BIH - DRZAVA 3 KONSTITUTIVNA NARODA.

Post Reply
winetou

Post by winetou »

i bio je spreman učiniti bilo šta da zaustavi otcepljenje ili u njihovim pogledima otimanje srpske zemlje
Sa ovim bih se mogao čak i složiti :D Svašta je taj jadni narod bio spreman da učini :(
wels-x

Post by wels-x »

u_prolazu2 wrote:
wels-x wrote:
u_prolazu2 wrote: zasto su svi htjeli izaci?
nitko nije unosio tako teritorije kao sto ti pricas.
ako bas ides tom teorijom - unesene su tri teritorije: "rs", "hb", "rbih"

Pa ti buncas,covjece.
iz tvoje perspektive da.
procitaj mirovni sporazum !
Unesene dvije teritorije nastale genocidom i ratnim razaranjima,okupacijom dvije susjedne drzave.
U ex-Jugoslaviju su uneseni vjekovni teritoriji i nenametnuti mirovnim sporazumom koji bi sprjecio krvoprolice kao sto je to slucaj sa BiH.
u_prolazu2

#53 Re: BIH - DRZAVA 3 KONSTITUTIVNA NARODA.

Post by u_prolazu2 »

zlata wrote:
u_prolazu2 wrote:More than 95% of population of Bosnia and Herzegovina belongs to one of its three constitutive nations: Bosniaks, Croats and Serbs. The term constitutive refers to the fact that these three nations are explicitely mentioned in The Constitution, and that none of them can be considered a minority or immigrant.

ZASTO SE NEKI NE MIRE S TOM CINJENICOM I STALNO IZAZIVAJU NOVI RAT - PRISILJAVAJUCI LJUDE DA SE IZJASNJAVAJU KAKO ONI TO NE ZELE ?
Frajeru...ZATO sto mi nismo imali izbor. Ko je od nas glas'o za "Bosnjastvo"....za "tri konstitutivna naroda"....za Bosnu i Hercegovinu bez SVOG naroda? Za kantone? i sve ostalo..sto nam je nametnuto! Osim toga zasto bi jedan Srbin iz Like im'o veca prava u Banjoj Luci...i jedan Sandzaklija bio VECI "Bosnjak" nego jedan autohtoni Bosanac i Hercegovac...kojem je VISE stalo do BiH...nego do nekakvog vijersko-kulturnog identiteta.
ne govorimo sad o izboru. da je svaki narod imao izbor trebala bi nam barem 3 puta veca teritorija.
zlata

Post by zlata »

Pa jel'nije Tudjman ponudio domovnice "braci muslimanima" koji to zele...pred'rat? A onda nama' is'o krstiti dijete jednog muslimana i katolkinje! dok je pregovar'o podijelu BiH, sa Milosevicem!!!
Vito Korleone

Post by Vito Korleone »

ZASTO SE NEKI NE MIRE S TOM CINJENICOM I STALNO IZAZIVAJU NOVI RAT - PRISILJAVAJUCI LJUDE DA SE IZJASNJAVAJU KAKO ONI TO NE ZELE ?
SAMO OBRNI SVOJU KONSTATACIJU I DAJ SI ODGOVOR :D

Nego,ne mogu da Vas shvatim zasto na silu zivite s nekim koga ne volite ili s njim ne zelite zivjeti :D Spakujes fino kofere,neko na kamion neko na traktor i put pod noge. :D

Svi zadovoljni mirnim rjesenjem problema.

Eto,malo razmisli i o tome :D
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

zlata wrote:Pa jel'nije Tudjman ponudio domovnice "braci muslimanima" koji to zele...pred'rat? A onda nama' is'o krstiti dijete jednog muslimana i katolkinje! dok je pregovar'o podijelu BiH, sa Milosevicem!!!

nemam ja pojma o tome, to pitaj tudjmana !
MilanT

Post by MilanT »

Vito Korleone wrote:
SAMO OBRNI SVOJU KONSTATACIJU I DAJ SI ODGOVOR :D

Nego,ne mogu da Vas shvatim zasto na silu zivite s nekim koga ne volite ili s njim ne zelite zivjeti :D Spakujes fino kofere,neko na kamion neko na traktor i put pod noge. :D

Svi zadovoljni mirnim rjesenjem problema.

Eto,malo razmisli i o tome :D
Odlična poenta.Što se vi tako niste 91 godine spakovali i otišli a ne ovako željeli da odvučete cjelu republiku sa sobom?
wels-x

Post by wels-x »

u_prolazu2 wrote:
wels-x wrote:Unesene dvije teritorije nastale genocidom i ratnim razaranjima,okupacijom dvije susjedne drzave.
U ex-Jugoslaviju su uneseni vjekovni teritoriji i nenametnuti mirovnim sporazumom koji bi sprjecio krvoprolice kao sto je to slucaj sa BiH.
gdje se spominju bosnjaci u tim VJEKOVNIM TERITORIJAMA. koliko ja znam unesena je teritorija KRALJEVINE SLOVENACA HRVATA I SRBA i spojena s SRBIJOM. da bi promjenila ime u KRALJEVINU SRBA HRVATA I SLOVENACA, a kasnije u JUGOSLAVIJU. gdje su ti vasi vjekovni teritoriji na koje imate pravo, ili je opet sve medjunarodna zavjera :D
Govorimo o Bosni i Hercegovini i o njenoj teritoriji.
Bosna i Hercegovina,vise Bosna,manje Hercegovina imaju svoje vjekovno postojanje i ne prdi vise matereti.
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

MilanT wrote:LudoAludjiJa,
Izvini previše brzo sam pročitao tvoj prošli post i odgovorio na njega ne razmišljajući.
Upravu si ali vi računate istoriju samo od rata,to jest računate šta ste izgubili u RS a ne razmišljate na to da je RS tvorevina srpskog naroda koji nije želio da živi u državi BIH nego državi Jugoslavija i bio je spreman učiniti bilo šta da zaustavi otcepljenje ili u njihovim pogledima otimanje srpske zemlje a vas naša tadašnja želja uopšte nije interesovala,nego ste nastavili sa otcepljenjem.
Da se BIH nije željela otcjepiti RS nebi postojala nego bi svi živjeli mješano kao prije.
Milane, slozicu se da je vecina bosanskih Srba 1992 zeljela ostati u Jugoslaviji. Godinu dana prije toga je i vecina Bosnjaka to zeljela, jer je Hrvatska bila protivteza srpskoj dominaciji. Bosnjaci su voljeli Jugoslaviju. Ne tvrdim da je Alija Izetbegovic bio predstavnik svih Bosnjaka, ali njegova politicka stranka u to vrijeme jeste vecine. Sjeti se plana Izetbegovic-Gligorov. Bosnjaci su zeljeli ostati u Jugoslaviji u kojoj bi bila i Hrvatska. Milosevic je unistio tu Jugoslaviju. Ne vjeruj sta ti ja kazem, vec potrazi nezavisne izvore.
E, pazi sad sta ti kazes: "a ne razmišljate na to da je RS tvorevina srpskog naroda koji nije želio da živi u državi BIH nego državi Jugoslavija i bio je spreman učiniti bilo šta". Stvarno zalosno. Boga mi. To "bilo sta", sto ti opravdavas se (i prema presudi Haskog suda) zove GENOCID. To je priznao, dotad navodno neupuceni, predsjednik Republike Srpske Dragan Cavic. Ne znam jesi li ponosan na svoju gornju izjavu i jesi li svjestan sta ustvari pricas, ali reci da je legitimna necija volja da uradi BILO STA, tj. GENOCID, je po meni, a i prema svakome ko se iole moze nazvati covjekom-FASIZAM.

"Da se BIH nije željela otcjepiti RS nebi postojala nego bi svi živjeli mješano kao prije."
"Mijesano kao prije" znaci svako u svojoj avliji, svako na svojoj njivi, svojoj djedovini. Ta razlika od stanja "mijesano zivljenje" i danasnjeg, a za koju ti je ocito drago sto postoji, jer sa odbojnoscu pricas o "mijesano kao prije" se zove ETNICKO CISCENJE (termin koji je prvi put nastao da bi moglo da se opise "podvige" srpske vojske). Razlika se isto moze nazvati GENOCIDOM, a i kvantifikovati kroz 200,000 ubijenih muslimanskih civila, 30-40,000 silovanih zena, unistenim bas SVIM dzamijama na teritoriji koju je i za jedan dan kontrolisala srpska vojska.
Pa, Milane, ako je tvoj gornji post trebao sluziti da ublazi stupidnost prethodnog o povijesno vaznim masinama tvog ujaka privatnika, mogu ti reci samo: SVAKA CAST.
margareta

Post by margareta »

Konstutivni narodi u BiH = dekonstrukcija svih drugih naroda i države BiH

Termin "TRI KONSTITUTIVNA" mora se ukinuti jer predstavlja tornjanje naroda u tri tora kako bi čobani mogli uživati na patnjama običnog naroda.

Zato glasajte ZA SDP !
winetou

Post by winetou »

Pa vi ste se Milane spakovali čak i poslije rata, npr Grbavica :D Nije vama rat potreban. Zna se kome je do selidbe
:oops:
Michael

#62 Re: BIH - DRZAVA 3 KONSTITUTIVNA NARODA.

Post by Michael »

[quote="zlata"][quote="u_prolazu2"]More than 95% of population of Bosnia and Herzegovina belongs to one of its three constitutive nations: Bosniaks, Croats and Serbs. The term constitutive refers to the fact that these three nations are explicitely mentioned in The Constitution, and that none of them can be considered a minority or immigrant.

ZASTO SE NEKI NE MIRE S TOM CINJENICOM I STALNO IZAZIVAJU NOVI RAT - PRISILJAVAJUCI LJUDE DA SE IZJASNJAVAJU KAKO ONI TO NE ZELE ?[/quote]

Frajeru...ZATO sto mi nismo imali izbor. Ko je od nas glas'o za "Bosnjastvo"....za "tri konstitutivna naroda"....za Bosnu i Hercegovinu bez SVOG naroda? Za kantone? i sve ostalo..sto nam je nametnuto! Osim toga zasto bi jedan Srbin iz Like im'o veca prava u Banjoj Luci...i jedan Sandzaklija bio VECI "Bosnjak" nego jedan autohtoni Bosanac i Hercegovac...kojem je VISE stalo do BiH...nego do nekakvog vijersko-kulturnog identiteta.[/quote]

Pa ni Hrvate a bogami ni Srbe nije briga za Bosnu i Hercegovinu kako je sada uredjena.

Sto se tice sandzaklija neka budu najveci bosnjaci koji mogu biti. Ja njih gotivim. U njima makar ima nekog ponosa - mozda zbog njihovih srpskih korjena :-)

Kakva multikulturna bosna, ko jos u to vjeruje?

Podjela pa vi zivite u vasoj multikulturnoj bosni a mi cemo u nasim Hrvatskoj i Srbiji. Vama su ionako; religijski gledano, blize "demokratije islamskih zemalja"
margareta

Post by margareta »

Termin "TRI KONSTITUTIVNA" mora se ukinuti jer predstavlja tornjanje naroda u tri tora kako bi čobani mogli uživati na patnjama običnog naroda.

Zato glasajte ZA SDP !
manijak1

Post by manijak1 »

Frajeru...ZATO sto mi nismo imali izbor. Ko je od nas glas'o za "Bosnjastvo"....za "tri konstitutivna naroda"....za Bosnu i Hercegovinu bez SVOG naroda? Za kantone? i sve ostalo..sto nam je nametnuto! Osim toga zasto bi jedan Srbin iz Like im'o veca prava u Banjoj Luci...i jedan Sandzaklija bio VECI "Bosnjak" nego jedan autohtoni Bosanac i Hercegovac...kojem je VISE stalo do BiH...nego do nekakvog vijersko-kulturnog identiteta
What Is This = Bošnjaštvo :D jeste li to htjeli eliminirati po nalogu Radovana ?
Vjersko kulturni identitet ? :D
Kisprs korjenčići ?
Stvarno Miki prije nebuloze o nepodijeljenosti SFRJ sada podjele BiH ?
Ja sve naivan mislio :D da se ta iluzija spržila u Daytonu :D .
MilanT

Post by MilanT »

Ludoaludjija,
Po tvom prošlom postu sam i ja kriv za genocid iako nisam bio u ratu.
Nigdje nisam opravdavao ništa osim nastanak RS.
Dok god postoji BIH u kojoj Srbi ne žele da žive postojaće i RS da bi se osjećali "na svom".Vi to neželite da shvatite i to je vaš problem a ne naš.
margareta

Post by margareta »

Zato glasajte ZA SDP !
LudoALudjiJA

Post by LudoALudjiJA »

MilanT wrote:Ludoaludjija,
Po tvom prošlom postu sam i ja kriv za genocid iako nisam bio u ratu.
Nigdje nisam opravdavao ništa osim nastanak RS..
Milane,

"nastanak RS", koji ti punim ustima opravdavas, se zove GENOCID. Mogao bih shvatiti da opravdavas odredjeni stepen nezavisnosti RS da je takva demografska distribucija bila i 1992. Medjutim, sam "nastanak", na koji si toliko ponosan, je fotoalbum onih statistickih slika koje sam ti nabrojao. Pa da ne bi bilo zabune na sta si tacno mislio, ti kazes da opravdavas da su Srbi trebali uraditi BILO STA (GENOCID) da bi stvorili RS.
Ne optuzujem tebe za genocid, samo za mene je jednak fasista i onaj koji je, recimo, pustao gas Jevrejima u fasistickim logorima, kao i onaj koji je to podrzavao. Ali, zasto traziti primjer njemackih logora? Puna ih je Bosna bila. Pa upitaj se, dragi simpatizeru metoda BILO STA kojim je nastala RS, kako su nastale masovne grobnice civila, koje se i danas svakodnevno otkopavaju, u kojima su 95% Bosnjaci, a kojih je toliko da vise i ne predstavljaju vijest. Pa provjeri nezavisne izvore, ako meni ne vjerujes. Pa nastavi podrzavati sve to i osjecati se podobnim da nekom solis pamet o demokratiji.
MilanT wrote:Dok god postoji BIH u kojoj Srbi ne žele da žive postojaće i RS da bi se osjećali "na svom".Vi to neželite da shvatite i to je vaš problem a ne naš.
Oni su na tudjem, moj Milane. Da su na svom, ni po jada.

Na ovaj podforum dodjem jer su mi zanimljivi i oraspoloze me odredjeni shizofrenici, o politickim strankama nikad ne raspravljam, o ratu ponekad.

Pa i to o ratu radim pod pretpostavkom da je sa druge strane argumenata neko ko nema stavove kao ja, ali postuje temeljne ljudske vrijednosti. Sa takvim bih nesto i raspravljao. Sa fasistima koji podrzavaju genocid zaista je apsurd, a i uvreda razmijeniti i rijec.

Topao pozdrav
wels-x

Post by wels-x »

u_prolazu2 wrote:
wels-x wrote:Govorimo o Bosni i Hercegovini i o njenoj teritoriji.
Bosna i Hercegovina,vise Bosna,manje Hercegovina imaju svoje vjekovno postojanje i ne prdi vise matereti.

ja ne znam o cemu ti govoris a ocigledno ne znas ni ti - jer si maloprije ovo napisao "U ex-Jugoslaviju su uneseni vjekovni teritoriji i nenametnuti mirovnim sporazumom koji bi sprjecio krvoprolice kao sto je to slucaj sa BiH." ja samo velim sto je uneseno u ex-jugoslaviju. bosnjaka tu nema (a niti muslimana). sto je uneseno u bih stoji u mirovnom sporazumu. razmisli o cemu govoris.
U ex-Jugoslaviju su uneseni vjekovni teritoriji,
ponavljam teritoriji,usao je teritorij BiH i ostalih republika ,takodje sa vjekovnim teritorijama.
Nisu Bosnjaci teritorij,niti muslimani,nisu ni Srbi teritorij,kapiras,niti Hrvati.
BiH IMA SVOJ TERITORIJ,VJEKOVNI I NIKO GA NEMOZE PRIPOJITI NEKOJ DRUGOJ DRZAVI,a bogami nemoze niko protjerati i pobiti hiljade ljudi i reci ovo je sada moje i djeleti drzavu po svom ceifu,nemoze je nikako djeliti,nece moci.
A TAKVI KAO TI PRIZIVAJU RAT.
Ma opet ti ne kontas.
JBT

Post by JBT »

U prolazu, ne kontam sta ti hoces. covjece. Sta te muci?
Daj reci u 2-3 recenice sta ti hoces, u stvari, reci na ovoj temi.
Zasto se bunis, protiv koga se bunis?
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

JBT wrote:U prolazu, ne kontam sta ti hoces. covjece. Sta te muci?
Daj reci u 2-3 recenice sta ti hoces, u stvari, reci na ovoj temi.
Zasto se bunis, protiv koga se bunis?

Image
JBT

Post by JBT »

Nemoj, bogati, crteza. Psihopata mi puna kapa.
Nego, sta je bilo? Ne znas ni sam ni sta te muci niti sta hoces?
Nije valjda, da je smisao svega , kao, da ti sad nesto zavadis ljude na forumu, pa se pokrene revolucija pa se prenese na narode, pa se srusi BiH. Nemoj mi samo to reci. Opasce ti vrijednost. U mojim ocima. Za druge ne znam i nista ti ne mogu garantovati.
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

wels-x wrote:.......... i reci ovo je sada moje...........
naravno tako niti vi mozete reci da je samo vase - niti negirati pravo hrvatima i srbima da je i njihovo ! a ako ne negirate to pravo onda se treba zajednicki dogovoriti kako ce biti uredjena ta drzava, a ne odnositi ignorantski kao sto se odnose bosnjaci !
u_prolazu2

Post by u_prolazu2 »

JBT wrote:Nemoj, bogati, crteza. Psihopata mi puna kapa.
Nego, sta je bilo? Ne znas ni sam ni sta te muci niti sta hoces?
Nije valjda, da je smisao svega , kao, da ti sad nesto zavadis ljude na forumu, pa se pokrene revolucija pa se prenese na narode, pa se srusi BiH. Nemoj mi samo to reci. Opasce ti vrijednost. U mojim ocima. Za druge ne znam i nista ti ne mogu garantovati.
Image
JBT

Post by JBT »

Pardon, a ko to tvrdi da je BiH samo bosnjacka? Da ga odmah moderatoru prijavljujemo.
Primijetio sam da se izjasnjavas kao glasnogovornik hrvatskog naroda u BiH. Kako to?
JBT

Post by JBT »

Ne srdi se, u prolazu.
Post Reply