reci ti meni sta ti mislis o tome da muskarac ponekad jednostavno zeli samo da ima sex, onako sirovo (necu reci bezosjecajno), ali ono - puko zadovoljenje potrebe, bez prevelikih nekih scena ili truda, pa čak i želje da zadovolji partnera? onako sebično?Ako ona zeli da jedan dan pretvori u neki seksualni naboj (ne znam koliko ste dugo zajedno vec) reci joj da o tome moze da sanja, jer to prvo nije ono sto ona iskreno zeli vec misli da jeste. Njoj je MONOTONO u vasoj vezi, sve joj je isto. Ne samo sex vec i sve sto se desava u toku dana. Znaci osjeca da vam fali neka uzbudljivost, neko desavanje, nesto sto bi promijenilo rutinu dana, neka promjena.
To sto navodis gore izmjene pogleda, davanje signala, pa daj bolan pa niste se tek upoznali valjda ste tu fazu prosli. To smekanje satima u kafani dok ti ne pridje.. Je li ona tebe voli iskreno ili trazi samo osjecaj zaljubljenosti da je stalno tu prisutan? Zaljubljenost je prolazna a ljubav ne bi trebala biti ako je prava.
Mislim (iako je smatras zrelom osobom) da ona nije sasvim na cisto sta zeli i ocekuje od vase veze. Trazi sad neko uzbudjenje koje se dozivljava u pocetku veze, ne govorim da ne treba biti uzbudjenja i nakon 10 g. veze/braka ali to je sasvim drugi nacin uzbudjenja. Za to rade obje strane kako ti tako i ona, a ne samo ja ocekujem da ti skidas zvijezde s neba da bi meni bilo zanimljivo a ja necu da mrdnem dupetom zato sto je to taj osjecaj koji meni fali.
Sto hocu reci da ne komplikujem je ovo: razbiti monotoniju ne moze uciniti samo jedna osoba, to moraju da rade obje naizmjenicno. Nekad ti nesto ucinis nekad ona. To se trebate dogovoriti, ne napraviti raspored na koga je kad red vec prvo skontati zajedno sta je to tacno sto vam fali, pa onda se dogovoriti da oboje poradite na tom problemu.
Nek ona ne ocekuje od tebe da ces ti sve uciniti a ona ne bi trebala nista, sreca ne pada s neba vec je proizvod dvoje ljudi koji zele tu vezu odrzati i biti njome zadovoljni.
Budi iskren prema njoj i reci sta ti ocekujes isto tako od nje.
dok s druge strane opet ima situacija u kojima pravo sve to osjećajno ispadne s moje strane, ali ono baš, baš. i naravno, puno češće je tako.
e vidiš, njoj smeta ova prva varijanta koja se ponekad dogodi, i mislim da joj to jako smeta, a meni to tako jako treba. ne znam zasto.