uvjek dobar gost wrote:I kacigu molim, kad sam se ja ovako razbio na običnom asfaltu, taj zeleni bi mi dohakao... sva bi mi glava zelena bila.... možda bi me ljepšim učinila... mogle bi djevojke mene gledati i odmarati oči....Amazonka27 wrote:ako bude od istog mnaterijala i biciklisticka staza...onda obavezno stitnike na laktove i koljena...a gume se mogu nekako zamjeniti...
Gospodji gradonacelnici
- Dr.Cuddy
#51 Re: Gospodji gradonacelnici
- Amazonka27
#52 Re: Gospodji gradonacelnici
biciklisticka ce biti crvena
ne fakat...prije nego sto pocnu to raditi, treba vidjeti od kojeg je ono materijala radjeno...kako se gume od bicikla ponasaju na tom materijalu...isl...da nebude...trud uzalud...da se pika da su uradili nesta...a ono samo jos jedan zajeb....
- uvjek dobar gost
#53 Re: Gospodji gradonacelnici
Auuu šteta zeleniji sam ljepši...Amazonka27 wrote:biciklisticka ce biti crvenane fakat...prije nego sto pocnu to raditi, treba vidjeti od kojeg je ono materijala radjeno...kako se gume od bicikla ponasaju na tom materijalu...isl...da nebude...trud uzalud...da se pika da su uradili nista...a ono samo jos jedan zajeb....
Što se tiče gripa bicikla i tih navlaka na asfalt... misli li iko da su oni testirali išta od toga il razmišljali o stvarima o kojima mi mislimo il koje nam padnu na pamet...
Niđe veze
- accent
#54 Re: Gospodji gradonacelnici
meni fakat nije jasno sto se sikirate oko trotuara
neko je uzeo veliku lovu i sad to treba oprati
sto nisu farbali padinske dijelove grada nego sve oko pozorista (mislim da su crveni tepih(SFF-a) i zeleni trotuar super kombinacija)
a i zimi ce na tim istim trotuarima biti toliko snijega da to sto su farbali nece imati nikakve fajde
i popustite mamicu nije ona kriva sto neko nosi nekvalitetnu obucu koja se klize u sred ljeta
i jos dzon podere na trotuaru, pa stvarno
kupujte kvalitetnu obucu, pitajte mamicu gdje ona kupuje, ali ipak mislim da one ne hoda ona ima sofera i auto
neko je uzeo veliku lovu i sad to treba oprati
sto nisu farbali padinske dijelove grada nego sve oko pozorista (mislim da su crveni tepih(SFF-a) i zeleni trotuar super kombinacija)
a i zimi ce na tim istim trotuarima biti toliko snijega da to sto su farbali nece imati nikakve fajde
i popustite mamicu nije ona kriva sto neko nosi nekvalitetnu obucu koja se klize u sred ljeta
i jos dzon podere na trotuaru, pa stvarno
kupujte kvalitetnu obucu, pitajte mamicu gdje ona kupuje, ali ipak mislim da one ne hoda ona ima sofera i auto
- Amazonka27
#55 Re: Gospodji gradonacelnici
ono nije samo farba nego neka masa koja u sebi nesto...nesto...(kao neki shljunak)
kupila bih ja i kvalitetnije, al me ne moze zapasti...
- homo_sapiens
#56 Re: Gospodji gradonacelnici
mIRCerka wrote:jest vala, halali...odo sutit....uvjek dobar gost wrote: A nemojmo kvariti ljudima euforiju oko SFF-a
hahahahaha, cuj halali !
Steta sto ovu uzrecicu ne procitah prije nekoliko dana, mogao sam ti kupiti rodjendansku maramu za glavu
- accent
#57 Re: Gospodji gradonacelnici
**************************************************************Amazonka27 wrote:ono nije samo farba nego neka masa koja u sebi nesto...nesto...(kao neki shljunak)
ma dobro necemo biti sitnicavi hajmo rec da je to ko neka vrsta smirgl papira za dzonove koja sa ljepi po trotoarima
-
sarajevo63
#58 Re: Gospodji gradonacelnici
Iskrene čestitke za predstojeće praznike/blagdane, SFF. Hvala.
- homo_sapiens
#59 Re: Gospodji gradonacelnici
Gospodjo gradonacelnice,
Raduje nas cinjenica da Sarajevo vec nekoliko godina ugoscuje eminentne svjetske umjetnike iz oblasti filma, raduje nas cinjenica da nas grad u vrijeme odrzavanja SFF posjeti nekoliko hiljada turista, kao i da se o nasem gradu i festivalu prica i pise u cijelom svijetu, raduje nas i cinjenica da ce ti isti turisti i razne tv kompanije ostaviti u nasoj, gradskoj, kasi nesto svjetskih EUR-a (vjerovatno ce ih neko uspjeti prebrojati na vrijeme), raduje nas cinjenica da ce nas grad u tih nekoliko festivalskih dana izgledati upravo onako kako bi trebao i morao da izgleda cijelu godinu, cist, opranih ulica svaku vece, uredjenog saobracajnog rezima, uredjenog pjesackog prostora u centralnom dijelu, i td, i td.
Ali nas jako rastuzuje cinjenica da ste i Vi jedna od inicijatora svega nabrojanog samo zbog odrzavanja SFF i dolaska mnogobrojnih turista u grad, i prikazivanja grada posredstvom medija. Kao da mi, obicni smrtnici, u ovom gradu ne postojimo, kao da mi nismo vrijedni da svako vece imamo uzitak pjesaciti cistim i opranim ulicama, kao da smo mi duzni svakodnevno posmatrati buvljak-tezge po glavnim pjesackim ulicama, kao da za nas ne vrijede urbana pravila . . . vec samo za odabrane
Tuzni smo, gradonacelnice, tuzni i povrijedjeni. Jos jednom, od Vas, osobe koja ponovo dokazuje da joj uopce nije bitno kako i sta zele sugradjani, ili kakva imaju prava.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Veća čistoća i red za vrijeme SFF-a
Dogovoreno da ulice Branilaca grada i Zelenih beretki budu zatvorene za saobraćaj u vrijeme festivalskih dana od 18 do 23 sata...
14.08.2008. 18:22
Uoči 14. Sarajevo film festivala gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je održala još jedan radni sastanak s predstavnicima Kantona Sarajevo i četiri gradske općine, Turističke zajednice, javnih gradskih preduzeća te zdravstvenih i službi sigurnosti.
Sastanak je imao za cilj da Sarajevo u uređenom i sgurnom ozračju dočeka mnogobrojne posjetitelje i goste ove velike filmske smotre.
Direktor KJKP "Rad" Selim Babić kazao je da će se od utorka u noćnim satima vršiti pranje Baščaršijskog trga te ulica Sarači i Ferhadija, a za vrijeme trajanja Festivala bit će povećano prisustvo eko-redara i ostalih komunalnih radnika.
Dogovoreno da ulice Branilaca grada i Zelenih beretki budu zatvorene za saobraćaj u vrijeme festivalskih dana od 18 do 23 sata.
Policija će u cilju sprječavanja nelegalne prodaje i prisustva prosjaka intenzivirati aktivnosti zajedno s komunalnom i tržišnom inspekcijom, te kontaktirati nadležne da pojačaju mjere kako bi se spriječila prodaja piratskih izdanja filmskih ostvarenja na štandovima, uključujući i filmove koji će biti predstavljeni na Festivalu.
Očekuje se i veći angažman policije u subotu 23. augusta, za kada je u Vilsonovom šetalištu predviđen "Porodični dan" u okviru Sarajevo film festivala. Očekuje se dolazak oko 20.000 posjetilaca.
Dogovoreno je da jedan informativni punkt Turističke zajednice KS bude postavljen unutar SFF info kutka, a rečeno je i da je KJKP "Park" pored svojih aktivnosti, obezbijedio i preostale potrebne zastave.
Borovac je izrazila zadovoljstvo maksimalnim angažmanom svih nadležnih na unapređenju ambijenta i atmosfere u gradu, kada je riječ o uređenju i čistoći grada, sigurnosti, saobraćaju, održavanju javnog reda i mira te radu ugostiteljskih objekata posebno na Baščaršiji.
Direktor Festivala Mirsad Purivatra zahvalio se Gradu Sarajevu i gradonačelnici na iniciranju dosadašnja dva radna susreta, kao i svim nadležnim službama i institucijama koje čine sve da kako bi posjetioci ponijeli što bolju sliku o Sarajevu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Gradske uprave.
Autor: FENA
Raduje nas cinjenica da Sarajevo vec nekoliko godina ugoscuje eminentne svjetske umjetnike iz oblasti filma, raduje nas cinjenica da nas grad u vrijeme odrzavanja SFF posjeti nekoliko hiljada turista, kao i da se o nasem gradu i festivalu prica i pise u cijelom svijetu, raduje nas i cinjenica da ce ti isti turisti i razne tv kompanije ostaviti u nasoj, gradskoj, kasi nesto svjetskih EUR-a (vjerovatno ce ih neko uspjeti prebrojati na vrijeme), raduje nas cinjenica da ce nas grad u tih nekoliko festivalskih dana izgledati upravo onako kako bi trebao i morao da izgleda cijelu godinu, cist, opranih ulica svaku vece, uredjenog saobracajnog rezima, uredjenog pjesackog prostora u centralnom dijelu, i td, i td.
Ali nas jako rastuzuje cinjenica da ste i Vi jedna od inicijatora svega nabrojanog samo zbog odrzavanja SFF i dolaska mnogobrojnih turista u grad, i prikazivanja grada posredstvom medija. Kao da mi, obicni smrtnici, u ovom gradu ne postojimo, kao da mi nismo vrijedni da svako vece imamo uzitak pjesaciti cistim i opranim ulicama, kao da smo mi duzni svakodnevno posmatrati buvljak-tezge po glavnim pjesackim ulicama, kao da za nas ne vrijede urbana pravila . . . vec samo za odabrane
Tuzni smo, gradonacelnice, tuzni i povrijedjeni. Jos jednom, od Vas, osobe koja ponovo dokazuje da joj uopce nije bitno kako i sta zele sugradjani, ili kakva imaju prava.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Veća čistoća i red za vrijeme SFF-a
Dogovoreno da ulice Branilaca grada i Zelenih beretki budu zatvorene za saobraćaj u vrijeme festivalskih dana od 18 do 23 sata...
14.08.2008. 18:22
Uoči 14. Sarajevo film festivala gradonačelnica Sarajeva Semiha Borovac danas je održala još jedan radni sastanak s predstavnicima Kantona Sarajevo i četiri gradske općine, Turističke zajednice, javnih gradskih preduzeća te zdravstvenih i službi sigurnosti.
Sastanak je imao za cilj da Sarajevo u uređenom i sgurnom ozračju dočeka mnogobrojne posjetitelje i goste ove velike filmske smotre.
Direktor KJKP "Rad" Selim Babić kazao je da će se od utorka u noćnim satima vršiti pranje Baščaršijskog trga te ulica Sarači i Ferhadija, a za vrijeme trajanja Festivala bit će povećano prisustvo eko-redara i ostalih komunalnih radnika.
Dogovoreno da ulice Branilaca grada i Zelenih beretki budu zatvorene za saobraćaj u vrijeme festivalskih dana od 18 do 23 sata.
Policija će u cilju sprječavanja nelegalne prodaje i prisustva prosjaka intenzivirati aktivnosti zajedno s komunalnom i tržišnom inspekcijom, te kontaktirati nadležne da pojačaju mjere kako bi se spriječila prodaja piratskih izdanja filmskih ostvarenja na štandovima, uključujući i filmove koji će biti predstavljeni na Festivalu.
Očekuje se i veći angažman policije u subotu 23. augusta, za kada je u Vilsonovom šetalištu predviđen "Porodični dan" u okviru Sarajevo film festivala. Očekuje se dolazak oko 20.000 posjetilaca.
Dogovoreno je da jedan informativni punkt Turističke zajednice KS bude postavljen unutar SFF info kutka, a rečeno je i da je KJKP "Park" pored svojih aktivnosti, obezbijedio i preostale potrebne zastave.
Borovac je izrazila zadovoljstvo maksimalnim angažmanom svih nadležnih na unapređenju ambijenta i atmosfere u gradu, kada je riječ o uređenju i čistoći grada, sigurnosti, saobraćaju, održavanju javnog reda i mira te radu ugostiteljskih objekata posebno na Baščaršiji.
Direktor Festivala Mirsad Purivatra zahvalio se Gradu Sarajevu i gradonačelnici na iniciranju dosadašnja dva radna susreta, kao i svim nadležnim službama i institucijama koje čine sve da kako bi posjetioci ponijeli što bolju sliku o Sarajevu, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Gradske uprave.
Autor: FENA
- fa84
#60 Re: Gospodji gradonacelnici
ja stvarno ne znam cemzu toliko drame oko trotoara
meni je daleko bolje ovo sada nego one roze ploce koje su klizave kada kisa pada,izblijedile su odma
kaze mi jaran da su isto ovako zelene i crne kao kod nas i u belgiji
meni super izgledaju
a sto se tice izlizanih djonova na cipelama i japankama
to je prije do kvalitete obuce nego do trotoara heheh
zezam se
meni je daleko bolje ovo sada nego one roze ploce koje su klizave kada kisa pada,izblijedile su odma
meni super izgledaju
zezam se
- MuaDib
#61 Re: Gospodji gradonacelnici
Ovdje je riječ o klasičnom pranju novca, jer rekoše za boju im trebalo 500 000 KM, jes al u q...cu. Žalosno je to što prave ruglo od grada, kako bi oprali sumnjive pare. Još su namjerno stavili zelenu boju, kako bi neki raspravljali o "islamizaciji Sarajeva", a normalni ljudi o novonastalom ruglu, koje treba narednu deceniju gledati.

- lala_sa
#62 Re: Gospodji gradonacelnici
Još da malo prije toga pocrniš na moru, bio bi isti kao tvoj avataruvjek dobar gost wrote:I kacigu molim, kad sam se ja ovako razbio na običnom asfaltu, taj zeleni bi mi dohakao... sva bi mi glava zelena bila.... možda bi me ljepšim učinila... mogle bi djevojke mene gledati i odmarati oči....Amazonka27 wrote:ako bude od istog mnaterijala i biciklisticka staza...onda obavezno stitnike na laktove i koljena...a gume se mogu nekako zamjeniti...
- jennisjoplin
#63 Re: Gospodji gradonacelnici
ako neznas zasto toliko drame evo da te prosvijetlimo:fa84 wrote:ja stvarno ne znam cemzu toliko drame oko trotoara
meni super izgledaju
zezam se
stavljena je smola DA SE NE KLIZE ASFALT !!!
klize se FERHADIJA, TRG OSLOBOĐENJA, ŠTROSMAJEROVA a one se KLIŽU !!!
jel' sada vidis ko koga u ovdje u zdrav mozak
- fa84
#64 Re: Gospodji gradonacelnici
e pa sami biramo ljude koji ce to odlucivati
eto imamo sada ponovo izbore pa ajmo promijeniti vlast
a ne sve kukako za ovo za ono a sami ih biramo
eto nam opcinskih izbora pa da vidimo sta ce biti
nisam optimista
eto imamo sada ponovo izbore pa ajmo promijeniti vlast
a ne sve kukako za ovo za ono a sami ih biramo
eto nam opcinskih izbora pa da vidimo sta ce biti
nisam optimista
-
sarajevo63
#65 Re: Gospodji gradonacelnici
nisam ni ja iako bi me orapolozilo
-
ulpinian
#66 Re: Gospodji gradonacelnici
Na ovom forumu je trend da se za sve okrivljuje gradonačelnica, pa rekoh da i ja malo... Shvatite ljudi dragi da je to jedna obična kurtoazna funkcija bez nekih većih ovlaštenja.mIRCerka wrote:? Izvini je li to neka sala?ulpinian wrote:Juče mi je mačka umrla, gradonačelnici sam kamarao sve po redu zato što nije svim mačkama obezbijedila besplatan veterinarski pregled.
- jennisjoplin
#67 Re: Gospodji gradonacelnici
koliko te placa za tu reklamu "kurtoazna funkcija" i kolika je plaća toj "kurtoaznoj funkciji" a dobija je iz nasih džepova ???ulpinian wrote:Na ovom forumu je trend da se za sve okrivljuje gradonačelnica, pa rekoh da i ja malo... Shvatite ljudi dragi da je to jedna obična kurtoazna funkcija bez nekih većih ovlaštenja.mIRCerka wrote:? Izvini je li to neka sala?ulpinian wrote:Juče mi je mačka umrla, gradonačelnici sam kamarao sve po redu zato što nije svim mačkama obezbijedila besplatan veterinarski pregled.
-
sarajevo63
#68 Re: Gospodji gradonacelnici
Čuj, za sve se okrivljuje kurtoazna funkcija? Pa ako je tako kurtoazna što funkcija ne napusti gradonačenicu? Shvatamo čovječe dragi da je bez nekih većih ovlaštenja.Na ovom forumu je trend da se za sve okrivljuje gradonačelnica, pa rekoh da i ja malo... Shvatite ljudi dragi da je to jedna obična kurtoazna funkcija bez nekih većih ovlaštenja.
- uvjek dobar gost
#69 Re: Gospodji gradonacelnici
... Izborimo se da se u budućnosti gradonačelnica-gradonačelnik biraju direktno, a ne da ih postavljaju stranke onako kako njima paše... to bi bio uspjeh....
- zlatiborka
#70 Re: Gospodji gradonacelnici
U pravu si, bio bi to veliki uspjeh. Smatram da je to moguce postici, ali ne znam koji je nacin najbolji. To bi bolje znali pravnici, politolozi i strucnjaci koji se bave izbornim zakonom.uvjek dobar gost wrote:... Izborimo se da se u budućnosti gradonačelnica-gradonačelnik biraju direktno, a ne da ih postavljaju stranke onako kako njima paše... to bi bio uspjeh....
Zanima me ima li u BiH bilo koji grad (ne selo) koji direktno bira gradonacelnika.
Predlazem da se ozbiljno pozabavimo ovim pitanjem i radimo na tome da se izborni zakon sto se tice biranja gradonacelnika promijeni. Pored toga ne smijemo zapostaviti aktivnosti u vezi opce sigurnosti gradjana Sarajeva, maloljetnickog kriminala i gradnje zatvora za njih.
Dakle, puno nas posla ceka, zasucimo rukave i krenimo!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#71 Re: Gospodji gradonacelnici
Sad mi pade nesto na pamet. Semmy Bo nije nimalo glupa. Bas me intersuje kad bi mandati bili na godinu dana recimo, i da se Gradu tj Gradonacelniku daju veca ovlastenja, da li bi ona bila bolja tj efikasnija 
NEsto kontam, da se desi to s ovlastenjima, i da se kandiduju neki anonimusi i ona, ja bi glasala za nju da vidim sta bi URADILA.
NEsto kontam, da se desi to s ovlastenjima, i da se kandiduju neki anonimusi i ona, ja bi glasala za nju da vidim sta bi URADILA.
- Dr.Cuddy
#72 Re: Gospodji gradonacelnici
Semmy Bo, dabogda ti peta ostala u šahtu:

-
ulpinian
#73 Re: Gospodji gradonacelnici
jennisjoplin:
Mislim da za sve ove "probleme i belaje" treba kriviti na prvom mjestu kantonalnu vladu, silne nekakve "zavode" za prebacivanje zguza na guz, zatim načelnike opština i sl. Semiha je jedan od "manjih" problema naše političke scene. Nemam ja razloga da nju branim.. sve su to ista goFna čim se politikom bave. Samo pokušavam da raspravu usmjerim u pravom smijeru
Mislim da za sve ove "probleme i belaje" treba kriviti na prvom mjestu kantonalnu vladu, silne nekakve "zavode" za prebacivanje zguza na guz, zatim načelnike opština i sl. Semiha je jedan od "manjih" problema naše političke scene. Nemam ja razloga da nju branim.. sve su to ista goFna čim se politikom bave. Samo pokušavam da raspravu usmjerim u pravom smijeru
- uvjek dobar gost
#74 Re: Gospodji gradonacelnici
Odloženi radovi na izgradnji spomenika djeci opkoljenog Sarajeva...
na lokaciji gradnje pomenutog spomenika radnici su kopanjem naišli na kosti i nadgrobne spomenike... poslije tog pronalaska radovi su obustavljeni do daljnjeg ....
Pa šta su kontali da će naći na mjestu koje je bilo groblje...
Pitanje je do kada će trajati obustava i ko će pokriti troškove koji će nastati prolongiranjem izgradnje....
na lokaciji gradnje pomenutog spomenika radnici su kopanjem naišli na kosti i nadgrobne spomenike... poslije tog pronalaska radovi su obustavljeni do daljnjeg ....
Pitanje je do kada će trajati obustava i ko će pokriti troškove koji će nastati prolongiranjem izgradnje....
-
hagel
#75 Re: Gospodji gradonacelnici
Ocigledno nisi skontao poentu.uvjek dobar gost wrote:Odloženi radovi na izgradnji spomenika djeci opkoljenog Sarajeva...
Mozes li zamisliti kakvog je Sarajevo imalo gradonmacelnika tada da je dozvolio da se po necijim kostima izgradi fontana?
Ili sto je jos gore, pronadjene kosti su nadjene izmjesane sa kamenim plocama sto ce reci da je prije gradnje fontane prvo su se prokopali neciji grobovi...
Hvala Bogu, pa cemo na tom mjestu dobiti pravi spomenik koji nece sakriti necije postojanje, kao sto je bio cilj postojece fontane, nego ce podsjecati na zlodjela i agresiju koju su pretpjeli gradjani Sarajeva.
Hvala gradonacelnicu sto je podrzala izgranju spomenika ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva.