Bobi - udomljen

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Baby

#51 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Baby »

Rivera,sta je sa bobijem,sta je veterinar rekao???
Rivera

#52 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Rivera »

Hej ljudi! Nisam ja ovdje tako cesto... Dakle, veterinar je rekao da se Bobijev kuk moze operisati! Kakva radost! On ima bolove u desnoj nozi i nadam se da ce mu ova operacija to sanirati. Sto se tice same operacije veterinar je pozitivan. Sad samo da sve dobro prodje. Javicu kako je sve proteklo nakon operacije koja bi trebala biti sutra oko 2h.
Hvala za ponudjenu pomoc! Nisam ni pitala koliko ce stajati operacija... Nek on bude dobro.
Ne brinite za Bobija. Dobro mu je i okruzen je ljubavlju. Ima jedna porodica koja ga zeli udomiti ali o tom potom. Sad je bitno da mu bude bolje. On je PREDIVAN PAS!!! Zasluzuje i takav dom.
Imam slike ali ako ne uspijem da ih stavim neka mi neko pojasni kako se to radi.... Nisam ja bas "osoba sa foruma" :-) Znam da se tu slike stavljaju na malo drugaciji nacin...
Drzite fige!
Rivera

#53 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Rivera »

Zaboravih pitati: da li mi neko moze reci kada je Bobi ima nesrecu?
Jedna osoba u parku mi je rekla da je Bobi vec vakcinisan pa (neka zena je to uradila koja se brinula o njemu). Da li znate ko je to i ako znate da me povezete s njom kako ne bih psu davala opet iste vakcine a u kratkom roku.
Molim vas pokusajte to saznati.
Rivera

#54 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Rivera »

Image

Image

Image

Image
Baby

#55 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Baby »

Rivera,ti si dusa od covjeka,da je bogdo vise takvih...cheguevara,dogovori se sa riverom da joj das onih 100 eura od svilenog....I Hvala bogu pa se operacija moze obaviti...
A bobi je prelijep jos kako ste ga okupali,beba moja mala,pravo je porastao ....Meni je samo zao sto je toliko cekao da bude spašen,dok je bio na Breci toliko sam se trudila ali nije islo niko ga nije htjeo,eto velik pas kao on ne moze biti u kuci,a ti mu sve dopustas,ti si zaista poseban covjek Rivera....I puno ti HVALA!!!
P.S. Dali bi ga mogla obici nekad,samo da ga vidim,posto mi jako nedostaje,i donijela bih neku hranu za njega...
Baby

#56 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Baby »

Rivera wrote:Zaboravih pitati: da li mi neko moze reci kada je Bobi ima nesrecu?
Jedna osoba u parku mi je rekla da je Bobi vec vakcinisan pa (neka zena je to uradila koja se brinula o njemu). Da li znate ko je to i ako znate da me povezete s njom kako ne bih psu davala opet iste vakcine a u kratkom roku.
Molim vas pokusajte to saznati.
Nemoj vakcinisati jos bobija ima jedna zena koja ga je cesto preko subote i nedelje uzimala sebi kuci i brinula se o njemu,pitat cu je ona je mozda vakcinisala bobija...
Baby

#57 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Baby »

Kako je prosla danasnja operacija????Nadam se da je Boby dobro....sreća mala..
Soul_Sista

#58 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Soul_Sista »

..kako je fin ovaj pas, drago mi je da ce biti hepi end :) :)

..Rivera i ajde_vise :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Angie071

#59 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Angie071 »

Samo da se zahvalim svima koju su spasili Bobija.... Ja ga vec sedmicama hranim u parku i strasno sam tuzna bila zadnjih dana jer vidim da ga nema... Mislila sam da je ono najgore - kad ono Bobi spasen! Svaka vam cast!... Ja kako vec imam 2 psa i zivim u malom stanu nazalost nisam mogla da ga uzmem sebi..a i do sad sam spasavala sve koje stignem i na svu srecu uspjesno.. Drago mi je da znam da jos uvijek ima ljudi koji stvarno hoce pomoci a ne samo reci eh zao mi ga je ali boze moj i nastaviti dalje kao da se nista nije desilo.... Veliki pozdrav! ps. svakako Bobi fan-ovima javite kako je prosla operacija! I drzim dige! Bobi je divan pas...
ajde_vise

#60 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by ajde_vise »

elelm.. samo da ukratko javim..

bobi je dobro :D
operacija prosla dobro,
sad ga boli, mora tako..
ovo mi je rivera ukratko rekla.. zamolila da javim..
a ona ce se javit cim stigne, valjda sutra, jer fakat ima previse obaveza
et :)
Rivera

#61 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Rivera »

Bobi je operisan u nedjelju i imao je bolove, sto je normalno s obzirom na to sta mu je radjeno. Sad se samo treba nadati najboljem. Kupila sam mu sve potrebne lijekove koji se uzimaju post operativno. Drago mi je da ima ljudi koji su ponudili pomoci finansijski jer su troskovi poprilicni. Na kraju cu skenirati sve racune i postaviti da vidite. Molim vas da ne koristite pp vec da sve bude transparentno i dostupno svima. Takodje vas molim da novac koji zelite dati za Bobija predate ajde_vise jer je meni tako lakse. Trenutno nemam vremena da cesto pisem postove jer se brinem i o Bobiju i jos nekoliko pasa, a pored toga neko iz moje porodice je u nedjelju zavrsio u bolnici. Bobi je dobro, jede, spava na duseku koji smo mu postavili na pod da ne bi skakao cak na krevet mada se i to dogodi :-)
Pozdrav!
Rivera

#62 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Rivera »

Image
Soul_Sista

#63 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Soul_Sista »

..supeeeeer ste :-) :D
ajde_vise

#64 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by ajde_vise »

elem.. kako ja volim sve zvanicno :D
javio mi se danas cheguevara_k1.. i dostavit ce pare od @svilenog,
i et .. nek se javno zna ko sta.. koliko para.. da ne bude zabune :)
hvala che..
ajde_vise

#65 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by ajde_vise »

e.. jos jednom bih zamolila da sav novac, znaci cifru :) koji preko mene zelite dat za Bobija, navedete i na javnom,
a ja cu tim osobama na pp dat tel za kontakt.. :D
cist racun.. duga ljubav :wink:
tinchy

#66 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by tinchy »

Evo kod mene i @Baby je ostalo oko 40 KM koje smo nekad skupili za Bobija tako da mozemo i to dati ili ako treba hranu kupiti za to. Mozes kontaktirati @Baby pa se dog. oko preuzimanja novca ili da sutra dodjes na Udomljavanje u Veliki Park od 13-15 h pa da tako uzmes novac. :D :D :)
Baby

#67 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Baby »

ajde_vise posalji mi pp-om tvoj broj telefon,da te jedna zena moze kontaktirat,ona bi isto dala nesto novca....
Baby

#68 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Baby »

i ako hoces dodji sutra na udomljavanje da ti predam novac za Bobija.... koji smo mi sakupile...
Baby

#69 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Baby »

Rivera kako je Bobi jeli mu bolje???
ajde_vise

#70 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by ajde_vise »

elem..
forumasica koja je zeljela ostat anonimna, poklonila je danas 50km za Bobija :D thanx
Bobi je bolje :) i oslanja se na nogu pomalo
a Rivera ce se javit cim stigne
Rivera

#71 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Rivera »

Bobi se dobro oporavlja. Uskoro ce mu biti skinuti i konci pa cemo morati malo vise i vjezbati s njim. Inace hoda, ide u setnju ali na 3 none, cetvrtom se oslanja kada stoji. Vec i izgleda ljepse jer ima regularne obroke, zivi u toplom domu, okruzen je ljubavlju. . .

Zahvaljujem osobi koja je poslala donaciju od 50KM! ajde_vise mi je predala juce.

Za one koji su se interesovali: operacija je kostala 220KM, RTG 117KM, lijekovi 45KM.

Pozdrav!
bauhaus

#72 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by bauhaus »

stize,nazalost sa nesto zakasnjenja, po 50 km za bobija i mladenku.tu je i povodac i kais oko vrata,pa kome bude trebalo.pocetkom iduce sedmice.
Rivera

#73 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Rivera »

Mozda ce ovo biti neobicna molba: da li neko ima ili zna nekoga ko ima bazen? Za post op rehabilitaciju Bobiju bi veoma (ili jedino) pomoglo da pliva.
:skoljka: rekoh da ce biti neobicno.... :run:

Skinuti konci...Bobi ok ali se naravno jos ne oslanja na operisanu nogu...
VeljaPas

#74 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by VeljaPas »

Rivera wrote:Mozda ce ovo biti neobicna molba: da li neko ima ili zna nekoga ko ima bazen? Za post op rehabilitaciju Bobiju bi veoma (ili jedino) pomoglo da pliva.

imam za Bobija vanjski bazen na raspolaganju, doduse malo obrastao algama, ali vidjet cemo kolika je temperatura vode.
Rivera

#75 Re: Bobiju HITNO treba stalni/privremeni dom!!

Post by Rivera »

Velja wrote:
Rivera wrote:Mozda ce ovo biti neobicna molba: da li neko ima ili zna nekoga ko ima bazen? Za post op rehabilitaciju Bobiju bi veoma (ili jedino) pomoglo da pliva.

imam za Bobija vanjski bazen na raspolaganju, doduse malo obrastao algama, ali vidjet cemo kolika je temperatura vode.

vanjski ugradjeni ( u tom slucaju gdje se nalazi?) ili mobilni (plasticni)? koliki je?
Post Reply