Joj kakav je ukus ona imala
DM trgovine za Bosance
-
čičamiča
#51 Re: DM trgovine za Bosance
Meni je najbolja bila jedna konzerva PEPSI koju sam popio 93. Bio "plavi put" pa došlo svašta u Grad.

- upravnik
#52 Re: DM trgovine za Bosance
šta god vas zanima pitajte čičamiču... on sve zna... provjereno
- karanana
#53 Re: DM trgovine za Bosance
Amazonka27 wrote:eee nek si spomenuo Milku...meni je najbolja ona iz madzarske...bolja je od one iz njemacke..a probala sam onu iz rusije...opet neki treci okus...ne sjecam se jel bolja ili losija...davno bi al milka je milka
ps. Karanana gdje si ti...haman sam te pozelila
Haman???
Ma frka, trka, guzva, droga, panika
- Fair Life
#54 Re: DM trgovine za Bosance
lamija_SA wrote:Ja isto kontam...da mi je ZORA.PipiDugaDevetka wrote:Moj jarane @Ponekad s'proljeća,Ponekad s'proljeca wrote:To su sve skart proizvodi koji nisu prosli kontrolu, pa se tuse u 3 zemlje gdje i nas svrstavaju!!!!!!!! Nekad je i ZORA cokolade tako budzasto prodavala na kilu!!!!
Da je meni jedno 6 kila ZORINIH rum-pločica iz sedamdesetih/osamdesetih,...Pa, ZORA i sarajevska Safunjara su uništene da bi mi morali kupovati današnje GMO+E aditivi čokolade od kojih djeca sanjaju nakaze i P&G safune/kaladonte.
Imali su onaj fenomenalni eurokrem i banana čokoladice. Ima se i sad kupiti i bananica i eurokrema, ali nije to to.

-
mojgrad
#55 Re: DM trgovine za Bosance
ja u DM-u kupujem samo vegetarijanske pastete 
-
cistunac
#57 Re: DM trgovine za Bosance
U redu zajeb ali čičamiča ima pravo. Naime, nemaju svi svjetski proizvodi uvijek jednostran izgled, ukus, kvalitet jer se isti rade za razlicita trzista. Marlboro u USA je mnogo jaci i po mome misljenju losiji nego u Evropi. Marlboro Lights u Sarajevu su neuporedivi sa onim iz USA (nas tj. evropski je daleko bolji) i kao da nemaju vezu jedan sa drugim a opet su pakovani kao jedan.upravnik wrote:šta god vas zanima pitajte čičamiču... on sve zna... provjereno
-
hocunecu
#58 Re: DM trgovine za Bosance
sarajevski meko pakovanje,to je cejf
-
encian
#59 Re: DM trgovine za Bosance
meni je NIVEA nasa grozna. ne podnosim je nikako. onu njeamcku skoro pojedem. doduse mozda se sad sta promijenilo. ova u japanu je grozna.
od zene koja radi u logistici wrigley's-a u svedskoj znam da su orbit i airways zvake najnizeg kvaliteta koje wrigley's proizvodi.
rafaello poljski i drugi (cini mi se, belgijski) dva svijeta. milke takodjer.
da kazem iskreno, meni i parfemi u onom SAM SHOP-u ne mirisu isto kao drugdje po svijetu. 3-4 puta mi se desilo da sam dosla kupiti parfem koji sam upratila da mi se svidja, kad ono ni nalik.
od zene koja radi u logistici wrigley's-a u svedskoj znam da su orbit i airways zvake najnizeg kvaliteta koje wrigley's proizvodi.
da kazem iskreno, meni i parfemi u onom SAM SHOP-u ne mirisu isto kao drugdje po svijetu. 3-4 puta mi se desilo da sam dosla kupiti parfem koji sam upratila da mi se svidja, kad ono ni nalik.
-
d2
#60 Re: DM trgovine za Bosance
dozvolite jedno amatersko pitanje, ciji je DM, ja sam kontao da je hrvatski ali neki dan na nekom njemackom kanalu vidjeh da ima i tamo... to je njemacki brand ?
- vjesticanametli
#61 Re: DM trgovine za Bosance
ima ima puno bolji 
-
downtoearth
#62 Re: DM trgovine za Bosance
Kao npr.?babyline wrote:@ ovi koji se kunu u milku, ne bih da vam kvarim ceif, ali taj brand nije sinonim za kvalitet ni vani, po meni jedna malo losija prosjecna cokolada, sa gigantskim marketingom (placas vise od 50 % za reklamu). Nije zlato sve sto sija... Neke domace marke su mi puno kvalitetnije i ukusnije, a opcenito nisam mjerilo jer najvise volim crnu cokoladu i onu preko 70%...
- sebilj
#63 Re: DM trgovine za Bosance
Ima i to punooooooooooooooooooooooooo !!!Amazonka27 wrote:jesi li probao coca colu u hrvatskoj, u bosni i u srbiji...ili negdje dalje?Ima li razlike?čičamiča wrote:Pitanje za sve
Da li ste ikada bili u nekoj fabrici?
Da li znate šta je tehnološki proces?
Da li znate kako se dobijaju dozvole za proizvodnju nekog proizvoda?
Gdje se nalaze Poljska, Rumunije?
Nemoguće je izvesti to o čemu vi pričate. Ne postoje različiti proizvodi za "bolja" i "gora" tržišta.
Zadnjih skoro 15 godina se bavim uvozm tehničke robe, nažalost ne ja nego firme za koje sam radio, i dobro mi je poznat cjelokupni proces, zato to tvrdim.
Da li su Mercedes vozila koja se kupuju u Njemačkoj i BiH ista?
- lala_sa
#64 Re: DM trgovine za Bosance
Sacuvaj me Boze zapadnoevropske milke koja je ukusnija od nase....sto bih se uloptala 
-
nejra2007
#65 Re: DM trgovine za Bosance
Meni je baš drago kad tako naši ljudi polete u ove strane drogerije i parfimerije, pa se opeku.VjecitiStudent wrote:I mi smo se, kao i vjerovatno mnogi drugi potrosaci u BiH, obradovali otvaranjem prodavnica DM-a. Uredno, cisto, sredjeno, dobar izbor, s nadom da ce roba u njemu biti iste kvalitete kao i EU, pa vise nece biti potrebno zagledati u etikete i tragati za sitnim slovima ispisanom zemljom proizvodnje.
Jer mozda ste vec uocili, originalna Carlsberg piva nije ni u bliskom rodu sa Carslbergom proizvedenim u Srbiji, Palmolive proizvodi proizvedeni u Italiji i Turskoj su dva svijeta, ....
I tako, izmedju ostalog, kupimo juce u DM-u SAFEGUARD sapun, jer mala je beba u kuci pa se treba bakterija malo vise cuvati. I kako se sapun poceo koristiti pocesmo se svi cesati po rukama. Pogledamo na kutiji zemlju porijekla: EGIPAT!!!!!!
Elem, trebace i dalje citati deklaracije na svemu i svacemu.
![]()
![]()
"Tu nas cijene"????
PS. Samo da napomenem da smo isti sapun, samo proizveden u EU, koristili i prije i bio je potpuno drugaciji.
Jeli vam ljudi više jasno da treba ostavljati pare u našoj zemlji da se mi gradimo, a ne Austrija i Njemačka.DM-ovi i sl. ovdje ostavljaju samo PDV , a zaradu koju bi trebali investirati kod nas šalju u zemlje porjekla firme.
Tako apel svima ...Kupujte kod naših domaćih firmi, a ima ih jako puno...
-
nejra2007
#66 Re: DM trgovine za Bosance
encian wrote:meni je NIVEA nasa grozna. ne podnosim je nikako. onu njeamcku skoro pojedem. doduse mozda se sad sta promijenilo. ova u japanu je grozna.
I zato ima lijek, imaš fino distributere, koje nazoveš i kažeš i oni dođu, provjere slučaj...Reci mi koji je parfem u pitanju pa ću ti reći ko je distributer, pa se žali...
-
VjecitiStudent
#67 Re: DM trgovine za Bosance
U domacim je situacija jos gora.nejra2007 wrote: Meni je baš drago kad tako naši ljudi polete u ove strane drogerije i parfimerije, pa se opeku.
Jeli vam ljudi više jasno da treba ostavljati pare u našoj zemlji da se mi gradimo, a ne Austrija i Njemačka.DM-ovi i sl. ovdje ostavljaju samo PDV , a zaradu koju bi trebali investirati kod nas šalju u zemlje porjekla firme.
Tako apel svima ...Kupujte kod naših domaćih firmi, a ima ih jako puno...
-
amir79
#68 Re: DM trgovine za Bosance
preporucujem VISHY shampone za kosu 
-
nejra2007
#69 Re: DM trgovine za Bosance
sebilj wrote:Ima i to punooooooooooooooooooooooooo !!!Amazonka27 wrote:jesi li probao coca colu u hrvatskoj, u bosni i u srbiji...ili negdje dalje?Ima li razlike?čičamiča wrote:Pitanje za sve
Da li ste ikada bili u nekoj fabrici?
Da li znate šta je tehnološki proces?
Da li znate kako se dobijaju dozvole za proizvodnju nekog proizvoda?
Gdje se nalaze Poljska, Rumunije?
Nemoguće je izvesti to o čemu vi pričate. Ne postoje različiti proizvodi za "bolja" i "gora" tržišta.
Zadnjih skoro 15 godina se bavim uvozm tehničke robe, nažalost ne ja nego firme za koje sam radio, i dobro mi je poznat cjelokupni proces, zato to tvrdim.
Da li su Mercedes vozila koja se kupuju u Njemačkoj i BiH ista?
U potpunosti se slažem s tobom, ali to je naš mentalitet uvijek je sve tuđe bolje nego naše.
-
encian
#70 Re: DM trgovine za Bosance
dior: diorissimo i j'adorenejra2007 wrote:encian wrote:meni je NIVEA nasa grozna. ne podnosim je nikako. onu njeamcku skoro pojedem. doduse mozda se sad sta promijenilo. ova u japanu je grozna.
I zato ima lijek, imaš fino distributere, koje nazoveš i kažeš i oni dođu, provjere slučaj...Reci mi koji je parfem u pitanju pa ću ti reći ko je distributer, pa se žali...
channel: allure i chance
-
nejra2007
#71 Re: DM trgovine za Bosance
Promands Sarajevo ti je distributer.encian wrote:dior: diorissimo i j'adorenejra2007 wrote:encian wrote:meni je NIVEA nasa grozna. ne podnosim je nikako. onu njeamcku skoro pojedem. doduse mozda se sad sta promijenilo. ova u japanu je grozna.
channel: allure i chance
A koliko znam SAM SHOP nema autorizaciju za ta dva branda, tako da ti distributer ne odgovara ni za orginalnost.
KRAFT
BABIĆ-TRADE
TRIO-EDOX
su autorizirane pa pravo tamo.
- armin_tz
#72 Re: DM trgovine za Bosance
DM- Deutsche Marktd2 wrote:dozvolite jedno amatersko pitanje, ciji je DM, ja sam kontao da je hrvatski ali neki dan na nekom njemackom kanalu vidjeh da ima i tamo... to je njemacki brand ?
-
escobar_
#73 Re: DM trgovine za Bosance
Il' je Drogerie Markt?armin_tz wrote:DM- Deutsche Marktd2 wrote:dozvolite jedno amatersko pitanje, ciji je DM, ja sam kontao da je hrvatski ali neki dan na nekom njemackom kanalu vidjeh da ima i tamo... to je njemacki brand ?
- Lady Saray
#74 Re: DM trgovine za Bosance
ipak je ovo drugoescobar_ wrote:Il' je Drogerie Markt?armin_tz wrote:DM- Deutsche Marktd2 wrote:dozvolite jedno amatersko pitanje, ciji je DM, ja sam kontao da je hrvatski ali neki dan na nekom njemackom kanalu vidjeh da ima i tamo... to je njemacki brand ?
http://www.dm-drogeriemarkt.de/
- DaysleepeR
#75 Re: DM trgovine za Bosance
DM koji je prisutan kod nas je ušao preko HR
Firma zastupnik DM-a je iz Mostara
sapun je egipatski a ne onaj iz EU jer bi taj fini divni iz EU ovdje bio preskup nakon svih dažbina i sve
Zato na našim policama imamo 2 class originale zato što smo LOW BUDGET MARKET
nemožemo očekivati da je nešto i jeftino i kvalitetno
Firma zastupnik DM-a je iz Mostara
sapun je egipatski a ne onaj iz EU jer bi taj fini divni iz EU ovdje bio preskup nakon svih dažbina i sve
Zato na našim policama imamo 2 class originale zato što smo LOW BUDGET MARKET
nemožemo očekivati da je nešto i jeftino i kvalitetno