U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

goldenlily

#1 U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by goldenlily »

Naslov zvuči obećavajuće,pomislite da smo konačno postali oaza za razvoj nauke,kulture,da stremimo visoko... :lol: .
Međutim ima caka,''ljekar'' je pravomoćno osuđeni vampir,sisao je ljudima krv,uzimao po 5 milja Evrića da vas ubaci preko reda da ne bi otkazalo srce,i vi ne bi preselili na ahiret.On je na nečijoj muci extra profitiro...
Znači pročitao sma ovu vijest i uplašio se :
http://www.totalportal.hr/article.php?article_id=222065

Šta mislite ljudi ako zapadnete ovome,a mislim on je samo vrh ledenog brijega,imamo već dovoljno domaćih vampira...Zašto se u Bosnu već dugo godina vraćaju samo neke varalice i kriminalci?Zašto nikako da se vrati neko normalan,mlad,perspektivan??Kakva smo zemlja postali?Evo još par članaka:
http://www.index.hr/vijesti/clanak.aspx?id=399622
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ognj ... 99783.aspx
Red patetike,red šuplje...
VR6

#2 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by VR6 »

Cuo sam za ovo, vec par dana na novoj TV pricaju o tome.

Ajd sad imamo ljekara koji i kune prima... :D
madner

#3 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by madner »

Stara Sarajevska skola :D
Umjetnik a

#4 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by Umjetnik a »

ja sam moralna osoba i protiv sam mita i korupcije, pogotov ko ljekara

a koji to ljekar nije primio mito, nek se malozarove po zagrebačkim bolnicama

ne mogu sada reći da je čovjek legenda ali svaka mu čast

p.s.
hoćemo jelavića i bendara
klixober

#5 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by klixober »

Vidi se da je dobro naucio zanat u Sarajevu :D Covjek je veliki strucnjak,treba ga zaposliti.
TM1987

#6 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by TM1987 »

Kad nam Hrvatska odluci izruciti nase bjegunce spreman sam pomisliti na to da Saric ide kod njih :wink:
Panthera

#7 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by Panthera »

evo pitanja> ucite 20g nagrade vas s par godina pripravnickog, koliko jan znam, i ako dobro prodjete onda prosjecna platu, a oko vas krezubi stelic hapic i veza vezic uzimaju lovu politicari s 3 grama mozga zapakovanog u kockastu glavu neznaju sta ce od para, ono sudjeno im,sta bi vi?
Ma ko koga vise moze i za sta krivit> ovaj mi zvuci ko super hik otima od siromasnih daje bogatim :lol: :lol: :lol:
FX1

#8 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by FX1 »

samo mala ispravka:

nije 'pravomocno', vec 'nepravomocno' osudjen. treba biti fer.
TM1987

#9 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by TM1987 »

Novinar:Gospodine Simicu,imate li komentar??

Gospodin Simic:Sarajevo je lijep grad

:lol: :lol: :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#10 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by ladyblue18 »

Ako vec hoce da ga vratimo njima nek oni nama posalju nase i eto.
Inace mislim da je 9 godina previse, a treba uzeti u obzir da je on jedan milion istih.
Za mnogo teza djela u Hrvatskoj se dosude nize kazne.
cyprus

#11 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by cyprus »

Hm, dok je Jelavić tamo, mislim da ne bi trebalo biti govora da ovog izručimo. Al, u suprotnom, bio bih glavni zagovornik izručenja :)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#12 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by PipiDugaDevetka »

Srećo legenda, pola Sarajeva došlo na svijet kod njega ''na očnom'' dok nije bilo ''Zehre''. Dobro je ovog svog gada obučio. Zna ovoreno i zatvoreno srce operisati za šta treba par decenija da se školuje.
Zaposliti ga, nego šta! Od plate smo izdvajali za njegovo obrazovanje.
Šteta da gad ne radi ono što zna. Izručenje-nikad!
UHAPŠEN U SARAJEVU:
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080827101
Last edited by PipiDugaDevetka on 28/08/2008 01:07, edited 1 time in total.
amrica

#13 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by amrica »

cyprus wrote:Hm, dok je Jelavić tamo, mislim da ne bi trebalo biti govora da ovog izručimo. Al, u suprotnom, bio bih glavni zagovornik izručenja :)
Jelavic je pokrao hrvatske pare (novac koji je hrvatska vlada slala Hercegovini da ekonomski ojaca), i taj lik, predratni nizi oficir u JNA, ratni logisticar ( :D :D :D :D nesto kao Cengic) i postao bogatas, kojeg Hrvatska cuva kao svetu kravu, a covjeka koji je spasio stotine i hiljade-tisuce zivota osudjuje na 9 godina zatvora???????? Za uobicajenu praksu u zdravstvu, i u Cro i BiH I U SRB I mne.... Pa klinac koji je vozio 20 puta pijan i na kraju 21. put ubio curu i momka ucinio invalidom, dobije 5 godina? Ili razni likovi pronevjere 5 miliona eura, i dobiju par godina.....
Pa ne bi bio ni jedan doktor na slobodi ako bi se islo na par hiljada eura u kovertama. Toliko se daje portiru samo da se predje prag, a kamoli vrhunskom strucnjaku hirurgu.
Topla voda

#14 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by Topla voda »

VR6 wrote:Cuo sam za ovo, vec par dana na novoj TV pricaju o tome.

Ajd sad imamo ljekara koji i kune prima... :D
:lol: :lol:
potpuni stranac

#15 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by potpuni stranac »

Jutarnjem listu su u ravnateljstvu Sarajevske kantonalne bolnice priznali i kako je kod njih podmićivanje "uobičajena stvar" te kako to ponekad čine sami pacijenti, dok ponekad to traže liječnici. Dodali su i kako je Šimićev otac Srećko, po zanimanju ginekolog, "divna osoba" i kako "ne vjeruju da bi on uzimao novac".

http://www.index.hr/vijesti/clanak/nevo ... 99977.aspx
Air Ramiz

#16 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by Air Ramiz »

Sad trebaju DANI, SB i 60 minuta bombasticno najavit: UGLEDNI HRVATI DOSELJAVAJU U SARAJEVO I NE BOJE SE ZELENIH TROTOARA, A NISU NI UGROZENI :D
SanYava

#17 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by SanYava »

Nek' im je pobjegao.
Svi oni primaju mito, i sad njega našli 9 godina osuditi.
- Sarajevo je lijep grad :D :D :D :D
:roll:
Asana

#18 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by Asana »

Ne mogu da razumijem zadovoljstvo, koje citam ne samo u pojedinim postovima na ovom forumu nego i u novinarskim komentarima, nad cinjenicom da je jedan osudjeni kriminalac "lukavo" izbjegao kaznu, te ce se sta vise, kod nas slobodno nastaviti baviti svojom profesijom koju je osramotio ...
Hocemo li ikad prestati opravdavati jedan prekrsaj, zlocin, grijeh - navodeci drugi, po nasem misljenju, tezi primjer?
amrica

#19 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by amrica »

Kao prvo, on jos nije pravosnazno osudjen, a sama ta cifra od 9 godina je UZAS!!!!!!!!!!!!! Pa toliko se ne dobije ako neko pijan vozi i ubije 5 ljudi, a sam doktor je spasio stotine - hiljade zivota.
Usput, juce su u Hrvatskoj oslobodjeni optuzbe neki drugi doktori, isto optuzba za mito, ali ne za primanje novca za operaciju pacijenata nego za trazenje velikih iznosa za davanje laznih medicinskih nalaza za reguliranje penzija, invalidnina, ... uglavnom za uzimanje para od drzave. Ali oni nemaju grijeh da su uspjesni, a iz Bosne. I jos su se pokajali, dovoljno da budu oslobodjeni.

A poredjenje sa Jelavicem pokazuje licemjerje hrvatske politike, Hrvatska vlada ne zeli izruciti jednog dokazanog kriminalca i ratnog profitera koji je pokrao milione, i to hrvatskih para, a traze da BiH izruci Simica, koji, usput, nista nije ukrao, plave koverte se dijele od kad postoje doktori, i dijelice se i dalje.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#20 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by mIRCerka »

ako nista drugo, dobili smo prvoklasnog kardiovaskularnog hirurga :D
Asana

#21 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by Asana »

amrica wrote:Kao prvo, on jos nije pravosnazno osudjen, a sama ta cifra od 9 godina je UZAS!!!!!!!!!!!!! Pa toliko se ne dobije ako neko pijan vozi i ubije 5 ljudi, a sam doktor je spasio stotine - hiljade zivota.
Usput, juce su u Hrvatskoj oslobodjeni optuzbe neki drugi doktori, isto optuzba za mito, ali ne za primanje novca za operaciju pacijenata nego za trazenje velikih iznosa za davanje laznih medicinskih nalaza za reguliranje penzija, invalidnina, ... uglavnom za uzimanje para od drzave. Ali oni nemaju grijeh da su uspjesni, a iz Bosne. I jos su se pokajali, dovoljno da budu oslobodjeni.

A poredjenje sa Jelavicem pokazuje licemjerje hrvatske politike, Hrvatska vlada ne zeli izruciti jednog dokazanog kriminalca i ratnog profitera koji je pokrao milione, i to hrvatskih para, a traze da BiH izruci Simica, koji, usput, nista nije ukrao, plave koverte se dijele od kad postoje doktori, i dijelice se i dalje.
Cinjenica je da treba urediti to pitanje razmjene.

Sto se tice visine kazni - kad je jednom utvrdjena krivica, za malo koju kaznu mogu reci da je prevelika.
Toleriancija prema prekrsajima i kriminalcima nas je i dovela do ovog stanja u drustvu.

A ovaj - nista nije ukrao, samo je zivot ljudima ovisio o tome hoce li dati tu kovertu ili ne ...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#22 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by mIRCerka »

Vidis, nedavno ne bio prilog na hajatu o nekoj ambulanti za zene gdje zene u 5 ujutro dodju da stanu u red jer su ovi odlucili da po zakonu mogu pregledat 22 zene dnevno...
niko se pobunio nije...
Banksy

#23 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by Banksy »

Zato je Norac dobio 7 ... heroj je heroj, Bosanac Bosanac.
vjesticanametli

#24 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by vjesticanametli »

mIRCerka wrote:ako nista drugo, dobili smo prvoklasnog kardiovaskularnog hirurga :D
i njima je vokri sto cemo mi zivjeti duLJe :D
nigdje.nikog

#25 Re: U rodni grad se vratio poznati ljekar...:P

Post by nigdje.nikog »

ladyblue18 wrote: Inace mislim da je 9 godina previse
S obzirom na tecaj kuna/kM kod nas bi mogao proci sa 2,5 g.
Post Reply