Bježanija iz Stranke za BiH
-
samonikli
#1 Bježanija iz Stranke za BiH
Otišao je Samir Silajdžić, a mnogi žele otići. Ovo bi u najkraćem mogao biti bilans rezultata koje je na nedavnim izborima ostvarila Stranka za BiH, pod vodstvom "vizionara" iz malog stančića Harisa Silajdžića.
Ovi mnogi koji se spremaju otići ipak neće to uraditi poput Taje Silajdžića uz presicu već to planiraju daleko od očiju javnosti. Kako saznaje naš list u toku je prava bježanija iz Harisove jazbine, a većini gubitnika na listi želja za novo udomljenje je pobjednička SDA.
- Koliko ja znam masovno se javljaju ljudi koji se sada nakon izbora žele učlaniti u SDA. Hoće svi člansku iskaznicu, a posebno ljudi iz Stranke za BiH - rekao je naš izvor iz Stranke demokratkse akcije, koja je napravila veliki rezultat na proteklim izborima.
Ipak, pobjednički šator po svemu sudeći neće širom otvoriti ulaz. Kako nam je rečeno, SDA će praviti selekciju. Posebno sito se sprema za funkcionere SzBiH, koji bi još jednom promijenili dres.
Glavi selameta traži se u cijeloj BiH, a pri bježaniji posebno su agilni Harisovi puleni iz Kantona Sarajevo. Rasulo - možda je samo to trebalo reći.
Ovo je vijest dana svakako, Počelo je počelo.....
Ovi mnogi koji se spremaju otići ipak neće to uraditi poput Taje Silajdžića uz presicu već to planiraju daleko od očiju javnosti. Kako saznaje naš list u toku je prava bježanija iz Harisove jazbine, a većini gubitnika na listi želja za novo udomljenje je pobjednička SDA.
- Koliko ja znam masovno se javljaju ljudi koji se sada nakon izbora žele učlaniti u SDA. Hoće svi člansku iskaznicu, a posebno ljudi iz Stranke za BiH - rekao je naš izvor iz Stranke demokratkse akcije, koja je napravila veliki rezultat na proteklim izborima.
Ipak, pobjednički šator po svemu sudeći neće širom otvoriti ulaz. Kako nam je rečeno, SDA će praviti selekciju. Posebno sito se sprema za funkcionere SzBiH, koji bi još jednom promijenili dres.
Glavi selameta traži se u cijeloj BiH, a pri bježaniji posebno su agilni Harisovi puleni iz Kantona Sarajevo. Rasulo - možda je samo to trebalo reći.
Ovo je vijest dana svakako, Počelo je počelo.....
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#2 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
kažnjeni su glasom i mislim da je to dovoljno, pa mi je ovo likovanje malo bezeze. Samir Silajdžić je jedini kojeg ja pamtim da je poslije poraza dao ostavku što je svugdje u svijetu normalan čin. Ja već decenijama čekam da šef opozicije da ostavku pa da ih glasam, ali kako je počelo nikad dočekat neću. 
-
mostarac
#3 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
ja te molim da ni tada ne glasas za SDP. Ni svaki glas nije vrijedan i zna zasmrdit na daleko.
-
in33sa
#4 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
Kako rekoh neki dan, poraz Stranke ZagraBiH je tek pirova pobjeda gradjana nad tom bolesnom politikom, oni ce opet pod skute SDA i cekati da i SDA politika prne u shishu pa ce se po ko zna koji put curiknuti u ZagraBiH i predstaviti se kao spasitelji.
Vec vidjeno, narod ima kratko pamcenje, a i tim "nacionalno osvjestenim" glasacima je bitno da glasaju za "nase". Vrte se od SDA do ZagraBiH i tako u krug evo vec dvanaest-trinaest godina.
Vec vidjeno, narod ima kratko pamcenje, a i tim "nacionalno osvjestenim" glasacima je bitno da glasaju za "nase". Vrte se od SDA do ZagraBiH i tako u krug evo vec dvanaest-trinaest godina.
- sheilak
#5 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
Bjezanija iz Stranke za BiH
Cujete li taj stampedo?
To samo potvrdjuje moje misljenje o ljudima iz te stranke . Zar nije vecina njih vec bjezala iz drugih stranaka, kada su tonule, u SzBiH?
Smorise se. 
Cujete li taj stampedo?
To samo potvrdjuje moje misljenje o ljudima iz te stranke . Zar nije vecina njih vec bjezala iz drugih stranaka, kada su tonule, u SzBiH?
-
rajvosa1
#6 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
Ja mislim suprotno od većine. Da sam politički ambiciozan, sada bih trčao u Stranku za njih. Odlaskom ovih otvara se prostor, a za dvije godine su opći izbori. Ne bi me čudilo, s obzirom na broj nepismenih i polupismenih u BiH, da narod ponovo nasjedne na priče o 100% ili nešto slično. zato ambiciozni, a beskarakterni i ljudi bez ideja, trčite u Stranku za njih!
- KatarinaKosaca
#7 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
Očito nije. Zato ih i nema za SDP.mostarac wrote:ja te molim da ni tada ne glasas za SDP. Ni svaki glas nije vrijedan i zna zasmrdit na daleko.
-
mostarac
#8 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
ima dovoljno i svaki dan ih je na tvoju zalost viseKatarinaKosaca wrote:Očito nije. Zato ih i nema za SDP.mostarac wrote:ja te molim da ni tada ne glasas za SDP. Ni svaki glas nije vrijedan i zna zasmrdit na daleko.![]()
Sto bi komsije rekle: " Neka pati koga smeta "
- KatarinaKosaca
#9 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
Slažem se sa ovim što si napisao. To je i bila stranka koja je okupila ljude koju su željeli vlast, a glas nije išao njima nego samo Harisu, odnosno dobili su ga samo preko Harisa i ne mimslim samo zbog 100%, nego i nekih stvari koje je Haris nekada dobro odradio. Kadrovi su bili katastrofa i dobro je što su kažnjeni. Meni je to znak da postoji demokratska svijest građana i da znamo kazniti glasom. Sad ako su pametni naučiče iz toga. Ako nisu i ako Harisova očigledna sujeta i narcisoidnost budu jači od zdrave pameti i menadžerskog razmišljanja u smislu osvajanja tržišta ponovo, otići će u zaborav 4 ever. Oni su naravno i hendikepiraniji u odnosu na SDP ili SDA koji imaju svoje tradicionalne glasače i svoje bastione u kojima uvijek suvereno vladaju šta god da naprave ili kako god da rade. Utoliko im treba više politčke spretnosti. Ipak, ostavka ostaje jedino da je podnio neko iz SBIH, jer to nije učinio Tihić kada je izgubio, a o šefu opozicije da se ne ponavljam.rajvosa1 wrote:Ja mislim suprotno od većine. Da sam politički ambiciozan, sada bih trčao u Stranku za njih. Odlaskom ovih otvara se prostor, a za dvije godine su opći izbori. Ne bi me čudilo, s obzirom na broj nepismenih i polupismenih u BiH, da narod ponovo nasjedne na priče o 100% ili nešto slično. zato ambiciozni, a beskarakterni i ljudi bez ideja, trčite u Stranku za njih!
- KatarinaKosaca
#10 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
Ti si školski primjer dogmate infantilnog razmišljanja, pa ja sa tobom, dječače, prekidam svaku diskusiju.mostarac wrote:ima dovoljno i svaki dan ih je na tvoju zalost viseKatarinaKosaca wrote:Očito nije. Zato ih i nema za SDP.mostarac wrote:ja te molim da ni tada ne glasas za SDP. Ni svaki glas nije vrijedan i zna zasmrdit na daleko.![]()
-
alanskoda
#11 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
[/quote]
katarina, dosta je i tebe vise.ovo je tema o zagrabih a ne sdp-u.
ima dovoljno i svaki dan ih je na tvoju zalost vise
Ti si školski primjer dogmate infantilnog razmišljanja, pa ja sa tobom, dječače, prekidam svaku diskusiju.
katarina, dosta je i tebe vise.ovo je tema o zagrabih a ne sdp-u.
- KatarinaKosaca
#12 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
Pa i pisala sam o SBIH i navela primjer da je to jedina stranka u kojoj je neko dao ostavku kao moralni čin poslije poraza.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#13 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
e ljudi ša mi je sa Gradom-Gradimirom Gojerom
jel se i on fata pete iz 100 % nečeg
,znao sam ja dje Grada uljeti tu je rasulo 
- sheilak
#14 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
Ja sam se zaprepastila kad sam ga vidjela u Stranci za BiH .
- Jazz_Junkie
#15 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
Opet se stranke k´o gace mijenjaju. 
- sheilak
#16 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
prljave gaće 
-
rajvosa1
#17 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
Kada već pričamo o Gradi, da li je ušao u OV Stari Grad?
- KatarinaKosaca
#18 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
ako je bio među prva 3 na listi, mislim da jeste.
-
in33sa
#19 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
Fakat, kad je Gradimir usao u ZagraBiH?
Sjecam se da je bio u SDP-u, istina dalekih devedesetih godina proslog stoljeca, ali kad je dospio do foteljasa? ono kad se dokopao mjesta direktora pozorista, ili cega vec?
Sjecam se da je bio u SDP-u, istina dalekih devedesetih godina proslog stoljeca, ali kad je dospio do foteljasa? ono kad se dokopao mjesta direktora pozorista, ili cega vec?
-
rajvosa1
#20 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
Katarina, svidio mi se tvoj komentar na moj post. Ali treba dodati da ni Hare 100% nije podnosio ostavke kada ga je Alija tukao na izborima niti kada ga je Tihić pobijedio 2002. Meni ipak nešto govori da će oni kao stranka opstati i na narednim izborima, možda ne kao na općim 2006., ali imamo birače kakve imamo...
-
rajvosa1
#21 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
Ušao je u SBiH pred opće izbore 2006. Nakon odlaska iz SDP-a kada je Alijansa poražena na izborima 2002. bio je direktor Narodnog pozorišta (i još uvijek je), a na taj položaj je došao na kokursu koji je sam raspisao dok je bio ministar kulture KS u doba Alijanse. Između toga, jedno vrijeme je bio u Ekološkoj stranci E-5, a spominjalo ga se i među članovima sada propale Avdićeve stranke Slobodni demokrati.in33sa wrote:Fakat, kad je Gradimir usao u ZagraBiH?
Katarina, Gojer je bio nosilac liste u Starom Gradu.
- pici
#22 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
znaci Grada je uljetio u vijecnike SG
lopina stara.....moro bi do njeg u narodno na jednu terapiju
.....e jel znadete da je Mustafi-Dino Mistafić,Gradin pulen 
- KatarinaKosaca
#23 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
Ne želim ja da budem odvjetnik Harisa Silajdžića, ali je jako, jako pozitivno da je neko počeo i samim tim uvodi ostavku kao moralni čin poslije pada. Meni da padne realizacija u poslu, ja ne bih ni čekala da dobijem otkaz, sama bih ga dala, jer tako određuje tržište i to je normalno. Samo u našem političkom životu nije normalno. Ali vidim dvije jako pozitivne stvari u ovome. Naime, glasači su kaznili glasom i neko uvodi kategoriju ostavke poslije gubitka. To je dobro za našu demokratsku svijest. Ipak, ja da sam šef stranke i da je vodim promijenila bih kadar i kada ja hodam po bijelom svijetu imala ovdje menadžment koji vodi stranku. I samo tako imaju šanse da se povrate uz Harisove diplomatske i državničke istupe koji su mi često puta za odobravanje. Zato i ne mislim kao ti da samo ljudi bez karaktera treba da ideu tamo, nego i neki koji žele zdravu vlast ili da obnašaju neku funkciju savjeso i pošteno. Ne po automatizmu bezkičmenjaci i poltroni. Iako to nisam ja u svakom slučaju, kao što si napisao, sada je prilika.rajvosa1 wrote:Katarina, svidio mi se tvoj komentar na moj post. Ali treba dodati da ni Hare 100% nije podnosio ostavke kada ga je Alija tukao na izborima niti kada ga je Tihić pobijedio 2002. Meni ipak nešto govori da će oni kao stranka opstati i na narednim izborima, možda ne kao na općim 2006., ali imamo birače kakve imamo...
btw. Ako je bio nosilac liste, onda je garant prošao , jer su ušli u općinski odbor. Ja nisam glasala, pa ne znam
- vee-jay
#24 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
KatarinaKosaca wrote:kažnjeni su glasom i mislim da je to dovoljno, pa mi je ovo likovanje malo bezeze. Samir Silajdžić je jedini kojeg ja pamtim da je poslije poraza dao ostavku što je svugdje u svijetu normalan čin. Ja već decenijama čekam da šef opozicije da ostavku pa da ih glasam, ali kako je počelo nikad dočekat neću.
HEEEEEEJJJJJJ BA, tema ima svoje ime "Bježanija iz Stranke za BiH", covjek jos napisa o cemu je rijec, a ti pises kao prva na ovu temu i ono bas o Lagmudziji. Nidje veze.
Eto, samim time se moze tema i zatvoriti. Nisi cekala ni da dvije stranice prodju pa da skrenes na svoj najomiljeniji off-topic...
edit: tek sad vidjeh zoomov komentar
Last edited by vee-jay on 11/10/2008 16:22, edited 1 time in total.
- pici
#25 Re: Bježanija iz Stranke za BiH
Rođen je 1951. godine. Pisac je i kazališni redatelj.in33sa wrote:Fakat, kad je Gradimir usao u ZagraBiH?
Obavljao dužnosti dramaturga i direktora Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, direktora i umjetničkog rukovodioca Pozorišta mladih Sarajevo, umjetničkog rukovodioca mostarskog Teatra mladih, generalnog direktora Radničkog univerziteta Đuro Đaković u Sarajevu, direktora Poslovne zajednice profesionalnih pozorišta BiH, direktora i umjetničkog rukovodioca Kamernog teatra 55.
U listu Naši dani bio je urednik kulturne rubrike, a istu dužnost obavljao je i u omladinskoj novini Spektar.
Uređivao je ediciju Prva izvođenja i Tetrorama Poslovne zajednice profesionalnih pozorišta BiH.
Bio je ministar u Vladi RBiH (bez lisnice) i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo.
Obnašao je i dužnost dogradonačelnika Grada Sarajeva, te potpredsjednika SDP BiH.
Jedno vrijeme bio je i član redakcije časopisa Pozorište u Tuzli.
Jedan je od osnivača Mostarskog teatra mladih, Sarajevskog ratnog teatra - SARTR-a.
Trenutno obnaša dužnost direktora Narodnog pozorišta Sarajevo, predsjednika Društva pisaca BiH, predsjednika Upravnog odbora Narodnog pozorišta u Tuzli.
Član je redakcije časopisa Most u Mostaru, kolumnist banjalučkih Nezavisnih novina... član asocijacije nezavisnih intelektuakaca Krug 99.
Prevođen je na poljski, mekedonski i engleski jezik.
Nagrađivanje više puta za teatarske režije: na Pozorišnim igrama BiH u Jajcu, Susretima pozorišta BiH u Brčkom, Malom pozorju u Novom Sadu... Dobitnik je Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva, internacionalne nagrade u oblasti dramskog odgoja Grozdanin kikot, velike nagrade teatarskog festivala u Chividaleu u Italiji, nagrade za unaprijeđenje umjetnosti u Pratu, Italija, nagrade i plakete Sloboda Međunarodnog centra za mir, Plakete Narodnog pozorišta Tuzla i Plakete Kamernog teatra 55. Nagradu Zadužbine Petra Kočića "Kočićevo pero" dobio 2008. godine.
Prema dva posljednja libreta, a sa muzikom Đela Jusića, izvedene su predstave u Kamernom teatru 55 i Narodnom pozorištu Sarajevo.
100% Grada