Osim toga nije broj forumaša na ovom forumu i preslikBihac_4_ever wrote:Usput da kazem,da bi anketa imala neku valjanost,treba obezbjediti najmanje 100 glasova...pa vi bom kako hocete![]()
države BiH u malom.
Osim toga nije broj forumaša na ovom forumu i preslikBihac_4_ever wrote:Usput da kazem,da bi anketa imala neku valjanost,treba obezbjediti najmanje 100 glasova...pa vi bom kako hocete![]()
Debakl zato sto neces znati ni ko pije ni ko placa,a to za anketu nisam cuocogni wrote:Sta je po tebi debakl?Bihac_4_ever wrote: inace ako se desi taj popis (po nacionalnom kljucu,postupku kako hocete) ispasce zesci debakl...ova anketa je dokaz.
Ova anketa je samo dokaz koliko je ovaj forum tolerantan, cak i prema onima koji namjerno prave loshe ankete.
Procitaj prvi post na ovoj temi,pa ces znati da sam mislio na forumashe...i tacno jest da ovo ne preslikava cijelu BiHLincoln-Burrows wrote:Osim toga nije broj forumaša na ovom forumu i preslikBihac_4_ever wrote:Usput da kazem,da bi anketa imala neku valjanost,treba obezbjediti najmanje 100 glasova...pa vi bom kako hocete![]()
države BiH u malom.
Preko 60% forumaša SAX-a se na svakoj anketi izjašnjavaju kao Bosanci i Hercegovci. Možda se vladajući zbog toga plaše popisa.Bihac_4_ever wrote:Usput da kazem,da bi anketa imala neku valjanost,treba obezbjediti najmanje 100 glasova...pa vi bom kako hocete![]()
Boga mi kako ja na anketi vidim njih je oko 28%,trenutno barem,i opet kazem da sumnjam da ce iko preci 40%klif wrote:Preko 60% forumaša SAX-a se na svakoj anketi izjašnjavaju kao Bosanci i Hercegovci. Možda se vladajući zbog toga plaše popisa.Bihac_4_ever wrote:Usput da kazem,da bi anketa imala neku valjanost,treba obezbjediti najmanje 100 glasova...pa vi bom kako hocete![]()
Možda da preciziraš tko se plaši?klif wrote:Preko 60% forumaša SAX-a se na svakoj anketi izjašnjavaju kao Bosanci i Hercegovci. Možda se vladajući zbog toga plaše popisa.Bihac_4_ever wrote:Usput da kazem,da bi anketa imala neku valjanost,treba obezbjediti najmanje 100 glasova...pa vi bom kako hocete![]()
Od 44 glasa vidim 26 Bosanaca i Hercegovaca.Bihac_4_ever wrote:Boga mi kako ja na anketi vidim njih je oko 28%,trenutno barem,i opet kazem da sumnjam da ce iko preci 40%klif wrote:Preko 60% forumaša SAX-a se na svakoj anketi izjašnjavaju kao Bosanci i Hercegovci. Možda se vladajući zbog toga plaše popisa.Bihac_4_ever wrote:Usput da kazem,da bi anketa imala neku valjanost,treba obezbjediti najmanje 100 glasova...pa vi bom kako hocete![]()
Lincoln-Burrows wrote:Možda da preciziraš tko se plaši?
sto pjenis toliko mIRCimIRCerka wrote:Sljedeci put kad napravis ovako nesto, nece te spasit cijela Krajina, dosta je sto nas politicari jebu kako stignu i umiju, jos bi i forumashi da oduzimaju pravo da se makar virtuelno deklarisemo kao BOSANCI/HERCEGOVCI koji se ne mole bogu na jedan od 3 defaultna nacina!
![]()
Joj kako si me izivcirao sa ovim, sad bi te nasla i tukla majke mi moje!
![]()
![]()
![]()
+ broj cipela,stanje na bank. racunu,zdravstveni karton...da se brate tacno zna ko smo,sta smo i kome "pripadamo"by Bihac_4_ever on 25/08/2008 13:16
Bilo bi interesantno cuti od sa-x forumasha,njhovu (nasu) nacionalnost i vjersku pripadnost...
A onda će Bošnjaci tražiti odvajanje FBiH od BiH a Srbi neće dati.Prpa.ba wrote:Lincoln-Burrows wrote:Možda da preciziraš tko se plaši?
Bosnjacki politicari. Prvo ce izgubiti pravo u RS-u na ucesce u vlasti po popisu iz 1991., zatim ce im se vlastito izborno tijelo razbiti na Bosnjake (nekih 25%), pa onda one koji su ostali u dobu komunizma - muslimane (do 15%), i na kraju bivse Jugoslovene, tj. sadasnje Bosance i Hercegovce (jos nekih 10%). Na kraju ce jos i ispasti da su srbi najbrojniji narod u BiH.
Usudio bih se reci da ovo tvoje razmisljanje granici sa utopijom. Zelis reci da bi se na popisu skoro 40% stanovnistva izjasnilo, haj' recimo- anacionalno? Nema sanse. Dovoljno ti je pogledati rezultate izbora. U RS-u ne racunaj ni na kakve Bosance i Hercegovce, osim ponekog zalutalog srbina ili zaboravnog povratnika. U Federaciji koja bi trebala biti glavni "izvor" tih Bosanaca, nenacionalne opcije dobijaju oko 20% kad se sve saberu. Kada bi ubrojili i one koji apstiniraju izbore, rezultati bi bili jos vise porazavajuci...Bihac_4_ever wrote:Ako bi se popis na ovakav slican nacin odradio onda bi po mom misljenju nacionalna slika u BiH izgledala ovako:
25% Srbi
10% Hrvati
30% Bosanci
15% Bosnjaci
10% Bosanci i Hercegovci
ostalo-ostali
DzudzoJudge_Dread wrote:Kontam i nikako da skontam koliko i cime sve moras biti opterecen da uopce startujes ovakvu temu![]()
![]()
Jarane sta te briga? Sta dobijas, a sta gubis saznanjem o necijoj nacionalnosti a posebno tamo nekih virtualnih likova na nekom tamo forumu !? Jel ti fakat nemas nikakvih drugih problema u zivotu i sve ti tako potaman tj. nemas nista pametnije? Preskocicu izjednacavanje vjere i nacije u anketi.
Gluposti nikad kraja.
No nedaj se ti zbunit, stipu ti mene i moju nesposobnost da proniknem u dubinu ovkavog poriva pa ti samo nastavi i uzivaj
Ovo je moje misljenje,ti imas svoje...dosta ce se promjeniti.Prpa.ba wrote:Usudio bih se reci da ovo tvoje razmisljanje granici sa utopijom. Zelis reci da bi se na popisu skoro 40% stanovnistva izjasnilo, haj' recimo- anacionalno? Nema sanse. Dovoljno ti je pogledati rezultate izbora. U RS-u ne racunaj ni na kakve Bosance i Hercegovce, osim ponekog zalutalog srbina ili zaboravnog povratnika. U Federaciji koja bi trebala biti glavni "izvor" tih Bosanaca, nenacionalne opcije dobijaju oko 20% kad se sve saberu. Kada bi ubrojili i one koji apstiniraju izbore, rezultati bi bili jos vise porazavajuci...Bihac_4_ever wrote:Ako bi se popis na ovakav slican nacin odradio onda bi po mom misljenju nacionalna slika u BiH izgledala ovako:
25% Srbi
10% Hrvati
30% Bosanci
15% Bosnjaci
10% Bosanci i Hercegovci
ostalo-ostali
idiotcide wrote:Pa, po važećim zakonima i Ustavu/ustavima Bosne i Hercegovine, jedina nacionalnost, u smislu političkog identiteta pripadnosti državnoj zajednici, za koju se mogu opredijeliti je "ostali". Vjeroispovjesno se ne izjašnjavam ili kažem da sam "agnostik". Moje etničko porijeklo je miješano: najvećim dijelom je bosanskohercegovačko, pa srpsko, albansko i sefardsko-jevrejsko/španjolsko.
E ti bas imas zesci problem...Asmara wrote:ja sam jugoslovenka![]()
šta je s tim?
E pa to se traži, toga ovdje nedostaje, stvoriti novi identitet, bez ikakve povijesti, ona ne postoji,idiotcide wrote: Nama, u osnovi, treba novi nacionalni identitet, nevezan tako usko za našu etničku, vjersku, pa eto ako hoćete i narodnu, pripadnost. Možda samo da izmislimo novi naziv.