fiksni Haparat :) za zube
Moderator: anex
-
Alisa u zemlji čuda
#51 Re: fiksni Haparat :) za zube
Pozdrav svima!
Ja sam nosila fiksni aparatić godinu i pol i prije mjesec dana sam ga skinula. Rezultati su fantastični (problem bio nepravilna poredanost zuba i zagriz- gornja vilica nije isla preko gornje, već prilikom zagriza naslanjala se gornja na donje).
Radio mi je dr. Ramo Poturak, dolazi u ordinaciju dr. Ascerica, a inače se čovjek oko 15 godina bavi ortodoncijom u Njemačkoj. Vrlo je prijatan, objašnjava ti šta ti radi svaki put i šta možeš očekivati, što je meni uvijek bilo važno, odnosno da mi se sve obijasni. Mislim da ima njemačku disciplinu, koju iznimno cijenim, bitno mi je da se radi o nekome odgovornom i detaljisti, jer mi je važan osmijeh, zdravlje zuba, a naravno nije ni 1700 eura za bacanje (toliko me je koštao fiksni aparatić, sa porculanskim bravicama, koje nisu tamnile i nisu mijenjale boju).
Iskustvo, kao što su ranije kazali boli na početku, prva 3-4 dana, ali kasnije se navikneš. Bilo mi je dojadilo nositi aparatić, ali kada ga već staviš nema povratka i fokusiraš se na krajnji rezultat, tako da to čovjeka uvijek ohrabri.
Iskreno, vrijedilo je svakog feninga i uloženog vremena.
Ja sam nosila fiksni aparatić godinu i pol i prije mjesec dana sam ga skinula. Rezultati su fantastični (problem bio nepravilna poredanost zuba i zagriz- gornja vilica nije isla preko gornje, već prilikom zagriza naslanjala se gornja na donje).
Radio mi je dr. Ramo Poturak, dolazi u ordinaciju dr. Ascerica, a inače se čovjek oko 15 godina bavi ortodoncijom u Njemačkoj. Vrlo je prijatan, objašnjava ti šta ti radi svaki put i šta možeš očekivati, što je meni uvijek bilo važno, odnosno da mi se sve obijasni. Mislim da ima njemačku disciplinu, koju iznimno cijenim, bitno mi je da se radi o nekome odgovornom i detaljisti, jer mi je važan osmijeh, zdravlje zuba, a naravno nije ni 1700 eura za bacanje (toliko me je koštao fiksni aparatić, sa porculanskim bravicama, koje nisu tamnile i nisu mijenjale boju).
Iskustvo, kao što su ranije kazali boli na početku, prva 3-4 dana, ali kasnije se navikneš. Bilo mi je dojadilo nositi aparatić, ali kada ga već staviš nema povratka i fokusiraš se na krajnji rezultat, tako da to čovjeka uvijek ohrabri.
Iskreno, vrijedilo je svakog feninga i uloženog vremena.
-
sunny_samy
#52 Re: fiksni Haparat :) za zube
I ja se kanim da obidjem ortodonte i vidim misljenja. Malo prije nego sto je umro bila sam kod Demirovica i on mi je rekao da moram na operaciju vilice zbog zagriza (sto ne dolazi u obzir), pa me je malo prepao tako da nisam otisla nigdje drugo na misljenje.
Ali prije toga reko da se malo edukujem o fiksnim aparatima.
almich_ :
1. sta je unakrsni zagriz?
2. koja je razlika u obicnoj i keramckoj in-ovation tehnologiji?
3. jel' tretman fkt krace traje kao sto pise na ovom linku sto si ostavila?
almich_ i alisa u zemlji cuda :
1. posto ste (koliko sam skontala) kod istog ortodnota je li keramicka in-ovation tehnologija isto sto i fiksni sa porculanskim bravicama?
2. moze li kontakt telefon ili tako nest od dr. Rame Poturka?
Nadam se da vam nije frka odgovoriti na moja pitanja
Unaprijed zahvalna
Ali prije toga reko da se malo edukujem o fiksnim aparatima.
almich_ :
1. sta je unakrsni zagriz?
2. koja je razlika u obicnoj i keramckoj in-ovation tehnologiji?
3. jel' tretman fkt krace traje kao sto pise na ovom linku sto si ostavila?
almich_ i alisa u zemlji cuda :
1. posto ste (koliko sam skontala) kod istog ortodnota je li keramicka in-ovation tehnologija isto sto i fiksni sa porculanskim bravicama?
2. moze li kontakt telefon ili tako nest od dr. Rame Poturka?
Nadam se da vam nije frka odgovoriti na moja pitanja
Unaprijed zahvalna
-
aiia
#53 Re: fiksni Haparat :) za zube
ja bih htjela da znam koliko se krecu cijene fiksnog aparatica zato sto trebam da stavim. i da li je neko imao problem da su mu ocnjaci previse izbaceni?

-
njonjica
#54 Re: fiksni Haparat :) za zube
daj molim te raspitaj se, moze na pp.brina wrote:privatna ordinacija na palama radi fiksne aparate po 800 KM. oni drugi su 180 KM. koliko ja znam, nije bilo reklamacija...
ako nekog zanima mogu se raspitati za broj i adresu
- AllStar
#56 Re: fiksni Haparat :) za zube
skoro je otvorena ordinacija...preko puta Ort-a (kod Evrope)...da ne bude reklama, otidjite i uvjerite se sami...toplo preporucujem
sto se tice ordinacije, ko da ste u Njemackoj, ali je to na kraju nebitno...
covjek koji radi, meni se dojmio kao pravi strucnjak
sto se tice ordinacije, ko da ste u Njemackoj, ali je to na kraju nebitno...
covjek koji radi, meni se dojmio kao pravi strucnjak
-
njonjica
#57 Re: fiksni Haparat :) za zube
tnxbrina wrote:poslala PP
-
Budilica
#58 Re: fiksni Haparat :) za zube
uradila aparat na palama, zasad jaaako zadovoljna, za 10 mjeseci osjetan pomak ucinjen. doktorica strucna(zavrsila u novom sadu),ljubazna,itd. cjena prihvatljiva. preporucujem 100% 
-
dzana
#59 Re: fiksni Haparat :) za zube
800 KM??brina wrote:privatna ordinacija na palama radi fiksne aparate po 800 KM. oni drugi su 180 KM. koliko ja znam, nije bilo reklamacija...
ako nekog zanima mogu se raspitati za broj i adresu
moze li jos podataka - moze i na PP??
hvala unaprijed
-
dzana
#60 Re: fiksni Haparat :) za zube
please, jos informacija.. koja je ordinacija, cijena itd..Budilica wrote:uradila aparat na palama, zasad jaaako zadovoljna, za 10 mjeseci osjetan pomak ucinjen. doktorica strucna(zavrsila u novom sadu),ljubazna,itd. cjena prihvatljiva. preporucujem 100%
-
dzana
#62 Re: fiksni Haparat :) za zube
danke - vec odgovorilabrina wrote:poslala PP dzana
-
dina_arajevo
#63 Re: fiksni Haparat :) za zube
brina, mozes li i mnei poslati pp sa informacijama za tu ordinaciju na palama
Unaprijed hvala
Unaprijed hvala
-
brina
#64 Re: fiksni Haparat :) za zube
poslala PP
evo me se osjecam kao ziva reklama

evo me se osjecam kao ziva reklama
- ima´l_zime_Marinko
#65 Re: fiksni Haparat :) za zube
Nije valjda da samo vama curicama trebaju ti apratici
? il vi nase zube ne gledate nikako 
-
dina_arajevo
#66 Re: fiksni Haparat :) za zube
Hvala punobrina wrote:poslala PP![]()
evo me se osjecam kao ziva reklama![]()
-
stecak
#67 Re: fiksni Haparat :) za zube
Nadam se da te ne zamaramo puno, al ako mozes ikako i meni proslijediti info.brina wrote:poslala PP![]()
evo me se osjecam kao ziva reklama![]()
Cijena je stvarno povoljna. Da li ih je ko kontaktirao, ima li iskustava?
I hvala ti puno brina!
-
almich_
#69 Re: fiksni Haparat :) za zube
dina_arajevo wrote:Mene interesuje, da li su nekome od vas rekli da treba izvaditi par zubaI zaista kakva je ta Dr. Sandra Bizovic, kakav ima pristup pacijentu i tako to?
Prvi put kad sam nosila fiksni aparatic kod profesorice na stomatologiji prije 9 godina, izvadili su mi dvije donje cetvorke.
s obzirom da su mi se zubi vratili u krivo stanje u ovih 9 godina (vjerovatno zbog pogresnog tretmana) ponovo nosim fiksni aparatic, i bas mi je prije 2 dana ortodont rekao da je velika greska bila to sto su mi izvadili ove cetvorke i da mi sada nedostaje zuba u donjoj vilici.
medjutim, vjerovatno to zavisi od slucaja do slucaja...
-
MilaMila
#70 Re: fiksni Haparat :) za zube
Pozdrav.
Može li mi neko poslati na PP kontakt broj, adresu i kako se zove ta ordinacije na Palama o kojoj se priča, molim vas?
Hvala puno!
Može li mi neko poslati na PP kontakt broj, adresu i kako se zove ta ordinacije na Palama o kojoj se priča, molim vas?
Hvala puno!
-
irishat
#71 Re: fiksni Haparat :) za zube
Zna li mozda neko od vas kako se moze doci do dr. Rame Poturka? Ne radi više u ordinaciji Ašćerić?!
-
mokosh
#72 Re: fiksni Haparat :) za zube
E meni su povadili pola zubaalmich_ wrote:dina_arajevo wrote:Mene interesuje, da li su nekome od vas rekli da treba izvaditi par zubaI zaista kakva je ta Dr. Sandra Bizovic, kakav ima pristup pacijentu i tako to?
Prvi put kad sam nosila fiksni aparatic kod profesorice na stomatologiji prije 9 godina, izvadili su mi dvije donje cetvorke.
s obzirom da su mi se zubi vratili u krivo stanje u ovih 9 godina (vjerovatno zbog pogresnog tretmana) ponovo nosim fiksni aparatic, i bas mi je prije 2 dana ortodont rekao da je velika greska bila to sto su mi izvadili ove cetvorke i da mi sada nedostaje zuba u donjoj vilici.
medjutim, vjerovatno to zavisi od slucaja do slucaja...
- Flika
#73 Re: fiksni Haparat :) za zube
Meni su osmice napravile problem, al nikako da se odlucim na taj korak...
- Anell
#74 Re: fiksni Haparat :) za zube
Nije mi bas najjasnija ova cijena od 3.000 za komad zice.
Sto se tice aparatica i ja bih ga uistinu trebao nositi, ali na neki nacin kontam da za te 3.000
stavim navlake...
Sto se tice aparatica i ja bih ga uistinu trebao nositi, ali na neki nacin kontam da za te 3.000
stavim navlake...
- kamen spoticanja
#75 Re: fiksni Haparat :) za zube
te zice vrijede 30000 eura ako ces ih uporedjivat s keramikom...vjeruj znam o cemu pricamAnell wrote:Nije mi bas najjasnija ova cijena od 3.000 za komad zice.
stavim navlake...