(ne)kultura dijaloga

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

ova tema ce se zatvoriti

prije 10. odgovora
5
11%
izmedju 10. i 20. odgovora
5
11%
izmedju 20. i 30. odgovora
5
11%
poslije 30. odgovora
31
67%

Total votes: 46

Abacija

#51 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by Abacija »

mali Ninja wrote: stari moj, danas djecu ne uče poštivati nikog ni uživo, kulturu dialoga da ne spominjem ... a tek ovdje na forumu gdje ih niko ne vidi niti zna ...
zastoqsviram wrote:lijepo ja rekoh onomad nasoj lijepoj bradatoj moderatorki: "otvori bona kaki kurs za naske nekulturne, ima nas i-ha-ha, isplatice ti se"...
al' jok nece ona, mrsko joj sta li, lakse joj kandjiju u ruke pa nas nevine u rudnik...
Da istovremeno odgovorim na dva posta koja su meni zapala za oko...
Roditelji jesu direktno odgovorni za nekulturnu omladinu, ali svi vi koji si dozvolite da vas ta omladina uvrijedi ste to i zasluzili dok god se ne naucite kako da vas drugi tretiraju. Ne treba niko da organizuje kurseve za nekulturne nego za vas kulturne! Kada budete u stanju da nekoga u diskusiji rasplacete onda mi se javite da vam dam diplomu. :kravata:
lopta

#52 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by lopta »

Kultura dijaloga je prvo ovdje itekako potrebna, cim se neko ne slaze sa tvojim misljenjem, kao odgovor na tvoj post, ne navode se kontra-argumenti, nego si odmah placenik, debil, fasista, nacionalista, komunista, peder, itd. itd.
uroborus

#53 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by uroborus »

mIRCerka wrote:
zastoqsviram wrote:lijepo ja rekoh onomad nasoj lijepoj bradatoj moderatorki: "otvori bona kaki kurs za naske nekulturne, ima nas i-ha-ha, isplatice ti se"...
al' jok nece ona, mrsko joj sta li, lakse joj kandjiju u ruke pa nas nevine u rudnik...
Ili recimo stalna teznja da bude u "raji" pa hoce ban silom.
"Raja" su ,vjerovatno,disedenti sa Foruma radio Sarajeva :run:
sarajevac071

#54 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by sarajevac071 »

ja sam nekulturana seljačina ruralac iz jednog sarajevskog prigradskog naselja
nađoh se u mnogim postovima fine gradske raje i shvatih kako je krajnje vrijeme da se malo emancipujem ...
zato me od sad pa na dalje i ubuduće zovite mr.emancipovani
mladen225

#55 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by mladen225 »

Slazam se s ovim:

iznijeti argument - totalna nepoznanica;
uvaziti neciji argument ili razlicit stav - Address Not Found;
saslusati sagovornika - totalna nepoznanica;
procitati uvodni post pa onda diskutovati - rijetka pojava;
priznati da nisi u pravu - ma nemoj?!

Cinjanica je da je ovo forum, a ne pravi zivot. U praksi se rjetko ko ovako izrazava kao na forumu.
Medjutim, primjetio sam nesto slicno. Ljudi negledaju sta je napisano (receno), nego gledaju ko je to napisao.
Da li taj ima pravo da tako pise?
Sta li on ucinio? Sta li je prozivio? Pa, da tek onda moze o necemu da govori.

Ovakvo razmisljane je jako rasprostranjeno u BiH tj na ExYu prostorima.
Takvim razmisljanjem nikad necemo naci rjesenja za bolje sutra.
turban

#56 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by turban »

sarajevac071 wrote:ja sam nekulturana seljačina ruralac iz jednog sarajevskog prigradskog naselja
nađoh se u mnogim postovima fine gradske raje i shvatih kako je krajnje vrijeme da se malo emancipujem ...

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
mofo33

#57 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by mofo33 »

turban wrote:
sarajevac071 wrote:ja sam nekulturana seljačina ruralac iz jednog sarajevskog prigradskog naselja

a turbana miss emancipovana :cry:
mrAnderson

#58 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by mrAnderson »

Jako bitno dobro i neizbjezno gradivo za postanje... :thumbup:

E kad se rijesimo toga mozemo predvoditi EU pa i SAD jer cemo imati generaciju za uzor svim civilizacijama, savrseno ljudstvo al to ne postoji, uvijek ce biti neki ortodoksni kreten koji nabija popularnost na vec uveliko sje..nom dernek.ba, odgovorima "ne zanima me" , "ne znam" ...
nihoniho

#59 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by nihoniho »

sto je najgore, podjednaka kolicina netolerancije u komunikaciji dolazi sa adresa "liberalnih", "otvorenih", "naprednih" kao i onih od kojih se to ocekuje. desnicara, konzervatuvaca...
nihoniho

#60 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by nihoniho »

mladen225 wrote:Slazam se s ovim:

iznijeti argument - totalna nepoznanica;
uvaziti neciji argument ili razlicit stav - Address Not Found;
saslusati sagovornika - totalna nepoznanica;
procitati uvodni post pa onda diskutovati - rijetka pojava;
priznati da nisi u pravu - ma nemoj?!

Cinjanica je da je ovo forum, a ne pravi zivot. U praksi se rjetko ko ovako izrazava kao na forumu.
Medjutim, primjetio sam nesto slicno. Ljudi negledaju sta je napisano (receno), nego gledaju ko je to napisao.
Da li taj ima pravo da tako pise?
Sta li on ucinio? Sta li je prozivio? Pa, da tek onda moze o necemu da govori.

Ovakvo razmisljane je jako rasprostranjeno u BiH tj na ExYu prostorima.
Takvim razmisljanjem nikad necemo naci rjesenja za bolje sutra.
i jos treba dodati da se diskusije svodi ili na apsolutnu podrsku ili apsolutnu osudu.nesto sto se zove kompromis je nezamislivo jer, prema trnutnom sistemu vrijednosti ,ocigledno sugerira na slabost, oportunizam, nepoznavanje ili nerazumijevanje pojave
sarajevac071

#61 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by sarajevac071 »

.....
stickitout

#62 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by stickitout »

turban wrote:

Citaj: Rodjen u s(o)jenici :D :D :D
talijan

#63 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by talijan »

mIRCerka wrote: 2. Ja cu temu okaciti na NE PROPUSTI jer smatram da je pitanje vise nego bitno.
:thumbup:
pipliček

#64 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by pipliček »

Jednom mi je jedan Engleskinja, govoreći o njenim zaapažanjima o nama, rekla:"Meni je vrlo zanimljivo ovdje što niko nikoga sluša, dok neko govori, onaj drugi se i ne trudi da ga sluša, nego samo razmišlja kako će on nešto reći, čim prije i što glasnije. Nije ovdje kultura dijaloga nikada imala svoja uporitša.
Abacija

#65 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by Abacija »

pipliček wrote:Jednom mi je jedan Engleskinja, govoreći o njenim zaapažanjima o nama, rekla:"Meni je vrlo zanimljivo ovdje što niko nikoga sluša, dok neko govori, onaj drugi se i ne trudi da ga sluša, nego samo razmišlja kako će on nešto reći, čim prije i što glasnije. Nije ovdje kultura dijaloga nikada imala svoja uporitša.
A na osnovu cega ti to tako generalizujes i zakljucujes? Cuj, nikada! :shock:
pipliček

#66 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by pipliček »

Abacija wrote:
pipliček wrote:Jednom mi je jedan Engleskinja, govoreći o njenim zaapažanjima o nama, rekla:"Meni je vrlo zanimljivo ovdje što niko nikoga sluša, dok neko govori, onaj drugi se i ne trudi da ga sluša, nego samo razmišlja kako će on nešto reći, čim prije i što glasnije. Nije ovdje kultura dijaloga nikada imala svoja uporitša.
A na osnovu cega ti to tako generalizujes i zakljucujes? Cuj, nikada! :shock:
Korekcija, bilo je ovdje kroz povijest kulture dijaloga i tolerancije ali još više nedostataka dijaloga i tolerancije.
piupiu

#67 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by piupiu »

nihoniho wrote:sto je najgore, podjednaka kolicina netolerancije u komunikaciji dolazi sa adresa "liberalnih", "otvorenih", "naprednih" kao i onih od kojih se to ocekuje. desnicara, konzervatuvaca...
Radi se o kolektivnom temperamentu ...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#68 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by mIRCerka »

gledajuci na TV direktore i savjetnike i zastupnike u domovima, shvatam polako...govori glasno, masi rukama i ne dozvoli sagovorniku da bilo sta kaze...to je ono sto definise DIJALOG kod nas...
PalaSa Marsa

#69 Re: (ne)kultura dijaloga

Post by PalaSa Marsa »

I ovdje kao i svugdje drugo dolazim bez predrasuda i u miru :D Idemo mi catat, sta mislite :? meni zvuci dobro :thumbup:
Post Reply