Komisija Senata Univerziteta u Sarajevu, formirana nakon sve češćih informacija o nečasnim radnjama na visokoškolskim ustanovama, do sada je primila samo jednu kovertiranu prijavu koja može ukazati na neke anomalije.nevenkagaragic wrote:Ima li ovome kraja? Da li je moguce da je SVE povezano? Sta da mi, obicni gradjani, ocekujemo od ovakvih pravnika i (profesora) pravnih fakulteta? Svasta, svasta...
Procitatajti ili ne procitati? Dokle vise ovih gadosti svuda oko nas? Jesmo li svesni koji likovi nam pripremaju buduce akademske gradjane, sudije, tuzioce? Nismo ... cutanje ipak NIJE zlato.metal_rules_cura wrote:Tako to obicno biva. Ovako je kako jeste zato sto niko ne zeli jasno i glasno reci sta se desava, legalno i legitimno prijaviti. Niko nema hrabrosti i to se uveliko koristi.
Bravo Belma ! Halal ti vjera !
Kakva tragedija...nevenkagaragic wrote:
BH Dani: Ispovijest glavne svjedokinje u istrazi protiv profesora sarajevskog Pravnog fakulteta
27.11.2008. 12:47
*** SPAM ***/content/view/17443/218/
I ne samo svodnistvo, nego ucjena, zloupotreba polozaja i reduciranje zene na robu, a obrazovanja na sistem tog i takvog kriminalnog i sovinistickog djelovanja.Latinica wrote:Upravo si rekao sasvim dovoljno. Stvarno moras imati neobican "smisao za humor" i ljudsku patnju da se ismijavas ovoj jadnoj zeni. Ne znam samo kako nemas osjecaja prema njenoj djeci. Nevjerovatno.
Nakon ovoga sto si napisao ( u prevodu - Long live all forms of male chauvinism ! ) nije cudo da se ostale djevojke koje su bile samo zloupotrebljene studentice, ne smiju prijaviti. U emisiji D. Jurisic je bio video zapis studentice koja ne pripada Alisinom krugu. Ona je objasnila da je shema isla po sistemu da "odabrane" nisu mogle poloziti ispit, a onda bi im se javio lik koji bi im objasnio da ga ipak mogu poloziti. U mom rjecniku to se zove svodnistvo.
A ova jadna zena koja se mora skrivati kao da je nekoga ne daj Boze ubila, je ispricala svoju pricu samo zato jer joj je sasvim svejedno sta ce reci neko poput tebe.
Ipak je ucinila dobro djelo, jer je aBd postigla da se neka druga studentica u buducnosti dobro zamisli ako joj se nesto slicno desi !
počinila je i ona usput nekolicinu krivičnih djela, i na koje nije bila nagovorena...Latinica wrote:Upravo si rekao sasvim dovoljno. Stvarno moras imati neobican "smisao za humor" i ljudsku patnju da se ismijavas ovoj jadnoj zeni. Ne znam samo kako nemas osjecaja prema njenoj djeci. Nevjerovatno.
Nakon ovoga sto si napisao ( u prevodu - Long live all forms of male chauvinism ! ) nije cudo da se ostale djevojke koje su bile samo zloupotrebljene studentice, ne smiju prijaviti. U emisiji D. Jurisic je bio video zapis studentice koja ne pripada Alisinom krugu. Ona je objasnila da je shema isla po sistemu da "odabrane" nisu mogle poloziti ispit, a onda bi im se javio lik koji bi im objasnio da ga ipak mogu poloziti. U mom rjecniku to se zove svodnistvo.
A ova jadna zena koja se mora skrivati kao da je nekoga ne daj Boze ubila, je ispricala svoju pricu samo zato jer joj je sasvim svejedno sta ce reci neko poput tebe.
Ipak je ucinila dobro djelo, jer je aBd postigla da se neka druga studentica u buducnosti dobro zamisli ako joj se nesto slicno desi !
JThomas wrote:počinila je i ona usput nekolicinu krivičnih djela, i na koje nije bila nagovorena...Latinica wrote:Upravo si rekao sasvim dovoljno. Stvarno moras imati neobican "smisao za humor" i ljudsku patnju da se ismijavas ovoj jadnoj zeni. Ne znam samo kako nemas osjecaja prema njenoj djeci. Nevjerovatno.
ti možeš lagati koliko hoćeš, ja nikad nisam doveo u pitanje da profesore treba strogo kazniti...ali shvatam, ona je žena i majka pa ćemo njoj oprostiti...
a ja sam muški šovinista, zato što ne gledam isto na narkomanku koja je živjela od kurvanja kao primarnog izvora prihoda (vozač jasko pitao hoćeš li, ona rekla hoću. i ja sad treba da plačem za njom, ili šta?) i pravu žrtvu zlostavljanja, recimo studenticu.
evo crvenim se i stidim, izvini molim te, zato što mi to nije isto. nisam znao da bi mi to trebalo biti isto, obećavam da ću se popraviti.
S tim se slažem, ali i dalje ne vidim što trebam žaliti nekoga ko nema novca, a hoće da završi fakultet, ili ima novca, a ne može od izlazaka, ili nema želju da uči???madner wrote:Pa naravno da oboje zasluzuju kaznu, samo sto bi kazna za profesore trebala biti puno veca.
Zasticenim medvedima! Akademskim (fuj) gradjanima, pedagozima koji nam uce omladinu i pripremaju za zivot. Njima su dobavljali drogu i cure!jedna wrote:S tim se slažem, ali i dalje ne vidim što trebam žaliti nekoga ko nema novca, a hoće da završi fakultet, ili ima novca, a ne može od izlazaka, ili nema želju da uči???madner wrote:Pa naravno da oboje zasluzuju kaznu, samo sto bi kazna za profesore trebala biti puno veca.
Ova cura, u globalu, nije imala lagodan život pa je još i mogu žaliti ali što reče JThomas - počinila je usput neka krivična djela. Ako će se davanje imuniteta njoj opravdati krivičnom prijavom protiv krupnih riba - neka. Ali ja čisto sumnjam da će se išta od toga desiti.
Uz to, da živimo u ozbiljnoj državi ovo bi pokrenulo i ozbiljnu pretragu, mnoga imena ovdje se spominju: Od Vlade do Hotela Tuzla (nije zar da u pomenutom objektu ne mogu naći svjedoka?).
I onda, nije mi jasna ta tužba protiv vozača, protiv svodnika, dilera, ucjenjivača... a protiv njih nisšta! Pa kome su onda oni dobavljali drogu i cure???
mislim, bilo je sigurno i studentica koje su svojevoljno pristale da na lakši način polože ispit, ali ovdje nisam mislio na takve, nego na one na koje je vršen pritisak u smislu "neću te pustiti dok mi ne daš" (a znajući tu đubrad, sigurno je bilo i toga)jedna wrote:
Eto, ja sam žensko pa opet nje mi i može biti donekle žao ali ne vidim što bi te studentice žalila??P Pa i ja sam bila studentica i nešto baš ne znam da bi se povaljala s matorim profom (ili mlađim, nebitno je) za ocjenu.
Ne bi li prilikom vršenja korupcije trebalo kazniti i onoga ko daje mito i onoga ko prima? Ili kod prostitucije i konzumenta i prostitutku (ukoliko nije prisiljena na čin)? Ova cura, kako sam shvatila baš i nije prisiljavanja ni na šta, ali ako će njeno svjedočenje pomoći da se ukebaju neke krupne ribe i smaknu korumpirani profesori - naravno da joj treba dati imunitet.
Zaljenje je opcijonalno, kao sto JThomas rece, meni je zao svih djevojaka koje nisu imale mogucnost izbora.jedna wrote:S tim se slažem, ali i dalje ne vidim što trebam žaliti nekoga ko nema novca, a hoće da završi fakultet, ili ima novca, a ne može od izlazaka, ili nema želju da uči???madner wrote:Pa naravno da oboje zasluzuju kaznu, samo sto bi kazna za profesore trebala biti puno veca.
Ova cura, u globalu, nije imala lagodan život pa je još i mogu žaliti ali što reče JThomas - počinila je usput neka krivična djela. Ako će se davanje imuniteta njoj opravdati krivičnom prijavom protiv krupnih riba - neka. Ali ja čisto sumnjam da će se išta od toga desiti.
Uz to, da živimo u ozbiljnoj državi ovo bi pokrenulo i ozbiljnu pretragu, mnoga imena ovdje se spominju: Od Vlade do Hotela Tuzla (nije zar da u pomenutom objektu ne mogu naći svjedoka?).
I onda, nije mi jasna ta tužba protiv vozača, protiv svodnika, dilera, ucjenjivača... a protiv njih nisšta! Pa kome su onda oni dobavljali drogu i cure???
piupiu wrote:I ne samo svodnistvo, nego ucjena, zloupotreba polozaja i reduciranje zene na robu, a obrazovanja na sistem tog i takvog kriminalnog i sovinistickog djelovanja.Latinica wrote:Upravo si rekao sasvim dovoljno. Stvarno moras imati neobican "smisao za humor" i ljudsku patnju da se ismijavas ovoj jadnoj zeni. Ne znam samo kako nemas osjecaja prema njenoj djeci. Nevjerovatno.
Svakako da je kupovina vremena izuzetno bitan faktor. Pogledaj samo forumske reakcije - odnosno nedostatak istih. Kada je ova tema otvorena prvi put ( cini mi se pocetkom septembra ) za nekoliko dana smo ispisali 15-tak stranica. Onda je tema nestala ( ovdje ide cinicni osmijeh ). Ova tema stoji na 3 stranice vec skoro 2 mjeseca. Sapienti sat.Najavljeno suđenje vozaču Vlade TK, Jasminu Mašiću optuženom za navođenje studentica na prostituciju i korupciju u Općinskom sudu Tuzla danas nije počelo, uz zvanično objašnjenje da tužiteljica Dijana Milić odsutna zbog bolesti. Međutim, pravi razlog je to što tužiteljica nije ni dobila poziv za suđenje, a tek nakon što su se novinari zainteresovali za to, njeni šefovi su usmeno obaviješteni o terminu suđenja. No, niko od tužilaca nije pristao da pročita optužnicu, kako se ovaj proces ne bi odugovlačio.
Kao i mnogo puta ranije, tuzlansko pravosuđe nastoji da javnost ostane uskraćena za informacije koje imaju pravo znati. Javnost zaslužuje da joj se objasni zašto spis ‘Jasmin Mašić’ iz Općinskog suda Tuzla nije došao službenim putem u ruke tužiteljice Dijane Milić. Da li se radi o pukoj omašci administrativnih radnika, kupovanju vremena sa ko zna kakvom pozadinom ili o nastojanju da se tužiteljica zbog nedolaska na početak glavnog pretresa prikaže kao neodgovorna?!
Nemoj brinuti previse, sve ce to ekonomska kriza pozlatiti ( pogledaj temu o plinu kojeg nema u Sa ).nevenkagaragic wrote:Ovo je izgleda neko takmicenje iz profesionalne etike, ili je tek STIDLJIVI pokusaj obracuna sa svim mogucim vrstama kriminalnim radnjama u "obrazovnim" javnim ustanovama (na budzetu - iz nasih dzepova)? Dokle cemo stici s povezom na ocima i tamponima u usima?