Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mali Ninja wrote:
stari moj, danas djecu ne uče poštivati nikog ni uživo, kulturu dialoga da ne spominjem ... a tek ovdje na forumu gdje ih niko ne vidi niti zna ...
zastoqsviram wrote:lijepo ja rekoh onomad nasoj lijepoj bradatoj moderatorki: "otvori bona kaki kurs za naske nekulturne, ima nas i-ha-ha, isplatice ti se"...
al' jok nece ona, mrsko joj sta li, lakse joj kandjiju u ruke pa nas nevine u rudnik...
Da istovremeno odgovorim na dva posta koja su meni zapala za oko...
Roditelji jesu direktno odgovorni za nekulturnu omladinu, ali svi vi koji si dozvolite da vas ta omladina uvrijedi ste to i zasluzili dok god se ne naucite kako da vas drugi tretiraju. Ne treba niko da organizuje kurseve za nekulturne nego za vas kulturne! Kada budete u stanju da nekoga u diskusiji rasplacete onda mi se javite da vam dam diplomu.
Kultura dijaloga je prvo ovdje itekako potrebna, cim se neko ne slaze sa tvojim misljenjem, kao odgovor na tvoj post, ne navode se kontra-argumenti, nego si odmah placenik, debil, fasista, nacionalista, komunista, peder, itd. itd.
zastoqsviram wrote:lijepo ja rekoh onomad nasoj lijepoj bradatoj moderatorki: "otvori bona kaki kurs za naske nekulturne, ima nas i-ha-ha, isplatice ti se"...
al' jok nece ona, mrsko joj sta li, lakse joj kandjiju u ruke pa nas nevine u rudnik...
Ili recimo stalna teznja da bude u "raji" pa hoce ban silom.
"Raja" su ,vjerovatno,disedenti sa Foruma radio Sarajeva
ja sam nekulturana seljačina ruralac iz jednog sarajevskog prigradskog naselja
nađoh se u mnogim postovima fine gradske raje i shvatih kako je krajnje vrijeme da se malo emancipujem ...
zato me od sad pa na dalje i ubuduće zovite mr.emancipovani
iznijeti argument - totalna nepoznanica;
uvaziti neciji argument ili razlicit stav - Address Not Found;
saslusati sagovornika - totalna nepoznanica;
procitati uvodni post pa onda diskutovati - rijetka pojava;
priznati da nisi u pravu - ma nemoj?!
Cinjanica je da je ovo forum, a ne pravi zivot. U praksi se rjetko ko ovako izrazava kao na forumu.
Medjutim, primjetio sam nesto slicno. Ljudi negledaju sta je napisano (receno), nego gledaju ko je to napisao.
Da li taj ima pravo da tako pise?
Sta li on ucinio? Sta li je prozivio? Pa, da tek onda moze o necemu da govori.
Ovakvo razmisljane je jako rasprostranjeno u BiH tj na ExYu prostorima.
Takvim razmisljanjem nikad necemo naci rjesenja za bolje sutra.
sarajevac071 wrote:ja sam nekulturana seljačina ruralac iz jednog sarajevskog prigradskog naselja
nađoh se u mnogim postovima fine gradske raje i shvatih kako je krajnje vrijeme da se malo emancipujem ...
sarajevac071 wrote:ja sam nekulturana seljačina ruralac iz jednog sarajevskog prigradskog naselja
Jako bitno dobro i neizbjezno gradivo za postanje...
E kad se rijesimo toga mozemo predvoditi EU pa i SAD jer cemo imati generaciju za uzor svim civilizacijama, savrseno ljudstvo al to ne postoji, uvijek ce biti neki ortodoksni kreten koji nabija popularnost na vec uveliko sje..nom dernek.ba, odgovorima "ne zanima me" , "ne znam" ...
sto je najgore, podjednaka kolicina netolerancije u komunikaciji dolazi sa adresa "liberalnih", "otvorenih", "naprednih" kao i onih od kojih se to ocekuje. desnicara, konzervatuvaca...
iznijeti argument - totalna nepoznanica;
uvaziti neciji argument ili razlicit stav - Address Not Found;
saslusati sagovornika - totalna nepoznanica;
procitati uvodni post pa onda diskutovati - rijetka pojava;
priznati da nisi u pravu - ma nemoj?!
Cinjanica je da je ovo forum, a ne pravi zivot. U praksi se rjetko ko ovako izrazava kao na forumu.
Medjutim, primjetio sam nesto slicno. Ljudi negledaju sta je napisano (receno), nego gledaju ko je to napisao.
Da li taj ima pravo da tako pise?
Sta li on ucinio? Sta li je prozivio? Pa, da tek onda moze o necemu da govori.
Ovakvo razmisljane je jako rasprostranjeno u BiH tj na ExYu prostorima.
Takvim razmisljanjem nikad necemo naci rjesenja za bolje sutra.
i jos treba dodati da se diskusije svodi ili na apsolutnu podrsku ili apsolutnu osudu.nesto sto se zove kompromis je nezamislivo jer, prema trnutnom sistemu vrijednosti ,ocigledno sugerira na slabost, oportunizam, nepoznavanje ili nerazumijevanje pojave
Jednom mi je jedan Engleskinja, govoreći o njenim zaapažanjima o nama, rekla:"Meni je vrlo zanimljivo ovdje što niko nikoga sluša, dok neko govori, onaj drugi se i ne trudi da ga sluša, nego samo razmišlja kako će on nešto reći, čim prije i što glasnije. Nije ovdje kultura dijaloga nikada imala svoja uporitša.
pipliček wrote:Jednom mi je jedan Engleskinja, govoreći o njenim zaapažanjima o nama, rekla:"Meni je vrlo zanimljivo ovdje što niko nikoga sluša, dok neko govori, onaj drugi se i ne trudi da ga sluša, nego samo razmišlja kako će on nešto reći, čim prije i što glasnije. Nije ovdje kultura dijaloga nikada imala svoja uporitša.
A na osnovu cega ti to tako generalizujes i zakljucujes? Cuj, nikada!
pipliček wrote:Jednom mi je jedan Engleskinja, govoreći o njenim zaapažanjima o nama, rekla:"Meni je vrlo zanimljivo ovdje što niko nikoga sluša, dok neko govori, onaj drugi se i ne trudi da ga sluša, nego samo razmišlja kako će on nešto reći, čim prije i što glasnije. Nije ovdje kultura dijaloga nikada imala svoja uporitša.
A na osnovu cega ti to tako generalizujes i zakljucujes? Cuj, nikada!
Korekcija, bilo je ovdje kroz povijest kulture dijaloga i tolerancije ali još više nedostataka dijaloga i tolerancije.
nihoniho wrote:sto je najgore, podjednaka kolicina netolerancije u komunikaciji dolazi sa adresa "liberalnih", "otvorenih", "naprednih" kao i onih od kojih se to ocekuje. desnicara, konzervatuvaca...
gledajuci na TV direktore i savjetnike i zastupnike u domovima, shvatam polako...govori glasno, masi rukama i ne dozvoli sagovorniku da bilo sta kaze...to je ono sto definise DIJALOG kod nas...
I ovdje kao i svugdje drugo dolazim bez predrasuda i u miru Idemo mi catat, sta mislite meni zvuci dobro