz nasu radnu svakodnevnicu nismo bas fokusirani na to "kako da je zadovoljim veceras" nego da nam je malo prije spavanja :dance: , valja poraniti :zzzz: . Skoro je neizbjezno je da se monotonija uvuce u seksualni zivot tako da trebate zajedno na tome poraditi. Kao sto sam vec pomenuo to je zenska glava i ni lik na tvom avataru ne moze prokuziti sta njih sve pali ili ne, moj primjer je da se moja draga lozila na mene dok sa popravljo dvd player? :? :wink:
Ukratko, planirajte nesto zajedno, krenite zajedno u teretanu, znoj ovo ono, poradi na svom izgledu ili odjeci, pokazi da si musko u svim mogucim situacijama, budi njen zastitnik, emotivac, iznenadi je poklonom koji je najmanje ocekivala, ako podere carapu stvori novu itd a na tebi je da procijenis sta ona od tebe ocekujei trazi isto toliko zauzvrat. :dance: :mrgreen:
♥ Julianna ♥

#70 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Post by ♥ Julianna ♥ »

Napiši joj erotski grafit na zidu ambasade u Alipašinoj, a može i na zgradu OHR-a, šta god ti je usput. :-D

Ja bih na to pala za slobodu i svaki put kad bi se sjetila tebe, bilo bi brrrrh!
Last edited by ♥ Julianna ♥ on 05/01/2009 13:20, edited 1 time in total.
otherside

#71 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Post by otherside »

kupi joj vibrator :D
hocunecu

#72 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Post by hocunecu »

sodom wrote:latina de usuti ba, covjeku treba pomoc a ne jos jedna zena...ili jos gore, pomoc od jos jedne zene...

ovako stari, to ti je veoma cesta pojava kod zena, naime desava se da ti nikada nece reci sta je to sto uzrokuje problem, ali ce te dobro napatiti u tvom dugom, dugom ispitivanju i tek nakon par sati razgovora, sitnica, sranja, price od kulina bana i dobrijeh dana, svega i napokon kada ti bude rekla sta je zapravo to sto je muci to ce biti nesto deseto.

I ako se opet stvari nastave kako su i do sada isle, bice da si TI kriv jer se nisi promjenio, trazice promjenu, naravno tvoju... nesto ne valja, Ti moras da se mjenjas jer nesto ne fercera, al zajebi tu zensku pricu,jer se muskarac nemoze promjeniti po zenskom uskusu i opet ostati muskarac ili jos gore liciti na nesto...nego ti poslusaj starog znanja punoglavca.

Ovdje se suocavamo sa onim sto je neko vec spomenuo, a to je "nedostatak paznje", odnosno tvoja se draga tako osjeca i to je tvoj najveci problem.
Eh sada kada znas sta je problem, kada smo prosli analizu, mozemo preci i na rijesenje...

Iskreno, nikakva novotarija, vibratori i ta sranja nece pomoc, pa ni lizanje i slicne stvari jer je ovdje problem raspolozenje u totalu, a nikako trenutno(seksualno)... nadam se da me pratis, eh

Moj ti je savjet jedan jedini, da probas da iskazujes malo vise paznje prema njoj, ne one paznje da joj usisavas i da joj radis domacu zadacu(figurativno)...
nego da pokusas obratiti paznju i malo slusas sta prica, o kome govori, kako o tome govori, da li ima nesto sto je cini sretnom,iskoristi to "protiv" nje, uvazavaj njeno misljenje, ophodi se prema njoj sa postovanjem (sve ovo ljudi mogu namirisati), budi nepredvidiv, i budi inovativan, i uvjek improviziraj kada je u pitanju seks, ali i u zivotu kao i u normalnom odnosu prema njoj uvjek treba da obratis veliku paznju na sitnice.

dakle, nisam siguran koliko provodis vremena sa njom sedmicno, ali pokusaj da barem ostvaris minimalnu kvotu od 2x izlaska na kafe sedmicno i u razgovoru i sigurno neces imati nikakvih problema.(u ovo ne ubrajaj sex)

Naravno nikada nemoj da navaljujes na sex, mozes ga inicirati ali njoj pusti da napravi prvi korak, dopusti da se i ona malo osjeca komotno, i jos mi je jedna stvar pala na pamet, daj joj malo vise prostora (ne moras sve ti da radis)...
p.s.
mnoge stvari koje sam rekao se podrazumjevaju, ali kako kome.

obrati paznju na sitnice, jer nekada i poljubac ujutru prije dizanja iz kreveta moze znaciti vise nego cijela noc, jer ovo dolazi poslije... naravno, obrati paznju na sitnice i u vezi, budi strpljiv, slusaj, i ostalo bi trebalo da skontas sam, jer je svaka ista, ali zahtjeva razlicit pristup.
nadam se da sam pomogao. :)
:thumbup:
mojgrad

#73 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Post by mojgrad »

The Nightwatchman wrote: reci ti meni sta ti mislis o tome da muskarac ponekad jednostavno zeli samo da ima sex, onako sirovo (necu reci bezosjecajno), ali ono - puko zadovoljenje potrebe, bez prevelikih nekih scena ili truda, pa čak i želje da zadovolji partnera? onako sebično?

Procitaj ovo gore boldirano ako treba 10 puta, procitaj sta si napisao.. U tome i jeste problem. Zene bez obzira koliko su dugo u nekoj vezi (da li je to dan ili deset, mjesec ili godina, godina ili decenije) one ne zele samo zadovoljenje potreba, zato su i izabrale da budu u dugogodisnjoj vezi iz potrebe ne samo da bi imale redovan sex vec i intimu, ljubav prvenstveno njeznost i djeljenje svega toga svakodnevno sa osobom koju vole. To je emotivna strana.
Ova druga fizicka, eh i tu ima problem: naravno da joj nije do takvog sexa jer kao sto i sam znas zenama je jako ali JAKO bitna predigra, ne zato sto se vole beskrajno maziti vec zato sto ih upravo ta predigra priprema na sex, dok je vama muskarcima dovoljan i sam pogled na nesto lijepo vi ste vec spremni za penetraciju. Zenama je potrebno ipak duze da bi se otvorile za takvo nesto. Bez obzira sto ona tebe poznaje shvati da je jako bolno skociti tek tako na nju i uci bez ikakve (najave) i pripreme njenog tijela na seksualni cin. Ovo shvati veoma ozbiljno.
Njenom tijelu nije potreban samo pogled na tebe pa da bi bila spremna kao sto si ti, ako odmah skocis na cilj (da se ovdje ne izrazavam prosto) od zadovoljavajuceg sex-a nema. Njoj je to samo bezvezno sirenje nogu, jer ti to tako zelis, a uzivanja s njene strane nema.
Iskreno i ja bih svakog takvog muskarca s takvim ponasanjem odbila.

Jos nesto bih htjela da ti kazem, razmisli malo (bez obzira na nju) sta je to u tebi pa te tjera da imas takvu vrstu sex-a (da ne kazem nasilnicku)? Razmisli jer ovo moze da ti utice na tvoju ne samo sadasnju relaciju vec i na buduce. Moras tu potrebu u sebi da analiziras i shvatis odakle dolazi. Sirove strasti zenama odgovaraju samo onima u Holiwoodskim filmovima, vjeruj mi.
atom62

#74 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Post by atom62 »

jeste li probali popit bozu prije sexa?
vratnik

#75 Re: uvesti nesto novo u seksualni zivot dugogodisnje veze

Post by vratnik »

Ako je volis, nadji joj momka.
Post Reply