Gradonačelnice, daj ostavku!

callmethebreeeze

#51 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by callmethebreeeze »

madner wrote:
callmethebreeeze wrote:
madner wrote:
Ali nije bilo tu krvoprolica. Ljudi usli, policija osigurala, ljudi otisli.

Jedino da su angazovali vidovitu Dzemilu pa da su znali da ce ih pratit...
cuj nije?! jesi li ti vidio slike sa otvaranja izlozbe, citao izvjestaje ocevidaca? da su tu drotovi pokazali zube mozda ne bi bilo mafijaskog presretanja taksija i premlacivanja ljudi po gradu.
:-) :wink: :bih:
Ama zasta da su pokazali zube?
To vehabosi nemaju ljudska i gradjanska prava?

Nije bilo krvoprolica pred policijom, da ne?
Zasto su doticni morali pratit doticne, ako ne zbog straha od policije?

Argument postaje smijesan, policija je korektno uradila svoj posao, to sto bi neki htjeli malo policijske drzave kad im odgovara...
ajde, nemoj da si smijesan. nigdje na svijetu policija ne dozvoljava, recimo, navijacima da se slobodno secu. upravo iz straha od sukoba. ja sam svojim ocima gledao kako masa policijaca u maricama, na konjima, sa psima eskotira grupu navijaca jednog svedskog tima do stadiona. a svedska nije policijska drzava, vjeruj mi na rijec. :D
Azrim

#52 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by Azrim »

pipliček wrote:
Vozdra raja wrote:Kada je neko u Tuzli postavio potanje zasto se ne protestuje protiv Jasmina Imamovica usljed sve gore sigurnosne situacije u tom gradu, odgovor je bio da Jasmin ne moze svakoga uciti pameti i da on ne moze biti odgovoran za sve sto se desava. Naravno, takav odgovor je uslijedio zato sto je on iz SDP-a!

Pitam se, dali bi za sve i svasta Semiha bila optuzivana da je kojim slucajem ona iz SDP-a!?
Nije uopće dobra usporedba. Kada su vehabije napravile demostracije u Tuzli, Imamović je javno izašao i napao ih. Za mene ovdje nema veze da li je Semiha iz SDA, ona radi javni posao predstavlja sve graađane ovog grada i odgovorna je sve što se događa u glavnom gradu.
Nešto kontam za koje pare i privilegije bi se ja prihvatio tog posla?
ilma333

#53 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by ilma333 »

zgembo_sa wrote:Zalosno je koliko ljudi malo poznaju ingerencije opstina, grada, kantona, federacije, drzave... Veze nemaju, ali ih to ne sprjecava da laprdaju. Meni firma isplacuje prilicno mali topli obrok, ja mislim da Komsic treba zbog toga dat ostavku! Mislim kad se vec optuzuje neosnovano...
Gradonačelnik je izvršno-upravni organ Grada Sarajeva.
Gradonačelnik predstavlja i zastupa Grad Sarajevo.
Gradonačelnik u obavljanju poslova iz samoupravnog djelokruga Grada Sarajeva nadležan je za:

1. provođenje gradske politike, predlaganje i izvršavanje gradskih propisa i gradskih akata i izvršavanje prenesenih nadležnosti Gradu Sarajevu od Kantona Sarajevo,
2. imenovanje i smjenjivanje gradskih službenika i namještenika,
3. osiguravanje saradnje gradskih službenika sa ombudsmenima,
4. podnošenje izvještaja Gradskom vijeću i javnosti o provođenju gradske politike i svojih aktivnosti,
5. obavještavanje Skupštine Kantona, odnosno kantonalnih organa o izvršavanju kantonalne politike i kantonalnih zakona i drugih propisa i međunarodnih ugovora, kao i o stanju u odgovarajućoj oblasti, kad je izvršavanje te politike i tih zakona, odnosno međunarodnih ugovora povjereno Gradu Sarajevu,
6. nadzor nad gradskim ustanovama i objektima, gradskim preduzećima i gradskom imovinom,
7. poštivanje prava svih stanovnika Grada Sarajeva navedenih u članu 9. stav 1. statuta, (da osiguraju svim gra|anima
jednaka prava, uz po{tivanje njihovog nacionalnog, vjerskog i
kulturnog identiteta, kao i da podsti~u njihov miroljubiv su‘ivot
i dobrobit svojih stanovnika u slobodnoj samoupravi.)

8. podsticanje saradnje gradskih općina i u tu svrhu sazivanje najmanje jedanput mjesečno sastanka na kome učestvuju načelnici gradskih općina. O rezultatima sastanka sačinjava se zapisnik.

U obavljanju prenesenih poslova kantonalne uprave gradonačelnik vrši poslove utvrđene zakonom.
popajic

#54 Re: Gradonačelnice, daj ostavku!

Post by popajic »

Sarajlije obozavaju Semihicu - tako su glasali ! ( bar onih 40% koji SU glasali )
Demokratija dragi moji !
Post Reply