U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

otherside

#51 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by otherside »

banalizujes fixer, ne mozes ocekivati da ti ja dam odgovor na pitanje zasto je neko siromasan ili umire od gladi.
a tih siromasnih, napustenih, socijalnih slucajeva pored zive djece se ljekari itekako nagledaju. kad vidis porodicne odnose, dodje ti da povratis. sin iz dijaspore zove da pita umire li mu otac jer ako ne umire da ne placa dzaba avionsku kartu. a otac zivi les...
jedno je nasa socijalna stvarnost a drugo teznja da se posteno radi i zaradi. mislim da je to sasvim normalno i prihvatljivo. ocito se lakse progleda kroz prste nekome ko uzima pare od pacijenata nego onome ko posteno zaradjuje platu i usudi se da primjeti da bi MOZDA trebao biti i bolje placen.
fixer

#52 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by fixer »

otherside wrote:banalizujes fixer, ne mozes ocekivati da ti ja dam odgovor na pitanje zasto je neko siromasan ili umire od gladi.
a tih siromasnih, napustenih, socijalnih slucajeva pored zive djece se ljekari itekako nagledaju. kad vidis porodicne odnose, dodje ti da povratis. sin iz dijaspore zove da pita umire li mu otac jer ako ne umire da ne placa dzaba avionsku kartu. a otac zivi les...
jedno je nasa socijalna stvarnost a drugo teznja da se posteno radi i zaradi. mislim da je to sasvim normalno i prihvatljivo. ocito se lakse progleda kroz prste nekome ko uzima pare od pacijenata nego onome ko posteno zaradjuje platu i usudi se da primjeti da bi MOZDA trebao biti i bolje placen.
nisam te ni pitao da mi das razloge. i nije to banaliziranje. to su cinjenice.
ovo zadnje ti je dobro zapazanje. to samo govori da smo drustvo poremecenih vrijednosti. ali zar ti nisi bila ta koja je branila i jedno i drugo? koliko god doktori lose živjeli, koliko se god patili, koliko im god bilo lose, ja im nikad necu priznati potrebu za dodatnim uzimanjem od pacijenata. pa sam simic ima na kontu nekoliko kuca i dva miliona kuna. lose mu? treba mu dodatna motivacija?
otherside

#53 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by otherside »

fixer wrote:
otherside wrote:banalizujes fixer, ne mozes ocekivati da ti ja dam odgovor na pitanje zasto je neko siromasan ili umire od gladi.
nisam te ni pitao da mi das razloge. i nije to banaliziranje. to su cinjenice.
ovo zadnje ti je dobro zapazanje. to samo govori da smo drustvo poremecenih vrijednosti. ali zar ti nisi bila ta koja je branila i jedno i drugo? koliko god doktori lose živjeli, koliko se god patili, koliko im god bilo lose, ja im nikad necu priznati potrebu za dodatnim uzimanjem od pacijenata. pa sam simic ima na kontu nekoliko kuca i dva miliona kuna. lose mu? treba mu dodatna motivacija?
dragi fixer, ja nigdje ne napisah da odobravam bilo kakvu korupciju samo sam rekla da uzimanje novca nije specificno za zdravstvo nego da nazalost prozima cijelo drustvo. uzimanje novca od bolesnog covjeka koji osjeca vitalnu ugrozenost i strepi od buducnosti je krajnje nehumano i vrijedno svakog zgrazavanja i kazne.
nazalost, takvi kao simic su vise cijenjeni (zamisli paradoxa) nego oni koji vrijedno rade i ne pada im na pamet da uzimaju drugi novac osim onog koji zarade. narod misli da usluga zavisi od placanja.
ova moja opservacija na kraju je tuzan zakljucak da ti ljudi prije oproste iznudjivanje novca nego spomnjanje vece plate.
fixer

#54 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by fixer »

nije specificno za zdravstvo, ali moramo se poceti negdje boriti protiv toga. kakvu ce poruku poslati referentno tijelo ako ovakvim ljudima dopusti dalji rad? da svojom strucnoscu obitavas iznad zakona? a onda se ljutimo sto npr. jedan strucnjak bicakcic nije dohvatio suda, iako postoji vise od 600 stranica dokaznog materijala! ako strucnost postane presudan faktor koji ti daje imunitet, svakom optuzenom na sudu ce se pronaci neki aspekt korisnog drustvenog doprinosa u kojem doticni posjeduje adekvatnu strucnost.
Loreley

#55 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by Loreley »

dijaliza wrote:Frajer je dobar stručnjak, i ako je uzimao lovu, nije jedini. Sigurno su se na njemu "kola slomila" zato što tamo nije bio domaći, a po znanju je bio jači od ostalih. Ionako je "etiketiran" i ne bi mogao nesmetano hapat lovu ovdje. Frajera treba zaposliti, o izručenju nema govora!

Jedino ako ne bude smetao domaćim doktorima radi svog znanja!
Svašta! Čovjek je reketario pacijente i to je cool? A kad Gashi reketari vlasnike restorana to je onda kriminal? Je li vama jasno kakve vi ovdje gadarije ispuštate? Čovjek je krimos totalni i da radi u bilo kojem drugom zanimanju već bi dobio zabranu obavljanja profesije. Ovdje se ne radi o sitnim poklonima, bonbonijerama, pićima već o iznuđivanju, reketiranju pacijenata.
Nancy Drew

#56 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 10:45, edited 1 time in total.
ksarajlija

#57 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by ksarajlija »

Potpisujem svaku riječ fixera. Bravo i samo tako treba. Svi ostali koji se javljaju i polemišu sa njim brane nešto nad čim se zgraža sav normalan svijet. Radije usmjerite energiju potrošenu na lamentiranje o doktoru - kriminalcu, na edukaciju siromašnih i prostih ljudi koji prave ušteđevine ne za odlazak na more nego za "ne daj bože". Potreba za susret sa doktorom se kod naroda tumači upravo tako - "ne daj bože". Tome se mora stati u kraj na svim poljima i odnekle se mora početi. Korupciju treba prijaviti!!! Korumpirane ljude javno prezreti. Svaka čast R Hrvatskoj koja to procesuira, javno govori o korupciji na TV-u, poziva građane da prijave korupciju.
Ljekari su (uglavnom) posebna sorta čiji se eventualni početni entuzijazam brzo pretvori u vjerovanje da su posebni, nezamjenjivi, važni, svi redom Christiani Barnardi i shodno tome nezasiti u onome što im kao takvim pripada. Nikakva plata nije dovoljna dobra za njih, socijalni status koji im osigurava njihovo zvanje, pozivnice, pozorišta, prijemi, nagrade za "zasluge", protekcija na svim razinama "za gospo'n doktora", sve je to nešto što im sa prvim danom nakon diplome pripada, ali slabo je to sve za naše proslavljene doktore. Treba još. I još. I nikada kraja. I sada još rasprava o zaposlenju "stručnjaka" - prebjega?! Pošto ga se po zakonu ne može isporučiti pravdi u Hrvatskoj, treba ga osuditi u BiH!
Supruga i ja radimo po 25 godina, ukupno 50 godina plaćamo zdravstveno osiguranje (ma šta to značilo) i još im, hvala Bogu, nismo pali šaka. Zbog tih 50 i stotina i hiljada drugih godina koje su plaćene u taj fond ne pristajem da me reketiraju.
popajic

#58 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by popajic »

Postao/la popajic dana 28/08/2008 13:56
Cudne li "logike" kod naseg naroda !
Kao,svi primaju mito,pa sto ne bi i on.Umjesto obratno- svi koji primaju mito moraju biti kaznjeni kao on.
Covjek uhvacen,osudjen i zbriso nama sa svojim prljavim vesom.
Ma,da je znao koliko smo tolerantni (!?) ne bi taj mito primao nego bi ga otimao...Bosna je raj za takve :x
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#59 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by Big Boy »

Kad je kome dosta a kad je dovoljno !?

Pohlepa je jedna od najgorih ljudskih osobina. A ovaj gospon doktor je samo jedan obican pohlepan covjek bez imalo savjesti.

U sustini, vjerovatno je pitanje kako ljudi biraju svoju buducu profesiju. Da li iz ljubavi i zadovoljstva ili iz interesa i mogucih pogodnosti tog posla. Ovaj ocito nije radio svoj posao iz ljubavi vec iz cistog interesa. I kad je vidio da moze dobiti vise, on je pohlepno posegnuo za tim i ljude stavljao pred nemoguce izbore.

Samim tim, osim sto je bio pohlepan postao je i nemoralan a to su osobine koje treba osuditi kao pogresne i nepozeljne.
goldenlily

#60 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by goldenlily »

ksarajlija wrote:Potpisujem svaku riječ fixera. Bravo i samo tako treba. Svi ostali koji se javljaju i polemišu sa njim brane nešto nad čim se zgraža sav normalan svijet. Radije usmjerite energiju potrošenu na lamentiranje o doktoru - kriminalcu, na edukaciju siromašnih i prostih ljudi koji prave ušteđevine ne za odlazak na more nego za "ne daj bože". Potreba za susret sa doktorom se kod naroda tumači upravo tako - "ne daj bože". Tome se mora stati u kraj na svim poljima i odnekle se mora početi. Korupciju treba prijaviti!!! Korumpirane ljude javno prezreti. Svaka čast R Hrvatskoj koja to procesuira, javno govori o korupciji na TV-u, poziva građane da prijave korupciju.
Ljekari su (uglavnom) posebna sorta čiji se eventualni početni entuzijazam brzo pretvori u vjerovanje da su posebni, nezamjenjivi, važni, svi redom Christiani Barnardi i shodno tome nezasiti u onome što im kao takvim pripada. Nikakva plata nije dovoljna dobra za njih, socijalni status koji im osigurava njihovo zvanje, pozivnice, pozorišta, prijemi, nagrade za "zasluge", protekcija na svim razinama "za gospo'n doktora", sve je to nešto što im sa prvim danom nakon diplome pripada, ali slabo je to sve za naše proslavljene doktore. Treba još. I još. I nikada kraja. I sada još rasprava o zaposlenju "stručnjaka" - prebjega?! Pošto ga se po zakonu ne može isporučiti pravdi u Hrvatskoj, treba ga osuditi u BiH!
Supruga i ja radimo po 25 godina, ukupno 50 godina plaćamo zdravstveno osiguranje (ma šta to značilo) i još im, hvala Bogu, nismo pali šaka. Zbog tih 50 i stotina i hiljada drugih godina koje su plaćene u taj fond ne pristajem da me reketiraju.
Ovdje je najgore,što ovakvih stavova ala fixer i još par ljudi na forumu ima sve manje i manje,ovaj nesretni narod kako vrijeme prolazi samo zaglupljuje.U odnosu na prije 20 godina mi smo kao društvo postali jedno 50 puta gluplji,bez ikakve svijesti za budućnost,sa potpuno inferiornim stavovima za dobro i zlo,čak šta više ta dva stanja više i ne razlikujemo...sve nam je isto,možda jedino kad dođemo u situaciju da isplatimo tog nekog vampira,proradi nam ono malo mozga,al tad je već kasno!
Opravdavati kriminalce sa diplomom ili bez nje,je siguran put u propast...doduše većina medija reklamira te moralne olupine kao ''uspješne'' pa ono neuki narod uči iz pogrešne literature,možda mu nije ni zamjeriti! :skoljka:
otherside

#61 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by otherside »

kad taj isti narod shvati da u slucaju izudjivanja novca treba da reaguje, obavijesti nadlezne organe, pokaze zube i sl. onda ce i ovakvih pojava biti daleko manje. pogledaj temu o ljekarima na "zdravlje"...masa ih ne smije ni reci kome su dali pare iako su totalno anonimni na ovom forumu...daju lovu pa onda traze svoja prava. kome, cemu? i zasto, na kraju krajeva?
ako ljekar-kriminalac nece da radi svoj posao onda ga prijavi...ima drugi koji radi posteno i savjesno.
goldenlily

#62 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by goldenlily »

otherside wrote:kad taj isti narod shvati da u slucaju izudjivanja novca treba da reaguje, obavijesti nadlezne organe, pokaze zube i sl. onda ce i ovakvih pojava biti daleko manje. pogledaj temu o ljekarima na "zdravlje"...masa ih ne smije ni reci kome su dali pare iako su totalno anonimni na ovom forumu...daju lovu pa onda traze svoja prava. kome, cemu? i zasto, na kraju krajeva?
ako ljekar-kriminalac nece da radi svoj posao onda ga prijavi...ima drugi koji radi posteno i savjesno.
Ma ja samo kažem,da kako vrijem prolazi u posljednjih 20 godina mi imamo sve veći prag tolerancije na kriminal i druge devijantne pojave...evo sad smo došli u situaciju da kažemo:''on je doktor,on se je dugo školovao,uložio je trud...pa ako može Gaši da lihvari,može i doktor...ako može i Jata da otima,može ii on :shock: ''
A ja mislim,ako on dođe na nivo i metode kriminalca,on je kriminalac...treba da ide na robiju,treba ga izbaciti iz liječničke komore,treba ga staviti na nivo onih čije metode koristi.Jer ne možeš se pozivati na Hipokritovu zakletvu i pljuvat po osnovnim postulatima iste...
lala_sa

#63 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by lala_sa »

otherside wrote:skrenuli smo s teme ali da se ja pitam ukinula bih izdvajanje za zdrastveno osiguranje i tu cifru dodala na platu koja se isplacuje. nek' lijepo svako sebi plati zdravstvenu uslugu i mirna bosna. time bi i ljekari bili bolje placeni za svoj rad a narod bi vise cijenio i ljekara a Boga mi i svoj novac.

Brrr.... Pogledaj film Sicko Michaela Moorea, naježit ćeš se....
otherside

#64 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by otherside »

goldenlily wrote: Ma ja samo kažem,da kako vrijem prolazi u posljednjih 20 godina mi imamo sve veći prag tolerancije na kriminal i druge devijantne pojave...evo sad smo došli u situaciju da kažemo:''on je doktor,on se je dugo školovao,uložio je trud...pa ako može Gaši da lihvari,može i doktor...ako može i Jata da otima,može ii on :shock: ''
A ja mislim,ako on dođe na nivo i metode kriminalca,on je kriminalac...treba da ide na robiju,treba ga izbaciti iz liječničke komore,treba ga staviti na nivo onih čije metode koristi.Jer ne možeš se pozivati na Hipokritovu zakletvu i pljuvat po osnovnim postulatima iste...
slazem se, ali ne vidim nikakve akcije po tom pitanju od strane sirokih narodnih masa.
da paradox bude veci, ti koji globe pacijente su nekim cudom vise cijenjeni i "popularniji"...valjda je veca faca ako dodatno naplati svoj rad... a njegovi pacijenti se valjda osjecaju polaskano sto ih "bas on" lijeci.
sve ce to narod pozlatiti...dok ima budala koje daju i sute, bice i ljekara koji uzimaju i ne grize ih savjest ni najmanje.
ljubav_aha

#65 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by ljubav_aha »

fixer wrote:
Nosferatu wrote:U Americi kardio-torasicni hirurg je placen od $700.000 do 2 miliona dollara godisnje... Ako je prosjecna godisnja zarada 50.000 dollara (a nije, mozda je 30.000 realnija cifra) - hirurg je placen kao 15-20 drugih ljudi. Ako je kod nas placa prosjecna 1000 maraka, hirurg treba da bude placen 15-20.000 maraka mjesecno, tj. 250.000 maraka godisnje. Pa onda nece ljudi krasti niti pitati za nadoknadu.

Kod nas lapis 5000 evra, i ljudi bi da curis u zatovoru. To sto komunisticki poltroni ne vide, da kod nas se moze osuditi samo neko ko je nekom malo vecem stao na zulj u vezi neceg, sto s glave nema veze 5000 evra, pa to je cifra smijesna cak i kardiovaskularnom hirurgu u Hrvatskoj. Toliko kosta 15 cenata slaufa, sto ti metnu u stomak kad ti aorta eksplodira, pa u 2-3-4 ujutro, se zove hirurg, da se izvuce iz kreveta, i dodje, otimati te od Allaha. I kaze ne vrijedi... tj. "trebalo bi to biti besplatno"... gdje ste to vi, veliki moralisti, u 2-3-4 ujutro, da malo besplatno idete tarlahati kroz "the valley of the death, I see no evil..."... A ja, ljepi san. Jebe se vaske, za naske. Osim kad se dodje ujutro na posao, pa nema sefa, pa malo na forum, naseri, naseri, naseri... a sve ljepo, ko iz udbenika pionirskog, samo nije zivot bas tako, egzaktan, kao sto se cini.

Drazen Eredmovic je po ubijenom dobijao 28 minuta kazne meni se cini.

U Hrvatskoj i dan danas u zatvoru lezi Fikret Abdic. Koje Fikret Abdic? Nesudjeni Predsjednik BiH, covjek koji je na predsjednickim izborima u BiH dobio najveci broj glasova 1991 godine.

Kakve veze on ima s Hrvatskom, treba samo reci ovo. Fikret Abdic je Hrvatima kriv sto je HZ HB propala. Zato je u zatovoru. Imao covjek bescarinske luke i pravo na izvoz, uvoz, u Rijeci, kad Hrvatska nije htjela 1 metka prebaciti Bosancima, a da ga ne naplati 10x onoliko koliko kosta, doduse, i takav je poslan bio kao donacija iz svijeta. E kad je tad Fikret bio, povlasteniji od bilo kojeg Hercegovca, onda tu nesto nije racun cist. Pa ga niko ne trazi u BiH da ga izruce, ili u Hag, ili jok...

Veliki su debili Bosanaci. To je jedan debilni i ugursuz nacija. Koja ce hirurge trpati u zatvor jel za 5000 evra, a nece uzeti u obzir, sta prvo, treba taj covjek u zivotu da postane sto je postao, drugo, kakav je to zivot u kojem te mogu zovnuti kad god, da dodjes, trece, na kraju, gdje su alatke - hirurga cine igracke, kad nema para nema ni igracaka, bez igracaka tesko je biti hirurg a ne osjecati se da kasnis 50 godina za svijetom. Ali - nama je najbitnije da je neki moralni jel, gigant , da je postio Ramazan i nije picke dobio ni od koga osim od zene svoje. More, jeste li vi svi taki, i ako ste, kako li zavrsite u toj drzavi u kojoj ste, jel vidite ista na oci, ili se samo na guzicu blebece, na pamet. Cuj polozio je zakletvu, najvecu u zivotu. Koja je to zakletva? Da cu braniti i zalagati se socijalisticku federativnu ... jel to ona? Da ce djabe cijeli zivot, ustajati u 2-3-4 ujutro, masirati srace, sastavljati ekspodirale ljudske krvne sudove od mrtvih i sa Bara vracati ono sto ce tamo i ovako za koju godinu, i na kraju dodje moralista koji nije za svoje dijete nikad ustao u 2 ujutro, kamoli za stranca, da kenja o tome. Mrs u pm. Vidjeli ste vi u ratu sta znaci "zakletva i humanitarac", kako se ljudi satrase jedni za druge, i kako smo na kraju mi dan danas zahvalni sto nas neko prehrani 4-5 godina jer smo mi imali preca posla, ubijati jedni druge, opet, sve je bilo, pod zakletvom i po zakonu, zna se lanac komandni, nisam ja kriv sto sam pucao i ubijao, bilo mi je naredjeno. Kada bude hirurg kod nas placen 250.000 maraka godisnje, onda ce i dolaziti najbolje sto imamo, i ici, u to polje, sto radi love, ali ce se i posvetiti tome. Do tada, one koje plate samo djelic toga, bice im malo i bice gladni. A kad uzima jedan doktor, kad uzima 5 doktora, sta treba 6? Da gleda i drzi se principa?

Mi smo ljudi u krizi zdravstva. Rijesice se samo parama kojih nema jer ne mozes ti nanjeti fukarama od kojih radi samo 1/3 a svi drugi - bi da imaju i zdravstveno, i penziono i prosvjetu i tri drzave u jednoj i X katona i X ministarstava, i nijedno od tih nema neke fiksne zadatke kao npr - dos'ao ti covjek na ruke koji ce da umre za 12 minuta, pa ces ga uziviti jednom pa ce da umre drugi put, pa ces ga uzivit drugi put, pa ce da umre treci put pa ga neces ozivjeti iako bi mogao jer bi bio fikus ili filadendron, a ne insan vise, e to se vidi, to sto se ne vidi sta je to posao svih drugih koji "sisaju pojeza" - jebi ga jajane, ja sam od Rajvosa, jel to ono jedini grad na svijetu sa 400.000 ljudi bez ijedne fabrike, izgleda, velika gospoda, i ja velim, velikacka, mogli bi se svojoj guzici u ogledalu zagledati, samo kad bi znali dupe od glave, lice od cmara...e pa gospodo, naucite se onda i umirati. Tiho, s novcanikom stisnutim crvsto u sake. A ko ima, uvijek ce dati. I u svakoj drzavi postoji nacin za to. U Americi, ko ima digne krilo bolnice koje po njemu ponese ime, pa sta mislis kakvu njegu ima njegova familija a kakvu ostali obicni smrtnici. Ali to nije 5000 dollara, to je 5-6-10 milliona dollara. Zbog toga - nemoj pljuvat onog ko uzme, nego de pa zaradi. Lopata sine, na vrijeme. A ne lezi ljebe i cibuk za cigarom, konjak za ljutom. Ceka se penzija, pa onda pomoz doture. Libo kurac dotura. Imal dje mene. To se navikni vec sada, da je uvijek bilo, uvijek ce biti. I bog je sam sebi prvo, stvorio bradu. A, ako kome smeta, reko, znate svi gdje je fakultet medicinski, bujrum se upisati, pa do kakvih lahkih para, da dodjete ekspeditivno, sucur allahu, kotile se mnozile se. I to da vidim.
u americi bla bla bla
ovoliko jos sranja nisam dugo vremena procitao. haj majke ti idi u tu ameriku pa tamo vazi. ovdje si izuzetno zlonamjeran. poredis americki prosjek sa bosanskim. pa normalno je da bi mi svi voljeli da nasi doktori imaju ono sto imaju americki doktori, ali prvo bi ovi ovdje morali postati jednako strucni kao i americki. i sistem je takav. imas privatne bolinice, pa ako ti se placa, idi i lijeci se u njima. kod nas se otima u bolnicama koje su u drzavnom vlasnistvu, i za ciji rad smo svi vec dali pare. zasto placati nesto sto si vec platio? za to ne trebas biti moralan, da ti takve stvari zasmetaju trebas imati razum, nista vise, nista manje. dopustiti doktorima da nas lihvare, a svi smo izdvajali doprinose za njihovo skolovanje - i sad shvatiti njihovo ponasanje, jer jbg, mnogo su u zivotu izdvajali, a vraca im se manje... glupost stoljeca.
i ovaj lihvar nije pao na moralu, on je pao na nepostivanju zakona. za takve stvari postoji kazna, on ju je dobio. ako je toliko nevin, zasto nije sacekao da vidi kolika mu je kazna, a ne bjezao od pravde? dosao ovdje da nam kaze kako je sarajevo lijep grad, a pitaj Onog gore koliko ljudi zbog nerealnih kriterija ovog doktora, vise nije u stanju primjetiti ljepotu.
koliko ih je umrlo, a koliko ih je "umrlo" za njima, pateci, suosjecajuci se - taj je na ljude gledao kao na izvor zarade,a oni koji to nisu u stanju biti, nisu ni zasluzili da zive. e, pa, i za takvima ima neko ko pati nakon sto ovih nema. takvim ljudima su zivoti unisteni, a njemu nije, on vidi da je sarajevo lijep grad. ti sto su izgubili nekog - oni ne vide da je ista vise lijepo.

pa ti idi u ameriku.... :x
fixer,nosferatu je dobor i tacno napiosao,niej susitna komapraciaj,koliko kritika naseg durstva

npr. u dubai postoji jako mnogo privatnih i drzavnih bolnica,trenutno se sve vise zatvara drzavnih bolnica,a kompenticija medju privatnim bolnicama je pod izuzetnom tenzijom,plus drzava,prvu put mijenja tj,smanjuje privilegije zadrastvenog osiguranja njenim gradjanima koje se koristi u drzavnim bolnicama
ksarajlija

#66 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by ksarajlija »

Tišina zavladala na ovom topicu. Nije gospon doktor pogriješio tražeći azil u BiH. Tamo živi narod sa najkraćim pamćenjem. Da li se još neko sjeća kriminalca - doktora što je od njih pobjegao nama ? Šta je sa njim ? Da li su ga naši uposlili ili troši ONU lovu što je tamo "zaradio" ?
popajic

#67 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by popajic »

Mozda vec radi i lijeci bosanski narod od preostalog postenja ?!
Post Reply