Puna linija
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
radijator
#51 Re: Puna linija
@d2
možda tvoj vrlo ružan komentar i mogu donekle shvatiti, ali tako je to kad ne znaš da čitaš
isto važi i za neelixa
možda tvoj vrlo ružan komentar i mogu donekle shvatiti, ali tako je to kad ne znaš da čitaš
isto važi i za neelixa
- DoradO
#52 Re: Puna linija
ajd da malo pojasnim svoj post... prvo nisam mislio na grad valjda se podrazumijevad2 wrote:i tebi zelim isto sto i radijatoruDoradO wrote:ja cesto ... ustvario objasnio je Beg gore ... ja kad vidim da mogu ne zanima me jel puna ... znam da cete me napasti al et bar sam iskren
tim svojim zeljama si pokazao samo koliko si plitak ... gdje ti zivis bolan
-
sabanss
#53 Re: Puna linija
Zna li neko kolika je kazna za preticanje na punoj? Kladim se da nikada necete pogoditi

- vjesticanametli
#54 Re: Puna linija
nema jeeeeeeeeee 
- DoradO
#55 Re: Puna linija
ne znam po novom zakonu ... znas li tisabanss wrote:Zna li neko kolika je kazna za preticanje na punoj? Kladim se da nikada necete pogoditi![]()
![]()
-
sabanss
#56 Re: Puna linija
Znam zato i pitam da vidim zna li jos koDoradO wrote:ne znam po novom zakonu ... znas li tisabanss wrote:Zna li neko kolika je kazna za preticanje na punoj? Kladim se da nikada necete pogoditi![]()
![]()
- Neelix
#57 Re: Puna linija
maloprije jedan od ovih junacina sto "dobro procjenjuje" zavalio se kod bristola, stigla ga bandera, a meni oko srca toplo 
- Bullet Tooth Tony
#58 Re: Puna linija
Sta preticao traktora preko pune ili ?????Neelix wrote:maloprije jedan od ovih junacina sto "dobro procjenjuje" zavalio se kod bristola, stigla ga bandera, a meni oko srca toplo
Svaka ti cast ako ti oko srca toplo
- Neelix
#59 Re: Puna linija
jesil vidio skrhotine? imas na podforumu sarajevo mircerkine informacije - gepek mu do vozaca dosao. sta mislis koliko je taj brzo vozio kad je takva steta na autu? jel trebam rec "ooo jes mi zao" za debilom koji po gradu tako vozi??
nes to od mene cut. dobio je sta je zasluzio. zao mi je ako je jos neko povrijedjen.
nes to od mene cut. dobio je sta je zasluzio. zao mi je ako je jos neko povrijedjen.
- Bullet Tooth Tony
#60 Re: Puna linija
Da upravu si da je dobio sto je zasluzio,ali da mi je drago i oko srca toplo nije niti sekunde
- Neelix
#61 Re: Puna linija
da formulisem drugacije,
drago mi je sto je dobio sto je zasluzio - ali jos draze bi mi bilo da je bio normalan i da nije skrshen - tj da je normalan vozac, onda se ne bi doveo u tu situaciju da strada.
no, kad je vec debil da tako juri po gradu, onda mi je draze da je u bolnici, jer se ja zato osjecam sigurnije.
drago mi je sto je dobio sto je zasluzio - ali jos draze bi mi bilo da je bio normalan i da nije skrshen - tj da je normalan vozac, onda se ne bi doveo u tu situaciju da strada.
no, kad je vec debil da tako juri po gradu, onda mi je draze da je u bolnici, jer se ja zato osjecam sigurnije.
-
d2
#62 Re: Puna linija
nadam se da nece zaboraviti pozdraviti velikog manitua od mene
another one bites the dust, idemo dalje.
another one bites the dust, idemo dalje.
-
ja1977
#63 Re: Puna linija
Na dva - tri mjesta na putu prema Mostaru (uz Neretvu) ima mjesta gdje je nekome bilo mrsko da pored pune iscrta i isprekidanu liniju. Tu mislim na dijelove gdje se izadje iz krivine i onda je pregledna ravnica. Naravno iza krivine je puna linija sljedecih sto metara, a onda ide isprekidana.
E, na toj punoj liniji ja preteknem i skoro zavrsim preticanje prije pocetka isprekidane.
Obratite paznju, postoje najmanje dva takva mjesta.
E, na toj punoj liniji ja preteknem i skoro zavrsim preticanje prije pocetka isprekidane.
-
Klodovik
#64 Re: Puna linija
A koliko je zvanično ograničenje na onom dijelu puta prema Mostaru kad se pređe most Begića i Begovića?
-
sabanss
#65 Re: Puna linija
40 ?Klodovik wrote:A koliko je zvanično ograničenje na onom dijelu puta prema Mostaru kad se pređe most Begića i Begovića?
- amrica
#66 Re: Puna linija
Ima ih vise od Sarajeva do mora, isto kao sto ima i dionica sa isprekidanom linijom gdje je totalno nepregledno, preticanje je samoubistvo (i potencijalno ubistvo.ja1977 wrote:Na dva - tri mjesta na putu prema Mostaru (uz Neretvu) ima mjesta gdje je nekome bilo mrsko da pored pune iscrta i isprekidanu liniju. Tu mislim na dijelove gdje se izadje iz krivine i onda je pregledna ravnica. Naravno iza krivine je puna linija sljedecih sto metara, a onda ide isprekidana.
- scooter21ba
#67 Re: Puna linija
koliko toliko sam savjestan vozac ali bas puna hm
ma nekad se ne sjetim ni da postoji a ne da mislim jeli puna ili isprekidana
doduse nekad je i nema tako da ne krsim zakon
sta ja mogu kad su kod nas neke ulice siroke 5 metara
ma nekad se ne sjetim ni da postoji a ne da mislim jeli puna ili isprekidana
doduse nekad je i nema tako da ne krsim zakon
sta ja mogu kad su kod nas neke ulice siroke 5 metara
- potpuni stranac
#68 Re: Puna linija
malo ih je koji nisu preticali na punoj. cak nekad pomislim da je to i pozeljno u nekim situacijama. npr. preteci kamion koji vozi 40 ili jos gore 20, u protivnom ce napraviti kolonu par kilometara, bez da mu padne na pamet da se negdje skloni i propusti kolonu (šoferska posla).
sad se postavlja pitanje zasto policajci ne zaustavljaju takve kamione i tako omoguce normalan saobracaj, vec samo naplacuju kazne za preticanje, čega sam bio svjedok više puta.
sad se postavlja pitanje zasto policajci ne zaustavljaju takve kamione i tako omoguce normalan saobracaj, vec samo naplacuju kazne za preticanje, čega sam bio svjedok više puta.
-
sabanss
#69 Re: Puna linija
Ne, nego se postavlja pitanje zasto se ne zabrani saobracaj kamionima na nekim putevima u odredjenim vremenskim intervalima. Prije svega mislim na M-17.potpuni stranac wrote: sad se postavlja pitanje zasto policajci ne zaustavljaju takve kamione i tako omoguce normalan saobracaj, vec samo naplacuju kazne za preticanje, čega sam bio svjedok više puta.
- potpuni stranac
#70 Re: Puna linija
ma eto, mogli bi ih ponekad i iskljuciti dok kolona ne prodje, a usput im koju kaznicu napisat da se ubuduce sami sklanjaju. koliko ja znam, vozac kamiona je duzan propustiti kolonu vozila.sabanss wrote:Ne, nego se postavlja pitanje zasto se ne zabrani saobracaj kamionima na nekim putevima u odredjenim vremenskim intervalima. Prije svega mislim na M-17.potpuni stranac wrote: sad se postavlja pitanje zasto policajci ne zaustavljaju takve kamione i tako omoguce normalan saobracaj, vec samo naplacuju kazne za preticanje, čega sam bio svjedok više puta.
- Better Man
#71 Re: Puna linija
sabanss wrote:Ne, nego se postavlja pitanje zasto se ne zabrani saobracaj kamionima na nekim putevima u odredjenim vremenskim intervalima. Prije svega mislim na M-17.potpuni stranac wrote: sad se postavlja pitanje zasto policajci ne zaustavljaju takve kamione i tako omoguce normalan saobracaj, vec samo naplacuju kazne za preticanje, čega sam bio svjedok više puta.
U Hrvatskoj je zabrana saobraćaja za kamione vikendom, odnosno u periodu petak od 20:00 h do nedelje u 20:00 h. Ako se kojim slućajem desi da je na nekoj dionici strašna gužva, a nije period zabrane saobraćaja za kamione odmah se privremeno na toj dionici zatvara saobraćaj za iste.
- VR6
#72 Re: Puna linija
To je poznato, frontalni sudari su najopasniji, jer se brzina vozila sabire.atko wrote:Cinjenica je da ima svega na putevima ... ali opet ponavljam NIKAD na punoj ne prticem
Pogledaj malo crnu hroniku 9 od 10 teskih necreca uzrokovano je zbog preticanja
Ne bi ni bilo potrebe za prestizanjem, da nema likova koji usporavaju promet. Ja ne mogu puno gledati da neki lik pegla ispred mene, pa ga obidjem prvom prilikom. Ako je bas prespor, tad ne cekam ni isprekidanu. Na putu npr. Bihac - Sarajevo, jedno 4-5 puta prestizem preko pune. Posebno onaj dio kod Komara, nigdje skoro nema isprekidane, a lik uzme peglati 50 km/h. Ono ko uinat, zna da je tu puna, da ga niko ne moze prestici i onda laganini.
-
dimu
#73 Re: Puna linija
puna stoji na hiljadu mjesta gdje se slobodno moze preticati, cak sigurnije nego na nekim mjestima gdje je isprekidana a gdje je skoro nemoguce preteci nekog
zato nemojte ici iz krajnosti u krajnost, nije ta puna svetinja neka, s obzirom kakvi su nam putevi i signalizacija a boga mi i vozaci koji i kad sporo voze nece da se sklone kad naprave kolonu od 30 auta iza sebe, i ja treba da cekam papka da skrene na svoju livadu kad ga mogu obici za 5 sekundi zato sto je puna, aha kako da ne
zato prije cu obic nekoga po punoj kad je cist pravac nego gdje je isprekidana a nema bas puno pravca pa se ubacivat pred okuku gdje postoji rizik da ti neko naleti iz suprotnog pravca, samo da bi zadovoljio necije kriterije gdje treba preticat
ta signalizacija stoji jos od bivse jugoslavije
da ne spominjem da je na nekim cestama i nema, tj da se ne vidi uopste
a istina da je najvise nesreca zbog preticanja, ali pobogu dragi kako ti kreteni preticu kad vide auto iz suprotnog pravca, to nije ni do pune ni do isprekidane ni do ceste nego do konja za volanom... i za svaki udes je neka prica "iz neobjasnjenih razloga presao na suprotnu stranu ceste"... kakve to veze ima sa punom ?
zato nemojte ici iz krajnosti u krajnost, nije ta puna svetinja neka, s obzirom kakvi su nam putevi i signalizacija a boga mi i vozaci koji i kad sporo voze nece da se sklone kad naprave kolonu od 30 auta iza sebe, i ja treba da cekam papka da skrene na svoju livadu kad ga mogu obici za 5 sekundi zato sto je puna, aha kako da ne
zato prije cu obic nekoga po punoj kad je cist pravac nego gdje je isprekidana a nema bas puno pravca pa se ubacivat pred okuku gdje postoji rizik da ti neko naleti iz suprotnog pravca, samo da bi zadovoljio necije kriterije gdje treba preticat
ta signalizacija stoji jos od bivse jugoslavije
a istina da je najvise nesreca zbog preticanja, ali pobogu dragi kako ti kreteni preticu kad vide auto iz suprotnog pravca, to nije ni do pune ni do isprekidane ni do ceste nego do konja za volanom... i za svaki udes je neka prica "iz neobjasnjenih razloga presao na suprotnu stranu ceste"... kakve to veze ima sa punom ?