golubovi na čaršiji

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Baščaršija je bolja:

Sa golubovima
93
72%
Bez golubova
37
28%

Total votes: 130

Banksy

#51 Re: golubovi na čaršiji

Post by Banksy »

Nemaš šta biti za ili protiv.

Golubovi su tamo od kad je svijeta i vijeka, i tamo će i ostati.

Neka 'novi' gazde i stanari nauče čistiti i njegovati prostor u kojem žive, kako su to radili oni prije njih i kako radi sav civilizirani svijet. Ništa više.
Altsa

#52 Re: golubovi na čaršiji

Post by Altsa »

veca_sa wrote:ako uklonimo golubove, od cega ce oni ugostitelji tamo burek slagat :D
pa od macaka od cega i sada slazu :D :-D
ODVRATAN_i_GADAN

#53 Re: golubovi na čaršiji

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

mIRCerka wrote:
slavkoimamodilera wrote:Ma bjazi ba, fino pise za "osuseno" govance, a vala ovo na carsiji je stalno airborn, ima zaliha iz 80ih... :-)

Nisu problem oni sto kake uzvodno, vec oni koju su na divlje izgradili kuce, pa se prikljucili svojom fekalnom kanalizacijom na kisnu kanalizaciju koja se ulijeva u ljackMi... :wink:

Bez zezancije, fakat oko sebilja diSmr opasno... ybga treba to malo pod kontrolu stavit 'vako ili 'nako...
da prostis, meni ne dismri od Buca potoka, vec od pofalica uzvodno :D
Smrdi, smrdi uzvodno jer sam i ja osjetio! Golubovi? :D :D :D :D
sesalmir

#54 Re: golubovi na čaršiji

Post by sesalmir »

Golubovi vode, jeeeeeeeeeeeeeee :D
Skyfox

#55 Re: golubovi na čaršiji

Post by Skyfox »

hladovina wrote:Ja sam ZA golubove na Carsiji! :thumbup:
ko ne voli zivotinje ne voli ni ljude!!!
ljubilac

#56 Re: golubovi na čaršiji

Post by ljubilac »

To golubovi izazivaju bolesti neke? :shock: :?
A ja ih pojeo toliko... :-?
Duhovni Vođa

#57 Re: golubovi na čaršiji

Post by Duhovni Vođa »

Skyfox wrote:
nevjerovatno je kako ljudi u sekundi okrenu cijelu priču.

izuzetno volim životinje, čak i imam pticu kući o kojoj se evo već petu godinu brinem i uživam u njenom prisustvu u kući.

(ali ja dva puta sedmično operem cijeli kavez, postavim novu podlogu, iznesem ga na prozor, dajem mu vitamine i minerale, kad je bolestan odvedem ga veterinaru i svi smo sretni i zadovoljni)

pa da skratim u vezi golubova na čaršiji- ako ljudi nisu u stanju da se brinu o svojoj okolini, a ako ta nebriga utiče na mene i moju porodicu onda JESAM protiv golubova. ali to NE ZNAČI da ne volim životinje nego upravo suprotno.

GOLUBOVI NA ČARŠIJI SU U KRITIČNOM STANJU. OFUCANI I BOLESNI. PONAVLJAM DA SE JEDNO TE ISTO MATIČNO JATO TIH GOLUBOVA PARI MEĐUSOBNO VEĆ GODINAMA. SVI ONI KOJI POZNAJU GENETIKU NA RAZINI 7. RAZREDA OŠ, ZNAJU ŠTA TO ZNAČI.

ps. ne derem se nego samo naglašavam :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#58 Re: golubovi na čaršiji

Post by mIRCerka »

Duhovni Vođa wrote:
Skyfox wrote:

izuzetno volim životinje, čak i imam pticu kući o kojoj se evo već petu godinu brinem i uživam u njenom prisustvu u kući.

(ali ja dva puta sedmično operem cijeli kavez, postavim novu podlogu, iznesem ga na prozor, dajem mu vitamine i minerale, kad je bolestan odvedem ga veterinaru i svi smo sretni i zadovoljni)

pa da skratim u vezi golubova na čaršiji- ako ljudi nisu u stanju da se brinu o svojoj okolini, a ako ta nebriga utiče na mene i moju porodicu onda JESAM protiv golubova. ali to NE ZNAČI da ne volim životinje nego upravo suprotno.

GOLUBOVI NA ČARŠIJI SU U KRITIČNOM STANJU. OFUCANI I BOLESNI. PONAVLJAM DA SE JEDNO TE ISTO MATIČNO JATO TIH GOLUBOVA PARI MEĐUSOBNO VEĆ GODINAMA. SVI ONI KOJI POZNAJU GENETIKU NA RAZINI 7. RAZREDA OŠ, ZNAJU ŠTA TO ZNAČI.

prvo si rekao da ti smetaju golubovi i njihova govna...meni smetaju ta govna i za to krivim GRAD i RAD jer samo vodom speru smece i opuske, a ne koriste nikakva sredstva da ociste to...
Drugo, poznato je da golubovi za svog zivota imaju JEDNOG partnera. Trece, kako si zakljucio da se slobodne ptice pare medjusobno i da nemaju "svjeze krvi" svako malo :D

Shega...ja i dalje za ovaj slucaj krivim iskljucivo RAD, al ne cudi me to nista, jer tu istu firmu IZNENADI SNIJEG U DECEMBRU!!!!
Duhovni Vođa

#59 Re: golubovi na čaršiji

Post by Duhovni Vođa »

prvo si rekao da ti smetaju golubovi i njihova govna...meni smetaju ta govna i za to krivim GRAD i RAD jer samo vodom speru smece i opuske, a ne koriste nikakva sredstva da ociste to...
Drugo, poznato je da golubovi za svog zivota imaju JEDNOG partnera. Trece, kako si zakljucio da se slobodne ptice pare medjusobno i da nemaju "svjeze krvi" svako malo

Shega...ja i dalje za ovaj slucaj krivim iskljucivo RAD, al ne cudi me to nista, jer tu istu firmu IZNENADI SNIJEG U DECEMBRU!!!!
ne znam kakve ovo sto sam boldirao ima veze sa genetikom. golubovi imaju jednog partnera cijeli zivot (osim kad se covjek upetlja), ali tim gore! pare se braca i sestre i tako u nedogled. nema novih parova, to je problem.

evo, jel ti mislis stvarno da su ti golubovi koji tamo borave (koji su u biti postali domace zivotinje), jel ti mislis da su oni u dobrom zdravstvenom stanju? pogledaj ih malo bolje. koliko puta sam vidio mrtvog goluba na carsiji ili okolnim ulicicama koji ISTRUNE na ulici, a da ga niko ne makne.

a sto se govana tice- tebi ne smetaju govna. evo daj mi primjer gdje tebi bas smeta golublji izmet?

govna smetaju meni jer ih nalazim na vešu koji se suši na balkonu, jer ih nalazim na prozorskim daskama, jer ne mogu rukom uhvatiti za šteku na ulaznim vratima nego moram maramicom prvo očistiti, što mi djeca u porodici tu istu šteku hvataju i da ti ne nabrajam dalje.

lako je tebi pričat. :-?
mIRCerka

#60 Re: golubovi na čaršiji

Post by mIRCerka »

Lako je tebi pricat, ti imas golubove ja imam vrane koji usrase i moje i mamino auto, nekad tako jako da se prozor ne moze otvoriti dok se auto ne opere toplom vodom. Sta cemo sad!!!!

Smetaju mi jer setam po carsiji i gadi mi se vidjeti onu kaldrmu, a sto se mrtvih golubova tice, kad si zvao veterinarsku inspekciju i prijavio EVO TRI MRTVA GOLUBA IMAJU PJENU OKO KLJUNA ili slicno...mozda jednostavno imas "divnu djecu" u komsiluku koja vazdusnom puskom eliminiraju gugane.

PS Jos mi nisi objasnio kako u otvorenom prostoru znas da se bas braca i sestre pare :D
Skyfox

#61 Re: golubovi na čaršiji

Post by Skyfox »

Duhovni Vođa wrote:
Skyfox wrote:

izuzetno volim životinje,

Duhovni, ne bih da ti kontriram ali...

Kada izuetno volis zivotinje onda ti iste ne mogu smetati na bilo koji nacin.

Ja gore nisam primjetio ofucane golubove vec dobro ugojene i napucane od silnog kukuruza kojim se hrane sa perijem koje im sjaji na suncu. Znam da mogu biti prenosnici bolesti ali evo koliko sam ziv nisam cuo da se neko razbolio ili umro zbog goluba... Cak ni kad je bila aktuelna pticija gripa. (Pod prozorom od kupatila golubovi mi se godinama gnjezde).
Maticno jato???
Nisam strucnjak za ptice ali nekako mi je logicno gdje ima hrane u izobilju da se tu skupljaju zivotinje iz sireg okruzenja, fakat ne znam sto na carsiju ne bi dolazili golubovi iz Visokog, obavili svoje :D i nazad...
Duhovni Vođa

#62 Re: golubovi na čaršiji

Post by Duhovni Vođa »

Duhovni, ne bih da ti kontriram ali...

Kada izuetno volis zivotinje onda ti iste ne mogu smetati na bilo koji nacin.

Ja gore nisam primjetio ofucane golubove vec dobro ugojene i napucane od silnog kukuruza kojim se hrane sa perijem koje im sjaji na suncu. Znam da mogu biti prenosnici bolesti ali evo koliko sam ziv nisam cuo da se neko razbolio ili umro zbog goluba... Cak ni kad je bila aktuelna pticija gripa. (Pod prozorom od kupatila golubovi mi se godinama gnjezde). da se tu skupljaju zivotinje iz sireg okruzenja, fakat ne znam sto na carsiju ne bi dolazili golubovi iz Visokog, obavili svoje i nazad...
Maticno jato???
Nisam strucnjak za ptice ali nekako mi je logicno gdje ima hrane u izobilju

legendo ja i ljude volim generalno, pa mi često smetaju
Banksy

#63 Re: golubovi na čaršiji

Post by Banksy »

Duhovni Vođa wrote:
pa da skratim u vezi golubova na čaršiji- ako ljudi nisu u stanju da se brinu o svojoj okolini, a ako ta nebriga utiče na mene i moju porodicu onda JESAM protiv golubova.
:?

Hoćemo li onda 'ukinuti' rijeke jer ih ljudi zagađuju, posjeći sve šume jer ih ljudi sijeku, ubiti lovačkim puškama sve pse lutalice jer 'ljudi nisu u stanju da brinu o svojoj okolini'?

Zar ne vidiš koliko su ti postovi, od prvog do zadnjeg, nelogični i kontradiktorni?
30 ljudi, na temi, ti je jasno reklo ono što svako vidi. Problem je samo i jedino u 'novim' ljudima koji ne brinu o svom gradu, kao oni prije njih, i koji ne poštuju osnovne civilizacijske norme.

PROBLEM JE U HIGIJENI vlasnika radnji i stanara na čaršiji, u neradu komunalnih službi, NE U GOLUBOVIMA.
Mislim da ti je to u svim ovim prethodnim postovima dobro pojašnjeno.
Duhovni Vođa

#64 Re: golubovi na čaršiji

Post by Duhovni Vođa »

Hoćemo li onda 'ukinuti' rijeke jer ih ljudi zagađuju, posjeći sve šume jer ih ljudi sijeku, ubiti lovačkim puškama sve pse lutalice jer 'ljudi nisu u stanju da brinu o svojoj okolini'?

Zar ne vidiš koliko su ti postovi, od prvog do zadnjeg, nelogični i kontradiktorni?
30 ljudi, na temi, ti je jasno reklo ono što svako vidi. Problem je samo i jedino u 'novim' ljudima koji ne brinu o svom gradu, kao oni prije njih, i koji ne poštuju osnovne civilizacijske norme.

PROBLEM JE U HIGIJENI vlasnika radnji i stanara na čaršiji, u neradu komunalnih službi, NE U GOLUBOVIMA.
Mislim da je to u svim ovim prethodnim postovima dobro pojašnjeno.
necemo ukinuti rijeke- rijeke smo vec ukinuli samo sto to ne kontamo jos.
u potpunosti se slazem, ne znam gdje sam rekao bilo sta kontra ove izjave.

samo je problem sto sam ja direktna zrtva toga. pa zato licni ton i pomalo afekta u meni. ljut sam pravo i ne zelim to da gledam.

i ne govorite mi da trebam ja da prijavljujem ili da idem da se svađam sa ljudima po ulici ili da zovem jkp. uslugu za sve to sam već platio u komunalnoj pristojbi i porezima koje plaćam.

priznajem da je prvi post bio pomalo brzopleto napisan, ali u ljutnji i afektu nakon što smo morali baciti novu posteljinu uneređenu golubljim izmetom (po ne znam koji put). u njemu sam ipak apelirao na to da TREBA NEKO DA SE POBRINE O GOLUBOVIMA i da im treba kontrolisati broj.

takođe, imam jedno nagradno pitanje- sta mislite gdje spavaju golubovi sa sebilja?
amarOK

#65 Re: golubovi na čaršiji

Post by amarOK »

I ja zivim u blizini i vise ne idem pored Sebilja vec lagano okolo. Mislim da su oni golubovi katastrofa, pravi leteci stakori, situacija ljeti jos gora jer bukvalno nemozes proci od smrada... :x
Skyfox

#66 Re: golubovi na čaršiji

Post by Skyfox »

napad klonova :roll:
mIRCerka

#67 Re: golubovi na čaršiji

Post by mIRCerka »

Ako se ne varam, eliminacijom pasa macaka i svi ptica van kaveza u kini je jednom prilikom doslo do sjeba usjeva jer su se stetocine nakotile mashala...
al neka, nije kriv RAD sto ne CISTI, krive su ptice.. :D iskljucivo PTICE..
Duhovni Vođa

#68 Re: golubovi na čaršiji

Post by Duhovni Vođa »

mIRCerka wrote:Ako se ne varam, eliminacijom pasa macaka i svi ptica van kaveza u kini je jednom prilikom doslo do sjeba usjeva jer su se stetocine nakotile mashala...
odakle ti ovo? kako ce ptice biti krive? cuj ptice krive :roll:
mIRCerka

#69 Re: golubovi na čaršiji

Post by mIRCerka »

Duhovni Vođa wrote:
mIRCerka wrote:Ako se ne varam, eliminacijom pasa macaka i svi ptica van kaveza u kini je jednom prilikom doslo do sjeba usjeva jer su se stetocine nakotile mashala...
odakle ti ovo? kako ce ptice biti krive? cuj ptice krive :roll:
Ja imam za tebe konkretan prijedlog.
Da ja ovu temu zakljucam, a ti iskoristis sve ove postove i otvoris novu temu i objasnis sta je to sve sto ti smeta, jer istina jeste da ptice seru, ali je istina takodjer da RAD samo vodom prsce po carsiji, ne koriste nikakva dezinfekciona sredstva, istina je takodjer da mnogi ljudi bacaju sve i svasta tim pticama, pa nije ni cudo da govnetom progore pamucno platno...istina je takodjer da Sebilj i Carsija bez golubova nisu potpuni.
istina je takodjer da nemas pojma o tim pticama jer si zakljucio da je to jedno jato, da nema novih, da se brat i sestra pare, da zive u komuni zadnji 300 godina.
Vodja, Golubovi su ptice, nisu ljudi pa da se tako ponasaju :D

Eto, ti ako hoces prihvati prijedlog, pa da onda zajedno napadamo glavne i odgovorne, ili cemo i dalje ovako ti i tvoj komsija u klin a mi u plocu :D
chuchumbamayumbe

#70 Re: golubovi na čaršiji

Post by chuchumbamayumbe »

Duhovni Vođa

#71 Re: golubovi na čaršiji

Post by Duhovni Vođa »

nema problema. ja se u biti slažem sa svim postovima ovdje, osim sa onim huškačkim i tendencioznim koje su napisali pojedini, te su me htjeli proglasiti nekim životinjomrscem

nisam protiv ptica- ali jesam za to da im se kontroliše broj i da se iza njih čisti.
mIRCerka

#72 Re: golubovi na čaršiji

Post by mIRCerka »

Duhovni Vođa wrote:nema problema. ja se u biti slažem sa svim postovima ovdje, osim sa onim huškačkim i tendencioznim koje su napisali pojedini, te su me htjeli proglasiti nekim životinjomrscem

nisam protiv ptica- ali jesam za to da im se kontroliše broj i da se iza njih čisti.
Postovani kjkp RAD,
evo smo guglali i nasli smo efikasno sredstvo zove se tako i tako i sluzi za ciscenje pticije kake sa ulica...
itd itd itd :D
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#73 Re: golubovi na čaršiji

Post by KatarinaKosaca »

Kad sam bila mala kupovali su mi kukuruz i hranila sam golubove na Sebilju i to je jedna od najljepših slika koje pamtim iz ranog djetinstva. Želim golubove tamo gdje su uvijek bili. Interesantno je to da ljudi sa sela su odrasli sa životinjama, ali ih uglavnom ne vole i misle da samo služe za izrabljivanje.
Duhovni Vođa

#74 Re: golubovi na čaršiji

Post by Duhovni Vođa »

Kad sam bila mala kupovali su mi kukuruz i hranila sam golubove na Sebilju i to je jedna od najljepših slika koje pamtim iz ranog djetinstva. Želim golubove tamo gdje su uvijek bili. Interesantno je to da ljudi sa sela su odrasli sa životinjama, ali ih uglavnom ne vole i misle da samo služe za izrabljivanje.
i meni su isto kupovali kukuruz kad sam bio mali da hranim golubove. i bas je bilo lijepo jer sam bio mali i nista nisam kontao. sad sam malo veci i neke stvari kontam malo bolje nego tad.
sheilak

#75 Re: golubovi na čaršiji

Post by sheilak »

Shvatam ljude koji su zabrinuti za higijenu ili zdravlje, ali s druge strane , kad prolazim Bascarsijom ne osjetim eventualni smrad pticijeg izmeta, perja, itd. Puno jace osjecam " mirise " neokupanih ljudi, dakle znoja, smrad nikotina, pomijesanih sa mirisima bosanske kuhinje. Jos bih tome dodala pljuvanje po cesti, bacanje opusaka i ostalog smeca, kao i mokrenje u prolazima.
Post Reply