Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
nevenkagaragic

#51 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by nevenkagaragic »

"Dani", 31.10.2008.godine
Image
Image

Image
Image
Gandalf

#52 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by Gandalf »

Za tužiteljicu mogu reći samo :angry: :x :evil: :oops:
nevenkagaragic

#53 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by nevenkagaragic »

Ima li ovome kraja? Da li je moguce da je SVE povezano? Sta da mi, obicni gradjani, ocekujemo od ovakvih pravnika i (profesora) pravnih fakulteta? Svasta, svasta...

Image
Image

"Dnevni avaz", 05.11.2008.godine
Banksy

#54 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by Banksy »

nevenkagaragic wrote:Ima li ovome kraja? Da li je moguce da je SVE povezano? Sta da mi, obicni gradjani, ocekujemo od ovakvih pravnika i (profesora) pravnih fakulteta? Svasta, svasta...
Komisija Senata Univerziteta u Sarajevu, formirana nakon sve češćih informacija o nečasnim radnjama na visokoškolskim ustanovama, do sada je primila samo jednu kovertiranu prijavu koja može ukazati na neke anomalije.
U anketi na web stranici univerziteta na pitanje ''da li prema njihovim saznanjima ima korupcije na univerzitetu'' 86% učesnika odgovorilo je potvrdno.

Oslobođenje
metal_rules_cura

#55 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by metal_rules_cura »

Tako to obicno biva. Ovako je kako jeste zato sto niko ne zeli jasno i glasno reci sta se desava, legalno i legitimno prijaviti. Niko nema hrabrosti i to se uveliko koristi.
nevenkagaragic

#56 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by nevenkagaragic »

A seca li se iko ovog slucaja? Ne secam se bas detalja, ali znam da je bila neka afera. Znaci, sve je ostalo isto, a ova (koja li je) jos sudija Ustavnog suda BiH? Pretpostavljam da pisac teksta SVE zna.

Image
Image

"DANI", 14.11.2008.godine
nevenkagaragic

#57 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by nevenkagaragic »

metal_rules_cura wrote:Tako to obicno biva. Ovako je kako jeste zato sto niko ne zeli jasno i glasno reci sta se desava, legalno i legitimno prijaviti. Niko nema hrabrosti i to se uveliko koristi.
Procitatajti ili ne procitati? Dokle vise ovih gadosti svuda oko nas? Jesmo li svesni koji likovi nam pripremaju buduce akademske gradjane, sudije, tuzioce? Nismo ... cutanje ipak NIJE zlato.
"Svakoga dana cutanje zanje svoje zrtve. Cutanje je smrtonosna bolest."
(Natalija Ginzburg, italijanska spisateljica)

BH Dani: Ispovijest glavne svjedokinje u istrazi protiv profesora sarajevskog Pravnog fakulteta
27.11.2008. 12:47
*** SPAM ***/content/view/17443/218/

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... 998&page=8
Last edited by nevenkagaragic on 29/08/2009 21:57, edited 1 time in total.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#58 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by Latina »

nevenkagaragic wrote:"Dani", 31.10.2008.godine
Image
Image
Bravo Belma ! Halal ti vjera ! :thumbup:

p.s. Izdvajam iz teksta - za @JThomasa & Co, a u vezi sa ovom temom o kojoj smo raspravljali na 15-tak stranica, pa ju je pojela maca :

Krivicni zakon BiH, Clan 205 : Ko zloupotrebom svog polozaja navode na polni snosaj ili s njim izjednacenu spolnu radnju
drugu osobu koja se zbog imovinskog, obiteljskog, drustvenog, zdravstvenog ili drugog stanja ili teskih prilika nalazi prema njemu u odnosu zavisnosti
kaznice se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.

STOP. FULL STOP.
Latina

#59 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by Latina »

nevenkagaragic wrote:
BH Dani: Ispovijest glavne svjedokinje u istrazi protiv profesora sarajevskog Pravnog fakulteta
27.11.2008. 12:47
*** SPAM ***/content/view/17443/218/
Kakva tragedija... :( Neka je Bog na pomoci tebi i tvojoj djeci Alisa.
JThomas

#60 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by JThomas »

nek si se ti sjetila mene i nakon dva mjeseca :lol: shvatiću to kao kompliment :lol: jest, ono, ja rekao da profesore ne treba kazniti, ili da im treba oprostiti :lol:

ali pazi ovo:
"Nakon nekog vremena, Jasko mi kaže: 'Vidio te ovaj jedan profesor - Zdravko Lučić, puko je na tebe, hoće da te upozna.' Prvo sam se predomišljala. Ja sam u to vrijeme već dobro zaglibila u droge, a nisam imala novca, ni za stan, ni za kćerke, nizašta... Jasko me uvjeravao: 'Hajde, neće ti ništa, samo budi s njim, uzet ćemo brdo para, ja sam se pravo ušemio.' Tako je krenulo."

ili ovo:
"Meni je bilo dovoljno da Zdravko povuče jednu liniju jer se odmah oduzme i ne zna gdje je. Te situacije sam koristila da ga prevarim. Recimo, razvučem nam po liniju i kažem mu: 'Čim ću povući, daj mi stoju?!' On izvadi novčanicu, ja razvučem, i stavim je u svoj džep. Onda nam nakon nekog vremena ponovo razvučem po liniju, i opet kažem: 'Pa, moram nečim povući', a on će: 'Pa, zar ti nisam već dao?' Ja kažem: 'Pa, jesi, ali si je vratio u novčanik.' A onda on izvuče još jednu stotku. ja povučem liniju, istrpam i nju u džep, i tako..."

ili ovo:
"Pa, da nemam novca, a hoću da završim fakultet, ili da imam novca, a ne mogu od izlazaka, ili zato što nemam želju da učim, dala bih pare ili... nešto drugo."

ej, sve mi cure suze niz leđa od sažaljenja za jadnicom :lol: duša draga :lol:

što opet ne čini pomenutu gospodu manjim ljudskim smećem...ali samo ti meni stavljaj u usta stvari koje nisam rekao.
Latina

#61 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by Latina »

Upravo si rekao sasvim dovoljno. Stvarno moras imati neobican "smisao za humor" i ljudsku patnju da se ismijavas ovoj jadnoj zeni. Ne znam samo kako nemas osjecaja prema njenoj djeci. Nevjerovatno.

Nakon ovoga sto si napisao ( u prevodu - Long live all forms of male chauvinism ! ) nije cudo da se ostale djevojke koje su bile samo zloupotrebljene studentice, ne smiju prijaviti. U emisiji D. Jurisic je bio video zapis studentice koja ne pripada Alisinom krugu. Ona je objasnila da je shema isla po sistemu da "odabrane" nisu mogle poloziti ispit, a onda bi im se javio lik koji bi im objasnio da ga ipak mogu poloziti. U mom rjecniku to se zove svodnistvo.

A ova jadna zena koja se mora skrivati kao da je nekoga ne daj Boze ubila, je ispricala svoju pricu samo zato jer joj je sasvim svejedno sta ce reci neko poput tebe.

Ipak je ucinila dobro djelo, jer je aBd postigla da se neka druga studentica u buducnosti dobro zamisli ako joj se nesto slicno desi !
piupiu

#62 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by piupiu »

Latinica wrote:Upravo si rekao sasvim dovoljno. Stvarno moras imati neobican "smisao za humor" i ljudsku patnju da se ismijavas ovoj jadnoj zeni. Ne znam samo kako nemas osjecaja prema njenoj djeci. Nevjerovatno.

Nakon ovoga sto si napisao ( u prevodu - Long live all forms of male chauvinism ! ) nije cudo da se ostale djevojke koje su bile samo zloupotrebljene studentice, ne smiju prijaviti. U emisiji D. Jurisic je bio video zapis studentice koja ne pripada Alisinom krugu. Ona je objasnila da je shema isla po sistemu da "odabrane" nisu mogle poloziti ispit, a onda bi im se javio lik koji bi im objasnio da ga ipak mogu poloziti. U mom rjecniku to se zove svodnistvo.

A ova jadna zena koja se mora skrivati kao da je nekoga ne daj Boze ubila, je ispricala svoju pricu samo zato jer joj je sasvim svejedno sta ce reci neko poput tebe.

Ipak je ucinila dobro djelo, jer je aBd postigla da se neka druga studentica u buducnosti dobro zamisli ako joj se nesto slicno desi !
I ne samo svodnistvo, nego ucjena, zloupotreba polozaja i reduciranje zene na robu, a obrazovanja na sistem tog i takvog kriminalnog i sovinistickog djelovanja.
JThomas

#63 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by JThomas »

Latinica wrote:Upravo si rekao sasvim dovoljno. Stvarno moras imati neobican "smisao za humor" i ljudsku patnju da se ismijavas ovoj jadnoj zeni. Ne znam samo kako nemas osjecaja prema njenoj djeci. Nevjerovatno.

počinila je i ona usput nekolicinu krivičnih djela, i na koje nije bila nagovorena...

ti možeš lagati koliko hoćeš, ja nikad nisam doveo u pitanje da profesore treba strogo kazniti...ali shvatam, ona je žena i majka pa ćemo njoj oprostiti...

a ja sam muški šovinista, zato što ne gledam isto na narkomanku koja je živjela od kurvanja kao primarnog izvora prihoda (vozač jasko pitao hoćeš li, ona rekla hoću. i ja sad treba da plačem za njom, ili šta?) i pravu žrtvu zlostavljanja, recimo studenticu.
evo crvenim se i stidim, izvini molim te, zato što mi to nije isto. nisam znao da bi mi to trebalo biti isto, obećavam da ću se popraviti.
jedna

#64 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by jedna »

JThomas wrote:

počinila je i ona usput nekolicinu krivičnih djela, i na koje nije bila nagovorena...

ti možeš lagati koliko hoćeš, ja nikad nisam doveo u pitanje da profesore treba strogo kazniti...ali shvatam, ona je žena i majka pa ćemo njoj oprostiti...

a ja sam muški šovinista, zato što ne gledam isto na narkomanku koja je živjela od kurvanja kao primarnog izvora prihoda (vozač jasko pitao hoćeš li, ona rekla hoću. i ja sad treba da plačem za njom, ili šta?) i pravu žrtvu zlostavljanja, recimo studenticu.
evo crvenim se i stidim, izvini molim te, zato što mi to nije isto. nisam znao da bi mi to trebalo biti isto, obećavam da ću se popraviti.

Eto, ja sam žensko pa opet nje mi i može biti donekle žao ali ne vidim što bi te studentice žalila??P Pa i ja sam bila studentica i nešto baš ne znam da bi se povaljala s matorim profom (ili mlađim, nebitno je) za ocjenu.
Ne bi li prilikom vršenja korupcije trebalo kazniti i onoga ko daje mito i onoga ko prima? Ili kod prostitucije i konzumenta i prostitutku (ukoliko nije prisiljena na čin)? Ova cura, kako sam shvatila baš i nije prisiljavanja ni na šta, ali ako će njeno svjedočenje pomoći da se ukebaju neke krupne ribe i smaknu korumpirani profesori - naravno da joj treba dati imunitet.
madner

#65 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by madner »

Pa naravno da oboje zasluzuju kaznu, samo sto bi kazna za profesore trebala biti puno veca.
jedna

#66 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by jedna »

madner wrote:Pa naravno da oboje zasluzuju kaznu, samo sto bi kazna za profesore trebala biti puno veca.
S tim se slažem, ali i dalje ne vidim što trebam žaliti nekoga ko nema novca, a hoće da završi fakultet, ili ima novca, a ne može od izlazaka, ili nema želju da uči???
Ova cura, u globalu, nije imala lagodan život pa je još i mogu žaliti ali što reče JThomas - počinila je usput neka krivična djela. Ako će se davanje imuniteta njoj opravdati krivičnom prijavom protiv krupnih riba - neka. Ali ja čisto sumnjam da će se išta od toga desiti.
Uz to, da živimo u ozbiljnoj državi ovo bi pokrenulo i ozbiljnu pretragu, mnoga imena ovdje se spominju: Od Vlade do Hotela Tuzla (nije zar da u pomenutom objektu ne mogu naći svjedoka?).
I onda, nije mi jasna ta tužba protiv vozača, protiv svodnika, dilera, ucjenjivača... a protiv njih nisšta! Pa kome su onda oni dobavljali drogu i cure???
nevenkagaragic

#67 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by nevenkagaragic »

jedna wrote:
madner wrote:Pa naravno da oboje zasluzuju kaznu, samo sto bi kazna za profesore trebala biti puno veca.
S tim se slažem, ali i dalje ne vidim što trebam žaliti nekoga ko nema novca, a hoće da završi fakultet, ili ima novca, a ne može od izlazaka, ili nema želju da uči???
Ova cura, u globalu, nije imala lagodan život pa je još i mogu žaliti ali što reče JThomas - počinila je usput neka krivična djela. Ako će se davanje imuniteta njoj opravdati krivičnom prijavom protiv krupnih riba - neka. Ali ja čisto sumnjam da će se išta od toga desiti.
Uz to, da živimo u ozbiljnoj državi ovo bi pokrenulo i ozbiljnu pretragu, mnoga imena ovdje se spominju: Od Vlade do Hotela Tuzla (nije zar da u pomenutom objektu ne mogu naći svjedoka?).
I onda, nije mi jasna ta tužba protiv vozača, protiv svodnika, dilera, ucjenjivača... a protiv njih nisšta! Pa kome su onda oni dobavljali drogu i cure???
Zasticenim medvedima! Akademskim (fuj) gradjanima, pedagozima koji nam uce omladinu i pripremaju za zivot. Njima su dobavljali drogu i cure!
Da se kladimo da profesorima nece faliti dlaka s glave, s obzirom na ukupno stanje u drzavi i pravosudje kakvo imamo!? Zivi bili, pa videli.
Najveca tragedija u svemu : KORUMPIRANI I RASKALASNI PROFESORI NAM PRIPREMAJU BUDUCE SUDIJE I TUZIOCE!
Za ocekivati je da nam buducnost bude jos "svetlija" i "pravednija". Fuj...
jedna

#68 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by jedna »

Pa znam ja kome su oni dobavljali, a znamo to i svi mi - samo što će na kraju ispasti da ustvari "ništa ne znamo" :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x
SRAMOTA!!!
JThomas

#69 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by JThomas »

jedna wrote:
Eto, ja sam žensko pa opet nje mi i može biti donekle žao ali ne vidim što bi te studentice žalila??P Pa i ja sam bila studentica i nešto baš ne znam da bi se povaljala s matorim profom (ili mlađim, nebitno je) za ocjenu.
Ne bi li prilikom vršenja korupcije trebalo kazniti i onoga ko daje mito i onoga ko prima? Ili kod prostitucije i konzumenta i prostitutku (ukoliko nije prisiljena na čin)? Ova cura, kako sam shvatila baš i nije prisiljavanja ni na šta, ali ako će njeno svjedočenje pomoći da se ukebaju neke krupne ribe i smaknu korumpirani profesori - naravno da joj treba dati imunitet.
mislim, bilo je sigurno i studentica koje su svojevoljno pristale da na lakši način polože ispit, ali ovdje nisam mislio na takve, nego na one na koje je vršen pritisak u smislu "neću te pustiti dok mi ne daš" (a znajući tu đubrad, sigurno je bilo i toga)

ja nemam ništa protiv imuniteta za svjedoke, jako mnogo kriminalaca nikako drukčije ne bi moglo da padne, i u ovom konkretnom slučaju nemam ništa protiv, volio bih da taj ljudski šljam naje*e što je moguće više, ali meni se insinuira da sam šovinista zato što odbijam ovu ženu, profesionalnu prostitutku i narkomanku staviti u isti koš s žrtvama koje su na to prisiljene na ovaj ili onaj način.

EDIT: i da, naravno da je davanje mita ili seksualnih usluga krivično djelo isto kao i primanje, mada je kazna manja. zato u praksi takvi neće ni svjedočiti bez imuniteta, nisu ludi :wink:
madner

#70 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by madner »

jedna wrote:
Zaljenje je opcijonalno, kao sto JThomas rece, meni je zao svih djevojaka koje nisu imale mogucnost izbora.
Ove sto su imale mogucnost izbora pa su odlucile da tako poloze, meh...
nevenkagaragic

#71 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by nevenkagaragic »

"Divno"! Ko je ovde lud, ko zbunjen, a ko normalan, ako normalnih vise uopste ima?

SKANDALI U PRAVOSUĐU SE NASTAVLJAJU: TUŽITELJICA MILIĆ NIJE NI POZVANA NA SUĐENJE JASMINU MAŠIĆU

Slučaj seks afere na tuzlanskom odjeljenju Pravnog fakulteta Sarajevo danas je obilježio još jedan skandal i nedvojbeno je da se ovim slučajem treba pozabaviti i Visoko sudsko i tužilačko vijeće.

Najavljeno suđenje vozaču Vlade TK, Jasminu Mašiću optuženom za navođenje studentica na prostituciju i korupciju u Općinskom sudu Tuzla danas nije počelo, uz zvanično objašnjenje da tužiteljica Dijana Milić odsutna zbog bolesti. Međutim, pravi razlog je to što tužiteljica nije ni dobila poziv za suđenje, a tek nakon što su se novinari zainteresovali za to, njeni šefovi su usmeno obaviješteni o terminu suđenja. No, niko od tužilaca nije pristao da pročita optužnicu, kako se ovaj proces ne bi odugovlačio.

Kao i mnogo puta ranije, tuzlansko pravosuđe nastoji da javnost ostane uskraćena za informacije koje imaju pravo znati. Javnost zaslužuje da joj se objasni zašto spis ‘Jasmin Mašić’ iz Općinskog suda Tuzla nije došao službenim putem u ruke tužiteljice Dijane Milić. Da li se radi o pukoj omašci administrativnih radnika, kupovanju vremena sa ko zna kakvom pozadinom ili o nastojanju da se tužiteljica zbog nedolaska na početak glavnog pretresa prikaže kao neodgovorna?!

Posljednja teza je isključena, ako se ima u vidu da je tužiteljica Milić u 2008. godini pritvorila oko 80 osoba, dok je ukupan broj pritvorskih predmeta u Kantonalnom tužilaštvu Tuzla , sa 35 zaposlenih tužilaca, bio oko 180.

Iz izvora bliskih pravosuđu doznajemo da je, upravo zbog dobrih rezultata rada u oblasti suzbijanja prostitucije i narkomanije u TK, tužiteljica Milić nepodobna, te pojedinci nastoje omesti njene istrage i rezultate rada. S obzirom da se, u seks aferi na sarajevskom Pravnom fakultetu, tužiteljica Milić namjerila i na profesore Fuada Saltagu, Bajru Golića, Zdravka Lučića i Sanjina Omanovića, koji su seksualno iskorištavali podvođene studentice, a koji imaju jake društvene veze, nije teško zbrojiti dva i dva.

Osim toga, treba imati u vidu i, još uvijek neobjašnjenu, namjeru sudskog vijeća, na čelu sa Almom Mulabdić, da suđenje Jasminu Mašiću zatvori za javnost. Prisustvu novinara se ne protivi Tužilaštvo, ali ni advokat optuženog, Tomislav Ljubić. Sud još nije donio konačnu odluku o uskraćivanju prisustva novinara u sudnici, ali neslužbeno doznajemo da će tuzlanski novinari, koji sumnjaju u ‘namještanje’ suđenja, obavijestiti VSTV i ombudsmena za medije.

Posmatrajući rezultate rada tuzlanskih tužitelja i činjenicu da su, skoro polovina pritvorenika u KPZ Tuzla, ‘pacijenti’ tužiteljice Milić (mahom zbog prostitucije i rasturanja narkotika) nejasna je i odluka da se toj tužiteljici onemogući kontinuiran rad na tim deliktima.

Naime, doneseno je izričito ‘uputstvo’ da inspektori i policajci MUP-a TK prilikom otkrivanja pojave prostitucije ili narkokriminala kontaktiraju samo sa dežurnim tužiteljima. To ne bi bilo čudno da među tužiteljima koji dežuraju nisu i oni koji nemaju dovoljno iskustva da bi povezali konce. Mnogi od njih čak nikad nisu ni čuli za pojedina imena osoba sa podebljim policijskim dosjeima i kako od takvih očekivati naredbe koje bi trebale polučiti dobrim rezultatima?! Ili nekome u Tužilaštvu nije stalo da se hapše organizatori prostitucije i ‘glave’ narkokartela…?

http://tuzlalive.ba/portal/2009/01/skan ... nu-masicu/
Latina

#72 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by Latina »

piupiu wrote:

I ne samo svodnistvo, nego ucjena, zloupotreba polozaja i reduciranje zene na robu, a obrazovanja na sistem tog i takvog kriminalnog i sovinistickog djelovanja.
:thumbup:

Naravno.

Ali ima "sveznalica" koje nam kazu da to i nije neki problem,i relativiziraju citav slucaj tezom da postoje "trebe" laHkog i lakseg morala.

Valjda je to nekakvo opravdanje Univerzitetskim profesorima koji im jadni nisu mogli odoljeti.

Pa nisu oni krivi, to je stvar hormona ( 60-godisnjaka ). :roll: Hoce to, tamo DZe moze proci. :roll:
Latina

#73 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by Latina »

Najavljeno suđenje vozaču Vlade TK, Jasminu Mašiću optuženom za navođenje studentica na prostituciju i korupciju u Općinskom sudu Tuzla danas nije počelo, uz zvanično objašnjenje da tužiteljica Dijana Milić odsutna zbog bolesti. Međutim, pravi razlog je to što tužiteljica nije ni dobila poziv za suđenje, a tek nakon što su se novinari zainteresovali za to, njeni šefovi su usmeno obaviješteni o terminu suđenja. No, niko od tužilaca nije pristao da pročita optužnicu, kako se ovaj proces ne bi odugovlačio.

Kao i mnogo puta ranije, tuzlansko pravosuđe nastoji da javnost ostane uskraćena za informacije koje imaju pravo znati. Javnost zaslužuje da joj se objasni zašto spis ‘Jasmin Mašić’ iz Općinskog suda Tuzla nije došao službenim putem u ruke tužiteljice Dijane Milić. Da li se radi o pukoj omašci administrativnih radnika, kupovanju vremena sa ko zna kakvom pozadinom ili o nastojanju da se tužiteljica zbog nedolaska na početak glavnog pretresa prikaže kao neodgovorna?!
Svakako da je kupovina vremena izuzetno bitan faktor. Pogledaj samo forumske reakcije - odnosno nedostatak istih. Kada je ova tema otvorena prvi put ( cini mi se pocetkom septembra ) za nekoliko dana smo ispisali 15-tak stranica. Onda je tema nestala ( ovdje ide cinicni osmijeh ). Ova tema stoji na 3 stranice vec skoro 2 mjeseca. Sapienti sat.

Drugi veoma bitan faktor je tzv Untouchables. Ocito su u pitanju mocni iako izuzetno korumpirani ljudi. Javnost je kao i obicno pokazala zavidan nivo drustvene svijesti. Blago nama s nama.
nevenkagaragic

#74 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by nevenkagaragic »

Ovo je izgleda neko takmicenje iz profesionalne etike, ili je tek STIDLJIVI pokusaj obracuna sa svim mogucim vrstama kriminalnim radnjama u "obrazovnim" javnim ustanovama (na budzetu - iz nasih dzepova)? Dokle cemo stici s povezom na ocima i tamponima u usima?

Kriminalna radnja na fakultetima
07.01.2009. 11:55

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu u proteklom periodu primilo je više prijava protiv profesora i članova uprava sarajevskih visokoškolskih ustanova. Potvrdila je to jučer glasnogovornica ovog tužilaštva Edina Pirija, rekavši da se najveći broj prijava, odnosno izvještaja odnosi
na Prirodno-matematički fakultet.

Prijavu zbog organiziranog kriminala na PMF-u Tužilaštvu je podnio predavač te ustanove i bivši kantonalni ministar nauke i obrazovanja Emir Turkušić. I on nam je potvrdio podnošenje prijave, no o navodnim kriminalnim radnjama na PMF-u nije nam želio govoriti kako ne bi
ugrozio istragu koju službeni organi o tome vode.

- Vrlo brzo biće poznato više informacija - rekao je Turkušić. Prijava koju je on podnio spojena je s prijavom koju je u vezi s određenim kriminalnim radnjama na PMF-u podnijelo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. U Tužilaštvu još posjeduju i prijavu Poreske uprave Federacije BiH o utaji poreza na PMF-u. U vezi s ovim prijavama, kazala je Pirija, prikupljaju se dodatni podaci i vode predistražne radnje. Isto se radi i s prijavama u kojima se dekan Fakulteta za sport i tjelesni odgoj Izet Radžo spominje kao mogući počinilac krivičnog djela zloupotreba položaja. On nam je, kada smo ga jučer kontaktirali, rekao kako nikad ni za kakvu prijavu nije čuo, te da nema pojma o čemu
se radi.

Kantonalno tužilaštvo zaprimilo je i prijavu protiv dekanese Farmaceutskog fakulteta u Sarajevu Elvire Kovač - Bešović, koju su podnijeli uposlenici ove ustanove, a zbog falsifikovanja dokumenata.

Zbog nezakonitih radnji i zloupotreba položaja, Kantonalnom tužilaštvu stigle su i prijave o Muzičkoj akademiji, Medicinskom fakultetu i Visokoj školi zdravstvenih studija i njihovih čelnika i uposlenika.
Piše: J.Fetahović(Oslobođenje)
Latina

#75 Re: Tuzla: Profesor Pravnog fakulteta snimljen kako se drogira

Post by Latina »

nevenkagaragic wrote:Ovo je izgleda neko takmicenje iz profesionalne etike, ili je tek STIDLJIVI pokusaj obracuna sa svim mogucim vrstama kriminalnim radnjama u "obrazovnim" javnim ustanovama (na budzetu - iz nasih dzepova)? Dokle cemo stici s povezom na ocima i tamponima u usima?
Nemoj brinuti previse, sve ce to ekonomska kriza pozlatiti ( pogledaj temu o plinu kojeg nema u Sa ). :wink: U hijerarhiji potreba moras prvo zadovoljiti fizicke, da bi stigla do etickih. Moja procjena je da ce stvari krenuti nabolje nakon sto svi skupa dotaknemo dno. Ne mozes pojmiti koliko mi je muka zbog toga, ali izgleda da je pohlepa tesko izljeciva boljka.

pozz
Post Reply