Bježanija iz Stranke za BiH

za_sada_bez_dobrog_nicka

#51 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

KatarinaKosaca wrote:Samir Silajdžić je jedini kojeg ja pamtim da je poslije poraza dao ostavku što je svugdje u svijetu normalan čin. Ja već decenijama čekam da šef opozicije da ostavku pa da ih glasam, ali kako je počelo nikad dočekat neću. :D
Čisto sumnjam kako je Tajina ostavka moralni čin. Više mi liči na "deterdžent" za pranje šefova:
- "Tebe su prozivali, protiv tebe demonstrirali, ti si stranci navukao negativan publicitet i sad moraš dati ostavku!"

Tako je bilo 100%

Zanima me šta će Tetak činiti?
nigdje.nikog

#52 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by nigdje.nikog »

Nije istina da svi bjeze od Harisa:

Semir Osmanagić kod Harisa Silajdžića

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je u subotu u svom kabinetu petočlanu delegaciju Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”. Delegaciju su sačinjavali predsjednik Upravnog odbora Ahmed Bosnić, članovi Upravnog odbora Jovo Jovanović i Mahir Hadžiahmetović, izvršni direktor Zajim Ahmetspahić i osnivač Fondacije Semir Osmanagić.
Predstavnici Fondacije su u dvosatnom razgovoru informirali predsjedavajućeg Silajdžića o zaključcima Prve međunarodne naučne konferencije o Bosanskoj dolini piramida koja je održana u augustu 2008. Desetine svjetskih stručnjaka su tom prilikom potvrdili da je Bosanska dolina piramida vrlo važno arheološko nalazište koje traži daljnja istraživanja te osnivanje Centra za studij piramida sa sjedištem u Sarajevu.
Silajdžić je tokom susreta još jednom potvrdio podršku istraživanjima koje provodi Fondacija ističući da je ovaj razvojni projekt velika šansa za budućnost Bosne i Hercegovine.
Član Upravnog odbora Jovo Jovanović uručio je Zahvalnicu Fondacije dr. Silajdžiću za njegovu nesebičnu podršku istraživanjima u Bosanskoj dolini piramida.
Image
sekiracija

#53 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by sekiracija »

Zna Hare sta treba Bosancima,
KRAMPA :D
Skonto je on:Bosancu daj da kopa,to zna dobro,ako ga pustis pocne da misli,a onda je opasan. :lol:
Real Khan

#54 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by Real Khan »

KatarinaKosaca wrote:
rajvosa1 wrote:Ja mislim suprotno od većine. Da sam politički ambiciozan, sada bih trčao u Stranku za njih. Odlaskom ovih otvara se prostor, a za dvije godine su opći izbori. Ne bi me čudilo, s obzirom na broj nepismenih i polupismenih u BiH, da narod ponovo nasjedne na priče o 100% ili nešto slično. zato ambiciozni, a beskarakterni i ljudi bez ideja, trčite u Stranku za njih!
Slažem se sa ovim što si napisao. To je i bila stranka koja je okupila ljude koju su željeli vlast, a glas nije išao njima nego samo Harisu, odnosno dobili su ga samo preko Harisa i ne mimslim samo zbog 100%, nego i nekih stvari koje je Haris nekada dobro odradio. Kadrovi su bili katastrofa i dobro je što su kažnjeni. Meni je to znak da postoji demokratska svijest građana i da znamo kazniti glasom. Sad ako su pametni naučiče iz toga. Ako nisu i ako Harisova očigledna sujeta i narcisoidnost budu jači od zdrave pameti i menadžerskog razmišljanja u smislu osvajanja tržišta ponovo, otići će u zaborav 4 ever. Oni su naravno i hendikepiraniji u odnosu na SDP ili SDA koji imaju svoje tradicionalne glasače i svoje bastione u kojima uvijek suvereno vladaju šta god da naprave ili kako god da rade. Utoliko im treba više politčke spretnosti. Ipak, ostavka ostaje jedino da je podnio neko iz SBIH, jer to nije učinio Tihić kada je izgubio, a o šefu opozicije da se ne ponavljam.
@rajvosa1, odlično zapažanje. Tako razmišlja pravi političar :D

@KatarinaKosaca, znaš li ti kako ide definicija POLITIČKE PARTIJE?

"Grupa ljudi okupljenih oko jedinstvene platforme u namjeri da učestvuju ili osvoje VLAST".
rajvosa1

#55 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by rajvosa1 »

Nigdje nikog - Haris je navukao one Malezijce preko "ugledne" lopovske porodice Kalota da ulože pare u taj idiotizam od piramida, pa se sada mora vaditi kako zna. Malezijci su na Visočici kupili neke parcele za ogromne pare preko Kalote. Naravno, kada se histerija stišala i svi shvatili da je sve bilo ubleha, Malezijci pitaju ŠTA JE SA NAŠIM PARAMA. I nesretni Haris sada se slika kao da će ih time prevariti.

Real Khan - hvala na komplimentu!
LAIBACH KUNST

#56 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by LAIBACH KUNST »

Počinje mi se sviđati politička scena u BiH.Napokon imamo opciju biranja između ljevičara i desničara.Vrlo je interesantno da su stranke (tzv) centra u cijeloj BiH propale (SBiH,HDZ 1990,PDP).Dakle,polako se demokratizujemo... A što se ostavki tiče,SBiH bi se mogla vaditi na poštenje ukoliko njihov šef (Hare neugodni) podnese ostavku zbog rušenja aprilskog paketa,ukoliko njihov poslanik u BH parlamentu,Sadik Bahtić,javno obeća da se više neće kandidirati na izborima jer je strašno pogriješio kad je istukao novinara,ukoliko Safet Halilović podnese ostavku i kaže:Ja sam već jako dugo ministar svačega a nisam nikada ništa uradio... U tom slučaju imaju šanse da se prodaju,a ostavkom Taje nisu ništa ni dobili ni izgubili.Svakako im više niko živ ništa ne vjeruje.
rajvosa1

#57 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by rajvosa1 »

Pitanje za pristalice Stranke za njih - ima li još onih junica što su dijelili u Trnovu pred izbore, a prikazalo ih na 60 minuta. Glasat ću i ja za vas!!!!!
Madame de Pompadour

#58 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by Madame de Pompadour »

rajvosa1 wrote:Pitanje za pristalice Stranke za njih - ima li još onih junica što su dijelili u Trnovu pred izbore, a prikazalo ih na 60 minuta. Glasat ću i ja za vas!!!!!
Halo rajvosa1 imas li snimak 60 minuta da ga postiras?

Hvala
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#59 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by pici »

Madame de Pompadour wrote:
rajvosa1 wrote:Pitanje za pristalice Stranke za njih - ima li još onih junica što su dijelili u Trnovu pred izbore, a prikazalo ih na 60 minuta. Glasat ću i ja za vas!!!!!
Halo rajvosa1 imas li snimak 60 minuta da ga postiras?

Hvala

http://www.rtvfbih.ba/loc/template.wbsp?wbf_id=60
Madame de Pompadour

#61 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Hvala za vidoe clips, zaista blamaza i cirkus! :D :D

Kad je rijec o kupovini glasova, jedan od novopecenih vijecnika SBiH se jos i "hvalio" :shock: kako uopste nije spavao protekli mjesec obilazeci okolna sela i dijeleci pare 50-100KM da narod glasa za "volove" kako ce dobiti junice poslije izbora!

Koji krkanluk, 'sposobnih' politicara SBiH :lol:

Samo krivicna prijava i strogo pod istragu bandu lopovsku,!

Ako dozvolimo da se predje preko ove sramotne i bijedne afere u jednom malom mjestu kao sto je Trnovo, onda nema svrhe ici na izbore za 4 godine, jer precutavanjem i prelaskom preko kriminala upitno ce biti pitanje buduceg opstanka BiH.

Pozdrav
Madame de Pompadour

#62 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

LAIBACH KUNST wrote:Počinje mi se sviđati politička scena u BiH.Napokon imamo opciju biranja između ljevičara i desničara.Vrlo je interesantno da su stranke (tzv) centra u cijeloj BiH propale (SBiH,HDZ 1990,PDP).Dakle,polako se demokratizujemo... A što se ostavki tiče,SBiH bi se mogla vaditi na poštenje ukoliko njihov šef (Hare neugodni) podnese ostavku zbog rušenja aprilskog paketa,ukoliko njihov poslanik u BH parlamentu,Sadik Bahtić,javno obeća da se više neće kandidirati na izborima jer je strašno pogriješio kad je istukao novinara,ukoliko Safet Halilović podnese ostavku i kaže:Ja sam već jako dugo ministar svačega a nisam nikada ništa uradio... U tom slučaju imaju šanse da se prodaju,a ostavkom Taje nisu ništa ni dobili ni izgubili.Svakako im više niko živ ništa ne vjeruje.
Dobar post i zelim se nadovezati na tvoju recenicu "Svakako im više niko živ ništa ne vjeruje" sa konstatacijom da smo ja i sestra koje zivimo u Evropi a i brat koji zivi u Sarajevu prije 2 godine glasale i jedva cekale da pobijedi Haris Silajdzic ocekujuci spasenje nekog tzv centra.

Ja sam apolitican tip i nikad me nije zanimala politika u BiH, mada smo kao cijela familija uvijek bili pristalice neke gradjanske inicijative i nekako nam se Haris dojmio da je eto on tip kome BiH treba dati sansu da on povuce mase iz desnicarske strane.

Medjutim, onako prateci usput ove protekle dvije godine sta on kaze barem kad gostuje vani, vidim da je covjek izgubljen, nema strategije, primjer: kad je uhapsen Radovan Karadzic i BBC novinarka dala Haretu slot od 5 minuta da prica direktno iz studija, on je jedva sastavio 3 recenice, umjesto k'o da iz topa izbaci 10 strana texta...sto je pokazalo kolika je njegova ne spremnost bila. Za takve i slicne slucajeve koji su od drzavnog interesa politicar ili vodja jednog naroda ima vec razradjen text u glavi i ceka k'o zapeta puska momenat da se to kaze...

Igrom slucaja sam se zakacila za Trnovo, jer moja tetka zivi gore i tako usput preko moje majke sam doznala detalje oko opcinskih izbora kako i na koji nacin su vodjeni i sprovedeni! Nisam mogla da vjerujem kojim marifetlucima se ljudi sluze da ostanu jos 4 godine na nekakvoj maloj stolicici, a posebno me je razljutilo kad je tetka ciji je sin poginuo u ratu na Treskavici, potvrdila kako i na koji nacin su ucjenjivali njenog mladjeg sina da glasa za Ibro Berilo inace ce mozda ostati bez posla :shock: , posto im to nije uspjelo onda su dosli sa novcem na vrata (ona ne drzi stoku) i nudili plastenik/staklenik, paket humanitarne hrane podijeljene dva dana uoci izbora (10kg brasna, malo kafe, ulja i secera) ..itd!

Mojoj tetki nije uopce ni do cega, ona je zena koja je dala sina u ratu i ponude te vrste su samo izazvale sok i psihicko maltretiranje za ono za sto je njen sin zivot dao. :sad:

Preko komentara od ljudi vidim da SBiH postade nekava propala partija sa propalim malo duze usjedjelim kandidatima koji nisu napravili nikakav pomak osim klasicne kradje gdje se je lova vrti...tako bijedni ministar za privredu kantona Abid Saric je isplatio preko sprske banke pare za trnovske junice direktno na ime Eko zadruge u vlasnistvu Ibro Berilo, a Ibro Berilo je doveo Milenu Regoje navodno direktora te zadruge koja je rodjena u okolini Miljevine i zivi u Vojkovicima, "preregistrovao" je da glasa u Trnovu i da odlucuje sudbinu moje tetke i njene familije koji su dali sina u ovom ratu. (Nije u pitanju Milena kao sprkinja, vec je u pitanju nacin na koji je Milena i ostali dovedeni da daju glas) kako bi se zadovoljile pohlepne aspiracije sitnih lokalnih popriucenih politicara (Ibro Berilo i Mirsad Pindzo) koji nemogu nista drugo raditi osim sjediti u opcinskom vijecu i dizati dva prsta za one koji ce im baciti malu kost preko ograde da ne ostanu gladni.

Tako je i zao mi je da ljudi i obican posten narod ispasta radi sitnih prljavih kriminalaca, ali nadam se da ce doci vrijeme barem snovim obrazovanijim generacijama gdje ce demokratija knacno i kod nas ugledati svjetlo dana na vecem nivou.

Nazalost da je tako radila SBiH sto je mene razocaralo, gdje se vidi ogledalo njenih izbornih kriminalnih rezultata od malog sela Trnova preko kantona i dalje do drzavnih institucija,...jednostavno losi kandidati-politicari i lose ideje propale!

Izvinjavam se na duzem emilu,
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#63 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by KatarinaKosaca »

LAIBACH KUNST wrote:Počinje mi se sviđati politička scena u BiH.Napokon imamo opciju biranja između ljevičara i desničara.Vrlo je interesantno da su stranke (tzv) centra u cijeloj BiH propale (SBiH,HDZ 1990,PDP).Dakle,polako se demokratizujemo... .
Ja se sa ovim ne slažem. HDZ 1990 nikada nije ni pokušavao biti centar, čak ni deklarativno. SNSD bi trebao biti ljevica?????????
Te termine ne koriste ni u predizbornoj kampanji, tako da je teško znati ček i deklarativno ko pripada desnici, a ko lijevici. Na primjer program ako pročitaš svaki je isti ili sličan. Nije ovo zapad, pa da je tržišna ekonomija toliko saživjela, da postoje subvencije i pomoći od strane države, pa da je pitanje kako ko to želi preraspodijeliti. Baš nikakve desnice i ljevice ovdje nema (Sem kad se radi o nasljeđu imovine :lol: )
za_sada_bez_dobrog_nicka

#64 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

HDZ 1990 je desniji od HDZ-a.
SNSD i socijaldemokratija - strabizam :D
SBiH - samo u poziciju pa makar i sa Le Penom a može i sa Pol Potom :bih:
zanzibar

#65 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by zanzibar »

Definitivno su nenadmašna stranka i čini se da ih najviše interesuje stočni fond. Evo jedne vijesti objavljene u Startu:

"Na dan izbornih rezulata u Stranci za BiH sve je bilo spremno za proslavu pobjede.‭ ‬U to ime bila su spremna i tri janjeta s ražnja kako bi se do duboko u noć uz mezu i piće slavila pobjeda na lokalni‭ ‬izborima.‭
Ali,‭ ‬život nije bajka,‭ ‬pa je već sa dolascima prvih prebrojanih listića,‭ ‬svima bilo jasno kako se neočekivano pobjeda pretvara u poraz.‭ ‬Prvi je to shvatio veliki šef‭ ‬Haris Silajdžić,‭ ‬koji je oko dvadeset sati,‭ ‬nakon blijede izjavu o pobjedi,‭ ‬napustio prostorije stranke.‭ ‬Njegovi saradnici su‭ ‬također,‭ ‬slijedeći vođu,‭ ‬ojađeni i utučeni,‭ ‬u intervalima napuštali prostorije.‭ ‬U ponoć u Stranci više nije bilo nikoga.‭ ‬I niko ništa nije okusio.
Ali,‭ ‬nakon prespavane noći i povratka apetita,‭ ‬pojednici su se sjetili pečenja.‭ ‬Ali,‭ ‬avaj,‭ ‬tri pečena jagnjeta su netragom nestala.‭

-‭ ‬Na pitanje gdje su nestala jagnjad niko nije znao odgovoriti‭ ‬-‭ ‬kaže jedan od svjedoka cijelog slučaja." :D :D :D
za_sada_bez_dobrog_nicka

#66 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Pitanje dana: Ko je plećku spodbio pod jaknu? :D
rajvosa1

#67 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by rajvosa1 »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Pitanje dana: Ko je plećku spodbio pod jaknu? :D
Safet Halilović, pod parolom: Nek' se nađe!
homar

#68 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by homar »

Siledžija Bahtić, niko nije smio prići plećki od njega.
sheilak

#69 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by sheilak »

Meliha Alic
:x
sekiracija

#70 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by sekiracija »

Nakrali smo se,ili ko nije ebi ga,a mi sad pravimo razlaz,ubleha SDA privrednika(LOPOVA) preobucenih u ruho ove stranke.
KatarinaKosaca

#71 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by KatarinaKosaca »

ThunderbirD wrote:SBiH treba prestati s egzistiranjem .
Ne vidim nikakav smisao postojanja te stranke :roll: .
A da ih zakonski ukinemo, ako već neće sami? Onako demokratski :D :D

Ako ne može zakonom, onda ulicom? Joj, meni se ova ideja pravo sviđa, šta ti misliš?
KatarinaKosaca

#72 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by KatarinaKosaca »

Juuuuupiiiii, supperrrrrr :thumbup: :thumbup:

Onda možda nekad i naši pobijede, šta misliš ti?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#73 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by PipiDugaDevetka »

KatarinaKosaca wrote:... Za razliku od toga, Alićka je bila super profesorica matematike u drugoj gimnaziji. Predavala je matematičkom smjeru i tada imala veliku zavist kolega jer su najbolji profesori predavali matematičkom razredu. Organizirala je takmičenja, vodila djecu vani gdje su uvijek osvajali neko mjesto, ukratko ambiciozna i sposobna. U politici se očito nije snašla.
Stanovao sam u stanu za domara II gimnazije kao izbjeglica u vlastitom gradu '92-'95..
Kada je otpočela sa radom klinika ''BOSANES'', valjda vlasništvo njenog muža, bilo mi je jasno zašto je ona tokom '94. tužila moga brata, borca - linija Hotonj, zimi isključivala struju,...Uprkos molbi bratove VJ Hotonj i mojim molbama jer je MUP bio pronašao jedan stan na A. Polju za mene i moje, samo je zbog nekih razloga trebalo je čekati januar '95.

Ne, ništa ona to nije razumjela, nego GAZI one koji je brane na liniji fronta,....GAZI! ....
PREKO MRTVIH GAZI U SVOJOJ KARIJERI!

Brat preživio, kao i ja, porodica ostala na okupu i,... '97.g., nakon povratka na svoje i početnog sveopšteg optimizma, on se otrovao :( .

Jedan "šaraf" njegove odluke da ''pobjegne'' je i maltretiranje od strane
PROFUKNJAČE,
MELIHE ALIĆ ZVANE,
LA KUKARAČA:

Image
homar

#74 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by homar »

PipiDugaDevetka wrote:
KatarinaKosaca wrote:... Za razliku od toga, Alićka je bila super profesorica matematike u drugoj gimnaziji. Predavala je matematičkom smjeru i tada imala veliku zavist kolega jer su najbolji profesori predavali matematičkom razredu. Organizirala je takmičenja, vodila djecu vani gdje su uvijek osvajali neko mjesto, ukratko ambiciozna i sposobna. U politici se očito nije snašla.
Stanovao sam u stanu za domara II gimnazije kao izbjeglica u vlastitom gradu '92-'95..
Kada je otpočela sa radom klinika ''BOSANES'', valjda vlasništvo njenog muža, bilo mi je jasno zašto je ona tokom '94. tužila moga brata, borca - linija Hotonj, zimi isključivala struju,...Uprkos molbi bratove VJ Hotonj i mojim molbama jer je MUP bio pronašao jedan stan na A. Polju za mene i moje, samo je zbog nekih razloga trebalo je čekati januar '95.

Ne, ništa ona to nije razumjela, nego GAZI one koji je brane na liniji fronta,....GAZI! ....
PREKO MRTVIH GAZI U SVOJOJ KARIJERI!

Brat preživio, kao i ja, porodica ostala na okupu i,... '97.g., nakon povratka na svoje i početnog sveopšteg optimizma, on se otrovao :( .

Jedan "šaraf" njegove odluke da ''pobjegne'' je i maltretiranje od strane
PROFUKNJAČE,
MELIHE ALIĆ ZVANE,
LA KUKARAČA:

Image
Žena ratni i poratni profiter našla se u družbi kriminalaca i lopova u Stranci za BiH.
rajvosa1

#75 Re: Bježanija iz Stranke za BiH

Post by rajvosa1 »

Niko se u ovoj priči nije sjetio da upita šta je sa Munibom Jusufovićem, odgovornim za enormno povećanje plaća u Parlamentu FBiH?
Post Reply