mozda od zapaljene kucere na kovacimaAhmmed wrote:Kakva je ovo vrelina u Sarajevu večeras, gluho bilo
Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
- jennisjoplin
#51 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
-
mostarac
#52 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
Sva prica o ugrozenosti ovih ili onih u Sarajevu je mnogo vise sa ciljem destabilizacije sarajeva kao olicenja drzave i drzavnosti BiH, sa ciljem destabilizacije i razvaljivanja Sarajeva kako bi se i od samog grada koji je glavni reprezent drzave napravio dayton tj. sprdnja i kako bi se od Sarajeva napravio grad frankenstein poput Mostara koji bi uz sve to bio garant blazenog nacionalnog prebrojavanja i opstanka na vlasti fasizma i njegovih predstavnika koje gledamo svaki dan. Prica o ugrozenosti nekoga u gradu Sarajevu je najmanje prica sa ciljem stvarne brige za to da li je neko ugrozen, a najvise prica sa ciljem udara na ono sto glavni grad predstavlja.
Da li su Hrvati u Sarajevu ugrozeni? Da onoliko koliko su svi ljudi u njemu ugrozeni. Nista vise nekom Hrvatu u Sarajevu ne smeta ono sto se desava oko dzamije kralja Fahda nego meni kao bosnjaku.
Sto se tice posla volio bi zaista da neko prezentuje podatke biroa za zaposljavanje u Sarajevu o nacionalnoj pripadnosti nezaposlenih. Znam kretenski je prebrojavanje na ovom principu al ova prica o Sarajevu je najmanje prica o ugrozenosti nekoga ili necega i ova prica ima sasvim drugi cilj. Da se neke stvari pod hitno u Sarajevu moraju mjenjati to stoji, al ova prica sa tim nema veze. I kakvu vezu ima entitet za Matu u Ljubuskom sa ugrozenosti Hrvata u Sarajevu volio bi da nam objasni IMJ. On vjerovatno misli na "humana preseljenja" planirana i izvodjena jos devedesetih godina.
jebe se IMJ za zeljka i marinu u sarajevu. On sa Sarajevom ima drugi cilj i to je sustina cijele price. Njemu smeta Sarajevo kao Sarajevo i Sarajevo kao jako Sarajevo i Sarajevo kao centar drzave i kao srediste njenih institucija. Nije njemu Hrvat iz Sarajeva ni na kraj pameti. Isto vazi i za onog krmka iz Banjaluke.
Da li su Hrvati u Sarajevu ugrozeni? Da onoliko koliko su svi ljudi u njemu ugrozeni. Nista vise nekom Hrvatu u Sarajevu ne smeta ono sto se desava oko dzamije kralja Fahda nego meni kao bosnjaku.
Sto se tice posla volio bi zaista da neko prezentuje podatke biroa za zaposljavanje u Sarajevu o nacionalnoj pripadnosti nezaposlenih. Znam kretenski je prebrojavanje na ovom principu al ova prica o Sarajevu je najmanje prica o ugrozenosti nekoga ili necega i ova prica ima sasvim drugi cilj. Da se neke stvari pod hitno u Sarajevu moraju mjenjati to stoji, al ova prica sa tim nema veze. I kakvu vezu ima entitet za Matu u Ljubuskom sa ugrozenosti Hrvata u Sarajevu volio bi da nam objasni IMJ. On vjerovatno misli na "humana preseljenja" planirana i izvodjena jos devedesetih godina.
jebe se IMJ za zeljka i marinu u sarajevu. On sa Sarajevom ima drugi cilj i to je sustina cijele price. Njemu smeta Sarajevo kao Sarajevo i Sarajevo kao jako Sarajevo i Sarajevo kao centar drzave i kao srediste njenih institucija. Nije njemu Hrvat iz Sarajeva ni na kraj pameti. Isto vazi i za onog krmka iz Banjaluke.
- lerdi
#53 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
Ja bi volio da se više kaže u kojem se smilu misli ugroženi. Jesu li životi ugroženi, prava... Šta je ugroženo?
- RIZVA
#54 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
ovo je vise tako zalosno i smijesno,sto se potencira ta prica o toboze ugrozenosti hrvata,svaki komentar je suvisan
- lerdi
#55 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
Možda jeste smiješno i žalosno, ali očito pali još uvijek.
- jennisjoplin
#56 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
don't worry baby, sutra ces citati o ugrozenosti muslimana i hrvata u republici srpskoj, tako to ide pred izbore, malo toplo malo hradno, valja opravdati onih 8 000 km sto ce se primiti, dok je ovaca bit ce i sisanja, a ovcice' pa zna se sta se sanjima radi, nek i dalje slijede svoga ovna predvodnikaRIZVA wrote:ovo je vise tako zalosno i smijesno,sto se potencira ta prica o toboze ugrozenosti hrvata,svaki komentar je suvisan
- RIZVA
#57 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
narod je "najveca ovca",mediji su cudo sta urade od narodnih masa
- jennisjoplin
#58 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
dobro jutro kolumboRIZVA wrote:narod je "najveca ovca",mediji su cudo sta urade od narodnih masa
-
ludacha
#59 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
moze jedno pitanje za sve forumashe?
iznova se svako malo izvlaci pitanje ugrozenosti. potom većina forumasha zastupa tezu da su to predizborna talasanja/dizanje tenzija na tom polju, kako bi se javnost odvukla od neke sracke koju oni na vlasti napravise.
pa onda slijede izjave kako je narod glup (da, slazem se s tim).
pa ako je taj isti narod toliko glup, a forumashi pametniji i sve vide, sve cuju, sve im je jasno, sto morate zvakati te glupaste teme zilion puta u malo vremena???! (koje ne vode nicemu, osim eventualnoj forumskoj slavnoj, junackoj bitKi)
iznova se svako malo izvlaci pitanje ugrozenosti. potom većina forumasha zastupa tezu da su to predizborna talasanja/dizanje tenzija na tom polju, kako bi se javnost odvukla od neke sracke koju oni na vlasti napravise.
pa ako je taj isti narod toliko glup, a forumashi pametniji i sve vide, sve cuju, sve im je jasno, sto morate zvakati te glupaste teme zilion puta u malo vremena???! (koje ne vode nicemu, osim eventualnoj forumskoj slavnoj, junackoj bitKi)
- Air Ramiz
#60 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
Poredit Sarajevo sa RS-om nastalom na genocidu u kojem ljudi ne mogu vratit imovinu (Kotorsko) ili izmjestit crkvu iz avlije Fate Orlovic, ili ne mogu odrzat komemoraciju za hiljadu i po ubijenih u Kravici kod Srebrenice, je VAN PAMETIjennisjoplin wrote:don't worry baby, sutra ces citati o ugrozenosti muslimana i hrvata u republici srpskoj, tako to ide pred izbore, malo toplo malo hradno, valja opravdati onih 8 000 km sto ce se primiti, dok je ovaca bit ce i sisanja, a ovcice' pa zna se sta se sanjima radi, nek i dalje slijede svoga ovna predvodnikaRIZVA wrote:ovo je vise tako zalosno i smijesno,sto se potencira ta prica o toboze ugrozenosti hrvata,svaki komentar je suvisan![]()
![]()
Last edited by Air Ramiz on 15/08/2008 01:06, edited 1 time in total.
- homo_sapiens
#61 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
mostarac wrote:Sva prica o ugrozenosti ovih ili onih u Sarajevu je mnogo vise sa ciljem destabilizacije Sarajeva kao olicenja drzave i drzavnosti BiH, sa ciljem destabilizacije i razvaljivanja Sarajeva . . . Prica o ugrozenosti nekoga u gradu Sarajevu je najmanje prica sa ciljem stvarne brige za to da li je neko ugrozen, a najvise prica sa ciljem udara na ono sto glavni grad predstavlja.. . .
Last edited by homo_sapiens on 15/08/2008 01:06, edited 1 time in total.
- jennisjoplin
#62 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
pa gdje si ti do sada?ludacha wrote:moze jedno pitanje za sve forumashe?
ima raznih forumasa: placenih, neplacenih, studenata, bolesnih, otjeranih od muza /zene, zaljubljenih, dosadnih, lijepih, zgodnih, onih koji ne znaju sto da rade itd. e, oni se skupljaju u ovo doba i potezu takove teme. a veliki brat ih samo (on nikada ne spava)
- jeza u ledja
#63 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
Za 1 i 2 u pravu si, moj je lapsus.jennisjoplin wrote:
kada bi ti bilo receno da:
1. federalni zavod za statistiku nije nasljednik drzavnog zavoda za statistiku rebublike bih vec je to Agencija za statistiku BiH
2. federalni zavod je samo ostao u zgradi bivseg drzavnog zavoda
3. Jedini validan izvor je Savezni Zavod za Statistiku u Beogradu., pogresno do j.j. , da da je ostala ex juga, a ni onda ne bi jer bih obrađuje svoje podatke, hrvatska svoje a u saveznom se pravi zbirni za drzavu
4. zaratilo se i savezni nije mogao obrađivati podatke o bih i apsolutno nema podatke iz bih, jer oni jos stoje u federalnom zavodu za statistiku federacije bih
5. samo su ti podaci izasli o nacionalnoj strukturi umjesto ostalih ekonomskih pokazatelja koji nikada nisu obrađeni, pa sad vidis do čega dovodi prebrojavanje krvnih zrnaca
6. Podaci kojima raspolaze Federalni Zavod za Statistiku, koji je nasljednik Zavoda za statistiku RBiH i SRBiH nisu zvanicni - to ti kazes, oni su zvanicni i tekako jer ih priznaje eurostat i un odjel za demografiju, a to sto neki nece da priznaju takove podatke iz politickih razloga, njihov problem
7. nema nikakvih nadopuna '92 i '93 popisa, gdje si to cuo i vidjeo
8. ako i imas cd, mogao si dobiti samo od jedne osobe koja je stranac a radila je u bih na phare programu i toj osobi (demografu) su skupljani podaci i ima podataka i prije 1921
9. ko ti kaze da ja nisam akademski građanin i da nemam akademsku titulu
10. Podatak od 6.7% Hrvata koji sam napisao vazi za 4 sarajevske opstine. Iskljucio sam Ilidzu i Vogoscu, nekad sastavne dijelove grada, a sad zasebne gradove, koliko mi je poznato. - opet pogresno, oni nisu gradovi, oni su opstine i u kantonu sarajevo su
11. i da prekinem diskusiju jer je bespredmetno RADIM U STATISTICI, RADIM NA TAKVIM PODACIMA, ZNAM GDJE SE KOJI NALAZI PODATAK I STA IZA TOGA STOJI.
12. vEOMA DOBRO tumacim statisticke podatke a NEMANIPULIRAM njima
13. citaj naslov nad mojom tabelom: ...koji su se izjasnili kao...
moglo se tu jos razdvajati dodavati npr. hrvati pšopisani u sarajevu a rođeni u hrvatskoj, srbi isto tako, crnogorci...
forumasi sorry, necu vise odgovarati jer ako pekar, onaj sto pravi perece kod tramvajske stanice prekoputa sebilja recimo mora slusati moje pridike kako se pravi perec, zato sto mjesim kruh u kuci, to mu izgleda kao prepiska @jeza u ledja i mene. ja sam u ovom slucaju pekar a jeza je ja![]()
adio vam i uzivajte, citajte izmedju redova sto pojedini autori, ne mislim samo na jezu, pisu![]()
![]()
![]()
Medjutim, koliko znam zakon o statistici je tek prije nekoliko godina usvojen, do tada se nije znalo ko pije ko placa, a ni sad se ne zna. Ovo govorim iz iskustva kontaktiranja sa njima/vama(?). Ostaje nejasno zasto se Federalni zavod za statistiku bavi objavljivanjem i distribuiranjem popisa stanovnistva na republickom nivou?! Ti bi o tome trebao bolje da znas.
3-7 Za potrebe mojeg istrazivanja koje je na nivou bivse SFRJ jedini validan izvor za POPIS STANOVNISTVA SFR JUGOSLAVIJE izdat prvi put u statistickom biltenu maja 1991-e godine (po tadasnjem zakonu oni su ti koji te podatke objavljuju). I da oni su se odnosili samo na popis naselja i stanovnistva, te njihove nacionalne pripadnosti. (Da napomenem, ja radim sa hajde recimo uglednim profesorima sa kojima sam se naravno posavjetovao kako gdje i sta, i vrlo dobro znam sitnice i cake oko 'oficijelnih' podataka) Jedan od razloga sto radim to sto radim je upravo kaos koji je nastao nakon rata i ne postojanje zakona o popisu stanovnistva u BiH. (barem nije postojao kad sam poceo s radom, veze nemam je li se u medjuvremenu sta promjenilo)
Po objasnjenjima koje ja imam po tadasnjem zakonu o popisu stanovnistva (Clan 19.) kompjuterska obrada i stampa podataka je obavljena u periodu od januara 92-e do decembra 93-e godine. (To je dakle 'nadopuna' o kojoj govorim). Ziv bio, mi smo u SFRJ bili godinu dana izmedju popisa i proglasenja nezavisnosti. Zasto bi podaci bili nedostupni Beogradu cak toliko dugo? (posto kazes da oni nista nemaju).
I bez uvrede, vise imam povjerenja u znanje i sposobnost i profesionalnost tog zavoda nego naseg.
8. Izgleda da ne govorimo o istom CDu....ovaj koji ja imam je izdat u Beogradu.
9. Haj fino, ne moras se odmah ljutiti.
10. Grad Sarajevo se sastoji od 4 opcine. Prije rata ih je bilo vise. To da li su Ilidza i Vogosca 'gradovi' je manje bitno, bitno je da nisu dijelovi GRADA Sarajeva.
11. Ako radis u zavodu trebao bi znati vise od mene gdje je i sta. Ja samo koristim te podatke u svrhu istrazivanja. Samo ti govorim kako se na vjerodostojnost istih gleda u odredjenim akademskim institucijama. Ti mi mozes reci da sam ja smijesan, neprofesionalan, nekritican, neobjektivan, ali hvala lijepo u BiH sto se tice zakonskih propisa (pogovo u vezi popisa stanovnistva) jos vlada kaos. Za mene je za 1991-u relevantan Beograd, jer smo tada jos dosta vremena bili dio iste zemlje. Da bi me uvjerio u suprotno trebalo bi malo vise od ove prepiske na forumu.
12. Nisam nigdje napisao da manipuliras podacima (to si rekao ti meni), kao sto vidis jedni podaci od drugih se ne razlikuju substancijalno, vec su u pitanju detalji. Ne bih rekao da je neko namjerno manipulirao ni jednim niti drugim.
13. ok.
Ja sam dugo vremena za potrebe 'eksperimentiranja' koristio podatke sa web stranice federalnog zavoda misleci da su tacni. Onda kad su mi zatrebali zvanicni podaci sjecam da sam negdje procitao da nisu 'oficijelni', nisu potvrdjeni, ili tako nesto. Probacu naci gdje to. Zbog toga sam se obratio Bg-u i bio mnogo zadovoljniji uslugom.
Nemas se ti sta ljutit na mene, ne slazemo se i to je to.
Ovo sve pisem na brzaka, ako hoces mozemo nastaviti na PM.
Uzdravlje.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#64 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
pa kcemu forum neg za palmudjenja i razmjene misljenja ,nas u cemu je caka foruma,sto ti nemas pojma ko se krije iza nicka i sto recimo ta osoba nebi nikada u lice rekla nekom neke stvari, nego pisano pod "tajnim nickom" ovako pa juriiiššludacha wrote:moze jedno pitanje za sve forumashe?
e a mozeli se na ovu temu ubaciti i ugrozenost "mjesovitih brakova" ono ja kinez ona švedanka
Last edited by pici on 15/08/2008 01:15, edited 1 time in total.
- Topla voda
#65 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
po meni ovo nisu predizbornja talasanja,nego zivotna pitanja.
ovo nam se dogadja i kad nema izbora,ovakve rasprave,samo kad se priblize izbori,onda se svi uhvate price"predizborna tlapnja".
a prica se konstantno vrti ,i s obzirom na mali broj hrvata u gradu,svako nerealno histerisanje stvara tim ljudima osjecaj da su drugaciji,odnosno da nisu ravni ostalima.
a to nije tacno.
i zato se zgrazavam nad ovim fanaticnim pokusajima da kod sarajevskih hrvata probude osjecaj da ne pripadaju ovom gradu.
dok hrvatske guzonje koje su u talu s tim istim politicarima koji pozivaju na toboznju ugrozenost hrvata,nemaju problem da drze trgovacke lance,banke,osiguranja,kladionice i da grade komplekse zgrada po sarajevu,dotle se ti ljigavi "predstavnici naroda"igraju sa sudbinama ljudi koji su dio ovog grada
ovo nam se dogadja i kad nema izbora,ovakve rasprave,samo kad se priblize izbori,onda se svi uhvate price"predizborna tlapnja".
a prica se konstantno vrti ,i s obzirom na mali broj hrvata u gradu,svako nerealno histerisanje stvara tim ljudima osjecaj da su drugaciji,odnosno da nisu ravni ostalima.
a to nije tacno.
i zato se zgrazavam nad ovim fanaticnim pokusajima da kod sarajevskih hrvata probude osjecaj da ne pripadaju ovom gradu.
dok hrvatske guzonje koje su u talu s tim istim politicarima koji pozivaju na toboznju ugrozenost hrvata,nemaju problem da drze trgovacke lance,banke,osiguranja,kladionice i da grade komplekse zgrada po sarajevu,dotle se ti ljigavi "predstavnici naroda"igraju sa sudbinama ljudi koji su dio ovog grada
- jennisjoplin
#66 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
@jeza u ledja
ma nepada mi napamet, samo da ti kazem da je agencija za statistiku osnovana 1.09.1998, barem su ti to tvoji recimo ugledni profesori mogli reci. drugo sto hocu reci je da je 1991 bjesnio uveliko rat u hrvatskoj a u bih startao na dan oslobodjenja sarajeva 6 travnja/aprila '92. trece, tehnologija popisa je i unos podataka prije obrade. pitaj tvoje jarane u bivsem saveznom u bg (KOGA VISE NEMA ) da ti daju izvornike, znaci popunjene upitnike. i na kraju bespredmetno je o tome pricati na forumu. ti i dalje vjeruj svojim izvorima , ali se posle ćeši gdje te svrbi i ne mot reći NISAM znao.
hajde uzdravlje i više se ne javljam radi forumasa, vec im je pao mrak na oci

ma nepada mi napamet, samo da ti kazem da je agencija za statistiku osnovana 1.09.1998, barem su ti to tvoji recimo ugledni profesori mogli reci. drugo sto hocu reci je da je 1991 bjesnio uveliko rat u hrvatskoj a u bih startao na dan oslobodjenja sarajeva 6 travnja/aprila '92. trece, tehnologija popisa je i unos podataka prije obrade. pitaj tvoje jarane u bivsem saveznom u bg (KOGA VISE NEMA ) da ti daju izvornike, znaci popunjene upitnike. i na kraju bespredmetno je o tome pricati na forumu. ti i dalje vjeruj svojim izvorima , ali se posle ćeši gdje te svrbi i ne mot reći NISAM znao.
hajde uzdravlje i više se ne javljam radi forumasa, vec im je pao mrak na oci
- homo_sapiens
#67 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
jennisjoplin wrote:@jeza u ledja
hajde uzdravlje i više se ne javljam radi forumasa, vec im je pao mrak na oci![]()
Nije, nije, meni je ovo vase zanimljivije od aktuelne teme
- jennisjoplin
#68 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
homo_sapiens wrote:jennisjoplin wrote:@jeza u ledja
hajde uzdravlje i više se ne javljam radi forumasa, vec im je pao mrak na oci![]()
Nije, nije, meni je ovo vase zanimljivije od aktuelne teme
- lerdi
#69 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
"Ljudi vole veselo ko če slušati tuđu muku"

- jeza u ledja
#70 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
Eh pa gdje ce mi davat popunjene upitnike pa zar to nisu povjerljive informacije?jennisjoplin wrote:@jeza u ledja
Ugledni profesori
Da li su oni relevantniji da mi kazu koji su tacni podaci od nekoga u zavodu u Sarajevu? Vjerovatno ne.
Medjutim, meni trebaju zvanicni podaci, da li su oni tacni ili ne to nije moje da dovodim u pitanje.
-
Zah
#71 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
Ja stvarno ne razumijem ove price o ugrozenosti. Kako nekoga nije sramota pricati takve price vezano za Sarajevo, kad je situacija u Banja Luci puno, puno gora. Ako analiziramo kako je Sarajevo etnicki ocisceno i uporedimo sa Banja Lukom, onda to izgleda smijesno. Na Banja Luku nije pala ni jedna granat, u Banja Luci nije ispaljen ni jedan metak, ali su svi Bosnjaci i Hrvati morali da odu i to ne svojom voljom. Sva njihova dobra pocev od onoga sto je bilo u stanu, kuci, pa auta, vikendice itd, sve je oduzeto. Ja nisam mogao ponijeti ni fen za kosu. Mogao sam ponijeti samo tri torbe odjece za nas troje. Sve je ostalo, sve je opljackano i sad mi neko od politicara iz Banja Luke prica o etnicki cistom Sarajevu. Slicna je stavr i sa pricama hrvatskih politicara mahom iz Hercegovine. Pa kako danas izgleda Capljina, Livno, Duvno, sta sve dozivljavaju Bosnjaci Stoca. Ono sto za sebe traze u Sarajevu ili FBiH, neka prvo urade uCapljini, Livnu, Duvnu i Stocu, pa onda cista obraza mogu traziti to isto na nivou FBiH i u samom Sarajevu.
Da li je normalno da 17% Hrvata koliko ih je bilo (govorim uposteno) u BiH prije pocetka rata, a sad ih je kako neki kazu 5-7% mogu imati isti broj ministara, doministara, direktora itd, kao Bosnjaci kojih je bilo preko 40% kako mi se cini. Ako bi uvazili njihove zahtjeve onda bi Hrvati bili u povlastenom polozaju,pa bi svaki visokoobrazovani Hrvat za svog radnog vijeka bio neki ministar, doministar ili direktor. Dakle, to sto traze u Sarajevu i FBiH prvo nek urade tamo gdje su vecina, pa onda svijetla obraza nek traze to isto u FBiH i gradu Sarajevu.
Ali sa podsjecanje evo jedan izvod iz komentara u danasnjem Oslobodjenju na ovu temu.
"Ali, nije li sve to skupa ovo bumerang koji je davno bačen, pa se na njega zaboravilo? Podsjetimo, skupina hrvatskih političara otišla je 1994. iz Sarajeva u Hercegovinu proslaviti Božić i skoro nitko nije vratio? Ali, ne samo tada, nego i danas, skoro deceniju i po nakon toga. Vjerske zajednice, odnosno, njihova vodstva, zapravo, žanju ono što su posijali krajem osamdesetih i u devedesetima. Njihov neumjereno veliki utjecaj u tim vremenima, sada dolazi na naplatu. Ali, opet plaćaju oni koji bi to najmanje trebali. Najglavatijima od njih su u međuvremenu porasli apetiti i polako sebi traže selameta u Bruxellesu ili Zagrebu, svejedno".
Da li je normalno da 17% Hrvata koliko ih je bilo (govorim uposteno) u BiH prije pocetka rata, a sad ih je kako neki kazu 5-7% mogu imati isti broj ministara, doministara, direktora itd, kao Bosnjaci kojih je bilo preko 40% kako mi se cini. Ako bi uvazili njihove zahtjeve onda bi Hrvati bili u povlastenom polozaju,pa bi svaki visokoobrazovani Hrvat za svog radnog vijeka bio neki ministar, doministar ili direktor. Dakle, to sto traze u Sarajevu i FBiH prvo nek urade tamo gdje su vecina, pa onda svijetla obraza nek traze to isto u FBiH i gradu Sarajevu.
Ali sa podsjecanje evo jedan izvod iz komentara u danasnjem Oslobodjenju na ovu temu.
"Ali, nije li sve to skupa ovo bumerang koji je davno bačen, pa se na njega zaboravilo? Podsjetimo, skupina hrvatskih političara otišla je 1994. iz Sarajeva u Hercegovinu proslaviti Božić i skoro nitko nije vratio? Ali, ne samo tada, nego i danas, skoro deceniju i po nakon toga. Vjerske zajednice, odnosno, njihova vodstva, zapravo, žanju ono što su posijali krajem osamdesetih i u devedesetima. Njihov neumjereno veliki utjecaj u tim vremenima, sada dolazi na naplatu. Ali, opet plaćaju oni koji bi to najmanje trebali. Najglavatijima od njih su u međuvremenu porasli apetiti i polako sebi traže selameta u Bruxellesu ili Zagrebu, svejedno".
- rajvosa^
#72 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
Ja svasta nesto napisa i pobrisa - izvakana tema, a pitajte tih 20,000 hrvata (neko rece toliko ih ima), jesu li ugrozeni a govna od politicara koji ce reci svasta samo da navedu vodu na svoj mlin. Svi su ugrozeni od strane politicara.
@dalton - koristi "search", uzmi pivku i nacitat ces se o ovakvim temema - masala.
@dalton - koristi "search", uzmi pivku i nacitat ces se o ovakvim temema - masala.
- cyprus
-
popajic
#74 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
Sad vidim da je najbolje biti u grupi "ostali".
Cekam u redu na pricu o mojoj ugrozenosti,pa onda skontam - popajicu jadan ne bio,nisi jedan od konstit.,gradjanin jesi al to se ne pika...prakticno ne postojis pa ne mozes ni biti ugrozen.
Niti imas svog politickog predstavnika,niti ti ko prebrojava krvna zrnca,niti te ko pita za misljenje...kako ces biti ugrozen kad si vazduh.Nema te.
Znaci rahat sam da rahatniji ne mogu biti !
Cekam u redu na pricu o mojoj ugrozenosti,pa onda skontam - popajicu jadan ne bio,nisi jedan od konstit.,gradjanin jesi al to se ne pika...prakticno ne postojis pa ne mozes ni biti ugrozen.
Niti imas svog politickog predstavnika,niti ti ko prebrojava krvna zrnca,niti te ko pita za misljenje...kako ces biti ugrozen kad si vazduh.Nema te.
- Fair Life
#75 Re: Hrvati u Sarajevu ugrozeni ili ne ?
Razrahatleisan !popajic wrote:...